Akvaryum.Com
  • Bu Bitkinin Türü Nedir


    Profil resmi
    Furkanrs
    17:09
    Selamunaleyküm monte carlo diye almıştım ama türü farklı galiba bu bitkinin türü nedir bilen biri yanıtlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/292241/241020261708301.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    Furkanrs

    Estağfurullah. sadece sağdaki bitki bir aydır var mc zannediyordum onu o yüzden birazdaha alıp ekleme yapmak istedim aldığımda soldaki geldi tamamen farklılar bana sağdaki bitkinin türü gerekiyor ki ekleme için tekrardan alayım, monte carlo değilse benim araştırdığım kadarıyla geriye bir cuba kalıyor ama emin değilim


    [QUOTE=Tunahann]

    Merhaba her ikisinide saksı şeklinde alıp 1 aydır yetiştirdiğinize göre bana da 2 farklı tür olmaları daha mantıklı geldi. Önceki kesin yargılı yorumum için kusra bakmayın. Soldaki monte carlo büyük ihtimalle ama dal ve yaprak uzunluguna bakarak.[/QUOTE]

    (6) (274)

    Yunus Cinsiyet Ayrımı Kaç Erkek Kaç Dişi Var


    Profil resmi
    alperenc06

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293783/261020260011481.jpg[/IMG]

    (0) (34)

    Yavruları Ana Tank'a Ne Zaman Eklemeliyim ?


    Profil resmi
    Erd4an

    16 günlük ay kuyruk yavrularım var 25 lt 50x20 akvaryumdalar 45-50 arası yavrum var ahm discus yemini ezip veriyorum ama tankta kum vs hiç birşey yok 300lth şelale filtre var dipteki yem artıkları vs suyu çok bozuyur su hem sarımtırak hem bulanık 4 yavru kayıp verdimDip çekimi vs yapamıyorum yavrular çekiliyor yanlışlıkla ana tankimda 1 erkek velifera 1 dışı ay kuyruk moly var ana tanka atsam yavruları yerlermi [EDIT]Erd4an,2026-10-25 23:50:21[/EDIT]

    (0) (44)

    Bitkili Akvaryum Dry Start Başlangıç Kurulumu


    Profil resmi
    Garajmoda
    18:56
    7 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/111020261851481.jpg[/IMG]

    Merhaba arkadaşlar,

    Foruma ilk defa konu açıyorum. Amacım, kurulum sürecimi sizlerle paylaşmak, eksiklerimi tecrübeli akvaristlerden öğrenmek ve hem kendime hem de benzer bir kurulum yapmak isteyenlere faydalı olabilecek bir konu oluşturmak.

    Uzun süredir bitkili akvaryum kurmuyordum. Yeniden bu deneyimi yaşamak için bir süredir araştırma yapıyordum. Taşınma sürecinden sonra karma Afrika ciklet akvaryumumu bozmuştum. Bu kez farklı bir şey denemek ve bitkili bir akvaryum kurmak istedim.

    Nasıl bir tasarım istediğime karar vermek için acele etmeden araştırmaya başladım. İlk başta Iwagumi tarzına odaklanmıştım. Ancak süreç ilerledikçe kafamda canlandırdığım tasarımın klasik bir Iwagumi olmayacağını fark ettim. Sonunda, dağ yamaçlarını ve kayalık bir araziyi andıran, patika hissi veren bir tasarımın bana daha uygun olduğuna karar verdim.

    Birçok forumda ve YouTube kanalında araştırma yaptıktan sonra gerekli malzemeleri temin ettim. Doğrudan CO₂ destekli kuruluma başlayabilecek ekipmanlara sahip olmama rağmen bu kez farklı bir deneyim yaşamak ve bitkilerin su altına geçiş sürecini gözlemlemek için Dry Start (kuru başlangıç) yöntemini denemek istedim.

    1. Akvaryum Ölçüleri ve Zemin Hazırlığı

    Akvaryum ölçülerim:

    140 × 55 × 50 cm

    Tasarımımda belirgin bir yükselti oluşturmak istediğim için zemin hazırlığına özellikle önem verdim. Önceki ciklet akvaryumumdan kalan yaklaşık 25–30 kg kayayı dolgu malzemesi olarak değerlendirmeyi düşündüm. Böylece hem mevcut malzemelerimi yeniden kullanabilecek hem de istediğim yüksekliği oluşturabilecektim.

    İlerleyen süreçte zeminde çökme yaşanmasını önlemek ve yükseltiyi desteklemek amacıyla katmanlı bir yapı oluşturdum.

    Kullandığım malzemeler:

    • 25–30 kg: Dolgu kayası
    • 20 kg: Lav kırığı
    • 20 kg: Aquasoil bitki toprağı
    • Dragonstone: Ana tasarımı oluşturmak için kullandığım dekoratif kayalar

    Dolgu kayalarının üzerine lav kırığını, onun üzerine de aquasoil toprağı yerleştirdim. Son olarak Dragonstone kayalarla tasarımı şekillendirdim.

    Buradaki amacım, dağ görünümünü oluştururken hem doğal bir perspektif yakalamak hem de bitkiler için uygun bir zemin hazırlamaktı.

    2. Kullandığım Bitkiler

    Bitkilerin büyük bölümünü Akvared’in in vitro ürünlerinden tercih ettim. Kuru başlangıç yönteminde in vitro bitkilerle çalışmanın, bitkilerin yeni ortama adaptasyon sürecini yönetmek açısından avantaj sağlayabileceğini düşündüm.

    Ayrıca bitkilerin köklenmesini ve gelişimini kuru başlangıç aşamasında destekleyerek akvaryuma su doldurduğumda daha güçlü bir geçiş elde etmeyi hedefliyorum.

    Zemin bitkileri

    • Micranthemum tweediei ‘Monte Carlo’ – In vitro
    • Riccia fluitans – In vitro
    • Eleocharis parvula – In vitro

    Kayalar üzerinde kullanacağım bitkiler

    • Vesicularia montagnei ‘Christmas Moss’ – In vitro
    • Birden fazla türde Bucephalandra
    • Anubias nana ‘Petite’ – Ex vitro

    Anubiaslarla ilgili küçük bir değişiklik yapmayı planlıyorum. Mevcut bitkiler istediğim ölçekte olmadığı için birkaç gün içerisinde daha küçük yapılı Anubias türleriyle değiştireceğim.

    Tasarımda kayalarımın dağ görünümünü ve perspektifini korumak istiyorum. Bu nedenle Anubiasların kayaların üzerinde fazla büyük görünmesini istemiyorum. Daha minyatür türlerin tasarıma daha iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum.

    3. Dry Start Uygulaması ve Nem Kontrolü

    Bitkileri yerleştirdikten sonra aquasoil toprağı nemlendirdim. Bunun için pompalı, ayarlanabilir ve ince püskürtme yapabilen basit bir yağmurlama pompası kullanıyorum.

    Bu aşamada en çok dikkat ettiğim konu, zeminin nemini korurken gereğinden fazla su kullanmamak.

    Toprak nemli ve ıslak kalmalı ancak zeminde su birikintisi oluşmasını istemiyorum. Bu nedenle nem durumunu düzenli olarak kontrol ederek ihtiyaç duydukça yağmurlama yapıyorum.

    Akvaryumun farklı bölgelerindeki nem ihtiyacının aynı olmadığını düşünüyorum. Zemindeki bitkilerle dağ yamacında ve kayaların üzerinde bulunan bitkilerin maruz kaldığı koşullar farklı.

    Şimdilik uyguladığım yöntem şu şekilde:

    • Zemin: Günde bir kez kontrol ederek ihtiyaç duyulursa nemlendirme.
    • Dağ eteklerindeki bitkiler ve yosunlar: Günde 2–3 kez, az miktarda yağmurlama.
    • Genel kontrol: Toprağın nemini, bitkilerin görünümünü ve akvaryum içerisindeki nem durumunu düzenli olarak gözlemleme.

    Buradaki amacım, her bölgeye aynı miktarda su vermek yerine ihtiyaçlarına göre hareket etmek. Özellikle aşırı sulamadan kaçınarak küf ve çürüme riskini mümkün olduğunca azaltmak istiyorum.Buhar camını yağmurlama yaptığım zamanlarda 15 dk açıp havalandırıyorum. (Buhar camı olmayıp streç ile yapacak olanlar 5x5 bir kaç delik açsınlar)

    Elbette kuru başlangıç sürecinde nem dengesinin nasıl olması gerektiğini zamanla gözlemleyerek daha iyi anlayacağım. Bu konuda deneyimli arkadaşların tavsiyelerini de merak ediyorum.

    4. Christmas Moss ve Moss Slurry Yöntemi

    Christmas Moss’ları kayalara tutundurmak için Moss Slurry yöntemini deniyorum.

    Bu yöntemde yosunlar küçük parçalara ayrılarak kayaların yüzeyine uygulanıyor. Bazı uygulamalarda yosunlar yoğurtla birlikte rondodan geçirilerek püre hâline getiriliyor. Ancak ben, organik madde kullanımının küf oluşumuna katkıda bulunabileceğini düşünerek bu yöntemi tercih etmedim.

    Bunun yerine Christmas Moss’ları bıçakla ince ince doğradım, az miktarda suyla karıştırdım ve bir fırça yardımıyla kayaların üzerine uyguladım.

    Şimdilik yöntemin sonuçlarını gözlemliyorum. Yosunların gelişimini, kayalara tutunma durumunu ve herhangi bir küflenme belirtisi olup olmadığını takip edeceğim.

    Bu uygulamanın zaman içerisinde nasıl sonuç vereceğini görmek benim için de ayrı bir deneyim olacak.

    5. Aydınlatma Süresi

    Aydınlatmaya başlangıçta günde 6 saat ile başladım.

    İlerleyen günlerde bitkilerin gelişimini ve akvaryum içerisindeki koşulları gözlemleyerek aydınlatma süresini kademeli olarak 8–10 saate çıkarmayı düşünüyorum.

    Doğrudan uzun süreli aydınlatmayla başlamak yerine kontrollü ilerlemenin daha doğru olacağını düşündüm.

    Sonuçta bu kurulum için emek ve zaman harcıyoruz. Her şeyin bir an önce gelişmesini beklemek yerine süreci gözlemleyerek ilerlemek istiyorum. Acele edip olası sorunları erkenden ortaya çıkarmaktansa, bitkilere ve sisteme alışmaları için zaman tanımayı tercih ediyorum.

    6. Kurulumun İlk Günleri

    Bugün kurulumun ikinci günü.

    Şu ana kadar yaptıklarımı ve uyguladığım yöntemleri paylaşmak istedim. Bundan sonraki süreçte karşılaştığım sorunları, yaptığım değişiklikleri, bitkilerin gelişimini ve Dry Start yönteminin sonuçlarını bu konu altında güncellemeyi planlıyorum.

    Özellikle şu konulardaki gelişmeleri takip edeceğim:

    • Monte Carlo ve diğer zemin bitkilerinin gelişimi
    • Christmas Moss’ların kayalara tutunması
    • Bucephalandra ve Anubiasların durumu
    • Nem dengesinin korunması
    • Küf ve çürüme oluşumunun gözlemlenmesi
    • Su dolumu sonrasında bitkilerin adaptasyonu

    Henüz yolun başındayım. Kurulumun nasıl ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

    Tecrübeli arkadaşların önerilerine, eleştirilerine ve deneyimlerini paylaşmalarına açığım. Gözden kaçırdığım bir nokta varsa öğrenmek ve gerektiğinde düzeltmek isterim.

    Umarım bu konu zamanla hem benim için faydalı bir kurulum günlüğüne dönüşür hem de benzer bir akvaryum kurmak isteyen arkadaşlara yardımcı olur.

    Herkese iyi forumlar!

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/111020261851521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/111020261851551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/111020261851581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/111020261852021.jpg[/IMG][EDIT]Garajmoda,2026-10-11 21:34:37[/EDIT]

    Profil resmi
    Garajmoda

    1 beğeni
    Dry start & Moss Slurry methodlarıyla deneyimlendiğim kuru başlangıçta ikinci hafta da geride kaldı.

    -Monte carlo gelişimleri devam ediyor.

    -Moss Slurry methodunu denediğim christmas mosslar da şuan için formu güzel ve ufak yeni yeşermeler görünüyor.

    -Anubias,Bucephalandralar stabil şekilde formunu koruyor.

    -Parvulalar daha az su ile temas etmelerine rağmen kuruma olmadı 🧿

    -Riccia fluitans geçen hafta tepelik alanda kaldığı için kuruma eğilimindeydi.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/251020262339491.jpg[/IMG]

    Daha Dry startta uygun olmadığını düşündüğüm için 10 günlük rutin nemlendirmek için yağmurladığım su zeminde bir kaç santim birikme yaptığından dolayı daha sulu zemine yakın bir yere alarak kurumasına engel olup kuru başlangıçta ona biraz sulu başlangıç hakkı tanıdım :)

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/251020262340501.jpg[/IMG]

    Gözlemleyip değişimini kontrol ettim ve şuan ikimizde mutluyuz sanırım kurtarıyoruz.

    7-14 gün arası gelişiminin fotoğraflarını da paylaşıyorum.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/251020262344561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/251020262344581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/251020262344591.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233216/251020262345011.jpg[/IMG]

    (3) (885)

    Discus Tür Belirleme


    Profil resmi
    AkvaristMehmett
    22:42
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293658/231020262238461.jpg[/IMG]

    Merhaba Arkadaşlar Forumda yeniyim Bu Discus Yavrularını Yeni Aldım 4-5cm Boylarındalar Sorum Şu Bunların Hangi Discus Türü Olduğunu Bilen Varmıdır? Bu Ebatlarda bilinirmi? Cinsiyet ayrımı Nasıl oluyor Hangi Boylarda Belirleniyor ?

    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

    Profil resmi
    JuqLax

    Bulundukları Ortamı beğenmemişler yada su değerlerinde bir anormallik olabilir yakın zamanda akvaryuma eklediyseniz yada kargo usulu edindiyseniz yol stresin den dolayı küsmüş gibiler bir kaç gün gözlemleyin yeme ilgi gösterip göstermediklerini takip edin akvaryum ışığını bir süre açmayın yeni ortamlarına alışana kadar Discus sıcak su sever 28-30 derece arası makul Akvaryumda canlı bitki kök vs varsa çabuk adepte olacaklardır Türleri Cuipeua Brown F1 Benziyor gibi Üst Yüzgeç Yapısına bakacak olursak Muhtemel Dişi erkek [EDIT]JuqLax,2026-10-25 23:29:58[/EDIT]

    (1) (227)

    Sakala Saç Yosunu Çözümü


    Profil resmi
    LeafyAqua

    Herkese merhaba arkadaşlar,

    Geçtiğimiz 2 ay boyunca özel sebeplerden dolayı akvaryumuma pek vakit ayıramadım, sadece düzenli olarak yemlemelerini ve filtre bakımını yapabildim. Bu süreçte akvaryumun yerini değiştirmiş olmamın da etkisiyle ve yeterli yosun yiyici canlılarım bulunduğu için camlarda veya dekorlarda normal alg, diatom gibi oluşumlar hiç görülmedi.

    Ancak tankta ciddi bir sakal yosunu problemiyle karşılaştım. İçeriden neredeyse bir su bardağının yarısını dolduracak kadar yoğunlukta yosun topladım. Son 2 hafta içerisinde 130 litrelik akvaryumumda belirli aralıklarla 2 damacanaya yakın su değişimi, dip çekimi yaptım; elimden geldiğince ve diş fırçası yardımıyla fiziksel olarak temizlemeye çalıştım.

    Fakat özellikle sazlarımın köklerinde, bitki köklerinin etrafında ve bazı taşlarda bu yosunların inatla kaldığını fark ettim. Elle çektiğimde uçları kopsa da kök salmış oldukları için devamı gelmiyor ve kopmuyor.

    Forumda yaptığım araştırmalarda bazı kişilerin sıvı karbon, bazılarının ise oksijenli su kullandığını gördüm. Ancak kafamı karıştıran nokta şu oldu: Bazı üyeler oksijenli suyun tank dengelerini bozabileceğini, aksine daha çok yosuna yol açabileceğini ya da yararlı bakterilere zarar verebileceğini belirtmiş.

    Şu anki durumda bu yosunlar elimle ulaşamayacağım, bitki köklerine zarar verebilecek veya su dengesini dalgalandıracak noktalarda bulunuyor. Fiziksel olarak temizleme şansım oldukça azaldı.

    Sizlere danışmak istediğim konular şunlar:

    Sadece düzenli su değişimi ve filtrenin çalışmaya devam etmesi bu kökleşmiş sakal yosunlarından tamamen kurtulmamı sağlar mı, yoksa yetersiz mi kalır?

    Kimyasal/ürün desteği olarak sıvı karbon mu yoksa oksijenli su mu daha etkilidir ve canlılara/bakteri dengesine zarar vermeden en güvenli nasıl uygulanabilir?

    Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler

    Tankımda 20 çift Endler mevcut. 2-3 tane kuhli, 1 tane cae ve kiraz karidesler yaşıyor. Son olarak da belki de 100-200'e yakın salyangoz vardır. Sayılarını bilmiyorum. Bu şekilde durum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262864/251020262317081.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    ÇaĞRı

    [QUOTE=LeafyAqua]Herkese merhaba arkadaşlar,

    Geçtiğimiz 2 ay boyunca özel sebeplerden dolayı akvaryumuma pek vakit ayıramadım, sadece düzenli olarak yemlemelerini ve filtre bakımını yapabildim. Bu süreçte akvaryumun yerini değiştirmiş olmamın da etkisiyle ve yeterli yosun yiyici canlılarım bulunduğu için camlarda veya dekorlarda normal alg, diatom gibi oluşumlar hiç görülmedi.

    Ancak tankta ciddi bir sakal yosunu problemiyle karşılaştım. İçeriden neredeyse bir su bardağının yarısını dolduracak kadar yoğunlukta yosun topladım. Son 2 hafta içerisinde 130 litrelik akvaryumumda belirli aralıklarla 2 damacanaya yakın su değişimi, dip çekimi yaptım; elimden geldiğince ve diş fırçası yardımıyla fiziksel olarak temizlemeye çalıştım.

    Fakat özellikle sazlarımın köklerinde, bitki köklerinin etrafında ve bazı taşlarda bu yosunların inatla kaldığını fark ettim. Elle çektiğimde uçları kopsa da kök salmış oldukları için devamı gelmiyor ve kopmuyor.

    Forumda yaptığım araştırmalarda bazı kişilerin sıvı karbon, bazılarının ise oksijenli su kullandığını gördüm. Ancak kafamı karıştıran nokta şu oldu: Bazı üyeler oksijenli suyun tank dengelerini bozabileceğini, aksine daha çok yosuna yol açabileceğini ya da yararlı bakterilere zarar verebileceğini belirtmiş.

    Şu anki durumda bu yosunlar elimle ulaşamayacağım, bitki köklerine zarar verebilecek veya su dengesini dalgalandıracak noktalarda bulunuyor. Fiziksel olarak temizleme şansım oldukça azaldı.

    Sizlere danışmak istediğim konular şunlar:

    Sadece düzenli su değişimi ve filtrenin çalışmaya devam etmesi bu kökleşmiş sakal yosunlarından tamamen kurtulmamı sağlar mı, yoksa yetersiz mi kalır?

    Kimyasal/ürün desteği olarak sıvı karbon mu yoksa oksijenli su mu daha etkilidir ve canlılara/bakteri dengesine zarar vermeden en güvenli nasıl uygulanabilir?

    Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler

    Tankımda 20 çift Endler mevcut. 2-3 tane kuhli, 1 tane cae ve kiraz karidesler yaşıyor. Son olarak da belki de 100-200'e yakın salyangoz vardır. Sayılarını bilmiyorum. Bu şekilde durum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262864/251020262317081.jpg[/IMG][/QUOTE]
    Merhabalar,
    Apt fix alıp kullanınız.
    1 hafta 10 gün ışık açmayın, sorununuz çözülecektir.

    (1) (66)

    👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin


    Profil resmi
    derinoz
    18:57
    331 beğeni
    Tüm akvaryum dostlarına kocaman bir Merhaba [img]http://www.akvaryum.com/Forum/smileys/smiley1.gif[/img]
     
    Bugün kaydolduğum forumunuzda yeni gelenlerin kendilerini tanıtacağı ve herkese merhaba diyeceği bir bölüm olmadığını farkederek yazıyorum bu yazımı. (Yoksa var da ben mi görmedim??? [img]http://www.akvaryum.com/Forum/smileys/smiley18.gif[/img])
     
    Geçen hafta Monaco'da Captan Cousteu'nun akvaryum müzesini gezdim. Akvaryumlara olan ilgimin amatör seviyede başladığı günden bu yana yaşadığım en harika tecrübenin de bu olduğunu söyleyebilirim. Her gün eğer yanlış hatırlamıyorsam 250 ton suyun deniz suyundan çekilerek tonlarca litrelik akvaryumlara aktarıldığı bir oşinagrafi, canlı ve fosil balık müzesinde kendimi kaybetmiş buldum kendimi. Evet ben bir akvaryumcuyum. Hobicilik anlamında çoğumuzun minik bir fanusta japon balıklarına bilmeden eziyet edercesine çocukken başladığım bu yolculukta 2003 senesinde 40ltlik bir malawi akvaryumu ve sonrasında 240lt lik bir Discus akvaryumuna geçmiş bir amatör.
     
    1,5 sene zorunlu bir ara ve hüzünlü boş bir büyük akvaryumdan sonra taşındığım yeni evimde 10 calvus, 20 leleupi ve 4 vatoz babası olarak aranızda bulunuyorum.
     
    Kısa tanıtım yazımla tekrar tüm hayvansever, balık ve akvaryum sever; amatör ve profesyonel tüm akvaristlere sevgiler ve selamlar demek istiyorum.
     
    Sağlıcakla kalınız[EDIT]bjkalley,2015-06-12 22:14:42[/EDIT]

    Profil resmi
    Ugipi


    (7620) (2993223)

    Japon Balıklarımı Ne Yapmalıyı?


    Profil resmi
    Ugipi

    Merhaba iyi akşamlar, bir anda balıklara ilgim kaydı ve bende bir tane balık almak istedim, Buyaka avm de gezerken bir tane petshop olduğunu gördüm, aslında amacım beta balığı almaktı ama sonra gidip görünce fikrim değişti Japon balıklarının karakteri daha çok hoşuma gitti, bende çok araştırma yapmadan oradaki yetkiliyle konuşarak balıkları filtreyi ve tankı aldım, bir kaç kere bu tankın yeterli olup olmadığını sormama rağmen hayli hayli yeterli olacağını söylediler ve bende aldım bakımı da kolay dediler Yanlız tank sadece 10 ve öğrendiğime göre 2 japonbalığı için 130 L tank falan gerekiyormuş ve ben bu işe aslında bu kadar yatırım yapmayı planlamıyordum, sahibinden de baya güzel 60 L , 94 L lik tanklar buldum ama onlar da yetersiz geliyormuş sanırım sizce balıkları satmaya ya da iade etmeye falan çalışmalı mıyım çünkü onlara çok iyi koşullar vereemeyeceğim, 60 l tank alıp içine beta koyup ekosistem yapmayı düşünüyorum ama bir yandan da acaba ben o akvaryuma iade etsem başka hiç umursamayan biri de fanusa koyabilir mi acaba diye de böyle içime oturdu ne yapacağımı bilmiyorum, giden para ma mı yanayım balıklara mı üzüleyim anlamadım bana biraz tavsiye verirseniz çok sevinirim ya da satın almak isterseniz de anlaşabiliriz en azından bilinçli birilerine gitmiş olurlar,( balıklardan biri oranda, biri ise normal Japon balığı) fotoğraflarını da ekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293777/251020262234481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293777/251020262235201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293777/251020262235221.jpg[/IMG]

    (0) (58)

    Tepe Sump


    Profil resmi
    guray1989

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210494/251020261252261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210494/251020261253461.jpg[/IMG]
    Merhaba 100×30×50 cm 147 litre rs ithal akvaryum 6 adet japon besliyorum. Filtrasyonu bu şekilde sağlıyorum. Yanlış yaptığım ya da yapmam gereken birşey varmı ? Görüşlerinize açığım. Not:sağ taraf elyaf iki kat

    Profil resmi
    ahmetfiratozkaya

    Merhaba, fotoğraftan anladığım kadarıyla seramiklere su gelmiyor,devirdaim suyunun elyafın üzerine gelmesi sadece mekanik temizlik yapar yani asıl istenilen biyolojik temizlik olmaz dolayısıyla balıklar amonyak zehirlenmesi yaşayabilir. Kurulum eksik görünüyor.

    Eğer seramiklerin üzerine yönlendirecek boru yoksa elyaf koyduğunuz yerle seramikleri koyduğunuz yeri değiştirin seramiklerin üzerine ince elyaf koyarsınız.

    (2) (162)

    Betta Akvaryumu Kurulumum


    Profil resmi
    lonewisp
    19:50
    8 beğeni
    Ölçüler:50-30-25
    Canlı Türleri:Betta,nerite
    Bitki Türleri: anubias,cryptocorine, su marulu ve java moss
    Tankın Yaşı:
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Aquael fzn pro 400, ucuz tip beyaz led
    Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263768/121020261948481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263768/121020261948511.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    lonewisp

    [QUOTE=DenizAslan]

    Klasik düz yüzeyli çakıl taşları, gölge serin bir yerde hafif esintiye maruz kalsa bile yosunlanır, karides akvaryumumda özellikle kullanırım, yosun oluşsun karideslere yemek olsun diye. Işık olmasa bile suyun içinde duran ve sadece odanın içindeki gün ışığını alan akvaryumda bile yosun oluşumu görülür, eğer içinde besinleri tüketecek yeterli başka bitkiler yoksa. Filtrenin yosun oluşumuna herhangi bir pozitif ya da negatif bir etkisi yoktur. Ben tecrübemi paylaştım, aslında o taşları sırf yosun tutsun diye kullandığım çok oldu ama üzerindeki yosunlar sizi rahatsız etmeyecekse kullanın tabi ama illaki yosun tutacaktır.

    Ekleme; Ayrıca bu taşlar klasik akvaryum taşlarına göre daha çok kalsiyum karbonat içerir, bu da zamanla suyunuzun ph seviyesini ve karbonat sertliğini arttırır. Tabi illa kalsiyum karbonat yoğun bir taş olmayabilir ama genellikle bu tarz taşlar büyük ihtimal yüksek kalsiyum karbonat ihtiva eder.[/QUOTE]
    Siz çakıl taşlarından bahsediyorsunu ben dragon stoneları kastediyorsunuz sandım amaç zaten onların yosunlanması :) yorumunuz için teşekkür eder iyi günler dilerim.

    (17) (2406)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Yeni Bir Bitkili Akvaryum '''''''' Aquaterapist ''''''''


    Profil resmi
    AliAltınöz - 16:36

    Ölçüler:100x50x50

    Canlı Türleri: ember / apistogramma baenschi inka / karidesler vs

    Tasarım ve Dekorasyon: Kök deki yaşam 2

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261627021.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261627451.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261628481.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261629501.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/240420262224231.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261630361.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261631221.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261632301.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261633001.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261633241.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261633531.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261634101.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261634481.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154487/051020261635171.jpg[/IMG]

    İYİ SEYİRLER...

    (8) (25) (14)
    Canlı Tanıtımı

    Aequidens Diadema (kral Acara)


    Profil resmi
    flanormimar - 21:39

    Kral Acara (Aequidens Diadema - Royal Cichlid) 👑 Yeni yuvalarına yavaş yavaş alışmaya çalışan bu Güney Amerika’lı dostlarımıza merhaba deyin 👋

    Daha ilk günlerden itibaren beni camın önüne gelerek selamlıyor, meraklı gözlerle akvaryumun dışında neler olup bittiğini keşfetmeye çalışıyorlar. Pek çok kaynakta pek çok farklı yaşama-üretim su değerleri paylaşılmış bu da farklı su değerlerine yeterince toleranslı olduklarını gösteriyor. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek 🧡

    https://www.instagram.com/reel/Dctsm2aOenZ/?igsi=bGt5MGxtZjN2eXJ2

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262132011.jpg[/IMG]

    (1) (15) (8)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    L144 ile L144 longfin arasındaki fark!


    Profil resmi
    ismail sumer - 22:19

    Merhaba arkadaşlar. Malzeme Arıyorum'a ilan bıraktım L144 yavrusu ile takas diye ama hep aynı soru gelmesi üzerine bu konuyu açmayı düşündüm. Bana gelen soru hep aynıydı "bunlar tül kuyruk mu?" diye, ben de L144 ile L144 longfin (tülkuyruk)  arasındaki farkı resimle göstermek istedim.


    BİR KONUYA DAHA DEĞİNMEK İSTİYORUM, BU KONU BENCE BUNU YAPANLARA ŞAMAR GİBİ BİR TOKATTIR.

    İlanlardaki saçmalıklar canıma tak dedi. Açıklama gereği duydum arkadaşlarHöyt

    1-Gold votoz diye bir tür yoktur. Ne albino gold nede L144 gold olmaz. Gold olayı (portakal rengi) tamamen votozların beslenme biçimiyle alakalıdır. Proteinsel beslenme vatozların rengini beğenilen gold rengine döndürür.
    2-Piyasada L 144 blu eye diye geçen türde gözler mavi değil siyahtır. Blue eye adını göz altlarındaki mavimtirak çizgiler vermiştir. (Yetişkinlerde büyüteçle zor görülür)Yurt dışında da böyle tanınmıştır.
    3-Piyasada L 144 kırmızı göz diye satılan vatozlar bildiğimiz cüce vatozun albinosudur. L 144'ün albinosu değildir. (Yüksek fiyatla satmak için alicengiz işteDil%20Çikarma)

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe eklerim. Fotoğraf da eklemek isterdim ama burnum sargılı bu kadar oluyor. Teşekkür ederim Güven Bey bilgi için. (GÜVEN CEBECİOĞLU)





    L144 NORMAL ERKEK



    L144 NORMAL DİŞİ



    L144 LONGFİN (TÜL KUYRUK) ERKEK



    L144 LONGFİN (TÜLKUYRUK) DİŞİ









    gulay2011-03-23 01:17:11

    Cevapsız Konu
    8 Çıkışlı 45w Hava Motoru

    Profil resmi
    oguzozt -

    Satılan Malzeme(ler):
    Adet Fiyatı: 2500
    Adedi: 1
    İrtibat Bilgileri: 05442809687
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler: elden veya alıcı ödemeli kargo
    Diğer Ek Bilgiler: 45w 8 çıkışlı hepsi sağlam aktif bütün bakımlarını yaptım, 2. El olarak almıştım herşeyini yaptım bir kaç çıkışı çalışmıyordu şuan herşeyi aktif ayar dimmerini iptal ettim isteyen herhangi bir dimmer alıp geri bağlayabilir sistemi hazır.
    Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206358/251020262331311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206358/251020262331351.jpg[/IMG]

    Güney Amerikan Dünyası


    Profil resmi
    Koksal Gurkan -

    Uzun zamandır cüce amerikanlar hariç neredeyse tüm amerikan cichlidleri "İşte Amerikan Rüyası" başlığı altında takip edilmekteydi. O başlıkta orta ve kuzey amerikan türleri ağırlıklı ele alınmaktadır.
    Maalesef çeşitli güney amerikan türleri, örneğin severum, uaru, temporalis, keyhole, toprakyiyen (geophagus) grubu, hatta astronot (oscar), green terror, red terror (festae) ve peacock bass gibi iri ve sert türlerle mızrak cichlidler gibi türler de o başlıkta ele alınıyor. Çünkü çoğunlukla karma amerikan şeklinde bakıldıklarından bölge ayırt edilmeden bir araya ekleniyor.
    Kendilerine ait bir başlık olmamasını ve aslında giderek ayrı bakılmaya başladıklarını gözönüne alarak yukarıda belirttiğim güney amerika türleri için bu başlık altında takip edilmesinin yerinde olacağını düşündüm.
    Görüş ve önerilere bağlı olarak konu ayrı devam edebilir ya da bu başlık kapatılıp yine eskisi gibi tek konu üzerinde yürütülebilir.

    (311) - (4046136)

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Betam İyi Değil :(


    Profil resmi
    rakun4 - 09:02

    Dün bir beta aldım küçücük poşete koymuştu adam haline çok üzüldüm ve ani bir karar verdim daha önce hiç bslık bakmadım. Aslında uzun zamandır düşündüğüm bir şey araştırma da yapmıştım ama ısıtıcı ve filtreye gerek olmadığını söyleyince adam en azından şimdilik gerek yok zamanla alırım diye düşündüm. Yan yan yatıp sürekli ölü taklidi yapar gibi dün aldım bugün böyle hemen çıkıp ısıtıcı alacağım muhtemelen sorun bu biraz da ama korkuyorum ölecek mi bilen birisiyle konuşmak istiyorum. Suyunu falan nasıl eklemeliyim ısı şokuna girmiş olabilir internet öyle diyor aniden hayvanı bıraktım suyun içine üstünde bekletmem gerekiyormuş bi anlık heyecan böyle bi detay olacağını düşünmedim. ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM NASIL KURTARABİLİRİM Isıtıcı ve filtre alıcam şimdi çıkıp NORMALDE dün çıkacaktım ama evim çok uzak şehir merkezine. napmam lazım başka ne almalıyım su düzenleyicisi alıp suyunun az bir kısmını boşaltıp yeni bi su eklemeyi düşünüyorum bi de bakteri kültürü mi ne öyle bir şey atılıyormuş alayim mi napim BİRİ YARDIM ETSİN internet çok karışık teşekkür ederim hepinize şimdiden :(




    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293371/201020260856301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293371/201020260856301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293371/201020260856301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293371/201020260856301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293371/201020260856301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293371/201020260856531.jpg[/IMG]


    (6141890)
    Canlı Tanıtımı

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () (31) (3)
    Blue lace big dorsal

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/07032019235747486.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular