ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kasa2245
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2025 23:04
Son Ziyaret:
1 saat 14 dakika önce
Toplam Mesaj:
2 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıfat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rıfat

SON 2 MESAJI

Yeni Akvaryumumda Düzen Sorunu
Su 1 hafta kovada bekliyor her değişimde yenisini doldurup beklemeye koyuyorum. Seachem stbility doz aşımı sıkıntı olmaz diye yazıyordu her yerde o yüzden bir kapağa yakın atıyordum.
Bu şartlar için zemini hangi bitki ile kaplamalı tavsiye edersiniz.
Ayrıca tabi balık tavsiyenizende ihtiyacım var.
Yeni Akvaryumumda Düzen Sorunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267566/061020252310371.jpg[/IMG]


Küçük bir akvaryumum var, küçük kızım hayvan bakmayı öğrensin diye başlayıp bir numaralı hobim olan ve hanımın baskısıyla büyütemediğim 20 litrelik bir akvaryum. İlk aldığımızda bitkisiz renkli taşlar, plastik çiçekler ve iç filtreden ibaret bir akvaryumda ve 6 transgenetiğin 1 ay içinde ölümüyle sonuçlandı.

İşleri büyütüp forumlardan, videolardan gördüğüm kadarıyla birşeyler yapmaya çalıştım ama pek başarılı olamadım gibi duruyor. Çevremde bu hobide uzman kimse yok, petshopçu arkdaşlar sağolsun (genelleme yapmak istemem sözüm meclisten dışarıdır) yardımcı olmaktan ziyade ellerindeki ürünlerden birşeyler satmak istiyor. Amacım siyah bir tema üzerine yeşil taban bitkileri ve bir kaç renkli balık ile göze hitap eden Nano akvaryum kurmaktı. Herşeyi sıfırlayıp yeni kurulumu yapalı yaklaşık 20 gün kadar oldu. Haftalık yüzde 40 50 civarı su değişimi yapıyorum. Kurulumda toprağa 4 5 tane long term akıllı gübre gömdüm Seachem Stabilty (günlük) ve aqua fix (su değişimi) ile desteklemeye çalıştım. Işığı akşam 6 ile 12 ardı açık tutmaya çalıştım, zamanlayıcı siparişim bugün yarın gelir daha istikrarlı zaman için. İyice oturmadan balık eklemedim 1 tane eski akvaryum gazimiz transgenetik tetramız yaşıyor sadece. Bitki olarak 2 tane 5x5 telde Java Moss um var arkada 8 10 kök kısa sazım var, Dichondra repens 1 Saksı 30-40 Kök vardı çamurumsu Yalabık bir hal aldılar haslanmış ıspanak gibi Yalabık bir hale gelince çıkarmak zorunda kaldım. Diğer bitkilerinde görüldüğü üzre bir hayat belirtisi yakalayamıyoruz akvaryumda kahverengi son bahar hvsı var sürekli tüm bitkiler tek tek kuruyup dal dal eksiliyorlar akvaryumdan.

Ekipmanlarım söyle = 18 litrelik 30*30*20 akvaryumum, sobo sb-1000 pipo filtrem (akvaryum kapaklı olduğu için şelale almadım), 50 watt ısıtıcı (26 27 derece arasında tutuyor), tetr aps 100 hava motorum, cam termometre, hagen kumum, küçük bir Mangrow köküm ve aydınlatma olarak aqualer full spectrum 30cm LED mevcut.
Tabanı kısa yeşil bir örtü ile kaplayıp Sistemi düzene koyabilirsem 10 kadar kiraz karidesi ve 6 kadar lapistes bakmayı düşünüyorum.

Malzemelerim ve akvaryumum konusunda önerileriniz tavsiyeleriniz nelerdir, neleri doğru ya da yanlış yapıyorum, bitkilerim nasıl yeşillenir tabanı ne ile kaplamalıyım yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.