Akvaryum Su Üzerinde Beyaz Tabaka


GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4299
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2020 18:59
28 lt lik yedek akvaryumum 2-3 aydır yarı yarıya su dolu olarak boş duruyordu. İçinde sadece 1 kök elodea ve 2 kök cryptocoryne var. Sıcaklık 16 derecelerde ve bitkiler kötü görünmüyor. Kullandığım şelale filtreyi de çalıştırmıyordum.

Geçen hafta su üzerinde birikmiş beyaz tortuların kireç olduğunu düşünerek bir tasla uzaklaştırdım. 1 hafta içinde tortuların artarak devam ettiğini ve bütün yüzeyi kapladığını gördüm. Tekrar temizliğe giriştim. Bu tortuların ölmüş ya da ölmemiş bakteriler olduğunu düşündüm.

Bu işleri yaparken dayanamadım, akvaryumu tekrar faaliyete geçirip içine birkaç lepistes ya da corry ve helena atmaya karar verdim. Bunlar hali hazırda elimde var zaten. Fazla ısıtıcı da var. Her ihtimale karşı akvaryuma geçici olarak dezenfektan amaçlı metilen mavisi attım. Birkaç saat sonra suyunu tekrar tazeleyeceğim.

Evet, kurulum için yorumlarınızı bekliyorum.[:)]

Yeni bir gelişme oldu. Sevindirici keşfimi paylaşayım.

Ba akşam eve geldiğimde bir de ne göreyim, akvaryumun camında 3-4 mm boyunda bir helena yavrusu! Başkaları da olabilir... Görebildiklerimi uzaklaştırmıştım. İki aylık besinsizlik, sınır derece sıcaklık, kötü su koşulları ve üzerine metilen mavisi duşuna rağmen bu arkadaş hayatta kalmayı başarmış. Şu an filtre çalışıyor. Metilen mavisini uzaklaştırdım. Birazdan ısıtıtıcıyı da takacağım. [:?] [:P]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir