1 Tonluk Tankımın Ağır Abileri


canrslnÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 168
canrslnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2016 19:37
1 astronotumu 1 challengerimi yediler. Ikisi de ortalama ustu boydaydi. Ama tum bunlar akvaryuma 1 kiloluk 2 adet yuruyen kedi baligi girmesiyle oldu. Onlarin isirigi oldugu anlasilacak sekilde parmak izi gibi isiriklardi.

+1: [T]36286,zubunel_genubi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

-doctore-Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,131352[/C]
Kayıt: 29/06/2012
İl: Samsun
Mesaj: 2139
-doctore-Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2016 21:50
Clarias Batrachus...Lanet balık. [:devil:]
2.gün Arowanamı paraladı. Az kalsın kesip yem yapacaktım. Son dakikada insafa gelip akvaryumcuya götürdüm.

+1: [T]107191,canrsln[/T][T]36286,zubunel_genubi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MARCOÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2909,2[/B]
Kayıt: 12/01/2006
İl: Edirne
Mesaj: 344
MARCOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2016 13:12
[QUOTE=canrsln]Arkadaşlar abimizin bıraktığı yerden ben devralıyorum. Müsaade olursa bende buradan devam ederim yoksa da yeni başlık açarım. Aynı türlerden sırayla uygun buldukça topluyorum. Bir de 1 tonluk akvaryum kaçırdım. umarım ikinci el hesaplı bir akvaryum yakalarım yakın zamanda.

forumdan 'marco' nick li Derya KAYPAK Bey ile de görüşmek isterim.[/QUOTE][QUOTE=canrsln]Arkadaşlar abimizin bıraktığı yerden ben devralıyorum. Müsaade olursa bende buradan devam ederim yoksa da yeni başlık açarım. Aynı türlerden sırayla uygun buldukça topluyorum. Bir de 1 tonluk akvaryum kaçırdım. umarım ikinci el hesaplı bir akvaryum yakalarım yakın zamanda.

forumdan 'marco' nick li Derya KAYPAK Bey ile de görüşmek isterim.[/QUOTE]

Can Bey sizde bu başlık altından devam edebilirsiniz sorun yok. Deniz Bey den almış olduğum 1 adet arowana 2 adet red taii ve 4 adet pacudan, ev ahalinin istekleri doğrultusun 4 adet pacuyu bir arkadaşıma hediye ettim. 1 adet arowana ve 2 adet red tail ile devam ediyorum. Tankım 2 metre olmasına rağmen pacuların daha da büyüyeceğini düşünürsek erkenden böyle bir karar aldım. Balıklar istanbul - edirne arasında kovalar ile geldiğinden özellikle Arowana kendini 1 hafta gibi bir sürede toparladı. Gözleri mat bembeyazdı. Şimdi yem yemekte ortama alışmasıyla hareketliliğine kavuşmuştur. Red taillere gelince gerçekten doymayan birer canavarlar.Ağızlarına sığan sığmayan her şeye talipler. 3 balık ile devam edeceğim. Şuan yeni bir balık 1 adet daha düşünüyorum. Stingray favorim ama bunlarla olması zor. belki iri bir timsah balığı olabilir.

Beğenenler: [T]107191,canrsln[/T][T]36286,zubunel_genubi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]107191,canrsln[/T][T]36286,zubunel_genubi[/T]
+1: [T]107191,canrsln[/T][T]36286,zubunel_genubi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canrslnÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 168
canrslnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2016 01:51
Merhaba ustadim tesekkurler. Paculari sahiplendirdiginiz kisiye de fazla gelmeleri halinde bana 1 adet verebilir mi merak ettim.

Bu arada red arowana bulmadigim surece arowana eklemeyi düşünmüyorum. Su anda dev yilanbas baligi da ekledim akvaryuma. Gunden gune sayi artiyor. Yakin zamanda acilen dev bir akvaryum bulmaliyim. Akvaryumunuzu nerden aldiniz veya grupta akvaryum ureticisi veya satan tavsiye edebilecek olan arkadas var midir?
Buraya foto ekleyemiyorum simdilik ama denemeye devam edicem. En yakin zamanda bir video atarim en olmadi.

Bir de siz bu canlilari ne ile besliorsunuz? Benimkilerin her biri baska sey yiyor. Kimisi sadece canli balik yiyor kimisi sadece dip yemi. Kimisi sadece hamsi. Bunlar nasil alisir? Canli balik bulmak da dert. Bi alabalik uretim ciftligiyle anlasmayi düşünmeye başladım valla. Yavrulardan topluca alayim diyorum diger tankta bekleteyim.[:O][:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zubunel_genubiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7910,2[/B]
Kayıt: 07/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 436
zubunel_genubiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2016 15:19
[QUOTE=OnurAkvarist]Kedi efsane izliyor abi [:)][/QUOTE]

Benim gözlerim mi dumanlı görüyor yoksa orada bir kedi balığı mı var diyor kanımca [:P]

[QUOTE=basketbol6]Bahsettiğiniz takas çok radikal olmuş. Hayırlı olsun ama bence bu balıkları özleyeceksiniz.[/QUOTE]

Ben, bu hobiyi inanın hobi olarak yapmaktayım ve en ufak bir maddi kaygı gütmeden de zevkle yapıyorum. Yani işin ticaretinde asla değilim. Zaten üye profilimde ki geri bildirimleri okursanız hak verirsiniz. Önemli olan bakmış olduğum bu türleri beslemek isteyenlerin de gönlünün olması. Bu hobi de para ikinci planda olmalı. Önemli olan hobinin kazanması. Şimdi bu yazdıklarım forumdaki yaşı bizden küçük olan öğrenci kardeşlerimiz sakın etkilenmesinler. Bu durum onlar için geçerli değil tabii ki. Sonuçta onlar belki harçlıklarından biriktirerek belki zor şartlar altında bu hobiyi yapmaya çalışıyorlardır. Onlara bu hobiyi sevdirmek ve destek olmak hepimizin bir görevi olmalı.

Bahse konu takasın da radikal olduğu doğrudur. Çünkü kuzenimi de bu hobiye alıştırdım. O da yaklaşık 4 yıldır bu hobi ile ilgilenmekte. Derya Bey'den tropheus ları alınca direkt benim tanka atamadım. Çünkü hem tankı hem sump ı hem de filtreleri temizlemem gerekiyordu. O nedenle benim kuzene bıraktım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161430491.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161431241.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161431581.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161432301.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161433021.jpg[/IMG]

Bende bu arada tankımdaki tüm temizlik işlerini bitirip dinlenmiş su ilavesini yaptım. Suyun oturmasını bekliyordum. Hiç aklımda yokken kuzenimin isteği doğrultusunda tropheus ları ona bıraktım. Ondaki yaklaşık 150 adet karma malawi cichlid lerini aldım. Şimdi yola malawi ile devam edeceğim. Yeni konuyu da yakında açarım. 10 yıl üzerine yeniden malawi ile dönüş yapıyorum bakalım ortaya nasıl bir sunum çıkacak?

[QUOTE=mehmetsoydan]Ne güzel okuyordum 6 sayfadır... Bir varmış bir yokmuş oldu... Garip bir kedi sahnesi ile olay bitti [:(((][:lol:][/QUOTE]

Üzerinizde böyle bir intibah bıraktıysam ne mutlu bana. Eminim Derya Bey, benim bıraktığım yerden devam edecektir [:iyi:]

[QUOTE=Alpine]Forumda merakla takip ettiğim 2-3 konudan biriydi , üzüldüm açıkçası , yeni balıklarınız hayırlı olsun .[/QUOTE]

Belki resim ve video lardan pek belli olmuyor ama inanın balıklar ciddi boyutlara ulaştılar. Ev halkı ve özellikle küçük kızım biraz ürkmeye başladı ve odaya bile adım atmaktan çekinir oldular. Eşim de sürekli olarak ufak türler olsun ama adetli olsun diye dır dır ettiğinden istemeyerek te olsa bu ağır abilerden ayrılmak zorunda kaldım. Olsun, önemli olan her türe vakit ayırıp besleyebilmek.

[QUOTE=canrsln]Arkadaşlar abimizin bıraktığı yerden ben devralıyorum. Müsaade olursa bende buradan devam ederim yoksa da yeni başlık açarım. Aynı türlerden sırayla uygun buldukça topluyorum. Bir de 1 tonluk akvaryum kaçırdım. umarım ikinci el hesaplı bir akvaryum yakalarım yakın zamanda.

forumdan 'marco' nick li Derya KAYPAK Bey ile de görüşmek isterim.[/QUOTE]

Müsade senin Can ne demek. Umarım en kısa zamanda hayalindeki tanka kavuşursun. Aslında bende 1 sene içerisinde taşınacağım ve taşınırken bu tankı elimden çıkartmayı düşünüyorum. Yeni evimde daha hacimli boyutlarla hobiye merhaba diyeceğim. Kısmet bakalım.

[QUOTE=BadWolf]Konuyu takip ederken tam da "Oradaki koi yi ölmüş bilin" yazacaktım ki, konuyu aşağıya kaydırınca gördüklerime pek te şaşırmadım.. RTC ler tam olarak hobicilerin "monster fish" olarak adlandırdıkları grubun başında yer alıyor bana göre..
Bende koi ile yürüyen kedi balığı tuttum bir müddet. O bile bir süre sonra sıkıntı çıkartıyor.. Şimdi bile amerikan cichlid karmasının yanına attığım halde gece tankın ışığını kapatamıyorum.. Kedi balığı ayrı bir zevk, ancak yanına dişine göre bir balık koyduğunuz zaman öldürmekten çekinmiyorlar, hali ile insanın da keyfi kaçabiliyor. Geçmiş olsun diyelim..

Yeni türünüz ise hayırlı olsun..[/QUOTE]

Çok haklısınız benim için de tecrübe oldu ama olan tabi Koi ve diğer türlere oldu [:(]

[QUOTE=canrsln]Akvaryumda 2 rtc 1 bicak baligi var su anda. Digerlerini oldurduler. 2 adet yuruyen kedi baligini da ben cikarmak zorunda kaldim. Baliklarin vucutlarinda wampir tarafindan emilmis gibi izler buluyordum. Simdi bir adet yilanbas 30cm aliyorum anlasirsam. Rtc lerden birisi 50 cm yaklasik 5 kilo dedi veren kisi. Sizden aldigim rtc daha ufak kaldigindan onu yemeye calisiyor. Normal yem vs yemiyorlar. Habire canli yem istiyorlar. Gecen gun akvaryumculardan hasta balik topladim 2 poşet. Hepsini 1 gecede yuttular. [/QUOTE]

Aslan besleyen yemine katlanır misali. Çok canlı yeme de alıştırmak iyi değil. Bunu kuru yem ile de desteklemelisin ancak balık 50 cm. civarında ise işin biraz zor gibi. Ama yine de bir dene. Tropical in veya Dainichi nin carnivore yemlerini bir dene derim. Benim ki sosisi bile afiyetle tüketiyordu [:lol:]

[QUOTE=MARCO]

Can Bey sizde bu başlık altından devam edebilirsiniz sorun yok. Deniz Bey den almış olduğum 1 adet arowana 2 adet red taii ve 4 adet pacudan, ev ahalinin istekleri doğrultusun 4 adet pacuyu bir arkadaşıma hediye ettim. 1 adet arowana ve 2 adet red tail ile devam ediyorum. Tankım 2 metre olmasına rağmen pacuların daha da büyüyeceğini düşünürsek erkenden böyle bir karar aldım. Balıklar istanbul - edirne arasında kovalar ile geldiğinden özellikle Arowana kendini 1 hafta gibi bir sürede toparladı. Gözleri mat bembeyazdı. Şimdi yem yemekte ortama alışmasıyla hareketliliğine kavuşmuştur. Red taillere gelince gerçekten doymayan birer canavarlar.Ağızlarına sığan sığmayan her şeye talipler. 3 balık ile devam edeceğim. Şuan yeni bir balık 1 adet daha düşünüyorum. Stingray favorim ama bunlarla olması zor. belki iri bir timsah balığı olabilir.[/QUOTE]

Derya Bey, sizinle o balıkları yakalama ve kovalara koyma maceramızı hiç unutmayacağım [:)))] Tam bir komediydi. Balıkların adaptasyon sürecini atlatmalarına da sevindim. Pacu lara veda etmenize üzüldüm. Stingray i daha önce beslediğimden o tankta aç kalacağını söyleyebilirim. Ancak el maşası ile direkt elden besleme yaparsanız bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Timsah balığı olabilir ancak boyutu RTC'nin ağzına alamayacağı bir büyüklükte olmalı. Herşey gönlünüzce olsun.

[QUOTE=canrsln]Merhaba ustadim tesekkurler. Paculari sahiplendirdiginiz kisiye de fazla gelmeleri halinde bana 1 adet verebilir mi merak ettim.

Bu arada red arowana bulmadigim surece arowana eklemeyi düşünmüyorum. Su anda dev yilanbas baligi da ekledim akvaryuma. Gunden gune sayi artiyor. Yakin zamanda acilen dev bir akvaryum bulmaliyim. Akvaryumunuzu nerden aldiniz veya grupta akvaryum ureticisi veya satan tavsiye edebilecek olan arkadas var midir?
Buraya foto ekleyemiyorum simdilik ama denemeye devam edicem. En yakin zamanda bir video atarim en olmadi.

Bir de siz bu canlilari ne ile besliorsunuz? Benimkilerin her biri baska sey yiyor. Kimisi sadece canli balik yiyor kimisi sadece dip yemi. Kimisi sadece hamsi. Bunlar nasil alisir? Canli balik bulmak da dert. Bi alabalik uretim ciftligiyle anlasmayi düşünmeye başladım valla. Yavrulardan topluca alayim diyorum diger tankta bekleteyim.[:O][:?][/QUOTE]

Can Bey, Pacu lar sürü balıklarıdır. O nedenle en az 4 lü gruplar halinde beslenilmesi öneriliyor. Alabalık demişken naçizane tavsiyem alabalık yemine hiç yönelmeyin derim, suyu çok çabuk kirletiyor. Artık yem ve öğün seçimini deneme ve yanılma yoluyla kendiniz geliştireceksiniz. Sonuçta her türün klasik bir öğünü oluyor. Ayrıca kuru yeme de alıştırın derim. Aç bırakmak en mantıklı seçim gibi görünüyor. Zamanla illa ki kuru yeme de alışırlar.

Beğenenler: [T]107191,canrsln[/T][T]7571,MARCO[/T]
Teşekkür Edenler: [T]107191,canrsln[/T]
+1: [T]107191,canrsln[/T][T]7571,MARCO[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlatinbalikÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 15
PlatinbalikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2016 16:30
Merhabalar aranıza yeni katıldım :)

Beğenenler: [T]107191,canrsln[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MelonÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2016
İl: Ankara
Mesaj: 576
MelonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2016 17:12
[QUOTE=zubunel_genubi]

Benim gözlerim mi dumanlı görüyor yoksa orada bir kedi balığı mı var diyor kanımca [:P]



Ben, bu hobiyi inanın hobi olarak yapmaktayım ve en ufak bir maddi kaygı gütmeden de zevkle yapıyorum. Yani işin ticaretinde asla değilim. Zaten üye profilimde ki geri bildirimleri okursanız hak verirsiniz. Önemli olan bakmış olduğum bu türleri beslemek isteyenlerin de gönlünün olması. Bu hobi de para ikinci planda olmalı. Önemli olan hobinin kazanması. Şimdi bu yazdıklarım forumdaki yaşı bizden küçük olan öğrenci kardeşlerimiz sakın etkilenmesinler. Bu durum onlar için geçerli değil tabii ki. Sonuçta onlar belki harçlıklarından biriktirerek belki zor şartlar altında bu hobiyi yapmaya çalışıyorlardır. Onlara bu hobiyi sevdirmek ve destek olmak hepimizin bir görevi olmalı.

Bahse konu takasın da radikal olduğu doğrudur. Çünkü kuzenimi de bu hobiye alıştırdım. O da yaklaşık 4 yıldır bu hobi ile ilgilenmekte. Derya Bey'den tropheus ları alınca direkt benim tanka atamadım. Çünkü hem tankı hem sump ı hem de filtreleri temizlemem gerekiyordu. O nedenle benim kuzene bıraktım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161430491.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161431241.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161431581.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161432301.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/36286/251120161433021.jpg[/IMG]

Bende bu arada tankımdaki tüm temizlik işlerini bitirip dinlenmiş su ilavesini yaptım. Suyun oturmasını bekliyordum. Hiç aklımda yokken kuzenimin isteği doğrultusunda tropheus ları ona bıraktım. Ondaki yaklaşık 150 adet karma malawi cichlid lerini aldım. Şimdi yola malawi ile devam edeceğim. Yeni konuyu da yakında açarım. 10 yıl üzerine yeniden malawi ile dönüş yapıyorum bakalım ortaya nasıl bir sunum çıkacak?



Üzerinizde böyle bir intibah bıraktıysam ne mutlu bana. Eminim Derya Bey, benim bıraktığım yerden devam edecektir [:iyi:]



Belki resim ve video lardan pek belli olmuyor ama inanın balıklar ciddi boyutlara ulaştılar. Ev halkı ve özellikle küçük kızım biraz ürkmeye başladı ve odaya bile adım atmaktan çekinir oldular. Eşim de sürekli olarak ufak türler olsun ama adetli olsun diye dır dır ettiğinden istemeyerek te olsa bu ağır abilerden ayrılmak zorunda kaldım. Olsun, önemli olan her türe vakit ayırıp besleyebilmek.



Müsade senin Can ne demek. Umarım en kısa zamanda hayalindeki tanka kavuşursun. Aslında bende 1 sene içerisinde taşınacağım ve taşınırken bu tankı elimden çıkartmayı düşünüyorum. Yeni evimde daha hacimli boyutlarla hobiye merhaba diyeceğim. Kısmet bakalım.



Çok haklısınız benim için de tecrübe oldu ama olan tabi Koi ve diğer türlere oldu [:(]



Aslan besleyen yemine katlanır misali. Çok canlı yeme de alıştırmak iyi değil. Bunu kuru yem ile de desteklemelisin ancak balık 50 cm. civarında ise işin biraz zor gibi. Ama yine de bir dene. Tropical in veya Dainichi nin carnivore yemlerini bir dene derim. Benim ki sosisi bile afiyetle tüketiyordu [:lol:]



Derya Bey, sizinle o balıkları yakalama ve kovalara koyma maceramızı hiç unutmayacağım [:)))] Tam bir komediydi. Balıkların adaptasyon sürecini atlatmalarına da sevindim. Pacu lara veda etmenize üzüldüm. Stingray i daha önce beslediğimden o tankta aç kalacağını söyleyebilirim. Ancak el maşası ile direkt elden besleme yaparsanız bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Timsah balığı olabilir ancak boyutu RTC'nin ağzına alamayacağı bir büyüklükte olmalı. Herşey gönlünüzce olsun.



Can Bey, Pacu lar sürü balıklarıdır. O nedenle en az 4 lü gruplar halinde beslenilmesi öneriliyor. Alabalık demişken naçizane tavsiyem alabalık yemine hiç yönelmeyin derim, suyu çok çabuk kirletiyor. Artık yem ve öğün seçimini deneme ve yanılma yoluyla kendiniz geliştireceksiniz. Sonuçta her türün klasik bir öğünü oluyor. Ayrıca kuru yeme de alıştırın derim. Aç bırakmak en mantıklı seçim gibi görünüyor. Zamanla illa ki kuru yeme de alışırlar. [/QUOTE]
Aynen öyle diyor bencede abi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

basketbol6Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/05/2010
İl: Nigde
Mesaj: 831
basketbol6Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2016 17:52
Durumun parayla ilgili olduğunu hiç düşünmedim. Beslediğiniz canavarlardan belli oluyor zaten. Büyük cüsseli balıkların seyir zevki hiçbirşeye benzemiyor. Tabi bu şahsi düşüncem.
Yeni canlılarınız da hayırlı olsun. Bu balıklara da en iyi şekilde bakacağınıza eminim. Yeni konunuzu bekliyorum.

