ADist 2011 Yarışma Sonuçları


fantastik3Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 676
fantastik3Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2011 00:20
Merhaba,
 
Başta yarışmayı düzenleyen arkadaşları (ADİST ekibi), destek olanları (Timur ve Tunç beyler) ve tüm katılımcıları tebrik ediyorum. Gayet başarılı bir yarışma oldu ve çok güzel tanklar ortaya çıktı. Açıkçası bu kadar çok bitki hi-tech akvaryumu kuran olduğunu ben bu yarışma sayesinde öğrendim. Bazı tankları çok beğendim.
 
Birinci gelen Mustafa bey'i İzmit'ten tanıyorum, aynı tarz başka kurulumlarını da gördüm. Çok çalışkan ve azimli birisi. Koca Türkiye'de İzmit'ten birinci çıkması, burada bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Mustafa bey'i tebrik ediyorum.
 
Tasarımda; İnsan hayal gücü, bitki çeşitliliği ve budama, aydınlatma ve yapısal malzeme dörtlüsü içinde sınırsız sayıda görüntü elde etmek mümkün.
 
Sanatsal anlamda doğu ve batının çatıştığı bir durum söz konusu. Doğu binlerce yıldır doğayı yaşam alanlarına sokarak , insanın doğanın ayrılmaz bir parçası olduğunu, kendisini hiç bir zaman ondan üstün görmemesi gerektiğini kültürü haline dönüştürmüş.
 
Tayland'a giden birisine akvaryumcuları sorduğumda "lokanta, otel, okul, hastane, market vb orada her yerde akvaryum var, akvaryumcuya gitmene gerek yok ki!" demişti. Tayland kültüründe balıklar ve su kutsal değer taşıyormuş!
 
Bizim Avrupalılar ticaret için doğuya gitmeye başlayınca bu olayı görmüşler ve doğal olarak "bizde niye olmasın ki?" demişlerdir. Ancak Avrupa'da bu sanatlar "doğayı insana uydurma" olarak değişim geçirmiştir.
Bir modernizm, post-modernizm, pop-art, art-nuo gibi akımlar dolaylı olarak akvaryumları da etkilemiştir.
 
Oliver Knott'un futbol sahası olarak yaptığı dizayn hiç aklımdan çıkmaz. Hele çocuk akvaryumları diye bir konsept var;barbiler, yedi cüceler falan resmen işin suyunu çıkarıyorlar.
Bunun nedeni, para kazanmak olarak başlayıp, farklılık yaratmak olarak bitirilebilecek bir noktaya kadar gider.
 
Ben burada biyotop akvaryumlarını çok ayrı bir yere koymak gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü doğayı evinize taşıma konsepti var. Yapay bir imgeyi değil!
Ayrıca balık-bitki-kütük-zemin-kaya vb uyumu da biyotop tasarımlarda hiç bir şeyin sırıtmamasına en büyük nedendir.
 
İnsan hayal gücü var olduğu sürece her çeşit imgelem akvaryumlarda tasarım olarak yerini alacaktır ve bitkiler sağlıklı gelişmiş, tasarım ilgi çekici olduğu sürece de hepimiz merakla bakacağız.
fantastik32011-04-26 00:25:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 11:48
Herkese merhabalar,
 
Yarışmamız ve sonuçları Akvaryum Plus dergisinin Mayıs-Haziran sayısında da yerini aldı. Bundan sonraki yarışmalarımızda bir değişiklik olmadıkça dergide duyurulup sonuçlarına yer verilecek. İlgi ve yaklaşımından ötürü Sn. A. Alper TÜLEK' e teşekkür ederiz.
 
 
mustafaerdogar2011-05-16 11:59:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir