100*35*55 malawi akvaryumum


gokseltrÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 154
gokseltrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 02:05
Fotoğraf:

Boyut (cm): 100 x 35 x 55
Kapasite (litre): 192
Canlılar: 1e 4d iceman , 1e 1d yunus , 1e mavi , 1d sarı , 1d elegantus mpanga, 1d demasoni

Malzemeler: Jebo 829 dış filtre , 1 adet çin işi iç filtre ( 600 lt/h) , 2 adet 100 watt ısıtıcı, 4 adet anfora

Akvaryum Bakımı: Haftada 20 litre dip çekimi ile yeni su ekleme

Kullanılan Yemler: Sera flora , Tetra Provegetable , Sera Spirulina tablet , Dainichi Cichlid Veggie Deluxe

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Deep Fix Aqua Fix , Deep Dezopur , Deep Fix Algend , Deep Crystalclear elimde var. Su hazırlamak için Deep Fix Aqua-Fix ve JBL Denitrol kullanmaktayım.



Eylül'ün ilk haftası memleket dönüşü akvaryumdan mavi prenses, sarı prenses ve yunuslar çıkacak. Birkaç tane lav taşı kayası alınacak ve anforaları ağız kısmı hariç gizleyecek şekilde mağaralar yapılacak. Ortadaki boşluk olmaya devam edecek. ( Eğer bu testi anforaların bu şekilde kalması sorun olmayacaksa kaya dekorları düşünülmeyebilinir. ) Icemanlerin yanına 1e 2d elegantus mpanga ve/veya 1e 3d demasoni eklenecek. Ayrıca Eylül'de genel filtre temizliği ve filtre malzemesi yenileme olayını gerçekleştireceğim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhatgmsÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2012
İl: Isparta
Mesaj: 26
ferhatgmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 02:18
Yunuslar fena halde sitresteler kardeşim. Yerinde olsam ilk yunusları çıkartırım ordan. Bi demo kolonisi yap derim ben. Hatta iceman leride çıkar derim ben. 1e 4d demo 1e 5d sp o akvaryuma gidecek en güzel koloniler bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokseltrÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 154
gokseltrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 02:40
Ya arkadaşlar burada olsa şimdi tutup mavi, sarı ve yunusları tutup vereceğim de kimse yok malum öğretmeniz ve arkadaşlar memlekette... :) Farkındayım onlar mutsuz bende onlardan mutsuzum. Benim gönlümden demasoni ve mpanga geçiyor ama iki sert tür bir arada olur mu bilmem... Zaten icemanler 1 yıldır burada hiç üreme olayına girecek gibi de görünmüyorlar. Önlerinde en fazla Eylül başına kadar süre var , en az 1 dişi yumurta tuttu tuttu... Tutamazsa kendilerine yol vereceğim gidecek... Bir yerde yanlış mı yapıyorum bilmem... Millet en kolay yavru alıncak tür diye iceman diyor... Bende mavi ile demasoni çiftleşti demasoni yumurta tuttu ( gerçi 1 hafta sürmeden attı ama daha ilk yumurta tutmasıydı ) ve aynı mavi ile elegantus mpanga çiftleşti ve mpanga yumurta tuttu ( gerçi o da 10 gün  kadar tuttu ) ama icemanlerde tık yok... Sizce bu akvaryumda ne ters olabilir? Icemanler için sorun ne ki hala bir üreme faaliyeti yok? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir