ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UĞUR
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
528
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Nisan 2025 22:01
Toplam Mesaj:
518 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
uğur arslan
Doğum Tarihi:
27 Ekim 1982
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/93491.jpg[/img]
0536 3372338
SON 10 MESAJI
Seachem Matrix Ve Pomza Taşı
Merhabalar keyifli hobiler dilerim cümleten
Arif hocam eline emeğine sağlık güzel bir konuya deyinmişsin, ben de seneler önce bir çuval alıp halada vardır akvaryumlarımda kullanmaktayım faydasını kesinlikle görüyorum ucuz olduğu içinde bol bol koyuyorum daha ne olsun markalı siporaxlarda kullandım ama çok daha ucuz olan pomza dururken ayrıca temizleme derdimde yok [:)] o yüzden bu pahalılıkta hele ki vazgeçilmezimdir.
Konuya bir ekleme yapayım pomza tamam Mustafa kardeşimin Hüdai hocamın fikirleride tecrübeleri çok değerli tabiki ama hiç adı geçmemiş gönlümün birincisi zeolit [:D] ikisinden de bir çuval alır koyarım olmazsa olmazlarımdır. Tatlı su ve sadece balık yükü olan tanklarda ilk tercihim zeolittir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93491/070920231046271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93491/070920231053221.jpg[/IMG][EDIT]UĞUR,2023-09-07 10:53:44[/EDIT]
Merhabalar keyifli hobiler dilerim cümleten
Arif hocam eline emeğine sağlık güzel bir konuya deyinmişsin, ben de seneler önce bir çuval alıp halada vardır akvaryumlarımda kullanmaktayım faydasını kesinlikle görüyorum ucuz olduğu içinde bol bol koyuyorum daha ne olsun markalı siporaxlarda kullandım ama çok daha ucuz olan pomza dururken ayrıca temizleme derdimde yok [:)] o yüzden bu pahalılıkta hele ki vazgeçilmezimdir.
Konuya bir ekleme yapayım pomza tamam Mustafa kardeşimin Hüdai hocamın fikirleride tecrübeleri çok değerli tabiki ama hiç adı geçmemiş gönlümün birincisi zeolit [:D] ikisinden de bir çuval alır koyarım olmazsa olmazlarımdır. Tatlı su ve sadece balık yükü olan tanklarda ilk tercihim zeolittir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93491/070920231046271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93491/070920231053221.jpg[/IMG][EDIT]UĞUR,2023-09-07 10:53:44[/EDIT]
Balkonda Balık Odası :)
Merhaba, çok güzel elinize emeğinize sağlık L397lerden yavru alabildiniz mi?
Bende de var dişilerimde dolu ama bir türlü bırakmadılar erkeği mide değiştim yine yok[:)]
Merhaba, çok güzel elinize emeğinize sağlık L397lerden yavru alabildiniz mi?
Bende de var dişilerimde dolu ama bir türlü bırakmadılar erkeği mide değiştim yine yok[:)]
Discus Akvaryumum
[QUOTE=Hüdai][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232006361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232007271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232007401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232007491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232007591.jpg[/IMG][/QUOTE]
Maşallah elinize emeğinize sağlık
[QUOTE=Hüdai][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232006361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232007271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232007401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232007491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66766/240220232007591.jpg[/IMG][/QUOTE]
Maşallah elinize emeğinize sağlık
Discus Üretim
[QUOTE=zkncl]
Merhaba,
Yine riskli günlere geldik ve dökülmeler başladı maalesef tenikurda girmeye başladım ama pek duracak gibi gözükmüyor yavrular 4er 5er ölüyorlar[:((]
İletkenlikle olan düşüncenize katılıyorum bende kuyruk sallama başladığı günden itibaren hava hortumu ile su eklemesi yapıyorum
Bu solungaç paraziti için nasıl bir yol izlediniz 10.günde başlayıp dökülen yavrulara çözüm ne önerirsiniz.
Saygılar,[/QUOTE]
Yavrular serbest yüzüşe geçtiklerinde ve 30 günlük olana kadar her türlü kimyasala karşı negatif reaksiyon veriyorlar dolayısıyla bu süreç aralığındaki kimyasal uygulamalar kayıplar konusunda ne yazık ki pozitif sonuç vermiyor.
Ebeveynleri eşleştirme öncesi muhtemel dış parazit ve solungaç parazitinden arındırarak ve üreme tankında sıfır kimyasal ile kayıplar ve deformite konusunda olumlu sonuçlar almıştım.
İstisnai bir durum aktarayım,kan bağı olmasa da bazı çiftler larva-yavru sağlığı konusunda verimli olmayabiliyor.
Sabırla ve uzunca bir süre tecrübe amaçlı çeşitli çiftler üzerinde gözlem yapma fırsatım oldu çeşitli yöntemler uygulamama rağmen bazı çiftler ne yazık ki sağlıklı yavru verme konusunda cömert olamıyor.Çiftler arasında değişim yaptığımda ise verimlilik karşısındaki tablo bu kanıya varmamdaki etken oldu tabi bu benim gözlemimdir.
Sonuç olarak elzem bir durum olmadıkça ilaç ve kimyasal kullanılmamasını savunanlardanım.Hiç bir hazırlık yapmaksızın musluk suyunda gayet verimli ve sağlıklı üreyen disklerim de çok olmuştur.
Artık herşeyi denemişsinizdir ümidinizi kesersiniz herşeyi kendi haline bırakırsınız bir de bakarsınız sürprizle karşılaşırsınız.
Discus üretmek gerçekten bir sabır sınavı.
Saygılar,[/QUOTE]
Öncelikle tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Discus gerçekten çok sabır isteyen bir tür bende de o sabır var şükür yılmadan yorulmadan devam artık
Peki abi seni buldum bırakmam artık[:)] üretime almadan önce anaçları nasıl bir arındırma yöntemi tavsiye edersin abi
Şuan bir çiftim var o yüzden sabırla onların bana sürprizini beklemekten başka çarem yok bende elimden geleni yapacağım tabiki nasip artık
Saygılar,
[QUOTE=zkncl]
Merhaba,
Yine riskli günlere geldik ve dökülmeler başladı maalesef tenikurda girmeye başladım ama pek duracak gibi gözükmüyor yavrular 4er 5er ölüyorlar[:((]
İletkenlikle olan düşüncenize katılıyorum bende kuyruk sallama başladığı günden itibaren hava hortumu ile su eklemesi yapıyorum
Bu solungaç paraziti için nasıl bir yol izlediniz 10.günde başlayıp dökülen yavrulara çözüm ne önerirsiniz.
Saygılar,[/QUOTE]
Yavrular serbest yüzüşe geçtiklerinde ve 30 günlük olana kadar her türlü kimyasala karşı negatif reaksiyon veriyorlar dolayısıyla bu süreç aralığındaki kimyasal uygulamalar kayıplar konusunda ne yazık ki pozitif sonuç vermiyor.
Ebeveynleri eşleştirme öncesi muhtemel dış parazit ve solungaç parazitinden arındırarak ve üreme tankında sıfır kimyasal ile kayıplar ve deformite konusunda olumlu sonuçlar almıştım.
İstisnai bir durum aktarayım,kan bağı olmasa da bazı çiftler larva-yavru sağlığı konusunda verimli olmayabiliyor.
Sabırla ve uzunca bir süre tecrübe amaçlı çeşitli çiftler üzerinde gözlem yapma fırsatım oldu çeşitli yöntemler uygulamama rağmen bazı çiftler ne yazık ki sağlıklı yavru verme konusunda cömert olamıyor.Çiftler arasında değişim yaptığımda ise verimlilik karşısındaki tablo bu kanıya varmamdaki etken oldu tabi bu benim gözlemimdir.
Sonuç olarak elzem bir durum olmadıkça ilaç ve kimyasal kullanılmamasını savunanlardanım.Hiç bir hazırlık yapmaksızın musluk suyunda gayet verimli ve sağlıklı üreyen disklerim de çok olmuştur.
Artık herşeyi denemişsinizdir ümidinizi kesersiniz herşeyi kendi haline bırakırsınız bir de bakarsınız sürprizle karşılaşırsınız.
Discus üretmek gerçekten bir sabır sınavı.
Saygılar,[/QUOTE]
Öncelikle tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Discus gerçekten çok sabır isteyen bir tür bende de o sabır var şükür yılmadan yorulmadan devam artık
Peki abi seni buldum bırakmam artık[:)] üretime almadan önce anaçları nasıl bir arındırma yöntemi tavsiye edersin abi
Şuan bir çiftim var o yüzden sabırla onların bana sürprizini beklemekten başka çarem yok bende elimden geleni yapacağım tabiki nasip artık
Saygılar,
Discus Üretim
[QUOTE=zkncl]
Yavrularda fizyonomik deformasyon,benim de muzdarip olduğum bir konuydu.
Hiç tenikür uygulamadığım yavrularda da bu sorunu gözlemledim ve birçok deneme sonucunda bunun iletkenlik ile ilgili olduğunu düşünerek larvalar belirginleşip kuyruk sallama evresine geldiklerinde damlama yöntemi ile tds arttırarak zaman içerisinde deformiteyi minimize ettim.
Ancak diskusta birtakım parametreler var ki her çiftin verdiği reaksiyon farklılık gösteriyor,yavrularda da olduğu gibi.
Bu bağlamda deformite probleminin tek sebebi budur diyemiyorum sadece kendi gözlem ve uygulamamı paylaştım.
Umarım size faydalı olacak bir bilgidir.
Saygılar,[/QUOTE]
Merhaba,
Saygılar,[EDIT]UĞUR,2023-02-23 08:53:09[/EDIT]
[QUOTE=zkncl]
Yavrularda fizyonomik deformasyon,benim de muzdarip olduğum bir konuydu.
Hiç tenikür uygulamadığım yavrularda da bu sorunu gözlemledim ve birçok deneme sonucunda bunun iletkenlik ile ilgili olduğunu düşünerek larvalar belirginleşip kuyruk sallama evresine geldiklerinde damlama yöntemi ile tds arttırarak zaman içerisinde deformiteyi minimize ettim.
Ancak diskusta birtakım parametreler var ki her çiftin verdiği reaksiyon farklılık gösteriyor,yavrularda da olduğu gibi.
Bu bağlamda deformite probleminin tek sebebi budur diyemiyorum sadece kendi gözlem ve uygulamamı paylaştım.
Umarım size faydalı olacak bir bilgidir.
Saygılar,[/QUOTE]
Merhaba,
Saygılar,[EDIT]UĞUR,2023-02-23 08:53:09[/EDIT]
Discus Üretim
[QUOTE=zkncl] Ebeveynlerin form ve renkleri gayet yerinde Uğur bey,bu güzel çift için tebrikler.
Yavrulardaki fizyonomik deformasyonların ilaç kaynaklı olabileceğini belirtmişsiniz,hangi ilaçları kullandığınızı ve dozajlamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Saygılar,[/QUOTE]
Teşekkür ederim.
Yavrularda yaptığım uygulama 10-11-12-13.gün 100lt ye 1 adet tenikur uygulayarak daha önceki çiftimden yavruları kurtardım sağlık problemleri yok ama dediğim gibi solungaç açıklığı veya finlerde yamukluk gibi sorunlar oluştu biraz araştırıp fikir aldığım kişilerde aynı kanıda olunca bu uygulamayı tekrar yapmadım, şimdiki uygulamam ise anaçları sağaltım deniyor ama ben daha hafif uygulamalarla parazit temizliği yapmaya çalışıyorum ve bu yönde araştırmalarım devam ediyor.
Saygılar,[EDIT]UĞUR,2023-02-22 13:17:18[/EDIT]
[QUOTE=zkncl] Ebeveynlerin form ve renkleri gayet yerinde Uğur bey,bu güzel çift için tebrikler.
Yavrulardaki fizyonomik deformasyonların ilaç kaynaklı olabileceğini belirtmişsiniz,hangi ilaçları kullandığınızı ve dozajlamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Saygılar,[/QUOTE]
Teşekkür ederim.
Yavrularda yaptığım uygulama 10-11-12-13.gün 100lt ye 1 adet tenikur uygulayarak daha önceki çiftimden yavruları kurtardım sağlık problemleri yok ama dediğim gibi solungaç açıklığı veya finlerde yamukluk gibi sorunlar oluştu biraz araştırıp fikir aldığım kişilerde aynı kanıda olunca bu uygulamayı tekrar yapmadım, şimdiki uygulamam ise anaçları sağaltım deniyor ama ben daha hafif uygulamalarla parazit temizliği yapmaya çalışıyorum ve bu yönde araştırmalarım devam ediyor.
Saygılar,[EDIT]UĞUR,2023-02-22 13:17:18[/EDIT]
Discus Üretim
[QUOTE=eturan25]Güle güle besleyin.
Su değerlerinin kötülüğü veya nitrat fazlalığı yavruları yamuk yumuk yapıyor[/QUOTE]
Teşekkür ederim.
Su değerlerinden ziyade ben ilaçtan diye tahmin etmiştim ama tecrübe ettiniz sanırım
[QUOTE=eturan25]Güle güle besleyin.
Su değerlerinin kötülüğü veya nitrat fazlalığı yavruları yamuk yumuk yapıyor[/QUOTE]
Teşekkür ederim.
Su değerlerinden ziyade ben ilaçtan diye tahmin etmiştim ama tecrübe ettiniz sanırım
Discus Üretim
[QUOTE=BartuAtilla]İlgilenilmesi ve formunu bulması zor bir tür ayrıca çok da ilgimi çeken bir tür. Umarım istediğiniz gibi olur ve yeni yavruları görme fırsatımız olur.[/QUOTE]
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. İnşallah hep birlikte yavruları göreceğiz
İlgide sıkıntı yok mesela daha önceki aldığım yavruları büyüttüm ama solungaç açıklığı kuyrukta yamukluk yani şekilsel bir bozukluk oluyor bunun ilaçla alakalı olduğunu düşünüyorum ilaç kullanmasanda yavru hayatta kalamıyor ama çözeceğiz inşallah
[QUOTE=BartuAtilla]İlgilenilmesi ve formunu bulması zor bir tür ayrıca çok da ilgimi çeken bir tür. Umarım istediğiniz gibi olur ve yeni yavruları görme fırsatımız olur.[/QUOTE]
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. İnşallah hep birlikte yavruları göreceğiz
İlgide sıkıntı yok mesela daha önceki aldığım yavruları büyüttüm ama solungaç açıklığı kuyrukta yamukluk yani şekilsel bir bozukluk oluyor bunun ilaçla alakalı olduğunu düşünüyorum ilaç kullanmasanda yavru hayatta kalamıyor ama çözeceğiz inşallah
Discus Üretim
[QUOTE=vuslat]Tebrik ederim kardeşim. İnşallah bu sefer muvaffak olursun.[/QUOTE]
Teşekkür ederim abi inşAllah pes etmek yok yöntemini bulana kadar devam [:)]
[QUOTE=vuslat]Tebrik ederim kardeşim. İnşallah bu sefer muvaffak olursun.[/QUOTE]
Teşekkür ederim abi inşAllah pes etmek yok yöntemini bulana kadar devam [:)]
Discus Üretim
[QUOTE=Tesseract]Hep hayalimde olan bir balık türüdür. İleride inşallah imkanım olursa beslemek isterim. Konuyu takip edeceğim şimdiden bol bol sağlıklı yavrular dileğimle.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. İnşallah hayalinize kavuşursunuz.
[QUOTE=Tesseract]Hep hayalimde olan bir balık türüdür. İleride inşallah imkanım olursa beslemek isterim. Konuyu takip edeceğim şimdiden bol bol sağlıklı yavrular dileğimle.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. İnşallah hayalinize kavuşursunuz.
SON MESAJLAR
- Akvaryum İşgal Altında ygzkrdg, 21:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Karma Betta H.polat, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavrumdaki Omurga Eğriliği AmatorBetaci, 21:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum merutay, 21:31
Akvaryum Tanıtımı - German Ram Yüzgeçlerde Ve Burunda Mikrokurtlar GhostKoi, 20:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Güncelleme Zamanı KaanE, 20:18
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum İçin Dış Filtre Önerisi harunefe, 19:42
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığıma Maalesef Ters Yattı melotko, 19:26
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbagamin Kabuğunun Alti Morarma Basladi Ömer t, 19:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Parlayan Gurami Ömer t, 18:59
Labirentliler - 225 Litre İwagumi mustafazkara1, 18:52
Akvaryum Tanıtımı - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır? mrah, 18:44
Taban ve Gübreleme - Filtrasyon mitii, 18:10
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Kuyruk Erimesi Udem, 18:10
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulan Bitkili Akvaryum Kaç Saat Işık Verilm bora881, 17:38
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Aldığım Beta İnci Kefali, 17:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Sump Sistemi ogurcay, 16:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1,5 Yıllık Walstad Tecrübeleri darkaura, 16:01
Akvaryum Tanıtımı - Fanus Karidesler İçin Güvenli Mi Ömer t, 13:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Çiklet Akvaryumu dremreavsar, 13:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Görüntü Kirliliği Fazlalık Silikon Orhan76, 13:07
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Balkonda Lepistes Can T., 12:06
Canlı Doğuranlar - Yeni Low-tech Akvaryum Planlama Bunyaminerk99, 11:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) Sheyda27, 10:53
Akvaryum Tanıtımı - Küp Akvaryum Işık Önerisi Orhan76, 10:20
Yeni Üye Forumu - Co2 7/24 Mü Verilmeli Yoksa Işıktan 1 Saat Önce Mi darkaura, 09:14
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım, Değişti Ne Yapmalıyım ? BeyzPl, 09:11
Labirentliler - 3 Yıl Aradan Sonra Tekrar Orhan76, 08:58
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum ogurcay, 08:00
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Sade Tasarım DarkDoodad, 00:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Filtre Bu Akvaryuma Yetermi Hasanbey0101, 00:24
Filtreleme Seçenekleri - Japon Ve Betta Akvaryumlarım. cihann7, 22:26
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum (hitech) Hsrt, 21:42
Akvaryum Tanıtımı - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt İnci Kefali, 21:34
Akvaryum Tanıtımı - 30 Yıl Sonra Yeniden Akvaryum merutay, 19:56
Yeni Üye Forumu - Dişi Betta Kavgaları M0nty, 19:48
Labirentliler - Betta Balığım Hasta Sanırım Erensrens, 19:17
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Hamile Mi? Erensrens, 19:14
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin userbriv, 18:12
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Yararlı Bakteri Kültürü Oluşturma cihann7, 18:11
Yeni Üye Forumu - Moli Tetra Akvaryumu Erenguven, 17:49
Yeni Üye Forumu - Malzemelerimi Kuramadım Akvaristdoktor, 16:45
Yeni Üye Forumu - Yeni Resif Kurulumu ziyasenkaya, 16:29
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Kuru Yemlerin Japona Uygun Olmadıgını Düşünüyorum gelgel1900, 15:44
Sazansıgiller - Hobiye Dönüş, Oranda İle? gelgel1900, 15:41
Sazansıgiller - Yeni Aldığım Oscar Baliginda Beyaz Lekeler Var Ceku2300, 14:55
Yeni Üye Forumu - İlk Strafor Deneyimim dremreavsar, 14:53
Arka Fon Yapımı - Japon Balığı Tek Takılabilir Mi? KaanE, 14:44
Sazansıgiller - Teleskop Balığımın Ağzındaki Beyazlık Orhan76, 14:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum KaanE, 14:38
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:30
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 19:30
- Kırmızı Gül(ludwigia Rubin)/cryptocoryne ballantines 18:52
- Kusursuz Anubiaslar/java Fern ballantines 18:52
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 18:38
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 18:31
- Seachem Amguard Rafayel 18:31
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:16
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:16
- Damızlık Cüce Vatoz Türleri Balikcidede 18:15
- Dev Saz Bitkisi. abunil 18:12
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 18:03
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 17:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 17:56
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:31
- Astronot Black Koi Ve Dişi Beta piranhabull 17:24
- Hb White Lepistes omererbas 17:06
- Balıklar Komple Satılık metsi 16:20
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 16:17
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:12
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:12
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:12
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:12
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:12
- Frontoza Koloni (3e 7d) SwitchBeamz 15:56
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 15:13
- 6000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 14:28
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:11
- Damızlık Panda Çöpçü Ers1905 13:57
- Apistogramma Agasizi Blue Flame Ve Black Ramirezi Ramboy 13:09
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:03
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:03
- Çift Melek, Oranda, Cüce Vatoz F13K 13:03
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 12:44
- Proserpinaca Palustris,pogostemon Octopus,malzeme livadi 12:29
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:43
- Microfex, Mikrokurt, Pistia Ve Sessiflora akomania 11:00
- Kırmızıburuntetra&albinocücevatoz& Kardinalneon akomania 11:00
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 10:43
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 10:43
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 10:42
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 10:42
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:42
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:42
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 10:23
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:23
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:21
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:21
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 10:21
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 10:21
KULLANICILAR
- 103 Online Kullanıcı, 56 Üye
Online Kullanıcılar
osmandbnl,
Hidro Dinamik,
45eng,
ereneroglu,
Laetacara,
mrah,
mr.eliguzel,
akomania,
AmatorBetaci,
umitopall,
plutarkhos,
Ehtiyar,
H.polat,
Bunyaminerk99,
Emerse,
koyu,
xfuriousx,
kilgarrah,
Nickim10Harf,
Azizdurdenn,
xkurso,
Gastropoda,
Omeruzun90,
mehmetnurimutlu4,
Smokie,
Uriel,
HarunYILDIRIM,
artgy,
bursa1625,
sedaterdem,
Rafayel,
reano,
emrahdm,
dark blue,
Ömer t,
Hsrt,
Öğretmen Ali,
achiiles_622,
gyunda,
erden1976,
Emineee,
AylutumTR,
mustafaolgun,
Balikcidede,
Emredereli,
tavukcu,
fissidens,
SedatC,
Formicasmind,
Mertkaandoruk,
Kemal Sönmez,
Muhammet Ali SAL,
Caninenss,
İlkerAyas,
ygzkrdg,
KaanE,
CoryCory,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.