Akvaryum yapımı


ApexÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2006
İl: Erzurum
Mesaj: 14
ApexÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2006 16:53

Arkadaşlar merhaba ben foruma yeni katıldım. Bayağı bir zamandır forum konuları nı takip ediyorum ve bir akvaryum yapmaya karar verdim.  Hafta önce bu kararımı uygulamaya dönüştürdüm. Fakat camları yapıştırdıktan sonra 1 - 2 gün kurumaya bıraktım daha sonra yarısına kadar su doldurdum bazı yüzeylerde silikonla cam arasında hava kaldığını gördüm.Bu akvaryum suyla dolup tam kapasite çalıştığın da sorun çıkarırmı.Acaba Temizleyip Yeniden mi yapıştırayım .Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.Akvaryumun ölçüleri100*40*50 cm Cam Kalınlığı10mm.Birde kuşak atmam gerekirmi.

Yardımlarınızı acilen bekliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

geronimoÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 496
geronimoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2006 17:15

Değerli dostum,

İmza bölümüne ad-soyad bilgilerini girsen, hitap etmek daha kolay olacak.

Konuyu ayrı bölümlere iki kere açmışsın, ilk açtığını sildim. Lütfen aynı konuyu farklı başlıklarla birden fazala açmayın.

Sorunuza gelince; yapıştırdığın kenarlarda silikonla cam arasında hava kaldıysa, bir süre sonra buralardan sızdıracaktır. Söküp tekrar yapıştırman gerekli. Yapıştırmadan önce kenarların iyice kuruduğuna emin ol ve kenarları saf (dikkat esanslı, yumuşatıcılı v.s. olmasın) aseton ile iyice sil. Silikon çekerken de tek kerede tabancanın ucunu kenardan hiç ayırmadan ve aynı kalınlıkta çekmeye özen göster.

Kullandığın cam kalınlığı, bu ölçülere göre çok çok yeter, kuşağa ihtiyacın yok.

Sağlıklı balıklar dileğiyle,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir