ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ozmoziz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
51
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Saat 38 Dakika önce
Toplam Mesaj:
81 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
41 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozmoz

SON 10 MESAJI

Akvaryum Hobisinde Kadınlara Olan Bakış Açısı.
[QUOTE=thenyx]

Çok teşekkür ederim, anlaşıldığım için çok mutlu oldum bu durum inanılmaz canımı sıkmıştı kaç gündür. Hevesim kırıldı bir an, bir de olayın sebebi başkayken diğer insanlara kötü gözükmemek amaçlı daha da saçma bir açıklama yapılması üzdü.

aqualoca diye bir grup[/QUOTE]

İyi üye bile değilmişim ✨
Yakışıklıdan Pozlar :)
Birinci fotoda belli belirsiz bi mona lisa gülüşü var zaten, yandan
Rummy Nose Tetra Akvaryumu
[QUOTE=14ykv]Merhaba hocam, aynı ölçülerde tank kurma arifesindeyim. Benim de düşündüğüm canlı bunlar. Özellikle isteme sebebim sürü olarak gezmeleri, diğer tetralara göre daha belirginmiş sanırım bu türde. Birkaç sorum olacaktı, bakımı zor mu su şartlarına karşı çok hassaslar mı?

Bir de fiyatı ne kadar acaba şimdi 1-2 değil 20 adet almayı düşünüyorum biraz da fiyat önemli.

Masallah iyi hobiler. [:nazar:][/QUOTE]

Ben de yılbaşından beridir kırmızı burun bakan biri olarak yanıtlayayım, evet hassaslar. Benim en büyük avantajım şu anda, gerçekten oturmuş bir tanka sahip olmam. (Yani özellikle biyo filtresi) 5 aydır çok yemleme yapsamda, bazen su değiştirmeyi aksatsamda nitritim 0 ı geçmedi.

Bir kez çok büyük kayıp yaşadım, bi hata yapıp. Üstüne de ağladım o gün. Akvaryumu buhar camlı kullanıyodum, ve ne idüğü belirsiz bitki gübre kullanıyordum o zamanlar ve doz aşımı yapmıştım. Odada havasızdı pencereyi kapalı bırakmışım, sürümden sadece 2 tanesini alel acele kurtarabildim eve geldiğimde, bir çoğu oksijensizlikten öldü.

Kıssadan hisse: Nitrat nitrit testi yapın, pHınız stabil olsun, mutlaka bir kaç aydır çalışan bir tank olsun ve gözlemlerinizi kaçırmayın.

Mutlu olduklarında canavar gibi yemek yiyorlar, sizin akvaryuma yaklaşmanızı ve yem kavanozunu ezberliyor takip ediyorlar, akvaryumun alt üst seviyesi demeden geziyorlar, bazen sürüden ayrılıyo bir ikisi geziyo dolaşıyo… ve ben çok seviyorum renklerini, hobide görece yeniyim, ama benim baktığım en keyifli tür.

Dedim ve nazar değdi… bi tane ölü buldum şimdi filtre giriş borusunda… inceleyeceğim.
Yeni Petshopcular Balıklara Daha Kalitesiz Bakıyor
Ben izmir özelinde yorum yapmak istiyorum, bornova trfında 2 büyük petshop beni bazen hayal kırıklığına uğrattı. Ölmüş bekleyen balıklar, bardaklarda betalar . O kocaman mğzalarda bi kaç raflık kübik akvaryum standlrı yapılabilir, siyah fon ve yan yüzeyler, bitişik kğbik tanklar…

Bhasettiğim petahoplardan biri ilk gittğimde (tam geçen yıl ekim, hobiye ilk başlama zamanım, balıklar daha iyi duruyodu genel, uygun büyükükteki balıklarını karantinalıyorlardı dahi
…

[EDIT]Ozmoziz,2026-10-04 16:40:51[/EDIT]
Arslan Bettamın Yeni Krallığı
Ben de biyotop(ya da -umsu) bir beta projesine girişiyorum. Sizin ve bir üye daha vardı sanki, tanklarınız ilham verdi açıkçası. Biyotop tasarımını bozmam elimde bi ericaluom cinereum var onu merkez bitkisi olarak koymayı çok istemem. [:D]
Meraktan soruyorum, balığınıza yem verirken aslanım diye sesleniyor musunuz [:)))]
Azot Döngüsündeki Aksilik Nasıl Çözülebilir?
Bakteri popülasyonunun dengeye gelmesi akvaryumdan akvaryuma ve yapılan müdahelelere göre değişebilse de, balık karides girdisi için en az bir ay beklemek gerekir diye düşünüyorum. Bi de zaten akvaryum hacmi melek için yeterli mi?
Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ?
Torfun kullanılmamasının önerildiğini gördüğüm ikinci post bu yahu. Hind cevizi torfu özelinde mi? Yoksa herhangi bir torf zararlı mı ve neden zararlı? Henüz okumaya başlmdım ama internete sorduğumda Walstad ın kendisinin de torf kullandığını okumuştum sanki. Ben 10litrelik deneysel bi akvaryum kurdum, baya altta sphagnum torfu kullandım, nasıl gelişecek belki ayrı bir post atarak yazarım
Isıtıcı Tavsiye
Tecrübeli akvaristlerin yorumunu ben de merak ediyorum. Ben eheim kullandım hep, jager dedikleri kırmızı halkalı kalibrasyon yapılan. ( bir yılı yeni doldurdum hobide) Yani evet stabil bi sıcaklıkta gidiyor ama bi yerde bu kalibrasyonu yanlış yapmış olmalıyım, hata affetmiyor, ben bi kez çok çevirdim mi bişey yaptım.. sonuçta şu an derece doğru göstermiyor artık akvaryum termometresini baz alarak ilerliyorum. Bunun dışında vir yıl içinde mekanik bir problemle karşılaşmadım, almadan araştırdığımda da eheim ın çok sağlam olduğunu okuduğumu hatırlıyorum.

Vatozlara Verilen Sebzeler Akvaryumda Kaç Saat Kalmalı?
Aranızda benim gibi pestisit anksiyetesi yaşayan var mı [:D]

Bize bile zarar veren illlet akvaryuma bulaşmasın diye salatalığın yarısı çöpe gitti kese soya derken…

Ben gece boyu bıraktım salyangozlar tırmansın bşka tanka aktaracağım diye

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.