Teşekkür Edenler: [T]36286,zubunel_genubi[/T]
+1: [T]36286,zubunel_genubi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canrslnÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 168
canrslnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2016 19:16
[QUOTE=zubunel_genubi]Aslan besleyen yemine katlanır misali. Çok canlı yeme de alıştırmak iyi değil. Bunu kuru yem ile de desteklemelisin ancak balık 50 cm. civarında ise işin biraz zor gibi. Ama yine de bir dene. Tropical in veya Dainichi nin carnivore yemlerini bir dene derim. Benim ki sosisi bile afiyetle tüketiyordu
[/QUOTE]

Sosis ve dana yüreği veriyorum. Ancak vitamin ve mineral desteği için yem de şart. Arada bir dip yemi veriyorum.

[QUOTE=zubunel_genubi]Müsade senin Can ne demek. Umarım en kısa zamanda hayalindeki tanka kavuşursun. Aslında bende 1 sene içerisinde taşınacağım ve taşınırken bu tankı elimden çıkartmayı düşünüyorum. Yeni evimde daha hacimli boyutlarla hobiye merhaba diyeceğim. Kısmet bakalım. [/QUOTE]

Elimde 100*50*40 ebatlarında akvaryumlardan oluşan 2-3 yıllık bir 3lü set var. Eğer düşünürseniz takas yapabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MARCOÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2909,2[/B]
Kayıt: 12/01/2006
İl: Edirne
Mesaj: 344
MARCOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2016 21:39
Deniz Bey, Balıkları tutma maceramızı bende hiç unutmayacağım.

Bembalar kuzeninizde kalacakmış hayırlı olsun. Ev ahalini arowana ve red taillere alıştırmaya uğraşıyorum. :) Bunlar çok büyük beğenmedik diye çok baskı var. Kulaklarımı tıkadım şimdilik.[:iyi:]

+1: [T]107191,canrsln[/T][T]36286,zubunel_genubi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zubunel_genubiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7910,2[/B]
Kayıt: 07/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 436
zubunel_genubiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2016 13:17
[QUOTE=basketbol6]Durumun parayla ilgili olduğunu hiç düşünmedim. Beslediğiniz canavarlardan belli oluyor zaten. Büyük cüsseli balıkların seyir zevki hiçbirşeye benzemiyor. Tabi bu şahsi düşüncem.
Yeni canlılarınız da hayırlı olsun. Bu balıklara da en iyi şekilde bakacağınıza eminim. Yeni konunuzu bekliyorum. [/QUOTE]

Beni sakın yanlış anlamayın. Sadece bu hobinin benim üzerimde bıraktığı etkileri ve görüşlerimi yansıtmak istedim. Ayrıca size tümüyle katılıyorum, iri cüsseli balıklar gerek seyir zevki gerek görsellik açısından mükemmeller. Bunu bir kez daha anlamış durumdayım. Yeni tankı da kurdum sayılır. Kısa zamanda konusunu açacağım.

[QUOTE=canrsln]

Sosis ve dana yüreği veriyorum. Ancak vitamin ve mineral desteği için yem de şart. Arada bir dip yemi veriyorum.



Elimde 100*50*40 ebatlarında akvaryumlardan oluşan 2-3 yıllık bir 3lü set var. Eğer düşünürseniz takas yapabiliriz.
[/QUOTE]

Dip yemini ve diğer kuru yemleri ihmal etmeyin. İnanın set işine hiç girmeden tek tank ile devam etmek istiyorum. Bu arada tanıtım konunuz var mı forumda?

[QUOTE=MARCO]Deniz Bey, Balıkları tutma maceramızı bende hiç unutmayacağım.

Bembalar kuzeninizde kalacakmış hayırlı olsun. Ev ahalini arowana ve red taillere alıştırmaya uğraşıyorum. :) Bunlar çok büyük beğenmedik diye çok baskı var. Kulaklarımı tıkadım şimdilik.[:iyi:][/QUOTE]

Bende ilk başlarda kulaklarımı tıkamıştım ama zamanla baskı artıyor. Ayrıca sizin de gördüğünüz gibi benim tank ayrı bir odada idi. Görüyorum ki sizin ki salonda sanırım. Hani benim gibi ayrı bir odada olsa göz görmeyince gönül katlanır diyeceğim belli bir süre sonra. Karar sizin tabii yine her şekilde.

Beğenenler: [T]93294,basketbol6[/T][T]7571,MARCO[/T]
+1: [T]7571,MARCO[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir