15. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması Başladı


Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 13:40
[QUOTE=omardaing]İnşallah ilerde çok büyük organizasyonlarla fotoğrafları değilde canlıları yarıştırırız. O zaman bu sorunlar kalmaz.[/QUOTE]
Bunun bir örneği halen devam eden bir yarışmadır ve konusunu da aşağıdaki linkte görebilirsiniz. Burada bu gibi bir organizasyon yapabilmek için oldukça sağlam bir sponsor desteği gerekir. O kadar esaslı bir sponsor desteği sağlanırsa eminim dernek bu işi gerçekleştirirdi.

http://www.akvaryum.com/forum/2010_duisburg_8_discus_sampiyonasi_online_oylama_k403871.asp


(Linki eklemeyi unutmuşum. Mesajdaki sonradan düzenleme sadece bu kısımdadır.)

[QUOTE=reverse] [QUOTE=bjkalley]
O foto aynı değil, balığın açısını ancak 3 boyutlu bir nesne olsa o şekilde değiştirebilirsiniz, öyle bir teknoloji kullanan birisi zaten bu kadar kötü arkaplan temizlemez. En azından yan yüzgeçlerin duruşuna baksaydınız aynı foto olmadığını anlardınız. Neyse olan olmuş artık.
[/QUOTE]

Evet zaten yanlışımı sonradan anladım ve o mesajımın sonuna ekledim. Fotoğraflar aynı değil ancak, benim 1 puan vermeme sebep olan diğer durumlar aynı.
Şunu da belirtmek istiyorum, yarışmada 1-10 arası puanlama yapılabiliyor ve 10 mükemmeli, 1 de en başarısız fotoğrafı temsil ediyor diye düşünüyorum. Burada yapılan yorumlara bakıyorum, rakip kişilere 7-8 puan verilmesi gibi şeylerden bahsediliyor. 7-8 puanlar bence az puanlar değil, mükemmele yakın fotoğraflar demektir. Ben beğenmediğim bir katılıma içim çok da rahat 3-4 puan verebilirim mesela. Onun haricinde cinliklerle yapılan oylamalar da vardır elbet ama bunu tespit edip yorumlamak yönetimin işi. Kimse kimseyi 1, 3, 5 gibi puanlar verdi diye zan altında bırakmamalı. Zaten bizim yaptığımız oylamalar sonucu etkilemiyor. Diğer yarışmalarda etkileyecekmiş sanırım, o durumda da puanlama yapmayı düşünmüyorum.
[/QUOTE]
"1" verme konusunu açan kişi olarak bir yorum ekleyeyim. Benim yazdıklarım zan altına bırakma amaçlı değil... Hatta bir başka mesajımda beğeniye dayalı 1 ve 10 arasında fark olmadığını da belirttim. Beğeni dışında verilen 4-5 gibi puanlar, hatta Refet'in bahsettiği ondalıkları etkileyecek kasıtlı 6-7-8 gibi rakamlar sorun olanlardır.
Ayrıca yarışma kuralları gereği kişiler kendi adı soyadı ve imzasını içeren balığın bir foroğrafını da elinde bulundurmak ve istenildiğinde paylaşmakla yükümlüdür. Yani balığın kendisine ait olduğunu, gerçekliğini ispatlamak durumundadır. Sorun olanlar zaten böyle bir aşamada apaçık ortaya çıkacaktır.

Bu kısmı genel olarak paylaşıyorum:
Yönetim 15. yarışmayı gerçekleştiriyor. Bu da daha önceden gelen 14 yarışmalık bir deneyim birikimi demektir. Eğriyi doğruyu ayırt edebilirler. Sorunları da bilirler. Bizler onlara saygı göstermeli ve elimizden gelen yardımı yapabildiğimiz yere kadar yapmalıyız.
kgurkan2010-10-04 14:36:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 14:20
Buradaki tartışmalardan hobicilerin kafası karışıyor, bu nedenle çok sayıda garip soru alıyorum. Ben hobici olsam önce kuralları okurum, sonra jürilerin eski yorumlarını okurum, sonra da yarışmayı düzenleyenlerin görüşlerine bakarım. Geri kalan bilgilerden sadece beyin fırtınası olarak faydalanırım.


Saygılar,
bjkalley2010-10-04 14:24:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 15:15
[QUOTE=kgurkan] [QUOTE=10.KÖY]Yeni yapılacak yarışmanın oylaması  tüm üyelere açık olsa ve her üyenin sadece her katagoriye bir oy kullanma hakkı olsa daha adil olacağını düşünüyorum.Şuanki oylamaya baktığımda, bazı üyelerin aynı katagoriden birçok balığa oy verdiği görünüyor.Bence bu yanlış.
[/QUOTE]
Herkes oy verebilseydi muhtemelen az önce üye olan ve pek de bu işi anlamayan, yeni öğrenen biri tür özellikleri ve fotoğraf açısından çok güzel bir balığa "sırf o tür hoşuna gitmediği için" 1 verebilirdi. Ya da tersi olup "hoşuna giden tek türe, diğer herşeyi kötü olsa bile" 10 verebilirdi. FÖÜ olanlar bu işi az veya çok anlar. Deneyimi vardır. Üstelik iyi niyet/kötü niyet konusu FÖÜ'ler arasında daha iyi anlaşılmış bir konu olduğundan saygıyı kaybetmeden oy verebilirler. Bu nedenlerle herkesin olmaması mantıklıdır.

Kimin nereye oy vereceğini Refet yazmış. Ama oy verilirken sadece 5 oyla kısıtlayıp, bunu da sıralamalı olarak yapmak faydalı olabilir. Puanlar da 1-5 arası olur.

[/QUOTE]
 
[QUOTE=10.KÖY] 


Köksal bey cevap vermeye çalıştı bu soruma ama ben anlayamadım .Forum özel üyelerinin oy verdiğini zaten biliyorum.Amaç bütün üyelerin oy kullanıp bu güzel yarışmaya katkı sağlamak.

Konuyu bu kadar uzatmanın bir anlamı yok bence.Herkes bir tavsiyede bulunur.
Yönetim ; bu olabilir,bunu düşüne biliriz, bu olmaz veya bu güzel bir tavsiye deyip değerlendirebilir.


Burda balıklar yarışıyor insanlar değil.Göz%20Kirpma (Bence)
Ali ağaoğlu kazananlara lüks daire vermicek , veya yönetim kazananlara milyon dolarlar vermicek.

Kazanan kişi sadece balığıyla övünecek,veya ne güzel resim çektim diye kendisiyle övünecek bu kadar.Verilen ödüllerde var fakat bence en güzeli plaket.Akvaryumun üstüne birtane birincilik plaketi koymayı çok isterdim.Bence herşeye değer.Sikkin

Kazanan kişiden çok kazanan balığı merak edelim.Emin abinin dediği gibi '' Ego tatmin etmek '' bence çok saçma.Eğer öyleyse bırakın yarışmaya katılmayı , oy bile vermek istemem.

Saygılarımla....
10.KÖY2010-10-05 01:19:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 08:08
[QUOTE=bjkalley]www.akvaryum.com/Yarisma/kurallar.asp[/QUOTE]
Bu linki ana sayfada yarışma bölümünde göremedim. Belki ben doğru yere bakmıyor olabilirim ama eğer yoksa kolay erişilebilecek şekilde menüye ekleyebilir misin?


Bir başka detaya daha denk geldim. Sayfalar arasında gezinirken 
Top 10
 linkinin her sayfada olmadığını gördüm. Tüm sayfalarda olmasında fayda var.
kgurkan2010-10-05 08:11:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrecordukÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 136
emrecordukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 11:05
[QUOTE=reverse]Ümit bey tam anlayamadım yanıtınız bana mıydı ancak, photoshop'un p'sini bilmem sözüme hitaben yazdığınıza göre yanıt verebilirim.
Ben photoshop'u bilmemenin bir marifet olduğunu savunmadım. Aksine bilip, kullanabilmenin bir meziyet olduğunu düşünüyorum.

Herneyse, sanırım daha fazla dayanamayacağım, kendimi tutamadım ve buraya bahsetmeye çalıştığım katılımı ve ona neden 1 puan verdiğimi açıklayacağım. Gereksiz olduğu düşünülürse zaten yöneticiler tarafından silinecektir.

Bakalım gördüğünü yansıtmak için ekipmanı tükendiği noktada mı devreye girmiş photoshop, yoksa düşündüğünü yansıtmak için mi?
Öncelikle katılımı yapan Emre bey kusura bakmasın diye lafa başlıyorum.

Buyrun önce katılımı yapan üyenin profil bilgilerine bakalım ve avatar fotoğrafına dikkat edelim:



Sonra da katılım yaptığı fotoğrafa bakalım. Tanıdık geldi mi? Evet, aynı fotoğrafın arka planı temizlenip, balığın açısının değiştirilmiş hali.
Yorum sizlerin.
http://www.akvaryum.com/Yarisma/elongatus_mpanga_yarisma_4230.asp

Tekrar söylüyorum, bu durumu burada açıklama gereği duymamıştım bugüne kadar, ancak gelen son birkaç mesaj sanki bana hitaben yazılmıştı ve ben daha fazla zan altında kalmak istemedim.





Bir daha incelemeye çalıştım da, sanırım fotoğraf avatarda kullanılan fotoğraf değil ama diğer dediklerimde haklıyım sanırım. [/QUOTE]
Merhaba Arman Bey,
Resmim hakkındaki düşünceleriniz hakkında bir açıklama yapmam gerekiyor.O resim avatarımdaki balıgın farklı bir resmidir.Neden resmi o resim ile özdeştirmeye çalıştıgınızı anlayamadım.Sonuçda balıgım ile ilgili bir sürü resim var elimde istedigim ile katılabilirim degil mi? Avatar resmimi sorumlu kişi kabul etmediginden bende başka bir resmin cevresini silerek onu koydum.Resimde oynama yoktur sadece etrafında oynama vardır oda mecburiyetten oldu.Benim balıgım derece alabilcek kadar güzel bir balık oldugunu düşünüyorum ve böle bir balıgı herkez ile paylaşmak istedim.Ayrıca o balıgın 9 ay önce ilk alıdıgım günden beri cekilmiş bir cok resmi ve videosu vardır.Bu arada yarışmada bir tane de Afra White Top resmi var oda resmi benim gibi yapmış galiba ona neden 1puan vermediniz?O benden daha iyi kestigi için mi?
Şimdi bir kaç resim yüklüyorum bakın aynı balık degilse yarışmadan silin beni.İlk resim yarışmaya katıldıgım resim inceleyin oynama yapmışmıyım yada farklı balık mı.
Bu da akvaryum tanıtım linkim ordaki fotograflarıda inceleyebilirsiniz.
AYRICA BİR İNSANIN YARIŞMAYA KATILDIGI RESİM İLE AVATAR RESMİNİ KARŞILAŞTIRIP BU ŞEKİLDE BURAYA YAZMANIZ HİÇ HOŞ BİR DAVRANIŞ DEGİL.RESMEN SAHTEKAR MUAMELESİ GÖRMÜŞÜM....
 
 
 
 
emrecorduk2010-10-06 11:07:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 12:22
Emre bey durum şöyle, öncelikle belirtmeliyim ki alıntı yaptığınız mesajda da en sona yazdığım gibi, avatarınızdaki fotoğraf ile yarışmadaki fotoğrafın aynı olduğu konusundaki yanılgımı sonradan anladım.
Tamam, fotoğraflar aynı değil, ama 1 puan vermiş olduğum için hiç de pişman değilim.
Çünkü yaptığınız işlem çok açık ortada ve yarışma canlı yarışması olduğu kadar (ve hatta daha fazla) fotoğraf yarışması.

Yaptığınız işlem olmadan yarışmaya katılsaydınız alacağınız sonuç ortada. Buraya eklediğiniz birkaç fotoğraf bunu belli ediyor. Yarışmada puan kırılan ne varsa fotoğraflarınızda mevcut.
Sahtekarlık yorumuna diyecek bir sözüm yok.
Sorduğunuz soruya gelince, ben o fotoğrafı gözden kaçırmışım ve puanlama yapmamışım. Şimdi tekrar baktım ve 1 puan verdim.
Lütfen burada iyi fotoğraf çekebilmek için ciddi emek ve zaman harcayan kişilere saygısızlık yapmayalım. O zaman herkes alelade bir fotoğraf çeksin, temizlesin bütün arka planı, koysun yarışmaya?

Bahsettiğiniz diğer afra white top fotoğraflarından birisini açıp, monitörünüzdeki parlaklık ve kontrastı iyice açınca göreceksiniz ne gibi işlemler yapıldığını. Özellikle de fotoğrafları orjinal boyutuna getirince. LCD monitör kullanıcıları monitöre biraz yukarıdan bir açıyla bakarlarsa daha da net görebilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 13:24
Arkadaşlar, bunu söylemek bana düşmez (yönetim var) ama yine de burası bana niye 1 verdin, niye 10 verdin şeklinde karşılıklı yazışmaları içermemeli diye düşünüyorum.
Sonuçta bu yarışmada bizler direk değerlendirme yapmıyoruz ve esas sonuç jüriden gelecek. Jüri de bunları görecek yetkinliğe sahiptir. Hele ki fotoğraf konusu olduğunu düşünerek Muammer'in (aquatopya - Fotoğraf Jürisi) çok sıkı çalışacağını biliyorum.
Balık güzelliği apayrı bir konu ve balık kategorisinin jürisi de balıkları görüp değerlendirir.

Şu ana kadar kimse veya hiçbir fotoğraf hakkında direk bir yorumda bulunmadım. Photoshopla müdahale edildiğini, üstelik de müdahalenin çok kötü olduğunu alenen görmeme rağmen oldukça beğenilmiş olan fotoğraflar var. Buna rağmen bu saatte yorum yazamam.
Takdirin bize değil jüriye ait olduğunu unutmadan sonuçları beklemek yerinde bir karar olur. Yorumlar da yazılır. Ondan sonra gerek görülürse yorum yapılabilir. O zamana kadar sabırlı olmakta fayda var. Yorum yazılacağında da abartmadan olması gerekir.
Refet ilk mesajında zaten bunlarla ilgili oldukça güzel yazmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrecordukÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 136
emrecordukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 13:25
[QUOTE=reverse]Emre bey durum şöyle, öncelikle belirtmeliyim ki alıntı yaptığınız mesajda da en sona yazdığım gibi, avatarınızdaki fotoğraf ile yarışmadaki fotoğrafın aynı olduğu konusundaki yanılgımı sonradan anladım.
Tamam, fotoğraflar aynı değil, ama 1 puan vermiş olduğum için hiç de pişman değilim.
Çünkü yaptığınız işlem çok açık ortada ve yarışma canlı yarışması olduğu kadar (ve hatta daha fazla) fotoğraf yarışması.

Yaptığınız işlem olmadan yarışmaya katılsaydınız alacağınız sonuç ortada. Buraya eklediğiniz birkaç fotoğraf bunu belli ediyor. Yarışmada puan kırılan ne varsa fotoğraflarınızda mevcut.
Sahtekarlık yorumuna diyecek bir sözüm yok.
Sorduğunuz soruya gelince, ben o fotoğrafı gözden kaçırmışım ve puanlama yapmamışım. Şimdi tekrar baktım ve 1 puan verdim.
Lütfen burada iyi fotoğraf çekebilmek için ciddi emek ve zaman harcayan kişilere saygısızlık yapmayalım. O zaman herkes alelade bir fotoğraf çeksin, temizlesin bütün arka planı, koysun yarışmaya?

Bahsettiğiniz diğer afra white top fotoğraflarından birisini açıp, monitörünüzdeki parlaklık ve kontrastı iyice açınca göreceksiniz ne gibi işlemler yapıldığını. Özellikle de fotoğrafları orjinal boyutuna getirince. LCD monitör kullanıcıları monitöre biraz yukarıdan bir açıyla bakarlarsa daha da net görebilirler.
[/QUOTE]
Magelsef göndermiş oldugum resimler ile yarışmaya katılamadım bende mecbur resmin cevresini boşaltmak zorunda kaldım.Keşke resim hakkında yorum yapmadan önce bana özel mesaj ile sorsaydınız neden cevresini boşaltıgımı ve resmin orjinali atardım size böylece yanılgıya düşmezdiniz.Bu arada resimim arkasında testi,hava kabarcıkları,dış motor borosu gibi nedenlerle kabul edilmedigi söylendi ama yarışmadaki bazı resimler testiler,kuluçka makinası v.s olan resimler kabul edilmiş.Bence balıgın arkasından cok balıgın net olarak çekilip çekilmedine bakılsa daha iyi olcak gibi.Her nekadar fotograf yarışması olsada sonuçda önemli olan o fotografın içindeki balıgın görselligi diye düşünüyorum.Bu şekilde de katılım azalması gayet normal heralde. emrecorduk2010-10-06 13:27:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 13:31
Bu katılıma 2 puan verdim. Afra top a ise 8 puan verdim. Bu yarışmada "sahtekarlığa" yakın olarak nitelendirilebilecek bir hareket varsa o da balığın görünen bir deformasyonunu veya sağlık sorununu postprocessing yoluyla gizlemektir. Geri kalan tüm müdahaleler kullanıcının seçimidir ve fotoya yaptığı katkı/zarar ölçüsünde değerlendirilir. Postprocessing bedava kazanç değildir. Yanlış kullanıldığında 2 puan olarak geri döner. Doğru kullanıldığında öne geçirir. Afra top fotosunda arkaplana herhangi bir müdahale var mı belirsiz. Yüksek miktarda da olabilir. Ama önemli olan şu: buna dair herhangi bir işaret yok, dolayısıyla gözü rahatsız etmiyor. Bu durumda bizim dedektiflik oynamamıza gerek yok. Herkesin arka planı kendine..

Really2010-10-06 13:34:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrecordukÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 136
emrecordukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 13:33
[QUOTE=kgurkan]Arkadaşlar, bunu söylemek bana düşmez (yönetim var) ama yine de burası bana niye 1 verdin, niye 10 verdin şeklinde karşılıklı yazışmaları içermemeli diye düşünüyorum.
Sonuçta bu yarışmada bizler direk değerlendirme yapmıyoruz ve esas sonuç jüriden gelecek. Jüri de bunları görecek yetkinliğe sahiptir. Hele ki fotoğraf konusu olduğunu düşünerek Muammer'in (aquatopya - Fotoğraf Jürisi) çok sıkı çalışacağını biliyorum.
Balık güzelliği apayrı bir konu ve balık kategorisinin jürisi de balıkları görüp değerlendirir.

Şu ana kadar kimse veya hiçbir fotoğraf hakkında direk bir yorumda bulunmadım. Photoshopla müdahale edildiğini, üstelik de müdahalenin çok kötü olduğunu alenen görmeme rağmen oldukça beğenilmiş olan fotoğraflar var. Buna rağmen bu saatte yorum yazamam.
Takdirin bize değil jüriye ait olduğunu unutmadan sonuçları beklemek yerinde bir karar olur. Yorumlar da yazılır. Ondan sonra gerek görülürse yorum yapılabilir. O zamana kadar sabırlı olmakta fayda var. Yorum yazılacağında da abartmadan olması gerekir.
Refet ilk mesajında zaten bunlarla ilgili oldukça güzel yazmış.
[/QUOTE]
Köksal abi yazdıklarımda ''bana niye 1 verdin'' gibi bir yazı içermemektedir.Böle bir şey yazmak zaten dogru ve etik degildir.

[QUOTE=Really] Bu katılıma 2 puan verdim. Afra top a ise 8 puan verdim. Bu yarışmada "sahtekarlığa" yakın olarak nitelendirilebilecek bir hareket varsa o da balığın görünen bir deformasyonunu veya sağlık sorununu postprocessing yoluyla gizlemektir. Geri kalan tüm müdahaleler kullanıcının seçimidir ve fotoya yaptığı katkı/zarar ölçüsünde değerlendirilir. Postprocessing bedava kazanç değildir. Yanlış kullanıldığında 2 puan olarak geri döner. Doğru kullanıldığında öne geçirir. Afra top fotosunda arkaplana herhangi bir müdahale var mı belirsiz. Yüksek miktarda da olabilir. Ama önemli olan şu: buna dair herhangi bir işaret yok, dolayısıyla gözü rahatsız etmiyor. Bu durumda bizim dedektiflik oynamamıza gerek yok. Herkesin arka planı kendine..

[/QUOTE]
[QUOTE=reverse]Bahsettiğiniz diğer afra white top fotoğraflarından birisini açıp, monitörünüzdeki parlaklık ve kontrastı iyice açınca göreceksiniz ne gibi işlemler yapıldığını. Özellikle de fotoğrafları orjinal boyutuna getirince. LCD monitör kullanıcıları monitöre biraz yukarıdan bir açıyla bakarlarsa daha da net görebilirler.[/QUOTE]
Umut bey bahsettiginiz resime yukarıda Arman Bey'in sölemiş oldugu şekilde bakarsanız net bir şekilde etrafındaki oynamaları görebilirsiniz.
Ayrıca iki resimde de photoshop kullanılmış ve siz benim resmime yanlış kullanıldıgından 2 puan diger resimde dogru kullanıldıgından 8puan vermişsiniz.İki resimde de sonucda arka plan yok edilmiş.Yapılan işlem aynı verilen puanlar arası bukadar fark olması ilginç.Afra white top a düzgün bakarsanız benden daha kötü kestiginide görebilirsiniz.Böle bir adalet anlayışıyla oylama nasıl olur anlayamadım....
 
emrecorduk2010-10-06 13:51:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 13:56
[QUOTE=emrecorduk]
Umut bey bahsettiginiz resime yukarıda Arman Bey'in sölemiş oldugu şekilde bakarsanız net bir şekilde etrafındaki oynamaları görebilirsiniz.
 
[/QUOTE]

Şu an pencereden güneş vurduğu için kontrast ve parlaklık %100 de zaten. Üstten, alttan veya arkadan bakmadım. Karşıdan baktım. 10 saniye boyunca inceledim. Ki herhangi bir fotoya bakma süresi ortalama 5 saniyedir. Verdiğim puan 8. Yukarıda da yazdım, bir şekilde yüksek miktarda oynama yapıldığı anlaşılsa bile gene 8. Burası adli tıp değil. Sizinkine ilk bakışta müdahale izi görünüyor zaten.

Bu arada amerikan ç. kategorisine katılanlar endişe etmesinler, orada jüri olduğum için 10 saniyeyle yetinmiyorum :)



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrecordukÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 136
emrecordukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 14:03
[QUOTE=Really] [QUOTE=emrecorduk]
Umut bey bahsettiginiz resime yukarıda Arman Bey'in sölemiş oldugu şekilde bakarsanız net bir şekilde etrafındaki oynamaları görebilirsiniz.
 
[/QUOTE]

Şu an pencereden güneş vurduğu için kontrast ve parlaklık %100 de zaten. Üstten, alttan veya arkadan bakmadım. Karşıdan baktım. 10 saniye boyunca inceledim. Ki herhangi bir fotoya bakma süresi ortalama 5 saniyedir. Verdiğim puan 8. Yukarıda da yazdım, bir şekilde yüksek miktarda oynama yapıldığı anlaşılsa bile gene 8. Burası adli tıp değil. Sizinkine ilk bakışta müdahale izi görünüyor zaten.

Bu arada amerikan ç. kategorisine katılanlar endişe etmesinler, orada jüri olduğum için 10 saniyeyle yetinmiyorum :)


[/QUOTE]
Benim yazdıklarınızdan anladıgım kadarıyla resmi güzel bir şekilde anlaşılmadan keserseniz yüksek puan alırsınız yoksa düşük puan alırsınız.Çünkü,sonuc da iki resmede yapılan işlem aynı ve siz kim daha iyi keserse ona puan vermişsiniz resmen. Ayrıca 10saniye boşuna bakmışsınız resme okadar cok hata var ki kesimde bunları görememişsiniz.emrecorduk2010-10-06 14:04:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 14:12
2+2=4 bunun herkesçe doğruluğu tartışılmaz ancak şuanda tartışılan konuda çok sayıda öznellik olduğu için herkesin kendi doğrusu var, bu işin herkesçe kabul edilen bir doğrusu yok. O yüzden bu konuyu uzatmayalım çünkü neticelenmeyecek. Bu değerlendirmeyi bu yarışmada jüriler yapacak, bir dahakinde ise özel üyeler. Bizler de bu değerlendirmelere saygı gösterceğiz. Kimse saygı duymak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda, aksi durumda uzun süreler yarışmalara katılamayacak. Daha önce yapılan bir sürü çirkin yorum yüzünden jürilere rica minnet yorum yaptırıyoruz.

Yarın gece yarısı bir aksilik olmazsa sonuçlar açıklanacaktır.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 14:31

Aklıma takılan bir konu vardı acaba uygulanabilirliği olabilirmi diye düşündüm.Mesela herkes fotoğrafını eklese,fotoğrafların üzerinde ekleyen kişinin,sahibinin ismi yazmasa nasıl olur?Oylama kapandıktan sonra isimler eklenebilir.Daha sonra derece alan yarışmacılar açıklansa..Bunun bize bir eksi(-)si olur mu?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir