Aile Baskısı :D


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2008 19:29
Valla bizimkilerde ilk bşalarda kendileri almalarına rağmen sorun yaptılar ama sonra benden iyi bkmaya özen göstermeye başladılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İmparatorÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 542
İmparatorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2008 20:09
Valla ben daha 14 yaşında olmama rağmen 170-60-70 h akvaryumum var salonun ortasında diğer bir köşede 100-30-40 h onun altındada45-30-45 h akvaryum var hiç bir zorluk yaşamadım hatta yavrular konusunda şu balık bu yavruyu yiycek mi bunlar bir arada olurmu benden de titizlerBig%20smileAilem bu hobide beni çok destekliyor ve hiç bir zorlukda çıkarmıyorlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2008 12:03

Ben de sağdan soldan bulma 35 lt. akvaryum ve iç filtre ile başladım. 2 ay sonra 135 lt. 2 sonra da 500 lt.'lik bir akvaryuma geçtim. Ama her süreçte yaşadığım sıkıntıyı bir ben bilirim diyeceğim ama anladığım kadarıyla siz de gayet iyi biliyormuşsunuz.

Annem:
"Oğlum dünya kadar su gidiyor"
"Yine mi balık öldü"
"Kaç lira bu balıklar"
"Eski akvaryum neyine yetmiyordu"
"Bu kadar büyük akvaryuma ne gerek vardı. Biz akvaryumcumuyuz" 
"Mehmet Akif'i de kendine benzettim" Mehmet Akif ilkokul 3'e geçen benim yeğen. O na da full donanımlı ve balıklı 65 lt.'lik akvaryum hediye ettiydim. Çocuk akvaryumun başında yatıp kalkıyor.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okanoksakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 381
okanoksakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 02:27

Annem bitkileri ve hayvaları sever ama evde olmaz diyor genelde.

Daha çok saksı bitkilerine merakım var.Çocukluğumdan beri saksı bitkisi yetiştiririm.Hatta öyleki akrabalarımızda saksılarında güzel bir bitki gördüysem, bir dal almayı rica ederdim.Onu suya koyup, köklenmesini sağlar, sonra da toprağa dikerdim.Herkesin tersine, dışardan saksı ile bitki değil, sadece dal alırdım.Halen de devam ediyorum.Onların tek dal iken gelişimini adım adım görmek çok güzel.Saksıyla gelenler sadece hediye edilmiştir.O da yetmez; büyük Larus'larımız vardı, şimdi yeni basımları da var... Orda bitki türleri, evcil hayvan türleri (ispinozlar, kanaryalar, sakalar vs...) araştırma yapardım. "Neyi farklı yazıyorlar acaba?" sorusu olduğu için aklımda, kaynakları çoğaltıyordum. Onun için okulda dönem ödevi notlarım hep iyi idi :) ...Bitki dalı alıp, çelikleme ile çoğaltma huyum rahmetli anneannemden bana geçmiş galiba.Onun da afrika menekşeleri vardı. Sarmaşık (pothos) ve difenbacia türünden bir bitki besliyorum.Komşulardan biri de Annemden istemiş sarmaşık dalı, bana rica etti, bir dal götüreyim diye, işten yeni geldim, kopardım, götürdüm."Annene teşekkürlerimi ilet" dedi. Zor tuttum kendimi.Sarmaşığı ben besliyorum halbuki... :) Bitkiler fazla yer kapladığı için fazla istenmiyordu.Ama benim gelişim merakımla zaten topu topu 2 saksıda bitki var.1 i hediye olarak gelen caloncho çiçeğidir.

4 sene boyunca da muhabbet kuşu baktık.Tüyler problem oluyordu. :)

Şimdi 100*40*60 kapasitede boş akvaryum aldım.Araştırmalar yapıyorum.Şimdi düşünüyorum da bitkileri orda besleyeceğiz.Hayatım boyunca akvaryumda bitki besleyeceğim aklıma gelmezdi :) Kuşak farkı galiba.Nineler dedeler saksıda, torunlar akvaryumda bitki besliyor... :) Bunun için üstü açık akvaryum düşünüyorum.Japon şemsiyesi ve sarmaşıkta (pothos) karasızım ama, llimonlar dışarıya çıkacak o belli...
Muhtemel şikayetler
1- Isıtıcı çok enerji çekiyor.Işıklar çok yanıyor.
2- Çok su gidiyor (Bunun için kuru kurulum yapmaya niyetim var... ufaktan ufaktan su ilave edeceğim... Ufaktan ufaktan...Çaktırmadan.... :)  )
3- Koku problemi olmayacak (balkona kuracağım).
4- Çok uğraşı gerektiriyor. (Proje insanıyım, akvaryum işi araştırma işidir,teknik meseledir diyeceğim-zaten öyle)
5- Çok masrafları var (Hobicilerden malzeme, bitki, balık alıyorum)

Bunların dışında hoşlanmadığım bir konu da şu.
Misafirdesiniz ya da misafir gelmiş, konuşuyoruz değil mi?
Sıra nereye geliyor, yaptığımız hobilereeeee :)
Anlatıyorsunuz, bilgi eriyorsunuz, keyifli bir sohbet oluyor, sonra da birileri şunları demeye başlıyor
"Canlı hayvan bakmak zor canım..."
O zaman da sohbetin tadı kaçıyor. :) Yahu 1-2 Saniye. önce ben konuşurken neredeydin? Nasıldın? :)
 
Neyse; her hobicinin başına geliyor işte, ne yapalım... :)
okanoksak2010-08-22 02:28:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bitkisel_HayatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2010
İl: Konya
Mesaj: 930
Bitkisel_HayatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2010 00:38
Zamanında ailemi akvaryum almaya ikna etmek için 1 ay kadar uğraştım, ne yaptıysam "yok olmaz, hayır" gibi cevaplar aldım. Gerekçeleri ise "bir süre sonra bıkarsın, bizim başımıza kalır" olmuştu. (Ben 8-9 yaşımdayken evimizde akvaryum vardı, güya abim bakıyordu da :D) Düşündüm, taşındım... maddi ve manevi bir sorun olmadığına kanaat getirdikten sonra gidip kendim 42 litrelik bir akvaryum ve ekipmanlar aldım. Eve geldiğimde babam yüzüme baktı, aldıklarıma baktı "Aldığın filtre çok kalitesiz, gidip değiştirelim hadi!" demez mi?! Şimdi yanında annemin hediyesi olan 120 litrelik akvaryumumda var. :D (Ah birde GATA' yı kazansam. )
SAYGILAR...
Acemi_Malawici2010-08-24 00:39:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir