ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mericer4577
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
19 Saat 30 Dakika önce
Toplam Mesaj:
13 [0.76 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Meriç Er
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Meriç Er
SON 10 MESAJI
Axolotl Mantar Tedavisi Nasıl Yapılır (Rehber)
Değerli hobici arkadaşlar ve az da olsa axolotl sahipleri selamlar[:3][:)]
Bu konuda sizlere axolotllarda ve diğer canlılarda Türkiye'de en yaygın olarak görülen mantar türü olan Saprolegnia spp. mantarının axolotllarda görülmesi halinde nasıl bir tedavi süreci uygulamanız gerektiğini detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağım. Bu benim forumdaki ilk bu tarz yazım olacak, bir yanlışım olursa da düzeltirseniz sevinirim. Ben sadece kendi tecrübelerimi aktaracağım...
Öncelikle benim mantarı fark etmem ve teşhis etmemden itibaren yaptığım bütün adımları ve tecrübelerimi anlatacağım ve benim yaptıklarımı uygularsanız klinik vakalar dışında büyük ihtimalle bu rahatsızlıktan kurtulacağınızı düşünüyorum. Öncelikle yapmamanız gerekenlerden başlamak isterim:
1: Sakın ama sakın mantarlı bölgeyi, bu canlıların rejenerasyon yeteneği var diye o bölgeyi kesmeye çalışmayın. Büyük ihtimalle siz fark edene kadar mantar canlının kanına karıştı ve bu bir tedavi göstermeyecek. Ayrıca hâlihazırda bağışıklık sistemi çökmüş olduğu için rejenerasyon sağlayamayarak solungaçlarını tekrar çıkartmayacaktır.
2: Çay banyosundan uzak durun. Sadece yatıştırıcı etkisi var ve hiçbir işe yaramıyor (Saprolegnia spp. türünde). Canlıyı boş yere bir o kaba bir bu kaba strese sokmaya gerek yok.
3: Canlının solungaçındaki, yüzgecindeki veya herhangi bir yerindeki mantarı elinizle, cımbızla veya herhangi bir alet edevat ile tutup çekmeye çalışmayın. Su dışında herhangi fiziksel bir müdahale ve inceleme yapmayın. Solungaçları elinize alma şansınız çok yüksek.
Yapmanız Gerekenler:
1: Akvaryumunuzdan axolotl'u dışarı çıkararak bütün akvaryumu boşaltın ve akvaryumun her yerini beyaz sirkeli suyla detaylı silip detaylıca durulayın. Herhangi bir kalıntıda su hacminiz büyükse belki çok büyük bir pH düşüşü vs. yaşamazsınız fakat bu süreçte titizlik en önemli olan unsur. Filtreyi de beyaz sirkeli suya yatırabilirsiniz veya değiştirmeniz imkânınız varsa çok daha sağlıklı olur.
2: Akvaryumunuzu eğer bir karantina tankınız yok ise sadece su, hiçbir dekor, kum vs. olmadan doldurun. Bu süreçte canlı çok stresli olacaktır ve tedavi seanslarından sonra akvaryuma girdiği anda çok ciddi bir şekilde strese girip her yere çarpacaktır. Zararı minimuma indirmemiz gerekiyor.
3: Hemen bir metilen mavisi temin edin. Marka model fark etmez. Şahsen ben MaxiSol Contra Blue aldım, 90 TL gibi bir fiyatı vardı. Markanın çok da bir önemi yok bana sorarsanız.
Metilen Mavisi Banyosu Axolotllar İçin En Optimal Düzeyde Nasıl Hazırlanır:
1: Öncelikle diğer akvaryum canlılarından çok daha hassas olduğu için yaklaşık olarak oranlarımız yarı yarıya olacak. Ben oranlar konusunda yapay zekadan destek aldım. Eğer benimle aynı marka bir metilen maviniz yoksa yapay zeka oran işini halledecektir. Benim aldığım ürüne göre deneyimlediğim en iyi ölçü 2 litre suya 4–4.5 damla metilen mavisi idi.
2: Metilen mavisini yapacağınız kabın dibi geniş olursa ve ağzı kapaklı olursa çok iyi olur çünkü içeride çok stres olup atlamaya çalışabiliyorlar. Hava taşı eklemek çok da mühim değil, daha da rahat etsin isterseniz ekleyebilirsiniz. Şahsen ben eklemedim.
3: Metilen mavisi banyosu sırasında kullanacağınız suyu fan ile en soğuk hâline getirmeye çalışın. İçinde kaldığı süre boyunca ne kadar soğuk olursa solungaçlar o kadar az oksijene ihtiyaç duyuyor ve yüzeye çıkıp durmasına gerek kalmıyor. Ayrıca soğuk suda sakinleşirler, metabolizma yavaşlayarak tedavi kabının kirlenmesine de bir nebze engel olursunuz. Eğer dışkı yaparsa mantar sporlarının dışkıya tutunarak yaşaması ihtimali var.
4: Metilen mavisi banyosu toplamda 3 kere yapılacak ve 12 saat metilen mavisi, 12 saat temiz suda dinlendirme yapılacak.
5: Tedavi sürecinde banyodan çıktıktan 2 saat sonra besleme yapmaya çalışın ve temiz suyun sıcaklığı 19–20 derece arasında olsun. Dışkıyı daha hızlı yapar ve tedavi kabına geçtiğinde dışkılamaz.
6: Temiz su kabına almadan 2–3 saat önce tedavi kabını soğuttuğunuz fanları kapatın. Ana tank ile tedavi kabının sıcaklığı aynı derecelere veya yakınına gelsin ki aktarım sırasında şoka girmesin.
7: Tedavi sürecinde temiz su kabınıza (ben ana tankımı kullandım) çay takviyesi işe yarayabilir çünkü çay tedavi etmese de 1. veya 2. banyoda eğer mantar tamamen temizlenmese de sporların üremesini engeller ve bağışıklığı destekler. Ben 60–70 litreye yaklaşık 200 ml siyah çay kullandım. Fazlası solungaçları yorabilir, oksijen seviyesini düşürebilir veya fazla tanen sebebiyle tahriş edebilir.
8: Siyah çayı da 300 ml kaynar suda çaydanlıkta 2.5–3 tepeleme yemek kaşığı çayı 25 dakika bekleterek elde ettim. Siyah çay olmasına, aroma katkı, tatlandırıcı vb. bir şey olmamasına dikkat edin.
9: Metilen mavisi banyosu seanslarında, kabın dibinde siyah toz gibi tortular ya da su yüzeyine çıkmış yara kabuğu benzeri şeyler görmeniz oldukça normaldir; bunlar dökülen mantarlardır. Bu kabukların ucunda hafif kızarıklıklar görürseniz, mantar o dokuya sıkı tutunmuş ve çıkarken hafif kanatmış demektir. Ancak korkacak veya endişelenecek bir durum yoktur, aksine bu iyiye işarettir.
Bütün bu dediklerime sadece 3 gün uyarak büyük ihtimalle bu illetten kurtulabilirsiniz. Başına geldiğinde forumda ilgili konu hakkında bilgi eksikliği olduğu için çok zorlandım. Yabancı forumlar ve yapay zeka, bir de forumdaki Cyber_Scout (umarım doğru yazmışımdır) hocamın yönlendirmeleri de bana yardımcı oldu. Ben de bütün bu bilgileri derleyip bir daha siz değerli axolotl sahipleri benim çektiğim sıkıntıları çekmesin diye bu yazıyı yazmakta üstümde bir sorumluluk hissettim.
Eksik bir kısım veyahut bunun nasıl yapılacağı açıklanmamış tarzı bir kısım varsa düzeltirim. O konuda uyarırsanız çok sevinirim. Axolotl’unuz ile ilgili her türlü soruyu sorabilirsiniz, cevaplamaktan keyif duyarım.
Son 12 saatlik dinlenme sürecindeyiz ve tankta çay var, bu yüzden net bir görüntü alamıyorum. Ancak ışıkları açıp incelediğimde mantardan tamamen kurtulduğumu gözlemledim. İsterseniz son durum hakkında 1-2 gün içinde detaylı fotoğraflar da paylaşabilirim.
Herkese iyi hobiler dilerim.[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/200920250021061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/200920250021171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/200920250021311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/200920250021411.jpg[/IMG]
Metilen mavisi kabında amaçladığımız su rengi: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/021020252318211.jpg[/IMG]
Değerli hobici arkadaşlar ve az da olsa axolotl sahipleri selamlar[:3][:)]
Bu konuda sizlere axolotllarda ve diğer canlılarda Türkiye'de en yaygın olarak görülen mantar türü olan Saprolegnia spp. mantarının axolotllarda görülmesi halinde nasıl bir tedavi süreci uygulamanız gerektiğini detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağım. Bu benim forumdaki ilk bu tarz yazım olacak, bir yanlışım olursa da düzeltirseniz sevinirim. Ben sadece kendi tecrübelerimi aktaracağım...
Öncelikle benim mantarı fark etmem ve teşhis etmemden itibaren yaptığım bütün adımları ve tecrübelerimi anlatacağım ve benim yaptıklarımı uygularsanız klinik vakalar dışında büyük ihtimalle bu rahatsızlıktan kurtulacağınızı düşünüyorum. Öncelikle yapmamanız gerekenlerden başlamak isterim:
1: Sakın ama sakın mantarlı bölgeyi, bu canlıların rejenerasyon yeteneği var diye o bölgeyi kesmeye çalışmayın. Büyük ihtimalle siz fark edene kadar mantar canlının kanına karıştı ve bu bir tedavi göstermeyecek. Ayrıca hâlihazırda bağışıklık sistemi çökmüş olduğu için rejenerasyon sağlayamayarak solungaçlarını tekrar çıkartmayacaktır.
2: Çay banyosundan uzak durun. Sadece yatıştırıcı etkisi var ve hiçbir işe yaramıyor (Saprolegnia spp. türünde). Canlıyı boş yere bir o kaba bir bu kaba strese sokmaya gerek yok.
3: Canlının solungaçındaki, yüzgecindeki veya herhangi bir yerindeki mantarı elinizle, cımbızla veya herhangi bir alet edevat ile tutup çekmeye çalışmayın. Su dışında herhangi fiziksel bir müdahale ve inceleme yapmayın. Solungaçları elinize alma şansınız çok yüksek.
Yapmanız Gerekenler:
1: Akvaryumunuzdan axolotl'u dışarı çıkararak bütün akvaryumu boşaltın ve akvaryumun her yerini beyaz sirkeli suyla detaylı silip detaylıca durulayın. Herhangi bir kalıntıda su hacminiz büyükse belki çok büyük bir pH düşüşü vs. yaşamazsınız fakat bu süreçte titizlik en önemli olan unsur. Filtreyi de beyaz sirkeli suya yatırabilirsiniz veya değiştirmeniz imkânınız varsa çok daha sağlıklı olur.
2: Akvaryumunuzu eğer bir karantina tankınız yok ise sadece su, hiçbir dekor, kum vs. olmadan doldurun. Bu süreçte canlı çok stresli olacaktır ve tedavi seanslarından sonra akvaryuma girdiği anda çok ciddi bir şekilde strese girip her yere çarpacaktır. Zararı minimuma indirmemiz gerekiyor.
3: Hemen bir metilen mavisi temin edin. Marka model fark etmez. Şahsen ben MaxiSol Contra Blue aldım, 90 TL gibi bir fiyatı vardı. Markanın çok da bir önemi yok bana sorarsanız.
Metilen Mavisi Banyosu Axolotllar İçin En Optimal Düzeyde Nasıl Hazırlanır:
1: Öncelikle diğer akvaryum canlılarından çok daha hassas olduğu için yaklaşık olarak oranlarımız yarı yarıya olacak. Ben oranlar konusunda yapay zekadan destek aldım. Eğer benimle aynı marka bir metilen maviniz yoksa yapay zeka oran işini halledecektir. Benim aldığım ürüne göre deneyimlediğim en iyi ölçü 2 litre suya 4–4.5 damla metilen mavisi idi.
2: Metilen mavisini yapacağınız kabın dibi geniş olursa ve ağzı kapaklı olursa çok iyi olur çünkü içeride çok stres olup atlamaya çalışabiliyorlar. Hava taşı eklemek çok da mühim değil, daha da rahat etsin isterseniz ekleyebilirsiniz. Şahsen ben eklemedim.
3: Metilen mavisi banyosu sırasında kullanacağınız suyu fan ile en soğuk hâline getirmeye çalışın. İçinde kaldığı süre boyunca ne kadar soğuk olursa solungaçlar o kadar az oksijene ihtiyaç duyuyor ve yüzeye çıkıp durmasına gerek kalmıyor. Ayrıca soğuk suda sakinleşirler, metabolizma yavaşlayarak tedavi kabının kirlenmesine de bir nebze engel olursunuz. Eğer dışkı yaparsa mantar sporlarının dışkıya tutunarak yaşaması ihtimali var.
4: Metilen mavisi banyosu toplamda 3 kere yapılacak ve 12 saat metilen mavisi, 12 saat temiz suda dinlendirme yapılacak.
5: Tedavi sürecinde banyodan çıktıktan 2 saat sonra besleme yapmaya çalışın ve temiz suyun sıcaklığı 19–20 derece arasında olsun. Dışkıyı daha hızlı yapar ve tedavi kabına geçtiğinde dışkılamaz.
6: Temiz su kabına almadan 2–3 saat önce tedavi kabını soğuttuğunuz fanları kapatın. Ana tank ile tedavi kabının sıcaklığı aynı derecelere veya yakınına gelsin ki aktarım sırasında şoka girmesin.
7: Tedavi sürecinde temiz su kabınıza (ben ana tankımı kullandım) çay takviyesi işe yarayabilir çünkü çay tedavi etmese de 1. veya 2. banyoda eğer mantar tamamen temizlenmese de sporların üremesini engeller ve bağışıklığı destekler. Ben 60–70 litreye yaklaşık 200 ml siyah çay kullandım. Fazlası solungaçları yorabilir, oksijen seviyesini düşürebilir veya fazla tanen sebebiyle tahriş edebilir.
8: Siyah çayı da 300 ml kaynar suda çaydanlıkta 2.5–3 tepeleme yemek kaşığı çayı 25 dakika bekleterek elde ettim. Siyah çay olmasına, aroma katkı, tatlandırıcı vb. bir şey olmamasına dikkat edin.
9: Metilen mavisi banyosu seanslarında, kabın dibinde siyah toz gibi tortular ya da su yüzeyine çıkmış yara kabuğu benzeri şeyler görmeniz oldukça normaldir; bunlar dökülen mantarlardır. Bu kabukların ucunda hafif kızarıklıklar görürseniz, mantar o dokuya sıkı tutunmuş ve çıkarken hafif kanatmış demektir. Ancak korkacak veya endişelenecek bir durum yoktur, aksine bu iyiye işarettir.
Bütün bu dediklerime sadece 3 gün uyarak büyük ihtimalle bu illetten kurtulabilirsiniz. Başına geldiğinde forumda ilgili konu hakkında bilgi eksikliği olduğu için çok zorlandım. Yabancı forumlar ve yapay zeka, bir de forumdaki Cyber_Scout (umarım doğru yazmışımdır) hocamın yönlendirmeleri de bana yardımcı oldu. Ben de bütün bu bilgileri derleyip bir daha siz değerli axolotl sahipleri benim çektiğim sıkıntıları çekmesin diye bu yazıyı yazmakta üstümde bir sorumluluk hissettim.
Eksik bir kısım veyahut bunun nasıl yapılacağı açıklanmamış tarzı bir kısım varsa düzeltirim. O konuda uyarırsanız çok sevinirim. Axolotl’unuz ile ilgili her türlü soruyu sorabilirsiniz, cevaplamaktan keyif duyarım.
Son 12 saatlik dinlenme sürecindeyiz ve tankta çay var, bu yüzden net bir görüntü alamıyorum. Ancak ışıkları açıp incelediğimde mantardan tamamen kurtulduğumu gözlemledim. İsterseniz son durum hakkında 1-2 gün içinde detaylı fotoğraflar da paylaşabilirim.
Herkese iyi hobiler dilerim.[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/200920250021061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/200920250021171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/200920250021311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/200920250021411.jpg[/IMG]
Metilen mavisi kabında amaçladığımız su rengi: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/021020252318211.jpg[/IMG]
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/230920251243501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/180920251704011.jpg[/IMG]
Kızım "Gariban"ın bir senelik değişimi artık pek garibanlık bir hali kalmamış tabi [:)))][:)))]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/230920251243501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267064/180920251704011.jpg[/IMG]
Kızım "Gariban"ın bir senelik değişimi artık pek garibanlık bir hali kalmamış tabi [:)))][:)))]
Kapsül Gübre ?
[QUOTE=fishhyy]Dün sıfırladığım bitkili akvaryumuma kapsül gübre kullansam fazla mı olur? Elimde Atakan petshop paketli 10 adet kapsül gübre var. Rotalaların dibine dikmeyi düşünüyorum?
Akvaryum Bilgileri:
Hacim: 37 L 35x35x30h
Taban: lav kırığı, Tropica Substrate 1 L, Silis kum
Mevcut gübre takviyeleri: Cyristalpro flora multi minerals
Akvaryum ışıklandırma: 9 Watt Powerled
Co2 Takviyesi: Yok
Bitkiler: Rotala Rotundifolia Orange Juice, Staurogyne Repens, Rotala Bonsai, Limnophila Sessiliflora, Ludwigia Repens, Java moss, Pistia
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/200920251144251.jpg[/IMG][/QUOTE]
Şu anlık sıvı gübre yeterli görünüyor, ikisini birden kullanmak suyun dengesine de iyi gelmeyebilir diye düşünüyorum. Tank hacminiz ve bitkilerinize bakarak ışık ile kullandığınız gübre oldukça yeterli, sıvı gübre bittiğinde kullanmak daha iyi olacaktır.
[QUOTE=fishhyy]Dün sıfırladığım bitkili akvaryumuma kapsül gübre kullansam fazla mı olur? Elimde Atakan petshop paketli 10 adet kapsül gübre var. Rotalaların dibine dikmeyi düşünüyorum?
Akvaryum Bilgileri:
Hacim: 37 L 35x35x30h
Taban: lav kırığı, Tropica Substrate 1 L, Silis kum
Mevcut gübre takviyeleri: Cyristalpro flora multi minerals
Akvaryum ışıklandırma: 9 Watt Powerled
Co2 Takviyesi: Yok
Bitkiler: Rotala Rotundifolia Orange Juice, Staurogyne Repens, Rotala Bonsai, Limnophila Sessiliflora, Ludwigia Repens, Java moss, Pistia
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/200920251144251.jpg[/IMG][/QUOTE]
Şu anlık sıvı gübre yeterli görünüyor, ikisini birden kullanmak suyun dengesine de iyi gelmeyebilir diye düşünüyorum. Tank hacminiz ve bitkilerinize bakarak ışık ile kullandığınız gübre oldukça yeterli, sıvı gübre bittiğinde kullanmak daha iyi olacaktır.
Aksolotl'umda Mantar Mı Çıktı?
[QUOTE=Cyber_Scout]
Sağol arkadaşım...
Acitasyon felan değil.
Gerçekten çok çarptı bu kayıp.
Bana ceza kesti resmen..
Özür dilerim..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/200920250338031.jpg[/IMG]
Bu kuş çok farklı şekilde öldü.
Konunuz ile alakası yok!
Biliyorum ama aslında önemli olan şey şudur benim anladığım;
Biz Bir şekilde ALLAH'ın Dilsiz Kullarına yardımcı olmak içinde Görevliyiz.
Bu "Dilsiz Kul"ların Sorumluluğuda Bizde.
Madem biz kafesliyor veya Akvaryuma koyup tabiri caiz ise "esir" ediyor isek Günahı ve Cezasınıda biz çekicez (Vicdan ve İnancımıza göre).
Bu Dilsiz Bana çok kötü bir şey anlattı bana . Yıllarca çok ölüm; bin katıda doğum gördüm.
Hiç bu kadar çarpmadı yüzüme "acizliğim".[/QUOTE]
Teşekkür ederim hocam, bu hobilere başlamış insanlar olarak zor zamanlarda birbirimize destek olmanın önemine inanıyorum. Başınız sağ olsun, umarım Çapkın gittiği yerde huzurludur. :(
Çok doğru söylediniz hocam, insanoğlunun sorumluluklarından biri, kendini bizim kadar savunamayan bu canlara sahip çıkmak, onları korumak ve doğru bir şekilde desteklemektir. Onların da bizim gibi bir canı var ve bu dünyada sadece bir yaşam hakları bulunuyor. Canlarımız için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Çapkın'ı ne kadar sevdiğiniz her halinizden belli oluyor. Eminim elinizden gelen her şeyi yapmışsınızdır, fakat bazen elimizden bir şey gelmiyor. Maalesef yazgısı dolduysa Allah, kulunu tekrar yanına alır.[EDIT]mericer4577,2025-09-20 10:31:18[/EDIT]
[QUOTE=Cyber_Scout]
Sağol arkadaşım...
Acitasyon felan değil.
Gerçekten çok çarptı bu kayıp.
Bana ceza kesti resmen..
Özür dilerim..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/200920250338031.jpg[/IMG]
Bu kuş çok farklı şekilde öldü.
Konunuz ile alakası yok!
Biliyorum ama aslında önemli olan şey şudur benim anladığım;
Biz Bir şekilde ALLAH'ın Dilsiz Kullarına yardımcı olmak içinde Görevliyiz.
Bu "Dilsiz Kul"ların Sorumluluğuda Bizde.
Madem biz kafesliyor veya Akvaryuma koyup tabiri caiz ise "esir" ediyor isek Günahı ve Cezasınıda biz çekicez (Vicdan ve İnancımıza göre).
Bu Dilsiz Bana çok kötü bir şey anlattı bana . Yıllarca çok ölüm; bin katıda doğum gördüm.
Hiç bu kadar çarpmadı yüzüme "acizliğim".[/QUOTE]
Teşekkür ederim hocam, bu hobilere başlamış insanlar olarak zor zamanlarda birbirimize destek olmanın önemine inanıyorum. Başınız sağ olsun, umarım Çapkın gittiği yerde huzurludur. :(
Çok doğru söylediniz hocam, insanoğlunun sorumluluklarından biri, kendini bizim kadar savunamayan bu canlara sahip çıkmak, onları korumak ve doğru bir şekilde desteklemektir. Onların da bizim gibi bir canı var ve bu dünyada sadece bir yaşam hakları bulunuyor. Canlarımız için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Çapkın'ı ne kadar sevdiğiniz her halinizden belli oluyor. Eminim elinizden gelen her şeyi yapmışsınızdır, fakat bazen elimizden bir şey gelmiyor. Maalesef yazgısı dolduysa Allah, kulunu tekrar yanına alır.[EDIT]mericer4577,2025-09-20 10:31:18[/EDIT]
[QUOTE=Cyber_Scout]Yaklaşık 1 saat evvel muhabbet kuşum ellerimde can verdi...
Kuruma hastalığını eşinden kaptı..
Yıllardır belki 5 kezdir tedavi ettik.
Artık dayanamadı "Hak"ka yürüdü.
Moralim kötü durumda.
Kanımdaki " etanol " seviyesi yüksek.
Ben olsam (ama ben değilsiniz biliyorum) sterilize edilmiş bir makasla o kısmın biraz altından keserim.
Siz ise içtiğiniz çayın soğumuş kalanından ve akvaryum suyunsan oluşan çay banyosu yaptırın...
Yarın net yazabilirim kusura bakmayın arkadaşlarımdan birisi son nefesini ellerimde vermeyi seçti bana ağır geldi...
[/QUOTE]
Hocam gerçekten çok üzüldüm hiç beklemiyordum böyle bir yanıt inanın çok üzüldüm daha önce muhabbet kuşu beslemiş ve bu acıyı bu kadar çarpıcı olmasa da yaşamış biri olarak...
Emin olun arkadaşımız gittiği yerde çok rahat ve mutlu başınız sağolsun
Cevap için de uğraşmanıza gerek yok ayrıca kesme işlemini düşünmüştüm değerlendireceğim siz bana yeterli bilgiyi verdiniz bundan sonrası bende çok sağolun.
Tekrardan başınız sağolsun [:'(]
[QUOTE=Cyber_Scout]Yaklaşık 1 saat evvel muhabbet kuşum ellerimde can verdi...
Kuruma hastalığını eşinden kaptı..
Yıllardır belki 5 kezdir tedavi ettik.
Artık dayanamadı "Hak"ka yürüdü.
Moralim kötü durumda.
Kanımdaki " etanol " seviyesi yüksek.
Ben olsam (ama ben değilsiniz biliyorum) sterilize edilmiş bir makasla o kısmın biraz altından keserim.
Siz ise içtiğiniz çayın soğumuş kalanından ve akvaryum suyunsan oluşan çay banyosu yaptırın...
Yarın net yazabilirim kusura bakmayın arkadaşlarımdan birisi son nefesini ellerimde vermeyi seçti bana ağır geldi...
[/QUOTE]
Hocam gerçekten çok üzüldüm hiç beklemiyordum böyle bir yanıt inanın çok üzüldüm daha önce muhabbet kuşu beslemiş ve bu acıyı bu kadar çarpıcı olmasa da yaşamış biri olarak...
Emin olun arkadaşımız gittiği yerde çok rahat ve mutlu başınız sağolsun
Cevap için de uğraşmanıza gerek yok ayrıca kesme işlemini düşünmüştüm değerlendireceğim siz bana yeterli bilgiyi verdiniz bundan sonrası bende çok sağolun.
Tekrardan başınız sağolsun [:'(]
[QUOTE=Cyber_Scout]Evet mantar başlangıcı gibi görünüyor.
Tuzdan ziyade çay uygulaması daha kolay ve risksiz.
Uygulaması çok kolay ama biraz zahmetli (axo yu yakalayıp banyo sonra tekrar akv.)
Çok iyi baktığınız kesin.
Sizi tebrik ediyorum.
Mantar hava dahi bulunur.
Ekosistem işte detaya ihtiyaç yoktur.
Demli çay canı çekmiş [:lol:][/QUOTE]
Gerçekten çok teşekkür ederim alakadar olduğunuz için bugün beslemeyi es geçmiştim 2 3 gündür dışkı yapmamıştı sindirim sistemine tekrar bir şey sokmak istemedim açıkçası. Ayrıca az önce akvaryumda çok seri yüzeye çıkma çırpınma gibi sesler duyarak uykudan uyandırdı beni[:D] Akvaryum ışığını açıp baktım dışkı yapmış dışkıyı çektim ve biraz gözlemledim bir ufakta yem verdim ışıkları da kapattım çok stres olmasın diye sanırım anlık bir hızlı yüzdü yüzeye çıktı arada yapıyor çok stres belirtisi gözlemleyemedim.
Hocam asıl sormak istediğim husus ben bu hanfendiye nasıl çaykur tiryaki çay içireceğim[:D]
Nelere dikkat etmem lazım orantı vs yabancı forumlarda biraz gezindim yapay zekaya da sordum ama biraz kafam karıştı bana tarif edebilirseniz süreci ve ne kadar süre yapmam gerektiğini, kullanacağım çayı ve orantısını, sürece ne kadar devam etmem gerektiğini tarif edebilirseniz çok memnun olurum [:3]
[QUOTE=Cyber_Scout]Evet mantar başlangıcı gibi görünüyor.
Tuzdan ziyade çay uygulaması daha kolay ve risksiz.
Uygulaması çok kolay ama biraz zahmetli (axo yu yakalayıp banyo sonra tekrar akv.)
Çok iyi baktığınız kesin.
Sizi tebrik ediyorum.
Mantar hava dahi bulunur.
Ekosistem işte detaya ihtiyaç yoktur.
Demli çay canı çekmiş [:lol:][/QUOTE]
Gerçekten çok teşekkür ederim alakadar olduğunuz için bugün beslemeyi es geçmiştim 2 3 gündür dışkı yapmamıştı sindirim sistemine tekrar bir şey sokmak istemedim açıkçası. Ayrıca az önce akvaryumda çok seri yüzeye çıkma çırpınma gibi sesler duyarak uykudan uyandırdı beni[:D] Akvaryum ışığını açıp baktım dışkı yapmış dışkıyı çektim ve biraz gözlemledim bir ufakta yem verdim ışıkları da kapattım çok stres olmasın diye sanırım anlık bir hızlı yüzdü yüzeye çıktı arada yapıyor çok stres belirtisi gözlemleyemedim.
Hocam asıl sormak istediğim husus ben bu hanfendiye nasıl çaykur tiryaki çay içireceğim[:D]
Nelere dikkat etmem lazım orantı vs yabancı forumlarda biraz gezindim yapay zekaya da sordum ama biraz kafam karıştı bana tarif edebilirseniz süreci ve ne kadar süre yapmam gerektiğini, kullanacağım çayı ve orantısını, sürece ne kadar devam etmem gerektiğini tarif edebilirseniz çok memnun olurum [:3]
[QUOTE=Cyber_Scout]
12 saat geçti. Son durumu net yakın çekim görebilirmiyim ?[/QUOTE]
Güncel olarak çıktığını fark ettiğim andan itibaren 4. günü geride bıraktık. Fotoğrafları da ekledim, ancak şahsen bir değişim gözlemleyemedim hocam.
[QUOTE=Cyber_Scout]
12 saat geçti. Son durumu net yakın çekim görebilirmiyim ?[/QUOTE]
Güncel olarak çıktığını fark ettiğim andan itibaren 4. günü geride bıraktık. Fotoğrafları da ekledim, ancak şahsen bir değişim gözlemleyemedim hocam.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Oksijen seviyeniz ne durumda?[/QUOTE]
Hocam Sobo SB 12000 hava motoru kullanıyorum 2x6.5lt/dak hava sağlıyor çift çıkışlı içeride bir adet 40cm hava taşı ve pipo filtre var. Suda oksijen bolluğu var diyebilirim zaten hiç oksijen almak için yüzeye falan da çıkmıyor bu sayede dipte duruyor genelde.
Bir 4. gün güncellemesi olarakta mantar olduğunu düşündüğüm beyazlık kısımda hala herhangi bir büyüme yok, yayılma yok sabit bir bölgede duruyor.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Oksijen seviyeniz ne durumda?[/QUOTE]
Hocam Sobo SB 12000 hava motoru kullanıyorum 2x6.5lt/dak hava sağlıyor çift çıkışlı içeride bir adet 40cm hava taşı ve pipo filtre var. Suda oksijen bolluğu var diyebilirim zaten hiç oksijen almak için yüzeye falan da çıkmıyor bu sayede dipte duruyor genelde.
Bir 4. gün güncellemesi olarakta mantar olduğunu düşündüğüm beyazlık kısımda hala herhangi bir büyüme yok, yayılma yok sabit bir bölgede duruyor.
[QUOTE=fishhyy] bu kullanıcı daha fazla aktif oluyor ve ilaç tedavi konularından sık sık görüyorum. Yardımı dokunur umarım [:3][/QUOTE]
Yardımcı olmaya çalıştığınız için de ayrıca teşekkür ederim saygılar [:)]
Cyber_Scout hocam sizde bakabilirseniz konuya çok memnun olurum.
[QUOTE=fishhyy] bu kullanıcı daha fazla aktif oluyor ve ilaç tedavi konularından sık sık görüyorum. Yardımı dokunur umarım [:3][/QUOTE]
Yardımcı olmaya çalıştığınız için de ayrıca teşekkür ederim saygılar [:)]
Cyber_Scout hocam sizde bakabilirseniz konuya çok memnun olurum.
[QUOTE=fishhyy]
Yani diğer balık akvaryumlarında %20 su değişimi ise axolotl akvaryumlarında %35 %40 gibi.
mantar tedavisini bildiğini düşünüyorum. Ghost Koi ye sorabilirsiniz belki cevaplar.[/QUOTE]
Etiketledim umarım yanıt alabilirim saygılar. [EDIT]mericer4577,2025-09-18 21:41:38[/EDIT]
[QUOTE=fishhyy]
Yani diğer balık akvaryumlarında %20 su değişimi ise axolotl akvaryumlarında %35 %40 gibi.
mantar tedavisini bildiğini düşünüyorum. Ghost Koi ye sorabilirsiniz belki cevaplar.[/QUOTE]
Etiketledim umarım yanıt alabilirim saygılar. [EDIT]mericer4577,2025-09-18 21:41:38[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Lowtech 250 Lt Bitkili Akvaryum fishhyy, 17:44
Yeni Üye Forumu - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) Cyber_Scout, 15:56
Labirentliler - Yeni Discus Akvaryumu Kurulumu Cyber_Scout, 15:13
Yeni Üye Forumu - Co2 Kulanımı Serdariekrem, 15:07
Yeni Üye Forumu - 120x40x50h İlk Mbuna Deneyimi Cyber_Scout, 14:51
Akvaryum Tanıtımı - Orandam İştahsiz Ve Fazla Hareket Etmiyor Cyber_Scout, 14:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Dipte Yan Yatıyor basketbol6, 14:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Betamın Durumu Nasıl? Cyber_Scout, 14:07
Yeni Üye Forumu - Beyaz Yunus Mikail Alp, 14:02
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Mutlu Bettam T3kniker, 12:07
Akvaryum Tanıtımı - Dev Afrika Salyangozuna Teraryum Kurmak İstiyorum. KaanE, 03:09
Yeni Üye Forumu - Neocaridina Reloaded (Vahşiye Dönüş) T3kniker, 01:25
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Tür Beslemeliyim Zaid, 01:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 00:56
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Doğuranlar Hakkında Cyber_Scout, 00:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun Yiyici Önerisi Cyber_Scout, 00:19
Yeni Üye Forumu - Molly Baligi Davranislari? Cyber_Scout, 23:47
Yeni Üye Forumu - 1-2mm Dere Kumunda Bitki Yetişirmi? Guramilks, 23:38
Labirentliler - Oblong Akvaryum Filtre Dizilimi neomeo, 23:06
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru Sesi K0L0Ni, 22:39
Yeni Üye Forumu - Küçük Vatozum Dişi Mi? taskinramazan, 22:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Çöpçü Balığı K0L0Ni, 22:26
Yosun - Lepistes Doğum Deformasyon İsmail_96965, 22:15
Canlı Doğuranlar - Çeşme Suyu Kullanımı İsmail_96965, 22:12
Canlı Doğuranlar - Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi Hobimus, 21:16
Akvaryum Dünyasından Haberler - Walstad Metodu (ternapi) ternapi, 20:19
Bitki Akvaryumları Genel - Hangi Isıtıcıyı Almamı Önerirsiniz? Leo, 19:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Lepistes İlginç Kuyruk koraykbl, 19:22
Canlı Doğuranlar - Yosun cbrhsm, 17:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Küpte Tanganyika... 1 Tık İleride... Bayulker, 17:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumu Taşırken Sorun Çıktı Ne Yapmalıyım juniorrrrrrr34, 15:55
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Zirveye, Acısu Velifera Günlüğüm Kaangzkr, 14:54
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Melek Balığı Yavruları Ölüyor Hobbim68, 13:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Şelale Filtre 200 Litre Tank Guramilks, 11:18
Filtreleme Seçenekleri - Ramirezi Eş Tutturma & Yavru Almak İçin Öneriler Orhans5597, 10:39
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 10:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin LockeLamaro, 10:05
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Betta Tankı zedd, 09:46
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:45
Akvaryum Tanıtımı - 25küp Sumplu Karides Tankı Cyber_Scout, 00:15
Yeni Üye Forumu - 35l 4 Plati Tallha, 23:41
Canlı Doğuranlar - Haycan Akvaryum Ve Petshop Kuruluyor (fotoğraflı) Tallha, 23:37
Hobihane Tanıtımları - Bebekler, Turuncular Ve Diğerleri Busra1753, 22:22
Akvaryum Tanıtımı - Katil Salyangoz Karidesi Yer Mi? taskinramazan, 22:01
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Akvaryumda Salyangoz fishhyy, 21:46
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İlk Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 21:11
Akvaryum Tanıtımı - Channa Asiatica Sorularım koraykbl, 21:02
Labirentliler - 3 Yıl Sonrası Hobiye Dönüş Uriel, 20:28
Akvaryum Tanıtımı - Neon Tetra Yumurtası greenzeytin, 19:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryum Işık Sorunu zedd, 19:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 2.67 Tüp Furcifer 17:53
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 17:53
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 17:53
- Creaqua Nano Elit Furcifer 17:53
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 17:05
- Mobilyalı İthal Akvaryum Best Fish 17:04
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:04
- Denisoni Barb _rammstein_ 16:21
- 90 Cm Monte Carlo yusuf-konca 15:31
- Afrika Cichlidleri devito 15:09
- Balıkesir Su Piresi Kültürü ternapi 15:04
- Medaka+pire+bitki Set ternapi 15:04
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 14:58
- 2 Erkek Saulosi Emirk 14:45
- Mangrow Ve Yati Emirk 14:45
- Uyguna A Kalite Bitki Macgyver 14:37
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:24
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 14:24
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 14:24
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:33
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:33
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 12:59
- Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 12:26
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 12:26
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 11:47
- Özel Tür Japon Blue - Son 15 Çift osmandbnl 11:47
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 11:42
- Anubias Montekarlo cagdas_0606 11:42
- Monte Karlo Zemin Bitkisi cagdas_0606 11:42
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 11:37
- Albino Kipililer veyselsimsek 11:37
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 10:55
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:54
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:34
- Canlı Yem Grindal Set AtlasPoyraz 10:32
- Taeniacara Candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 10:32
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 10:24
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 10:24
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:24
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:24
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 10:24
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 10:21
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 10:21
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 10:21
- 70x40x25cm Akvaryum Hobiyi Bırakıyorum livadi 10:04
- 4 Adet Erkek Vatoz Tül Red Siyah selimemre 09:56
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 09:52
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 09:52
- Melek Vatoz Kakadu.. Akvarist Hoca 09:50
KULLANICILAR
- 107 Online Kullanıcı, 61 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
Koksal Gurkan,
ArifhbsAquatics,
GhostKoi,
Hoper,
OgiStotch,
chapi,
EKAR,
Serdariekrem,
ahmetfiratozkaya,
juniorrrrrrr34,
yaguara,
ttolgaa,
Rüzgar eser,
Dilarasy,
Mahir06,
osmandbnl,
ardaagnaday,
JujuSeri,
Malawi34,
falconx,
oytun,
MaxKrone,
Wolkan,
BaldGuy,
alpemreerden,
ulutasatilla,
BETA.4,
ternapi,
pichamsi,
AmatorCichlidci,
EfeC,
Hasan117,
Malinua55,
Maiestas,
Lambuka,
Çağrı_014,
Gursoyhasan,
Cyber_Scout,
Hasandeniz,
Hoppala,
Baykara50,
kerimkoz,
betta20,
Mikail Alp,
Ayberk1634,
DamdakiCocuk,
reverse,
altanilker,
Ozgur34,
esmurates,
egijfz,
Deoxyss,
dimbeleth,
aquanil,
emirkagan,
ersin1981,
razzedo,
İnci Kefali,
cansacar,
harra87,
Naci KARAKAYA,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.