Aile Baskısı :D


Ozan.BÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 265
Ozan.BÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 12:24
   Babam ben evde yokken dip çekimi yapmış.LOLBenden daha güzel dip çekimi yapıyor akvaryumdaki tüm kumları sifonlamış.Gerçekten aileler bizden daha düşkün oluyorlar. Ozan.B2008-07-26 17:39:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baranÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2007
İl: Mugla
Mesaj: 232
baranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 12:34
Arkadaşım aynı senin dediklerini babamda yaptı bende amerikan zebra vardı balıklar çok saklandığından babam habire laf söylüyordu ben birgün yarışa gittim ve bir hafta gelmedim geldiğimde ise akvaryuma bir baktım benim amerikanlar gitmiş onların yerini çeşitli japon balıkları gelmiş şimdi ise babam akvaryuma beni dokundurmuyor temizliğini felan hep kendi yapıyorBig%20smile  merak etme yakın akvaryuma alışırsa o daha kötü çünki akvaryuma seni dokundurmuyorlarTongue

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 13:06
Ah ah ablacım ah............
diyerek sana ne mücadeleler ile akvaryuma başladığımı bir anlatsam seninkiler iyi niyetli bir hata yapmışlarda taşları çıkarıp balıkları görmek istemişler. Şimdi sen ona mı üzülüyorsun........Vah Vah Vah..............
 
Ben 2 çocuk annesi meslek sahibi kocası başında bir kadınım annem hala karışıyor.
 
Seni çok iyi anlıyorum, Bekarken evlen kocan alsın akvaryum derdi. Kavanozda bitki içine 3 yavru balık attım. Yatağın altında besledim annem yakalayana kadar. Sadece yem yedirmek için annemin meşgul olduğu saatlerde odamın ışığını açarak yem verirdim. Kavanozda ufak bezelye kavanozu gibi ve balıklarda yavru. Artı kavanozda bitki ve kum var annem yakalarsa bitki besliyorum balık yavruları gözükmesin diye, Sonra 15 -16 yaşıma filan girdim. Bir akrabamın daha önce ben çocukken hediye aldığı evde bulunan akvaryumu kurmama izin verdi. Sonra öyle bol para nerede, evde motor çalıştırılmazdı elektrik gider diye sadece annem komşuya gidince açardım. Günde yarım saat açma izni vardı. Anlıyacağın Annelerimiz zor şartlarda kıtlık zamanlarında yetişmişti ve bu tür şeyler onlara fuzuli geliyordu. Balıkları gizli getirir koyardım. Bir balık öldümü annem görmedi ise gider iki küçük balık alır değiştirdim derdim. Oda okulda öğlen yemeği için verilen parayı 2-3 gün biriktirir aç okula gider gelir öyle alırdım o balığı.
Genede Allah annemden binlerce kere razı olsun büyüyünce neyi neden yaptığını ne sıkıntılar ile beni büyüttüğünü daha iyi anladım. Merak etme sende anlayacaksın hele bir anne baba ol bak.
 
Ayrıca evlendim ancak eşimden izin almadan istediğim akvaryumu veya başka canlıyı eve sokamıyor hatta çocuklarıma kendi başıma izin veremiyorum. Eşim evin freni, bana kalsa kızıma  bir köpek oğluma  ayrı bir köpek alırım. Allahtan babamız bizi frenliyorda ev doğal park statüsüne girmiyor.
 
Ayrıca Anne ve baban şu konuda hata yapıyor, Bir çocuk veya genç eğer evde kendini oyalayacak bir hobi edindi ise ebebeynler bunu desteklemeli ve geliştirmeli, evde arkadaşların ile bu hobi ile ilgili uğraşman dışarıda nerede olduğun veya neye yönlendirildiğinden daha iyidir bence bunu mesleğimdeki gördüklerime dayanarak, tecrübeli bir polis olarak söylüyorum. Henüz bir anne olarak 2 çocuğum olmasına rağmen onlarla böyle tecrübelerim olmadı biri 10 diğeri 5 yaşında ancak Mesleki tecrübelerime dayanarak çocukların, gençlerin  hobisinin olması, evde vakit geçirirken zevk almaları. Ailelerle iletişim kurabilmelerinin önemi bu saydıklarım olmayınca ortaya çıkıyor.
 
 
 Ancak onları da hoşgörmelisin çünkü onların çocukluğunda veya gençliğinde ihtiyaçlar farklı idi.  (Biz balık derdindeyken belki onlar geçim derdindeydi ekmek derdindeydi bir de böyle düşün)Halada senin geleceğin için kaygı duymaktadırlar buna emin olabilirsin.
 
 O akvaryumun motorunu kapatan annem biriktirdiği parayla bana çeyiz yapmıştır gidip kendi keyfine harcamamıştır örneğin.
 
Kusura bakma belki bana kızıyorsun ama ben anneme GIK diyemem.
Kocamla tartışırım.Amirimle tartışırım. Vatandaş ile tartışırım doğru bildiğim konuları anlatır savunurum. AMA ASLA ANNEMLE TARTIŞAMAM. 
 
Bazen annemle maceralarımı yazıyorum. Sitede biryerlere bir oku da gül bakalım.
 
Ama ne balık besliyorsun bilmiyorumda sana bir tüyo vereyim benim anne annemin adı Ayşe imiş Kanaryama ayşe adını takmıştım. Birde annemin çok sevdiği bir yeğeni vardı Ufuk diye onun adını takmıştım. Annemin kanaryalar bakışı değişmişti. İnan etkileniyorlar. Mesela bir baktım Ufuk'a marul veriyor annem gibi.
 
1 green terör çiftim var erkeğin adı Sedat neden yalakalık olsun diye kocamın adını koydum. Ama Eşim çok takdir ediyor Terörü yalnız bende biraz etkilendim herhalde asla 2. bir dişi sokmuyorum akvaryuma.LOL
 
Bizim hovarda green terörümüzün bir hanımı var anlayacağın.
 
Ama gerçekten isim koymanın etkisi var ne zaman salonda otururken erkek diğer balıkları kovalasa veya dişiyi sıkıştırsa Eşim gururla bak balık ne yapıyor diye böbürleniyor. Hemcinsi ya.
 
 
 Saygılar.
 
Merak etme bu sıkıntılar hep geçecek.Sabırlı ol.
 
 
 
canan numan2008-05-27 13:07:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguz4848Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2008
İl: Mugla
Mesaj: 92
oguz4848Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 13:35
İsmail bey hiç bu hobiyi bırakıyımdeme ailen zamanla alışır.Benim ailemde istemiyodu ama zamanla alıştılar.LOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adrenaline84Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2008
İl: Bursa
Mesaj: 375
adrenaline84Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 15:34
canan numan ablama bu kadar uğraşıp hatıralarını ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ediyorum. Ben erkek zebranın adını Taci koydum :D bu isimde sevildi. Taci aşağı Taci yukarı :D Alışmaya başladılar gerçektende. Babamın yaptığı son olay aslında alışıp ilgilenmeye başladıklarını gösteriyor. Balıklar fazla ekmekten ölmezse bundan sonraki süreçte daha rahat edeceğim kanaatindeyim.:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 15:35
Ekmekte tuz var verilmemeli diye biliyorum.
 
Ayrıca zebra derken minik enine çizgili zebralar değil.
Zebra çichlid değilmi

Eğer zebra çichlid ise merak etme 40 gün akvaryumu atmazlarsa 41. günden itibaren kimse zebrayı atamaz kendini sevdirir.
 
Hele yavrulayıp şöyle yavruları kollamaya başladımı annenle babanın çok hoşuna gidecektir.
 
Bak bak balık bile nasıl evlatları için çırpınıyor, ne vefalı anne baba  diye sana örnek verirler merak etme.
 
 
Benim annem öyle yapmıştı.
 
Saygılar.
canan numan2008-05-27 15:39:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adrenaline84Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2008
İl: Bursa
Mesaj: 375
adrenaline84Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 23:50
Zebralar bildiğimiz enine çizgili zebra. Daha yeni eş tuttular yavrular yani. Üremeye başlayınca sanırım hiçbir sorunum kalmayacaktır :D ekmek verilmemeli diye bende biliyorum ama babam vermiş işte değişiklik olsun diyeymiş :D bugün hiç yemlemedim şişmiş karınları hayvanların :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

focus92Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 291
focus92Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 23:55
Yani benim tek sıkıntım ekonomik olarak akvaryumu sevmedikleri için bu iş içinde pek para vermeye yanaşmıyorlar açıkcası.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 23:57
Evde şuan faal durumda 3 akvaryum var ve 4, yü geçen hafta sattım..Elektrik faturası 100 ytl gelince macbur kaldım..
 
   Sonuçta belli bir yaşa geldim,artık tepkiler izin vermeme değilde,eleştirme dalga geçme şekilnde oluyor..
 
    Allah tan bu hastalık bana babamdan bulaştıda,ses çıkarmıyor..Kardeşm ilk zamanlar 'nasıl balık bunlar kaya balığımı,yüzlerini nasıl görcez' derken,şimdi hergün balık kusturuyor.:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cybererkanÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2007
İl: Kirikkale
Mesaj: 98
cybererkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2008 00:22

Tüm abilerim, ablalarım ve kardeşlerimin dediği gibi bi süre sonra alışıyolar. Ama benim gibi balık beslemeye ara verip tekrar tekrar beslemeye başlayınca sürekli onları buna alıştırmak için uğraşıyorum ve en sonun da alışıyolar ama bu kez de balıklarım ölüyo benim de canım sıkılıyo almıyorum bi süre ve akvaryumu kaldırıyorum sonra tekrar kuruyorum.

Bir ay sonra inşallah tekrar kuracağım yine alma diyolar ama zamanla alışırlar. Bazı arkadaşların yazdıkları gibi ben de anneme arkadaşlarım sigar içiyo ne yani ben de mi içeyim , onlar gibi  ders çalışmaya gidiyorum diye sigara içip gezeyim mi diyorum ve az da olsa etkili oluyor.
 
SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 11:58
[QUOTE=focus92]Yani benim tek sıkıntım ekonomik olarak akvaryumu sevmedikleri için bu iş içinde pek para vermeye yanaşmıyorlar açıkcası.Saygılar.[/QUOTE]
 
Demişsin.
 
Banada asla ailem balık alırsın diye para vermedi.
Harçlığından fedakarlık edebilirsin.
Tabi benim gibi aç kalarak gidip alma benim yaptığım yanlıştı. Ben yemek için verilen para ile gidip balık alırdım.
 
Evden ekmek arası hazırlayabilirsin veya Peynir ekmek zeytin gibi bir menü ile dışarıda yiyeceğin yemeğin maliyetini azaltabilirsin. Veya ailenle konuşup evden ekmek arası hazırlarsan harçlıklarını biriktirip almana izin verirlermi diye konuş danış.
 
Ufak bir akvaryumda az sayıda lepistes motorsuz durabilir, balık sayısı arttıkça hava ihtiyacı artar unutma veya ufak renkli japonlardan ufak 30 cm. lik bir akvaryumda 3-4 tane besleyebilirsin tabi kocaman el kadar olmazlar ama sanırım mutlu olurlar. Bu şekilde dip çekimi ile havasız elektrik faturası konusunda şikayet almazsın.
 
Eğer evinizde sürekli ılık kalan bir mekanda örn. oturma odası gibi yaz kış ılık yerin varsa Gromi gibi balıklar besleyebilirsin Gromilere veya betalara hava gerekmez onlar bizim soluduğumuz havayı kullanır ayrıca bataklık balığıdır aslında dayanıklı ve kaprissizdirler yanlız soğuklarda korumalısın.
 
Veya gene 30 cm. lik bir akvaryumda büyüklüğüne göre 1 erkek 2 dişi velifara, kılıç, moly gibi balıklarıda rahatlıkla beslersin ve yavru da alırsın.
 
Maddiyat ilk etapta akvaryum için olabilir. Onuda biraz kendini sıkar biriktirebilirsin. Ben bugünün parası ile belki 1.000Tl. veya 1.500 TL. alıyordum ama genede biriktirebildim. Bu arada yol parasını yürüyerek cebinde kalabilir. Ben Eminönünde çalışıyordum. Fatihe  kadar yürürdüm. Otobüs parasıda bana kalıyordu örneğin.
 
 
Hiçbirşey fedakarlık göstermeden olmuyor.Ailenede danış bakalım ne önerecekler.
 
Saygılar.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ares41Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 59
ares41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2008 10:27
Canan Hanım O kadar güzel anlatmışki. İnanın okurken hem güldüm hemde azmini takdir ettim.

Benim 3.5 yaşında oğlum var akvaryumu kurduğumda 2 yaşındaydı yeni konuşuyordu. Eşim Akvaryumla çok uğraştığımdan ve baya bir para harcadığımdan şikayetçiydi. Oğlum Bir gün geldiğimde hapsine bir isim takmıştı.
Elma salyangoza Tuğçe demişti Tuğçe benim kuzenim Oğlumu çok sıkıştırır sap şup öper salyangozda yapışkan olduğundan ona tuğçe ismini takmıştı
Japon balıklarım vardı. Engüzel olan büyük turuncu japona Annesinin ismini takmıştı, Birde kocaman şişko bir japonum vardı bende kilolu olduğum için onada benim ismimi takmıştı. Birtane Gurami vardı içlerinde tek açık renk balık oydu annemde sarışın olduğu için onada annemin ismini takıştı. Vatoza da tahmin edin dedesinin ismini takımıştı. İçlerinde ufak çok tatlı bir japon vardı onada kendi ismini takmıştı.
Eşim ondan sonra fazla karışmamaya başladı. Taki ben kocaman bir akvaryum kurana kadar. Akvaryumu kurdum. İçine envayi çeşit balık attım. Karışık balıklar papağanı sp si hepsi japonlara çok üzülmüşlerdi. Ama oğlum tekrardan onlara isim takmayı başardı. Şu an 3.5 yaşında ufak taburenin üstüne çıkıp yem atıyor. Oturup onları seyrediyor. Hakkında yorum yapıyor. Diğer oğlum ise ağladığı zaman (9 Aylık) akvaryuma baktırıp susturuyoruz.

Geçen hafta bir tanede ufak akvaryum kurdum içine bir sürü yavru balık attım. Aynı senaryolar tekrar yaşandı. Ama inanın onuda bir iki gün içinde çok sevdiler.

Ve şunu anladım Eğer çocuğunuz varsa onlara en güzel hediye canlıdır. Hayvan sevgisini aşılamak lazım. Oğlum akvaryum benim diyor. Onun temizliğini yaparken bile bana yardım ediyor. Onun mutluluğu onun sevgisi bütün zorlamalara karşıda olsa herşeyden daha önemli. Belki ileride bir gün sıkılır belki başka bir hayvan ister eşim karşı çıkar ama sonunda o hayvanı eve getiririm. Eşimde çok sever hatta benden fazla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*_challenger_*Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 125
*_challenger_*Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2008 10:39

Benim babam da çok balık öldürmeme rağmen izin veriyor.Hatta bazen benden çok ilgileniyor.

Erdal Hoca2008-07-25 10:55:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustang_27Çevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 363
mustang_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2008 18:58
Bazı şeyler zamanla oluşur. Onlarda zamanla alışacak, senden daha çok ilgilenecektir.
Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir