ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EvrenMrc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
7 [7.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Evren Meriç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Evren Meriç

SON 7 MESAJI

Co2
[QUOTE=Bahoo]İyi günler 1,5 litrelik mayalı sistem yapıyorum evimde bunun ölçülerini 20lik damacanaya uyarlasam damacana patlarmı ??[/QUOTE]

Bu sistemi denemiş biri olarak söylemem gerekirse damacana ile maalesef koyduğun ürünün daha çok olduğu için CO2 debisini ayarlaman daha zor oluyor. Suya yüksek CO2 vermek istemezsin, o yüzden en iyi ve etkili yöntem 2,5lt şişelerdir.

Alan ve kattığın malzemeler ne kadar çok olursa CO2 salınımı o kadar fazla olarak sana geri dönüş yapar.

En iyi bildiğin sistemden devam... [:)]
Kum Tercihi
[QUOTE=Att19]Hocam zemin siyah olsun ıstiyorum. Aquaclay kumlar nasıl oluyor bilginiz var mı?[/QUOTE]

Merhaba siyah bir kum çok iyi tercih olur kridesleri daha görünür kılar. Ben genelde [B]Aquamins California Black Sand 3.5mm Bitki Kumu[/B] tercih ediliyoruz sizede bunu önerebilirim. Aynı ürünün 1,5mm olanları da mevcut onu kullanmanız bitkiler acısından daha iyi olabilir.

Ben genel olarak bu kumu tercih ediyorum. Hagen kumu da tercih edebilirsin.
Kararsızlık !
[QUOTE=ceyhun5858]Merhaba arkadaşlar herkese sağlıklı hobiler dilerim.

450 litrelik bir akvaryumum var tür konusunda kararsızım ev halkı hepsi farklı ve alakasız türler istiyor büyük balık olsun diyen var karışık olsun diyen var bir sürü küçük balık olsun diyen var 22 yıllık bir tecrübem var her balığa baktım diyebiliriz

Akvaryumda 4 5 parça mangow kökü ve çeşitli kayalar var, tabanda 0.5 mm bej renk silis kum var tür seçimine göre tasarımı değiştirebilirim. Benim düşüncem Amerikan yapmak gösterdim hangi balıklar olabileceğini ama Tanganyika türlerinden istediler brichardi leleupi calvus ve ulidochromis marlieri olarak karar kıldık ama bunlar büyümüyor dediler ve Malawi türü istediler kusturma olayından dolayı, Malawi yaparsam çıkan yavrular ile alakalı sıkıntı yaşayacaz yeni akvaryum gerekecek hemen elimden çıkaramazsam.

Bende de sıkıntı var balık alırken hemen ticaret kafası devreye giriyor yavrulasın üresin satayım para kazanayım bu kafadan çıkamıyorum bana sadece hobi olarak istiyorum bu işi karar veremiyorum ne yapsam akvaryumları da çoğaltmak istemiyorum ama kendimi biliyorum üredikleri zaman 2 3 akvaryum daha kurmak isteyecem ama bunu kafamdan atamıyorum ne yapabilirim beni aydınlatır mısınız [:D]
[/QUOTE]

Kalkıpta 22 yıllık tecrübeli bir adam bu ikilemde kalmışsa bize pek bir şey düşmez gibi ama Trepheus için mükemmel bir kurulum olduğuna eminim. Çok bakmak istedim hatta baktım da ancak çok kısa süreliğine bir sene kadar, ancak dediğiniz gibi üresin istemiyorsanız [B]MONO ARGENTUS[/B] sürüsü düşüne bilirsiniz. Bulması biraz zor olabilir. Bende bakmak istediğim ancak akvaryumum olduğu dönemde bulamadığım bir tür, ev ahalisiyle paylaşınız eğer okey kılarsanız yaptığınız akvaryumun fotoğrafını bekliyorum.
Lepisteslerde Kuyruk Erimesi Ve İncelmesi
[QUOTE=Cyber_Scout]Ph değeriniz nedir.?
Balıklarınız su yüzeyindeler. Su değerlerinizde sorun var gibi görünüyor.
Su değişimini %50 kadar yapabilirsiniz..
Ph lepistes için düşük olabilir.
[/QUOTE][QUOTE=bahautkuu]

balıkların hepsine hepsine metilen banyosu yaptırdım ilaç olarak bactofish nutrifsih kullandım ama gün geçtikçe daha kötü oldular
[/QUOTE]

pH değerine baktırman gerekebilir. Arkadaşın dediği gibi test kitlerinden alıp bakabilirsin.

Duruma görede aksiyon alırız.
Mika (flexi) Akvaryum
[QUOTE=Cyber_Scout]
Kırılgan ve çizilmelere müsait bir malzeme.
Tavsiye edemem.
[/QUOTE]

Çalışmalar baktım Frum Frum gezdim dediğiniz gibi deneyenlerde ya hep su kaçakları yada çok fazla çizilmeler olmuş özellikle dip malzemelerde denemeye değmez.
Lepisteslerde Kuyruk Erimesi Ve İncelmesi
Mevcut tankında metileni kullanmadan balıklarların hepsini günde 10 dakika metilende bekletmen daha uygun olur gibi geliyor. Bana sana başka bir öneri gerçekten çok hoşuma giden bir ilaç var.

https://www.trendyol.com/genel-markalar/bacto-fish-akvaryum-baliklari-icin-su-duzenleyici-ve-deri-solusyonu-30-ml-p-3935424

Nereden bakarsan bak gerçekten bana çok yardımcı oldu. Bunu ana tankında kullanmanı tavsiye ederim. Balıklarımlar da ki çoğu sorunu çözmüştür.

Durumu mutlaka bana bildir.

Mika (flexi) Akvaryum
Herkese İyi Hobiler dilerim,

Arkadaşlar bir hediye olarak birine akvaryum hediye etmek istedim. Ancak bu kişinin küçük ve olması ve evinde çok fazla koyacak yeri olmamasına karşın aklıma bir şey geldi yaklaşık 8 litre 20x20x20 cm bir küp Flexi akvaryum yapmaya kalksam diye düşündüm.

Daha önce aranızda bunu deneyen varmı?

Sadece bitki olacağını ve kolay türler alıcağımın bilgisinide vereyim.[EDIT]EvrenMrc,2026-04-17 22:57:17[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.