Akvaryum Yapımı Hk. Bilgi


muhammedÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2006
İl: Sanliurfa
Mesaj: 55
muhammedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2006 15:54
arkadaşlar bugün yaklaşık olarak sol ve sağ köşe 27,5*34 cm ön ve arka 34*34 olmak üzere akvaryum camı aldım bu akvaryumda lepistes beslemeyi düşünüyorum benim akvaryumum ayrı olarak 65*45 cm dir. yavrularım oldu şimdi yeni bir akvaryuma ihtiyaç oldu ama akvaryumun yapımı hakkında kafama birşey takıldı ön ve arkada camları nasıl silikonlayacağız diyelimki silikonladık arka camı yapıştırdığımızda nasıl kurumasını bekleyeceğiz camı bir yeremi sabitleyeceğiz veya önüne veya arkasına destekmi koymamız gerekir silikonladık tan sonra bant hemen yapıştırsak içtenmi yapıştıracağız daha önceleri akvaryum yapmış arkadaşlar akvaryumun ön ve arka camlarını nasıl yapıştırdıklarını anlatsa veya resim gönderse çok memnun olurum gerçi sitede bir limk vardı bir arkadaşımız akvaryumun yapımını anlatmış resimli olarak ama tam açıklamamış nasıl yapılacağını tam anlayamadım bana kendi görüşlerinizi gönderirseniz sevinirim .......herkese sağlıklı balıklar dilerim byyspalt2006-6-1 16:39:9

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

geronimoÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 496
geronimoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2006 16:48

Muhammed bey,

Öncelikle taban camınızı nasıl kestirdiniz?

Taban camınızın kısa kenarının, sizin kısa kenarlar için kestirdiğiniz cam ölçüsünden (27.5 cm) 2xcam kalınlığı kadar geniş olmalı ki, uzun kenarların cam kalınlıkları, kısa kenarlara yapışırken, alt camdan dışarı taşmasın. Umarım karışık olmamıştır.

Sizin ki gibi küçük tanklar için en pratik yöntem şudur:

Alt camınızı düzgün ve pürüzsüz bir yüzeye koyu. Bir kenarda çok miktarda hazır kesilmiş (15 cm uzunlukta) scotch tape olarak bilinen sağlam bantlardan parçalar hazırlayın. Bunları her kenara 2 şer tane olacak şekilde alttan taban camına yapıştırın, yarıları dışarı çıkmış vaziyette dursun. Önce arka camı alt cama durması gerektiği şekilde yerleştirin ve sarkan bantları çevirip arka cama yapıştırın. Sonra kıs kenarlardan birini koyun, onun altına denk gelen bantları da çevirip yapıştırın. İki parça bant ile de dikey birleşim köşesini yapıştırın. Sonra ikinci kısa kenar için de aynı işlemi tekrarlayın. En son da ön camı koyup, anlattığım şekilde bantlayın. Artık camlarınız hiç oynamadan durabilir. Akvaryum silikonu ile tüm köşeleri (her seferinde bir defada hiç aralık vermeden ve elinizi kaldırmadan) silikonlayın. Sonra işaret parmağınızı ıslatarak, silikonların üzerinden geçin. 24 saat bekleyip bantları sökün. 24 saat daha bekleyip, yarısına kadar su ile doldurup sızdırma testi yapın. 24 saat tuzlu su ile bekletirseniz, balılarınızın silikondan etkilenme risikini de ortadan kaldırısınız.

Kolay gelsin...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dodo4132Çevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2006
İl: Zonguldak
Mesaj: 78
dodo4132Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2006 01:18
zaten iş silikonda bitiyor. birleştirme aynı anda olacağından. ilk önce tabana denk gelen kearları bolca silikonla. dahasonra ön ve arka camları oturt birinin sana yardım etmesi lazım yada bir yere yasla. sonra yanları kot ve içten silikonla destekle. dahasonra bantla sabitle. ve hiç kımıldatmadan 1 gün kurumaya bırak. yanlız dikkat etmen gereken şey akvaryuma sürdüğün silikon akvaryum slikonu olmalı daha sonrada hava kabarcığı kalmadığından emin ol. 2 gün tam su dolu olarak(tuzlusu) beklet. işlem tamam. hayırlı olsun. bu işin en güzel yanıda kendi imal ettiğin akvaryumdur zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir