120 litre akvaryumda hangi balıkları beslemeliyim
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 20:28
ilk defa akvaryum aldım hangi balıkları beslemem gerektigini bilmiyorum bakımı kolay ve cok fazla üremeyen balıklar düşünüyorum. birde akvaryumda olması gereken malzemeler nelerdir evim merkezi ısıtmalı ısıtıcıya ihtiyac duyarmıyım. acemi oldugum için herseyi yazarsanız sevinirim. (120 litre akvaryum) birde ciklet balıkları cok ürer dediler dogrumudur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 20:34
Her Balık Ürer Az Üreyen Balık Tavsiye Edebilirim Fakat Hacminiz Yetersiz Malavi Veya Canlı Doğuran Tavsiye Ederim 2Side Çok Doğurgan BalıklardırMelih Atalay 2013-12-13 20:36:36
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 20:42
peki filtreler ısıtıcılar ve gerekli olan ekipmanlar nelerdir hangi modeli almalıyım forumdan araştırıyorum fakat herkes farklı bişey söylüyor malesef :/
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 20:54
kardeşim filtre her ne alacaksan debisi büyük bir filtre al yarın o akvaryumu değiştireceksin garanti sonra tüh keşke daha büyük filtre alsaydım diyeceksin o yüzden sana tavsiyem kolay gelsin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 21:21
100Wat Isıtıcı Yeterli Olacak Galiba Isı Ayarını Balığına Göre Ayarlarsın Bi Yüksek Debili İç Filtre Hava Motoru Balığına Göre Dekor Yeterli Olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 21:37
Merhabalar, bence ısıtıcı alın, eğer ev ısınıyorsa ve ideal sıcaklıktaysa ısıtıcı zaten devreye girmeyecektir, sadece ısı değişimi olmaması için bir önlem olarak kalacaktır. Ben size japon öneriyorum, başlangıç balığı olarak değil, uzun süre götürür sizi ve bakımı diğer balıklara göre daha zahmetsizdir ve dayanıklı bir balık türüdür, 120 litreye ise uygundur.
Balık eklemeden önce kumu, filtresi, ısıtıcısı vs hazır olsun ve tankı kurun. Ekipman açık bir şekilde 1-2 gün çalıştırın ve kloru uçurun. Sonra bakteri döngüsü başlatın, boş tankta yem atarak başlatabilirsiniz, hazır satılan kültürlerden satın alabilirsiniz veya güvendiğiniz ve tanıdığınız bir akvaryumun filtresinin süngerinin suyundan sıkıp tankınıza bakteri aşılayabilirsiniz. Son söylediğim yöntemde ne kadar güveniyorsanız güvenin akvaryumcudan almayın. Bakteriler bir süre üreyecek, su bulanacak, ve sonra tankın suyu tekrar berrak olacak. Su berrak olduğunda balıkları eklemeye başlayın.
Japon sevmiyorsanız sarı prenses veya diğer malawi balıklarına bakın, eğer yavrular için bir şey yapmazsanız pek yavru kurtulmuyor. Önceden söyleyeyim, doğal denge olur yavrular yensin kurtulan kurtulur diye başlayan pek çok kişi (en azından benim çevremde) yavrular için ek akvaryum alıp balıklarını oraya yavrulatıyor, bu da biraz ilgi gerektiriyor.
Lepistes önermiyorum, çünkü başlangıç balığı olarak tavsiye edilmesinin nedeni dayanıklı olması değil, ucuz ve erişilebilir olmasıdır. Deneyim gerektirmesinin yanında yavru yememeye alışır, hatta siz çaba harcamasanız bile kendisi alışabilir, ve tankın nüfusunu ayarlamanız için ekstra uğraş ister. Bu saydıklarımın dışında lepistes bakarken asla sıkılmazsınız ve yukarıdaki olumsuzluklar aklınıza bile gelmez (hastalık durumu dışında).
Kılıçkuyruk besleyebilirsiniz, lepistesten daha dayanıklıdır, yavrular tankın nüfusunu çok arttırmaz çünkü yavrularını çok iyi avlarlar. Görsel olarak oldukça doyurucudur, hızlı, atik, hiperaktif hareketlerini izlemek çok zevklidir. Lepistes, moli, çöpçü, vatoz, salyangoz türleriyle ve bitkilerle aynı akvaryumda beslenebilir.
Bunların dışında üremesi zor olan tetra veya sazansıgil sürülerini araştırın, bitkili tanklarda adeta hipnotize ederler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir