akvaryum bilgi


asisairÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1
asisairÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 23:20

Arkadaşlar akvaryum ve balıklar konusuna yeni yeni ilgi duymaya başladım. .Ve bilinçsiz bir şekilde bilgi sahibi olmadan iş yapmak istemiyorum. .O yüzden bu site ve forumu seçtim. .Sizlerden yardım istiyorum. .Gerekirse mail adresimi verebilirim. .Bana akvaryum ve balıklar konusunda bilgi vermenizi rica ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. .Özelden mesajlarınızı bekliyorum. .. Tebessüm yardımcı olursanız beni memnun edersiniz...

Beslemek istediğiniz balıklar demissiniz ama balıklar konusunda net bi bilgim olmadığı için bi balık türü hakkında size birşey soylemek bilinçsizce olacak. .Yeni başlayacak biri için en uygun olan balıklardan başlamak istiyorum. .Bunu bir hobi ve evime bir renk bir bakış gelmesi için istiyorum. .Bu konuda bir bilgim yok. ..
asisair2009-03-11 10:22:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TESLAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/09/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 456
TESLAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 23:24

Biraz forumdaki konulara göz atın istediğiniz bilgilere ulaşırsınız.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hll7496Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 714
hll7496Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 23:26
Akvaryum balığa göre seçilir.Ya da balık akvaryuma göre.Siz beslemek istediğiniz balıkları yazın biz oradan bilgi verelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sayokanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
İl: Bartin
Mesaj: 75
sayokanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 23:34
Malawi chiclidhlerini ve forumdaki malawi tanklarını incelemeni öneririm. Ya da 3-4 japon alıp onlarla da başlayabilirsin. Bu saydıklarımı dayanıklı türler olması nedeniyle öneriyorum başka bir nedeni yok. Akvaryumunuzu ve beslemek istediğiniz türü birlikte düşünün. İçinde bulunduğunuz maddi imkanları da göz önünde bulundurarak kendiniz bir karar verin biz de size elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anil012Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
Anil012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 02:04
İmkanlarınızın elverdiği en büyük akvaryum ile başlamanızı öneririm, bence en az 100-120 lt olsun, sonra sitedeki tatlı su canlıları tanıtım bölümünden balıklar hakkında bilgi edinip, zorluk seviyesi düşük olan 1-2 tür seçip onlar hakkında daha derin bir araştırma yapın, hoşunuza giderse bir de forumda o canlılarla ilgili yorumlara bakın ve uygun görürseniz alın. Zaten akvaryumunuzu kurma, dekor yerleştirme ve suyu oturtma gibi başlangıç kısımlarından tutun, balıkların üremesi ve yavru bakımı gibi konulara kadar tüm bilgiler forumda mevcut. Bence başlangıç aşamasında dikkate alınması gereken en önemli tavsiye de acele etmemek, iyi araştırmak ve sabırlı olmaktır. Aksi takdirde başlangıçta maddi, sonrasında da manevi sıkıntılar sizi bekliyor olur. Aramıza hoşgeldiniz. Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sayokanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
İl: Bartin
Mesaj: 75
sayokanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 15:34
O zaman size bir japon tankı kurmanızı öneririm. Normal bir akvaryum bakımından fazla hiçbirşey istememesi, düşük sıcaklıklarda dahi yaşayabilmesi, su değerlerindeki ufak anormallikleri tolere edebilmesi, akvaryum içerisinde ekstra ekipmanlar kullanmak zorunda bırakmaması nedeniyle başlangıç için bence biçilmiş kaftan. Ayrıca japon balıkları cana yakınlığı ve sevimli hareketleri ile de kısa zamanda evnizin neşesi ve huzuru olacaktır. Hangi varyeteden almak istediğinizi sitedeki ve forumdaki ilgili bölümlere bakarak bulabilirsiniz.
 
Yalnız kesinlikle küçük bir tank almayın derim. Anil012 nickli arkadaşımın dediği gibi bütçenize ve evinizdeki alana göre en büyük akvaryumu almaya çalışın. Uzunluğu 70-100 cm, genişliği 35-45 cm yüksekliği ise 40-50 cm civarında olabilir. Böyle bir tank içerisinde küçükten alacağınız 6-7 adet balığı rahatlıkla besleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler (ilk anda aklıma gelenleri sayıyorum eksiklerimi arkadaşlarım düzeltsinler lütfen):
1- İç filitre
2- Hava motoru ve taşı
3- Isıtıcı (bu balıklar her ne kadar soğuk sularda yaşayabilseler de suyun sıcaklığının sabit kalabilmesi ve balıklarınızın daha sağlıklı olması için alanızı tavsiye ederim)
4- Çok parlak olmayan florasan (gün ışığı)
 
Ayrıca akvaryuma çöpçü ve vatoz balığı da eklerseniz güzel olur. Şimdilik zamanımın kısıtlı olması dolayısıyla bu kadar yazıyorum. Daha sonra yine yardımcı olmaya çalışacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir