60*60*60 Cüce Vatoz


Atölye AkvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 176
Atölye AkvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 00:14
Mistik bir havası olmuş ben çok beğendim...
Çay sigara ve filmi seyretmeye başla!...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ka2nÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1336
ka2nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 11:11
[QUOTE=terasil] Çok geçmiş olsun. Umarım hasta değillerdir yada öyleyse bile iyileşir, sağlıklarına kavuşurlar İnşallah.Sevgili Kaan Hobiyi bırakmak hiç önemli değil ...Sen bıraksanda onlar biyerlerde yaşarken biyerlerde ölmeye devam edecek.Biz ölünce, yaşamın biz var olmadan önceki düzeninde devam edeceği gibi :) Ben birkez bıraktım ,çok sevdiğim Neonlarımı başka balık eklememden sonra (akvaryumcuların hasta balıkları!!!) kaybedince akvaryumu kendi haline bıraktım.2 cüce vatozum bu süre içinde yavrulamış ve yavrularının çoğunu (yaşar vaziyette)dış filtreden topladım aylar sonra baktığımda vatozlardan 5 i kalmıştı, aylar sonra 2 yavru ve Baba.Salyangozlar olmasaydı sanırım hiç birisini bulamazdım.Ne tesadüftür yavruların birisi dişi birisi erkekti,Onlar ve kalan tek erkek Kardinal beni tekrar ateşledi...Çok önce damızlık akvaryumu olarak yaptığım 50-50-50 akvaryumuma mobilya yaptırdım ve bitkili nano yapmaya karar verdim.Balık almıycak sadece bitki besliycektim,tabi öle olmadı.Kendi hatam yüzünden !!! vatozlarımı zehirliyerek öldürdüm (bakır salınımı)Çok üzüldüm :( 3 cm çok sevdiğim dişim ve 4cm erkeğim Sonra Kardinalle baş başa kaldık.Ona eş alıym derken akvaryumcudan yine cüce vatoz aldım 3 tane.Aldığım dişi Kardinalde erkeğime ve akvaryumuma tekrar Hayat getirdiler.Oyunları enerjileri,Erkek çok uzun süre benimleydi 2 yıl kadar zor zamanlarda beni terketmedi ama suyu zehirlediğim ,kötü şartlardan aldığı sıyrıklardan sonra o enerjisini kaybetti (ufak çaplı deformasyon) 3 ay kadar sonra o da öldü Eşine yalnız kalmasın diye erkek aldım ama erkek benim erkeğimi çok arattı,dişide yüz vermesede yumurta tuttu.Erkek karaciğer yada benzer bi hastalıkla tek taraflı şişlik sonrasında karantinada öldü (hasta ruhlu üreticiler !!) Şuan eş almaya elim gitmesede sağlıklı ama mutsuz dişim 1 i Turp gibi (2 si iştahsız hasta:(( cücem) 3 cüce vatozum var.Vatozlara tedavi arıyorum size rastladım belki okumazsınız bıraktınız çoktan,belki okursunuz benim haberim olmaz ama ...Şunu öğrendim sağlıklıyken seni mutlu eden canlılar,sağlıklarını kaybedince ölünce mutsuz etti diye kaçamazsın.Zaten sağlıklı olmalarının seni sevindiren yanıda bu değilmi? Yani hastalık olmasaydı ölme ihtimali olmayan bi akvaryumda baktığın balıklar seni ne kadar mutlu ve huzurlu kılabilirdi? Her halde; durumu kabul etmek, daha iyisi için çabalamak ve gerçekten başarılı dengeli huzurlu balıklar beslemek,uzmanlaşmak ve bundan ele geçirdiğimiz kazanımlarımızı hayata yansıtmak,hayatın ta kendisi.Bıraksanda aynı uğraşı başka bi yerde veriyor olacaksın eminim:) Tek farkı balıklar ve su olmaya bilir.Oysa su gerçekten Yaşamın kaynağı.''Kalbi olan her canlının ecr'i(+yada - hediyesi,cevabı) vardır'' sözüde bizim durumumuzu özetler nitelikte.
[/QUOTE]

Çok güzel bir yazı olmuş çoğumuzun yaşadığı hissettiği şeyleri yazıya dökmüşsünüz. Teşekkürler..

[QUOTE=ByRaptiye]Akvaryumun ölçüleri çok hoş. Bence tam vatoz beslenecek bir ölçü. Ama iç dekora biraz daha dikkat edersen yemede yanında yat olur gerçekten :)

Aslında akvaryumu kaldırdım. Bu akvaryumu daha doğrusu. Resimler berbattı ama görenlerin çok hoşuna gidiyordu resimler bunu yansıtmadı malesef.

[QUOTE=xkaanx] [QUOTE=statistician06]Kaan hobiyi bırakma lafları sana hiç yakışmıyor , bu balık ölür kardeşim sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun değer vermen önemli olan ki insanlar bile ölüyor. Öyle şeyler deme sakın , resimlerin net değil keşke iyi bir makine ile çekim yapabilsen.. Senin hediye ettiğin salyangozlar 2 günde bile büyüdülr valla çok saol onlar için de . Görüşmek üzere.. [/QUOTE]



Abi neler çektim bir ben biliyorum..
3 kere koloni aldım 1 kere toplu yavru aldım..
Hep aynı şey. Bloat! Piyasadaki en pahalı en kaliteli yemleri aldım, yazılan herşeyi bire bir uyguladım, ne gerekiyorsa yaptığıma inandım ama her seferinde aynı şey..
Bu sefer tam oldu diyordum, tam yaşadılar giderler artık mutlular diyordum yine aynı şey..
Gerçi çok şükür hala ölen olmadı belki de değillerdir ama pulları kabardı gibi bazılarının. Sadece bu sabah 2 cm bir yavru öldü o da sanırım büyük balıklardan birinin darbesiyle. Neyse uzadı yine moralim bozuldu.. Maddi yönünü düşünmüyorum balıklara kısa sürede de olsa çok alışmıştım umarım yaşamaya devam ederler.. Yorum yapan herkese teşekkürler.
[/QUOTE]

İlk önce bu konu hakkında büyük geçmiş olsun diyeyim. Bloat'ı özellikle yabancı forumlar ve bu forumda araştırıp sebebini öğrendikten sonra ona göre önlem al. Göreceksin ki yanlış birşeyler var ve sen onu düzeltebilirsin. Eğer düzelmiyorsa balık alışverişlerini hobici abilerimiz ablalarımız kardeşlerimizden yapmanı öneririm. Akvaryumcuyu bu durumda muhatap alamıyorsunuz malesef. 
Umarım herşey gönlünce olur. Sağlıklı balıklar..
[/QUOTE]

Ben hep hobicilerden aldım bu zamana kadar hep aynı şey. Ama çok şükür bu balıklardan 30 balık yaklaşık sadece 1 kayıp verdim. Dişileri iyileştirdik sevdiğim bir abime verdim hemen hepsini. Şimdi o yavrularını alıyor. Ufaklar büyüdüler yosun yememeye başladılar eşe dosta hediye ettim. O balıkların içinden son 1 tane var şuan akvaryumumda o kadar şeyin hatırına sanırım vermeye kıyamıyorum. Teşekkürkler.

[QUOTE=ank-06] Kazasız kayıpsız büyütürsün inşallah kaancım
bu güzel ölçülerdeki akvaryumu bu şekilde değerlendirmene sevindim :)
umarım en kısa sürede canlı bir şekilde de görürüz.
[/QUOTE]

Abi konu bayağı eski :) Akvaryumu verdik ya abi vatozlar boyu da ya şimdi olmuyor ama abi :)

[QUOTE=DN2045]Cüce vatoz en sevdiğim tür,çok güzel bir akvaryum sahibisin,balıkların çok şanslı :)[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Evet şanslı olduklarını düşünüyorum çünkü bende yerleri ayrı ve onlar için biraz daha özen gösteriyorum. Malesef akvaryumun yerinde yeller esiyor. Yeni konuyu en altta link olarak vereceğim.

[QUOTE=DiscusClub] Mistik bir havası olmuş ben çok beğendim...
Çay sigara ve filmi seyretmeye başla!...[/QUOTE]

Evet mistik kelimesi cuk oturdu. 1 2 şey daha olsa daha güzel olabilirdi.

Konu bayağı eskimişti tabi benim için, çok sık akvaryum değiştiriyorum da. Yeni akvaryum ve yeni balıklarım buyrun burdalar. Şu an tankta 5 adet L144 1 adet Lda16 1 Adet Lda 16 tül var En yakın zamanda 10 kadar zebra danio eklemesi yapacağım. Güncel resimler Sayfanın altında. Teşekkürler.
xkaanx2012-06-01 11:20:08




http://www.akvaryum.com/Forum/katil_salyangoz_vatoz_k581563.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir