ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tortuga7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
152
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
13 dakika önce
Toplam Mesaj:
92 [0.47 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
83 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nuh
Doğum Tarihi:
05 Haziran 2000
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TORTUGA

SON 10 MESAJI

Kaplumbağa Çok Halsiz
[QUOTE=Hazkgn]
Hocam test kitinde sadece bunlar vardı o zaman %30 su değişimi yapıp durumu takip edeceğim teşekkürler.

Çinden almıştım hocam ama uvb yaydığına eminim test satın alıp test etmiştim kuru alanı 7/24 ısıtmam mı gerekir?[/QUOTE]
cyber hocamız haklı aynı şekilde lambayı kapattığınızda anlık 4 derece ısı düşüşüde problem. su değişimini yapın nitriti tekrar ölçün nitrit değeri maksimum 0.2 olsun bu net çözüm değil geçici çözüm filtrasyonunuz yetersiz demek nitritin bu seviyede olması filtrasyon ve faydalı bakteri konusunu araştırın.[EDIT]Tortuga7,2026-02-01 23:41:30[/EDIT]
Kaplumbağa Çok Halsiz
[QUOTE=Hazkgn]
no3 10mg/l no2 0.5mg/l gh 16 kh 10 ph 6.6 klor 0

Hocam her ikiside sabah 10dan akşam 10a kadar yanıyor akıllı prize bağlılar hep standart.[/QUOTE]
nitrit fazla amonyak bakabildiniz mi?

[QUOTE=Hazkgn]
no3 10mg/l no2 0.5mg/l gh 16 kh 10 ph 6.6 klor 0

Hocam her ikiside sabah 10dan akşam 10a kadar yanıyor akıllı prize bağlılar hep standart.[/QUOTE]
tahminim şu yönde kötü su değerlerinden kaynaklı canlı yem almıyor halsizlikte aynı durumdan kaynaklıdır.
Kaplumbağa Çok Halsiz
[QUOTE=Hazkgn]
Hocam az önce su değerlerinide test ettim ortalama değerlerde kötü değil ama yinede suyu değiştireceğim %30 oranında başka yapabileceğim bir şey var mı? uvb lambamıda test etmiştim uvb yaydığından eminim birde 5 gündür yem yemiyor en son kan kurdu denedim onu bile yemedi normalde çok hareketliydi sürekli yüzerdi.[/QUOTE]
su değerleriniz nedir test sonucunu paylaşma ihtimaliniz var mı
Kaplumbağa Çok Halsiz
[QUOTE=Hazkgn][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233841/010220262156221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233841/010220262156221.jpg[/IMG][/QUOTE]
şartlar iyi gibi şimdi ihtimalleri gözden geçirmeniz gerek su kalitesi çok önemli değerlerini ölçme şansınız oldu mu amonyak-nitrit-nitrat ve uvb lambanızın markası nedir yetersiz olma ihtimali var mı? soğukya metabolizma yavaşlamasını eledim verdiğiniz sıcaklık değerlerinden dolayı sıcaklık değerlerindende emin olun lütfen.
Kaplumbağa Çok Halsiz
[QUOTE=Hazkgn]Yaklaşık 3 ay önce aldığım kırmızı yanaklı su kaplumbağam son 5 gündür çok az hareket ediyor ve yem yemiyor kuru alan 30 derece ve uvb lamba var su sıcaklığıda 26 derece ve haftalık olarak su değişimini yapıyorum sizce bu halsizliğin ve yem yememenin sebebi ne olabilir? nefes alış verişinde herhangi bir problem yok.[/QUOTE]
merhaba canlının yaşam alanının bir görselini atarsanız daha iyi yardımcı olabilir forumdaki arkadaşlar.
Tuzlu Su Kurulumu
[EDIT]Tortuga7,2026-01-30 19:30:28[/EDIT]
Tuzlu Su Kurulumu
[QUOTE=a.gumrah]
Merhaba,
Filtredeki bileşenleri ve sırasını yazabilir misiniz? Hatta mümkünse görselini koyar mısınız?[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263768/300120261805591.jpg[/IMG]
tabi yardımcı olayım
1-5 mikron sediment
2-aktif karbon
3-1 mikron sediment
4-blok karbon
5-membran
6-reçine filtre

bu dizilimle şuan 0 tds değerlerine ulaştım.
Tuzlu Su Kurulumu
[QUOTE=unifluidable]Merhaba, çok benzer özelliklerde bir akvaryumun kurulum aşamasındayım. Aynı ışığı satın aldığımızı fark ettim. Mercanlarınız ışıktan memnun mu? Hangi ayarda ve yüzde kaç parlaklıkla kaç saat çalıştırıyorsunuz? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. [/QUOTE]
merhaba tabi seve seve yardımcı olurum mercanlar gayet memnun şuan herhangi bir problem yaşamıyorum (LPS ve soft türler besliyorum) canlılar eklenmeden önce kısık parlaklıkta mavi spektrum yoğunlukta kullanıyordum.
Diyatom başlayıp canlıları yavaş yavaş ekledikten sonra ayarlarım şu şekilde
PARLAKLIK-35
DERİN MAVİ-40
MAVİ-20
BEYAZ-5
UV-3
FULL SPEC-20

fakat zamanla bu değerler çok az daha artacak uv 6-7 seviyesine beyaz 10 seviyesine gelecek.
3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe
Merhaba öncelikle elinize sağlık arka plandan gözümü alamadım bir mimar gibi işlemişsiniz arka planı akvaryumlarda ayrıca güzel ellerinize sağlık efendim.
Tetra Türleri Yem Tavsiye
[QUOTE=batu811][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230841/280120261353541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230841/280120261353571.jpg[/IMG]

Merhaba,
100*50*40 akvaryumda fotoğraflarda görüldüğü üzere karışık tetra türleri (kırmızı burun,ember,rasbora,neon) forktail karides çöpçü ve vatoz besliyorum şuan aktif kullandığım yemler
Tropical nanovit granulat ve Kabuksuz artemia veriyorum başka önerebileceğiniz kaliteli yem var mıdır? yemlemeyi sadece akşam yapıyorum ama günde 2 kere olcak şekilde düzenleyeceğim

Akvaryuma kullanım talimatlarından biraz az olacak şekilde
Crystalpro multi vit fresh
Crystalpro Bacto feed 1 hafta içinde bırakacağım
Crystalpro shrimp minerals
Reeflowers aquaplants kullanıyorum
Akvaryum için başka öneriniz var ise düşüncelerinizi duymak isterim[/QUOTE]
Elinize sağlık gayet şık bir kurulum olmuş.
Sadece arka plan düşünebilirsiniz çok daha hoş gösterecektir tankı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.