ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xAkvaryum19
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
32 dakika önce
Toplam Mesaj:
9 [1.80 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
faruk alataş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Yozgat
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

faruk

SON 9 MESAJI

Hangi Bitki Bu
[QUOTE=Future07]

Merhaba, ben yaprak şeklinden ötürü Nymphoides Aquatica/Banana Lily bitkisine benzettim. Bu bitki fotoğraftaki gibi yaprak kopartılarak çoğaltılıyor, yaprak su yüzeyinde kök geliştirip sonra muza benzeyen kısmı oluşturuyor.

Ancak bitki büyüdüğünde kesin yorum yapılabilir diye düşünüyorum[/QUOTE]

evet inceledim de banana lily'e epey benziyor gibi.Bitki çürümüş olsa da teşekkürler gene de öğrenmem iyi oldu
Hangi Bitki Bu
[QUOTE=cilbay06]Çok sonradan nereden nasıl öğrendin de ne olduğunu öğrenemedin, anlamadım. Ama bu bitki;
Amazon Kurbağa Frogbit (Limnobium laevigatum eski adıyla Limnobium spongia), yıllarca akvaryumlarımda bulundu (şu an mevcut değil).

Yuvarlak, nilüfer yaprağına benzeyen parlak yeşil yapraklar (genelde 2-5 cm çapında).
Su yüzeyinde serbestçe yüzen yapı.
Altından sarkan uzun, ince, tüy gibi (feathery) beyaz-krem renkli kökler.
Ortadaki soluk sarımsı dik yapı, genellikle yeni çıkan bir yaprak, stolon (sürgün) veya nadiren çiçek tomurcuğu olabilir.

Detaylı Bakım Listesi

Sıcaklık:
18-28 °C arası yaşar, en ideal 22-26 °C’dir.

pH:
5.0-8.0 arası toleranslıdır, en iyi aralık 6.0-7.5’tir.

Sertlik (GH/KH):
Yumuşak veya orta sert suda sorunsuz büyür.
Çok sert veya çok yumuşak suda da dayanıklıdır.

Işık:
Düşük, orta veya yüksek ışıkta yaşar.
Standart akvaryum LED’i yeterlidir.
*******Işık çok güçlü veya çok yakın yaprak kenarları yanıyor / kuruyor*******

CO2:
Gerekmez.
Havadan alır, enjekte etmeye gerek yok.

Substrat:
Gerekmez.
Su yüzeyinde serbestçe yüzer, dikilmez.

Besin / Gübre:
Tüm besinlerini kökleriyle su kolonundan emer.
Balık atığı genellikle yeterlidir.
Büyüme yavaşlarsa veya yapraklar soluklaşırsa sıvı bitki gübresi (nitrat + demir içeren) ekle.

*******Yüzey akıntısı:*******
Çok sakin olmalı.
Filtre çıkışını yüzeye vurma.
Güçlü akıntı yaprakları ıslatır ve çürütür.

*******Yaprak üstü:*******
Mutlaka kuru kalmalı.
Filtre suyu veya kapak damlaması yapraklara değmesin.
Sürekli ıslanırsa çürür.
Ki senin yaşadığın sorunlar bu yüzdendir.

Budama ve kontrol:
Hızlı büyür ve sürgünlerle çoğalır.
Haftada bir fazla bitkileri çıkar.
Sarı veya çürük yaprakları hemen temizle.
Kökler 30 cm’ye kadar uzayabilir, makasla kısalt.
Yüzeyin en fazla %40-60’ını kaplasın ki alttaki bitkilere ışık kalsın.

Genel not:
Yeni başlayanlar için çok kolay bir bitkidir.
Alg kontrolüne yardımcı olur, yavru balık ve karideslere saklanma yeri sağlar.[/QUOTE]

Merhaba bu bilgileriniz için teşekkürler.Amazon frogbit olmadığını anladığım halde hangi tür olduğunu nasıl anlamadığımı sormuşsunuz da ben görünümünü 2 farklı bitkiye çok benzetim.Emin olmak istedim acaba hangisidir diye bu yüzden sordum.
Ayrıca malesef bitki çürümüş belki yüksek ışıdandır belki su değerlerim daha oturmadığındandır veya belki de tam tersine zor bi bitkiydi bilmiyorum ama baya toparlanamayacak haldeydi attım malesef.Gene de teşekkürler
Hangi Bitki Bu
[QUOTE=ugurbaran]Bitki hakkında bilgim yok ama forumda gerçekten sıkıntı var pc versiyonuda kasıyor ama mobil versiyonu bir süredir gerçekten çalışmıyor[/QUOTE]

Bende aynı şekilde dün ne pc ne de telefondan girebiliyordum.Fakat bugün baya hızlı yükleniyor bende düzeldi şimdilik
Hangi Bitki Bu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/288944/210820261417031.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/288944/210820261422371.jpg[/IMG]

Forumu açmak için 1 saattir uğraşıyorum çok yavaş yükleniyor.Umarım bir bende değildir bu problem.

38litre betta akvaryumum için woof mağazasından amazon frogbit siparişi verdim.Dün geldi.Çok sonradan öğrendim ki amazon frogbit değilmiş.Alt kısımlarındaki V şekli /üste doğru verdiği sürgün / yaprak genişliği kesinlikle amazon frogbit olmadığını gösteriyor.İlk geldiğindeki hali ve şuanki halinin fotolarını ekledm.Bu hangi bitki ve co2siz bir akvaryumda beslemeye uygun mudur?Şuan akvaryuma zararı yoktur umarım.
Beta Balığı Yan Yatıyor?
Merhaba.Akvaryuma almanız yerinde bir hamle olmuş.Fanus herhangi bir balık için uygun değil.Sanıyorum 10 ay o fanusta bekletmişsiniz bu balığın bağışıklığını kötü etkilemiş.

Şelale filtre konusunda da iyi bir hamle yapmışsınız.Bettalara en uygun filtredir kesinlikle.En düşük debide çalıştırmaya devam edin.Yakın zamanda bir ısıtıcı edinirseniz de güzel olur.

Akvaryumunuzda bi adet saksı görüyorum.Bitkileri o saksıdan çıkarmanız gerekli o şekilde koymamalısınız.Su değerlerini kötü etkiler o saksı.

Ayrıca en büyük hatanız akvaryumu suyla doldurduğunuz gibi hemen balığı oraya almak olmuş.Yeni kurulumlardan sonra boş akvaryumu ara ara(3-4günde 1) yemleyerek yararlı bakteriler oluşturursunuz ki balığı koyduğunuzda amonyak zehirlenmesi yaşamasın.Ve bu süreç yaklaşık 1 aydır.Balık hasta olmasaydı bile o düzeni oturmamış akvaryuma geçince malesef ki gene bu durumda olacaktı

Güncel Akvaryumum
[QUOTE=YeniHobist14]

Görüşleriniz için teşekkür ederim. Biraz belki balıkların girip çıkabilecekleri alanlar olsun diye öyle yapmıştım aslında. Belki bir kaçını çıkartabilirim. Ya da acaba oradaki bitkileri tamamen alıp orayı kaya görüntüsü olarak bıraksam nasıl olur ?[/QUOTE]

Eğer kök/kaya çıkarmayacaksanız bence de en azından ortadaki bitkileri kenarlara dağıtsanız daha hoş durur [:)]
Balığımın Kuyruğunda Bir Hastalık Var Sanırım
Diğer arkadaşların dediklerini tekrarlamayacağım.Akvaryum evet pahalı malesef ama eğer isterseniz 2.el çok ucuza bulabilirsiniz.

Ve ben betta türüne de bi şans vermeniz gerektiğini düşünüyorum.Zaten japon balığına da yalnız bakıyorsunuz gördüğüm kadarıyla.Betta da aynı şekilde yanında canlı istemez kavgacıdır.
Gösterişlidir kendini belli eder crowntail veya halfmoon gibi türleri de bulunmakta.Ayrıca 20lt de bir betta için kesinlikle yeterli olur.

Kısacası eğer yeni akvaryum almayacaksanız aynı akvaryumdan devam edecekseniz balığı ya bu site üzerinden sahiplendirip ya da petshopa tekrar verip bir betta balığı almanızı öneririm.Çünkü malesef ki o hacime bir tek betta bakılır.Canlıdoğuran(lepistes,moli) alırsanız hemen doldururlar bir süre sonra akvaryum onlara da yetemez hale gelir.Dolayısıyla dediğim gibi bir adet betta almanızı öneririm japon balığına göre de bakımı daha kolay olan bir tür kesinlikle.Geçmiş olsun[EDIT]xAkvaryum19,2026-08-19 23:44:48[/EDIT]
Güncel Akvaryumum
Bence de çok güzel olmuş.Bitkiler çok canlı duruyor balıklarda sağlıklı gözüküyor.Yalnız benim fikrimce orta kısım çok dolu.Demeye çalıştığım göz nereye bakacağını şaşırıyor.Bana çok fazla kök/kaya varmış gibi geldi ve bi tık rastgele dizilmişler hissi veriyor.Bence ortadan ya 1-2 dal ya da kaya çıkarırsanız hem akvaryumun derinliği artardı hem balıklar için ekstra yüzme alanı açılırdı hem de Ortadaki yoğunluk azalırdı.mesela en öndeki 2 taş/kaya bana fazlalık gibi geldi ama dediğim gibi genel olarak güzel bir akvaryum emek vermişsiniz elinize sağlık
Betta Balığı Dipte
.Şuan ki durumunun sebebi ise yüksek ihtimal şu 2 olasılıktan biri

1- Bana kalırsa şuan balığın bu halde olma sebebi kesinlikle filtre.Hacim çok büyük değil dolayısıyla filtreden gelen güçlü akıntıyla balık oraya buraya savrulup yoruldu ve bu durumdan kurtulmak adına da hemen filtrenin arkasına/altına sığındı.

2-Veya akvaryumunuzda yararlı bakteri oluşumu için yeterli süre beklemediniz( 30 gün civarı).Akvaryumu kurduktan yalnızca 3-4 gün sonra balığı akvaryuma koyduysanız bettanız dışkıladıkça çıkan amonyağı nitrata dönüştürecek nitrifikasyon bakterileri bulunmadığından amonyak zehirlenmesi yaşandı.

Veya küçük bi ihtimal de olsa balığı akvaryuma alırken aşılama yapmadınız.Akvaryumda bulunan suyu petshopta bettanızın bulunduğu poşetteki suya ya bir hortum yardımıyla ya da ara ara bi kap/kaşıkla damlatmanız lazım.Fakat bu durumdan ziyade dediğim gibi bana filtre kaynaklı geldi.Filtrenizi direkt bir şelale filtreyle değiştirmenizi tavsiye ederim.[EDIT]xAkvaryum19,2026-08-19 23:20:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.