ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
semih10
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2007 18:07
Son Ziyaret:
24 Aralık 2019 12:53
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
semih ay
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1973
Yaş:
51
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SEMİH
135*50*70h tanganyika

SON 10 MESAJI

Akvaryum tavsiye

Merhaba. Arkafon çok güzel olmuş ama ısıtıcı içinde gizli bir yer yapsaydın harika olurdu. Bencede bitkiyi sağ ve sola yerleştirirsen daha iyi olur. .Kaya olarak gayns taşı kullanırsan arka fonla daha uyumlu olabileceğini düşünüyorum. Akvaryuma emek harcadığın belli. Arkafon da bıraz yosunlaşma olduğunda dahada güzel olacak.

Balıklara gelince ; listedeki balıklar birbirleriyle kırılmaz. Çünkü maswa kimseyle kırılmaz. Bemba ve moliroysa farklı ailelerden, yani biri duboisi biri moori. Bemba sertliğiyle akvaryumu karıştışrıp balık kaybetmene neden olabilir. Bemba ve moliro ikiside kırmızı bence birisinden vazgeç. Ya moliro kalsın yada bemba. Bana kalsa sadece maswa yap derim. Tek tür her zaman daha iyidir.

tank ölçüleriyle tropheus için yeterli, fon harika olmuş,artık geriye sağlıklı yavrular dilemek kalıyor.

 
semih102012-02-15 21:04:49
Kan Gruplarımız
B RH (-) BALIKESİR  0 555 353 71 83
Epsom Tuzu ( Magnezyum Sülfat )
Merhaba arkaşlar. Bende bu gün epsom tuzu yani magnezyum sülfat aldım. Aldığım epsom tuzunun üzerinde ph 7,5-6,5 yazıyor. Yani ph ı yükseltmek veya düşürmek için kullanılacak bir tuza benzemiyor. Benim epsom tuzunu kullanma sebebim ph dan daha çok sindirim sistemine olan faydaları. Eskiden doktorlar bu tuzu müsil olarak verirlermiş. Diğer arkaşların verdiği linklerdeki formülü bende kullanıyorum.

bu formüldeki sodyum bikarbonat ph ı tamponlamak için kullanılıyor. Yani karbonatla gh yükseltilerek daha kararlı bir ph şınız oluyor. Bu ne demek karbonat sertliğiniz (gh)düşükse (2-6) ph şınız 8. 00 den kısa sürede sıcaklık,kirlenme vb. Sebeplerle 7. 00 ye düşebilir. Bu ani düşme ve yükselmeler balıklar için tehlikelidir.Ayrıca karbonat kullanarak ph şınızı 8-8,5 e kadar yükseltebilirsiniz.
deniz tuzunun kullanılmasının faydalarına gelince deniz tuzunda nacl den başka az miktarda diğer element ve minerallerden de bulunur. İyot ilavesi de yapılmadığından balıklar için daha faydalıdır. Parazitlerin ve bir çok hastalığın önlenmesinde faydalıdır. Ama iletkenliği arttırır. Bu da bazı türler için tehlikeli olabilir. Vatozlar ve canlı doğuranlar için tuz tehlikeli olabilir.
epsom tuzu bağırsakları yumuşatarak kabızlığı azaltır,sindirimi kolaylaştırır. Safra kesesindeki çamurun atılmasına yardımcı olur. Tabi doğru ve kararında kullanılırsa !

yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerim sonucundaki tespitlerimdir. Daha uzman kişilerin eleştirilerine açığım. ..
Portakal Cinsiyet?

Üst sıra ortadaki resim erkek, 3 nolu resim erkek  ,son resim göre dişi gibi duruyor.

Klima ile üretimhane ısınır mı?
Kesinlikle klima diyorum .Hele birde Adana ! sadece üretimhaneler için değil evler içinde klima diyorum.Klima elektrikli ısıtıcılardan 3 kat daha az yakar.Kömürden daha temiz ve zahmetsizdir.
Isıtma için alınacaksa biraz paraya kıyıp iyi markaları tercih etmekte fayda var.yeni gazlarla çalışan klimaların ısıtma performansları çok daha iyi.R22 gazı ile çalışan klimalar tercih edilmemeli.Çünkü R22 ile çalışan klimalar +5 derecenin altında performansları oldukça düşüyor.yeni gazlarla (r406 gibi)çalışan klimalar ise - 5 deceye kadar ısıtabiliyor.invertör klimalar ise - 15 dereceye kadar ısıtabiliyor.
Bu arada ben 20 senelik iklimlendime-soğutma mezunu klimacıyım.
Çocukluk Hayaliydi Gerçek Oldu...Meyvesini veriyor
Hayırlı olsun koray.Bence dişiler yavruyu tutabildikleri kadar tutsunlar.İlk yavrulada nasıl alıştırırsan bir daha öyle gider.Eğer yutarsa kaçıncı gün yuttuklarını tespit et.Eğer birkaç kez aynı günlerde yutarsa o zaman kusturursun.
Bir ara gelde bizim balıkları kusturalım hem sende prova yapmış olursun...
üretim ?
Ahmet bey diğer arkadaşların dediği gibi akvaryumdaki balık sayınız çok fazla.Bence siz ilk önce şuna karar verin  balıkları sağlıklı yaşatıp izlemek mi ? yoksa üretmek mi?
eğer üretmek diyorsanız mümkün olduğunca tek tür bakın.Eğer farklı türler bakmak istiyorsanız ,birbiriyle iyi geçinen aynı beslenme alışkanlıklarına sahip türlerden en fazla 2-3 tür seçip tankınızın büyüklüğüne ve şekline göre  balık sayısını fazla artırmamalısınız.Devamlı ve düzenli dip çekimi ve yeterli filitrasyon yaparak yavru alabilirsiniz. 
90*40*40 bir tankta en fazla 10 tane sp bakmalısınız.Dekor,su şartlarınız,balıklarınızın uyumu,ışık,sıcaklık , dişi erkek oranı gibi şartları sağladıktan sonra tabi semih102011-11-06 00:17:01
BU HASTALIK NEDİR?
Hemen hemen aynı olay benim başımada geldi. Bende anlayamadım ne hastalığı olduğunu. İnşaallah açıklayıcı bilgi veren olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.