Akvaryum yapımı mazemeleri


GmsÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 144
GmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2008 16:12

Öncelikle bütün forum üyelerine iyi günler diliyorum;

Geçen hafta başı kuracağım bitki akvaryumunu başımızdan geçen üzcü bir olay ile ertelemek zorunda kaldım. Cumartesi günü ilk olarak kapağa 6 adet florasan taktırmakla başlayacam (4 adet grolux 30w 2 adet daylight 30w).

1) Taban mazemesi olarak önceden lav taşı kırığı ve onun üstüne kullandığım 2. yada 3. kalite aquaclay var. Bunları kullanmaya devam mı edeyim aquaclay'ın altına başka bir taban mazemesi mi kullanayım ?
 
2) Elimde Atman 3336 dış filtre, mozoo 100w ısıtıcı, Mavi arkaplan, tek çıkışlı hava motoru ve mozoo marka iç filtremden kalan kafa kısmı var. Gerekli olan mazeme varmı daha ? Bende ki mazemeler yeterli mi ?
 
3) Yem olarak pet family discus yemi var ama ben sera yada tetra kullanmak istiyorum pet family'den pek memlun kalmadım. Sizde sera mı tetra mı daha iyi discuslar için ?
 
4) İlaç olarak kullanmam gereken ilaçlar varmı sadece tuz ve sera baktopur var evde ek olarak ilaç gerekli midir ?
 
5) Kütük olarak da red moon kütük kullanacam mango kökü kullanmıştım ilkinde ama bi süre sonra küflendi ve yeşil oldu.
 
6) Bitki olarak ön kısıma gloss. kullanmak istiyorum arka plan bitkisi olarak daha aklımda bişey yok ne kullanabilirim sizin tavsiyeniz olarak ?
 
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama hafta sonu mazemeleri alarak pazartesi günü başlayacam. Okuyan ve cevap yazan herkese teşekkür ederim.
 
İyi günler...
Gms2008-01-03 12:31:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir