ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Splendour
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2007 23:56
Son Ziyaret:
21 Eylül 2014 16:44
Toplam Mesaj:
31 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem Öngel
Doğum Tarihi:
16 Eylül 1986
Yaş:
38
İl:
Antalya
Meslek:
muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sürtünme Hakkında.

 

    Barış bey, her su değişiminde kaya tuzu eklemeniz dışında, herşeyi olması gerektiği gibi yapıyorsunuz.Tuzda sürtünmeye sebep olan bir etken olabilir. Akvaryuma her bakışınızda balıklarda sürtünme gözlemliyorsaniz.Anormal olan budur.Bahsettiğiniz gibi nadir sürtünmeler önemsizdir.
Sürtünme Hakkında.
 
  Amonyak içeren akvaryum suyunun, bir kısmının çekilir, geri kalanı direk çeşme suyuyla doldurulursa, amonyak ve klor reaksiyona girecektir.Buna katılıyorum.Yalnız bunun amonyak patlaması dediğimiz olay ile ilgisi yoktur.
  Sorun bakalım amonyak patlaması dendiğinde, kaçı sizin bahsettiğiniz organik kloramin oluşumunu, kaçı amonyak artışını anlıyor.
Splendour2007-11-07 13:18:20
Sürtünme Hakkında.
 
  *Musluk suyunda ciddi miktarda amonyak olsaydı.İçilebilirlik özelliği olmazdı.  
 
  *Eğer biyolojik filtrasyon oturmamışsa, 100 litrelik bir akvaryuma atacağınız 5 - 10 gram yem, amonyak oranını birden artıracak ve amonyak patlaması dediğimiz olay meydana gelecektir.Amonyak patlaması terimini bir çok akvarist kullanır sadece ben değilim.
 
  *Konu discus ise en azından discularında pullara sahip olduğunu biliyorum.Evet yavrularını mukozalarıyla besledikleri doğrudur.Mukoza gidince geriye pullar kalır.Balık hastalıklara daha yatkın hale gelir.Demek ki
hastalıklara karşı direnci sağlayan pul değil mukozadır.Pul sadece fiziksel etkenlere karşı(yaralanmalar vs.)koruma sağlar.Zaten iki pul arasında zararlıların yerleşebileceği kadar aralık vardır.Şu pullar konusunda size bir büyüteç edinmenizi tavsiye ediyorum.
 
 
Umarım burdan discusların pulları olduğunu görebilirsiniz.Yoksa yakın zamanda bir göz doktoruna uğrayınız.
Splendour2007-11-07 12:48:54
Sürtünme Hakkında.
 
[QUOTE=sebcerag]Akvaryumunuzda az miktarda amonyak olsa bile klorlu su ile değişim yaparsanız tahriş nedeni ile sürtünmeye başlarlar. Amonyak seviyesi fazla ise ölürler.[/QUOTE]
  
   Amonyak olması mümkün değildir.(Terkos)Musluk suyu amonyak içermez.Tamamını direk çeşmeden doldurduğum bir akvaryum suyunun
amonyak içermesi mümkün değildir
 
[QUOTE=sebcerag]Aslında patlayan amonyak diye bir şey yok. Zehirlenme diye birşey var. Bu pullar yada mukoza ile ilgili olmadığından, tüm balıklar bu duruma karşı savunmasızdır.[/QUOTE]
 
   Akvaryum suyunda birim hacimde meydana gelen amonyak artışı tehlikeli düzeye ulaştığı zaman, biz buna amonyak patlaması diyoruz. 
[QUOTE=sebcerag]Evet malawiler gerçekten dayanıklılardır, sebebi pulları. Discuslar gibi korunmak için sadece çevreleyen bir mukozaya değil pullara sahiptirler.Discuslar mukozalarını kaybettiklerinde tamamen savunmasız kalırlar bu nedenle ölümler yaşanır. Malawiler pulları sayesinde bir çok hastalığa karşı çok daha dayanıklıdırlar.[/QUOTE]
 
Discusların pulları yokmu dediniz?Daha yakından bakınız.Tatlı su balıklarının bir çoğunun pulları vardır.Pangasius Pangasius gibi bazı istisnalar hariç.
 
[QUOTE=sebcerag]Pullar[/QUOTE]
Mukoza
Splendour2007-11-06 23:57:37
Sürtünme Hakkında Teori ve Pratik Arasındaki Fark
[QUOTE=bluedunya]

SPLENDOUR: arkadaşım profilindeki resimde sarıprenses yavruları mı var çok güzel görünüyorlar daha net bakma ihtimalimiz varmı.

Teşekürler

[/QUOTE]
 
Sürtünme Hakkında Teori ve Pratik Arasındaki Fark
[QUOTE=AKIN BAYER]Her gün % 30 su değişimi neden yapıyorsunuz,su dengesi oturmasın diyemi ? Su değişimi akvaryum ilk kurulduğu dönem 2,3 ay kadar haftada 2 sefer olarak,sonra ki aylarda haftada 1 sefer olmak üzere,dip çekimi ile birlikte yapılmalıdır.Akvaryumda beselenen balık sayısı akvaryum hacmine uygunsa kesinlikle problem çıkmaz.Hergün su değişimi akvaryum içindeki canlıları rahatsız etmekten başka birşey değil,elimizden geldiği kadar akvaryuma müdahale etmemeliyiz diye düşünüyorum. [/QUOTE]
 
  Üreticilere sorun onlarda her gün su değiştirdeklerini söyleyeceklerdir.Su değişimlerinin balıklarının gelişimine katkısı büyüktür.Akşamları zamanım oluyor ve elimden geldiğince her gün su değişimi yapıyorum.Siz haftada 1 yapıyorsanız o da normaldir.Yalnız suyun oturmasında genelde dış filtreniz önemlidir.Suyun kendisi değil.Su oturmaz,filtrasyon oturur.
 
 
 
Sürtünme Hakkında Teori ve Pratik Arasındaki Fark
 
 
  Böyle bir olasılık yoktur Arda bey.Zaten gerekli koşulları sağladığınızda minimum sürtünme gözlemlersiniz.Şu an 125x50x50 ebatlarındaki akvaryumumda düzenli olarak her gün %30 su değişimi yapmaktayım.Ve seyrek te olsa sürtünme gözlemliyorum.Sürtünmeler seyrekse akvaryumunuza her baktığınızda sürtünme gözlemlemezsiniz.Bu şekilde sürtünmeler son derece normaldir büyütmeyin.
Sürtünme Hakkında Teori ve Pratik Arasındaki Fark
 
    Yemleme ile tek alakası, aşırı yemleme sonucu oluşan amonyak patlamasıdır.
 
Sürtünme Hakkında Teori ve Pratik Arasındaki Fark
  
 
    Bu şekilde açıklamak biraz komik oldu yalnız, yurdum insanının anlayacağı dilden olduSmile.
Splendour2007-11-05 00:10:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.