70 litre omurgasız tankı için tavsiye


aaksuÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 260
aaksuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 21:39
Arkadaşlar öncelikle selamlar.

70 litre ithal bir akvaryumum var. Geçen yıl güzel bir özel ırk lepistes serüvenimin ardından boşa çıktı. Bu yıl yeniden kuracağım. Ama düşüncemde karides, kerevit ve salyangoz beslemek var. Öncelikle elimdeki malzemeleri ve almayı düşündüğüm malzemeleri maddeler halinde sayayım ben. Sizlerin de değerli tavsiyelerinizi ve önerilerinizi almak benim için zevk olacaktır.

Elimde Olanlar;
-70 litre civarı alüminyum kapak akvaryum
-Yeterli miktarda siyah hagen kum
-Uygun boyutta power led armatür( kapakta flo var ama yetersiz gelebilir diye düşünüyorum. Bu armatürü daha önce yüksek ışık isteyen etobur bitkilerimde kullanmak için almıştım. Akvaryum kapağının açılan arka kısmında tam duracağını umuyorum)
-Watt olarak hatırlamıyorum fakat o akvaryuma yeterli gelen ısıtıcı
-Güzel bir mangrow kökü(Bunun yerine yati kökü düşünüyorum)
-Ve yıllardır bu hobiyle uğraştığım için genel anlamda akvaryumda kullanılabilecek aparatlar mevcut(Cam silme aracı, dip çekim hortumu vs.)

Almayı Düşündüğüm Malzemeler;
-Fazla Yer kaplamayan bir pipo filtre
-Filtre için hava motoru
Dip Not:Akvaryumda şelale filtre sistemi mevcut fakat pipo filtrenin karideslere olan yararı söz konusu. Bir de dalga yaratıyor kafa motoru. Karidesler bundan da fazla haz etmediği için direk pipoya yöneldim. Tabi ki tavsiyelerinize göre onu da kullanabilirim.

Almayı Düşündüğüm Canlılar;
-Karides(Aklımda crs ve ona yakın türler mevcut)
-Meksika cüce kereviti(Asıl amacım kristal kırmızı karides beslemek. karideslere zararı dokunacaksa listeden kaldırabilirim)
-Helena katil salyangoz(Aynı şekilde karideslere zararı olacaksa listeden kaldırabilirim)
-Sarmayı düşündüğüm kütüğün büyük bir kısmını kaplayacak kadar moss(Java moss düşünüyorum)

Arkadaşlar aklıma gelenler bu kadar. Vaktini ayırıp ta okuyan herkese öncelikle teşekkür ediyorum. Eksik-fazla, doğru-yanlış düşüncelerim varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ClaritatisÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 92
ClaritatisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 21:55
Eğer ilk karides akvaryumunuzu kuruyorsanız CRS ile başlamamanızı öneririm.Onun yerine daha kolay ve başlangıç için uygun türler seçebilirsiniz.Mesala Sakura olabilir.Meksika Cüce Kereviti karideslerle bakılabilir ancak karides yavrularını yiyebiliyor ve huzursuzluk çıkardığına dair örnekler de mevcut.Bu nedenle almamanızı tavsiye ederim.Filtre olarak pipo uygundur,akvaryumu bol bitkili yapmanızı öneririm,20 adetlik bir koloni ile başlayabilirsiniz.


Choise2012-09-17 21:56:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aaksuÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 260
aaksuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 22:04
[QUOTE=Choise] Eğer ilk karides akvaryumunuzu kuruyorsanız CRS ile başlamamanızı öneririm.Onun yerine daha kolay ve başlangıç için uygun türler seçebilirsiniz.Mesala Sakura olabilir.Meksika Cüce Kereviti karideslerle bakılabilir ancak karides yavrularını yiyebiliyor ve huzursuzluk çıkardığına dair örnekler de mevcut.Bu nedenle almamanızı tavsiye ederim.Filtre olarak pipo uygundur,akvaryumu bol bitkili yapmanızı öneririm,20 adetlik bir koloni ile başlayabilirsiniz.


[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkürler. İlk karides akvaryumum değil. 2 yıldır balıklarla birlikte(geçen yıl lepistes ondan önceki yıl neonların yanında) kiraz, amano, ve hayalet karidesleri besledim. Her iki senenin sonunda da yazın şehir dışına çıkacak olmam nedeniyle akvaryumları bozmak zorunda kaldım. İkisinde de bol miktarda yavrular alıyordum. Bu sefer sadece karides akvaryumu düşünüyorum. CRS'lerin hassas türler olduğunu bildiğimden dolayı yalnız besleyeceğim. Meşe yaprağı, ceviz yaprağı gibi doğal katkılar kullanacağım. Ek olarak tavsiyelerinize açığım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir