ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tailgunV2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Kasım 2025 02:38
Toplam Mesaj:
23 [0.88 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can

SON 10 MESAJI

Su Üstünde Beyaz Yumurta Benzeri Baloncuklar Var
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269215/181120252245081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269215/181120252245121.jpg[/IMG]

Herkese merhaba, bu seferde akvaryum suyumun yüzeyinde beyaz beyaz baloncuklar olduğunu gördüm içeride de sanki pire veya küçük sinek benzeri bir canlı zıplayıp uçuyordu. Bunun sebebi ne olabilir? Akvaryumu kuralı iki gün olmadı hobiye lanet ettim. Dün camım çatladı, akvaryum ısıtıcımdan buhar veya duman benzeri şeyler yükseliyor suyun üstünde ve şimdi de sanırım akvaryumu böcekler bastı. nerede neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum daha hobiye girmeden bırakma kararı almak üzereyim. Akvaryum kaplumbağa için. İçinde sadece bir tane 4-5 cm boyunda kaplumbağa var.
Daha Kullanmaya Başlamadığım Akvaryumun Camı Çatladı
[QUOTE=Uğurlu Lepistes]
Kesinlikle camı değiştirmek en mantıklısı akvaryumu camcı ya götürmek biraz keyif bozucu ama ilerisi için kafanız rahat olur en azından daha akvaryumu kurmadan böyle bir şey olması gerçekten çok can sıkıcı geçmiş olsun [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Müsait olduğumda camı değiştirtmeye çalışacağım.
Akvaryum Isıtıcım Sürekli Ses Çıkartıyor
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi smart 300W ısıtıcım sürekli çalıştığı sürece vır vır vın vın vın tarzı sesler çıkartıyor. Bu normal bir şey midir yoksa ısıtıcıda bir sorun mu var?
[QUOTE=neomeo]

Yan cam ise maalesef değişmesi gerek. Akvaryum yapan bir camcıda 15dk lık işi var. Kesip çıkaracak, silikonları temizleyecek, yeni camı kesip silikonlayacak. 2 gün sonra alıp evinize götürebilirsiniz. 5. günde banyoda doldurup sızıntı testi yaparsınız. Sıkıntı yoksa, kuruluma devam edersiniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Sanırım değiştirtmek gerekecek sizin ve diğer arkadaşların dediğine göre.
[QUOTE=Ehtiyar]Geçmiş olsun, üzerine cam kestirip silikonşa yapıştırılabilir, elbette zeminde olduğunu var sayarak yazıyorum yan camlar ise değişmek en uygunu olur.[/QUOTE]

Teşekkür ederim, 65×35×40 bir akvaryum daha kurmadan çatlaması gerçekten üzücü bir durum oldum yan cam çatladı zemin değil.

[QUOTE=mrah]120x60x60 bir tank almistim, asansor cagirip zar zor eve tasittim. Kurarken farketmedim ama sonra tanki bozmak istedigimde dipteki kumlari alinca gordum ki tank alttan catlamis sonra bozdugum icin ayrica sevindim. O catlak yururmu bilinmez, ama risk almaya deger mi derseniz bence degmez. Talihsiz olmus, hevesiniz kacmis ama yarin o catlak yururde su sizintisi yada farkli durumlar ortaya cikarsa sizin evde olmadiginiz bir zamanda, o zaman hevesiniz hepten kacacak. Ne boyda bir tank bilmiyorum ama ufak ise yenileyin yada goturun bir camciya degistirsin catlak olan cami.[/QUOTE]

65×35×40 bir akvaryum bende merdivenden kucaklayıp taşıdım hiçbir yere sürtmeden başına bir şey gelmeden eve kadar getirdim. Bugün şimdi zemin döşerken tak diye çatlaması gerçekten çok moral bozucu. Çok zamanımda yok maalesef o yüzden bilemedim bu çatlak dediğiniz gibi yürür mü yoksa idare eder mi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269215/171120251717221.jpg[/IMG]

Arkadaşlar merhaba, bugün akvaryumumu kurmaya başladım ve az önce zemin için aldığım çakılları boşaltırken biri elimden kaydı cama vurdu çok alçaktan düşmesine ve çok küçük bir taş olmasına rağmen resimde çok belli olmasa da nokta açtığı yerden birde 3-4 cm lik çizik yani çatlak oluştu. Tüm hevesimi kaçırdı bu olay şimdi şunu düşünüyorum daha yepyeniyken bile böyle oluyorsa bu çatlak ileride büyür mü? Akvaryum bu kadar çabuk zarar gördüyse bir gün evde yokken patlar mı aklıma kurt düşürdü bu olay.
Akvaryumda Dış Filtre Şart Mıdır?
[QUOTE=GhostKoi]

Merhaba, cevap: hiçbiri mantıklı değil. Verdiğiniz (vermediğiniz ) bilgiler ışığında herhangi biri size öneri vermekte kararsız kalacaktır. Genel şeyler söylenerek filtre seçiminize yardımcı olunabilir. 80 l üzeri tanklarda dış filtre kullanılması ve filtre debisinin tank hacminin net 3 ila 5 katı olması yönünde bir uzlaşı vardır. Filtre seçimi beslediğiniz canlıya göre belirlenmelidir.[/QUOTE]

Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için. Akvaryum 75×35×40 boyutlarında ve içinde bir adet kaplumbağa besleyeceğim. Normalde dış filtre alacaktım ama kaplumbağa için fluval u4 daha mantıklı dedikleri için kararsız kaldım ve birkaç görüşe daha başvurmak istedim.[EDIT]tailgunV2,2025-11-16 16:25:04[/EDIT]
Akvaryumda Dış Filtre Şart Mıdır?
Merhaba, akvaryuma bir filtre seçeceğim ama kararsız kaldım. Fluval u4 iç filtre almayı düşünüyorum sizce dış filtre kadar iyi iş görür mü? Yoksa dış filtre olarakta sobo sf 550f alacağım sizce hangisi daha mantıklı?
Kaplumbağa Tankıma Zemin Seçemiyorum.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Elinizde mevcut olduğunu yazmışsınız...
Siz neden almıştınız?
[/QUOTE]
Çünkü pisliklerin kumun içine karışıp sonrasında gömülü kalabileceğini düşündüm. Fakat taş koyarsam aralarından aşağı düşüp zemin filtresine girmelerini planlıyordum. Kafamı karıştıran ise forumdaki bazı benden bilgili kişilerin taşların zamanla hastalık yaptığını ve kumun doğru olduğunu tartışmasını görmem oldu
Kaplumbağa Tankıma Zemin Seçemiyorum.
[QUOTE=Cyber_Scout]Yazmıştım;

Silinmiş mi?
[/QUOTE]

Benim de aklıma en çok yatanı tavsiye etmişsiniz. Peki sizce niye kum veya boş bırakmak değilde çakıl taşı? Acaba beni bu konuda da aydınlatır mısınız?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.