ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishhyy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
222
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 42 Dakika önce
Toplam Mesaj:
328 [8.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
288 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
keepingfishys
Doğum Tarihi:
11 Ekim 2007
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

keepingfishys

SON 10 MESAJI

Aydınlatma Çok Isınıyor Normal Mi?
[QUOTE=Ibrahim_1]Anladım teşekkürler. Henüz yeni Walstad kurulumu yaptım ona uygun bitkilerden var.
Bahsettiğiniz yöntem uyumlu olur mu bilmiyorum.
Sanırım soğutmanın bir yolunu bulmam gerek.[/QUOTE]
türkiyedeki bitki üretimcilerinden görmüştüm, aydınlatma süresini bölüyorlardı. bulursam linkini atarım
Yeni Aldığım Beta
[QUOTE=Mithat Emre Pehl][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256949/210620251742561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256949/210620251743231.jpg[/IMG]

Merhaba bugun aldığım yeni beta hakkındaki yorum ve önerilerinizi bekliyorum ayrıca yem olarak akvaryumcu bunu yer dedi sizce yer mi yemezse neye gecmemi önerirsiniz [/QUOTE]
güzel koşullar sağlarsanız rengi çok daha canlanır. yemin markasını öğrenin petshoptan. yalnızca tek çeşit kuru yemle sağlıklı tutamazsınız. kavanozda bakmayacaksınız umarım
60x40x40h Lepistes Akvaryumu Kurmak İstiyorum.
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Evet ama bir sebebi daha var, özellikle hazır satılan küçük yavruluklarda. Yavrulukla akvaryum suları yeterince karışmadığı için su değerleride sıkıntıya düşürebilir. Hele birde armatürün altına konulduysa sıcaklık yavru yetişkin demeden sıkıntı yaratır. [/QUOTE]
tesekkür ederim
60x40x40h Lepistes Akvaryumu Kurmak İstiyorum.
[QUOTE=Hidro Dinamik] Yetişkin dişiyi yavruluğa ayırmayı mantıklı bulmuyorum[/QUOTE]
Abi merak ettim niye? dişi strese mi giriyor ya da yavruları mı yiyor
Balıklarımı Hediye Ediyorum
[QUOTE=Muhammed2323]Bitki ve ısıkla lepistes bakiyorum ben meleklere yeterli olurmu bilmem ama herkez olmaz canlilar ölür falan derdi 10 sene önce halen bakıyorum 60 cm 100 den fazla canlı var icinde petshop satis yapmak ister jappnla lepistes birliktr yasar diyende var[/QUOTE]
Ben tam anlamadım, melekler için minimum 150 litre gerekli. 50 litrede japon melekten kat kat iyi. yavruysa elinizdekiler biraz büyüyünce petshopla küçüklerle takas edebilirsiniz. veya melek ve japonu geri vermeyi deneyebilirsiniz. beleş olunca hayır demiyorlar. yerine tetra canlı doğuran falan bakarsınız.
Yeni Aldığım Kerevit
[QUOTE=Tarık Buğra ]Abi şahid oldum bugün 2 defa operasyon yaptı ama başaramadı
Abi plastik akvaryum kapağı var ne yapsamki
Bide normal iç filtre taksam pipo yerine olur mu
[/QUOTE]
sineklik olur aslında. nalburlarda satılıyor
Betta Akvaryumu?
[QUOTE=Yiğittt]Betta akvaryumu kurmak istiyorum bütçem var elimde ise 1 adet iç filtre 1 adet pipo filtre 2.5 kg silis kum ve deniz kabukları var akvaryum ve içine ekmem gereken bitki, koymam gereken dekor ve ışık tavsiyesinde bulunurmusunuz?[/QUOTE]
Merhaba, bu sıralar ben de kuruyorum. bir kaç öneri yapabilirim. Öncelikle betalar akıntı hiç sevmez, bitki çok sever, gölgeli alan sever, yükseklik sevmez, taban alanı büyük olmalı ki yüzey alanı da büyük olsun, genelde yüzey ve ortada dolaşır. mossların üzerinde yatmayı çok sever. akvaryumun kapağı olmalı zıplayabilirler ama 1-2 cm de hava boşluğu olmalı ki beta aradaki havayı soluyabilsin. bu bilgilere göre oluşturduktan sonra tamamen size kalmış. akvaryuma pipo çok uygun. akıntı yapmayacaktır. akvaryumun hacmi minimum 15-20 L olmalı ama siz 50 litreden de yukarı çıkmayın bence. çünkü kullandığımız akvaryumlar özel yapım olmadıkça litre arttıkça yükseklik de artıyor. Labirentli balıklar oldukları için 5-10 dk de bir oksijen almak için yüzeye çıkarlar. kum boyunu saymazsak akvaryumun 30 cm den yüksek olması betaları panik yapabiliyor en azından büyük yüzgeçli varyeteler için. özellikle de fil kulak halfmoonsa çok zorlanacaktır. yüksekliğinizi 30 cmden yüksek tutacaksanız 1. dikkat etmeniz gereken şey büyük yapraklı bitkilerle yüzeye çıkana kadar dinlenebileceği dinlenme noktaları oluşturmak. 2. si ise halmoon harici bir varyete tercih etmek. plakatlar çok daha zımba gibidir mesela. halfmoonlarsa zaten biraz da yapay olduklarından nazlıdırlar, kuyruk erimesi, büyük hacimden kaynaklanan gereğinden fazla kuyruk açması nedeniyle yorulması gibi dikkat etmeniz gereken konular var. düzen de size kalmış ama önerim ağaç kökleri, büyük- küçük yapraklı her türlü bitkiyi arka orta ön plan her yerde kullanmanız, bol bol su üstü bitkisi kullanmanız. thecinescaper kanalının çok hoş beta akvaryumları var. ve tasarım olarak son önerim eğer sizi blackwater görünümü hoş geliyorsa blackwater kurulumu yapmanız. ekipmanlar konusunda da zaten 20-50 L akvaryum için 25 watt ısıtıcı yetiyor. yazın kullanmanıza gerek yok .24-25 dereceye ayarlamalısınız. filtre de zaten pipo olur, debisi düşürülmüş askı filtre olur, içine sünger yerine elyaf doldurulmuş, şelale aparatlı ve debisi düşürülmüş iç filtre de uygundur, zaten burada beta akvaryumundan söz ediyorsak bol bitki örtüsü ve 1 adet minik balık olunca su kalitesinin bozulması zor oluyor, su değişimlerini bol bitkili akvaryumlarda sık yapmak zorunda değilsiniz ama düzenli yapmalısınız. filtrenin de çok iyi olmasına gerek yok suyun sirkülasyonunu yapsın yeterli. ama akıntı olmamalı. aydınlatma olaraksa kullandığınız bitkilere göre değişeceğinden ayrı konu açarsınız veya önceki açılmış konulara bakabilirsiniz. siz zaten beta bakımını araştırmışsınızdır da şunu da söylemek istiyorum ki beta balıklarını canlı yem- kurutulmuş protein oranı yüksek yemler (kuru granüllerden bahsetmiyorum) vermeden sağlıklı tutmanız zor. mutlaka canlı yem kullanın. sorunuz olursa sorabilirsiniz.[:)]

[QUOTE=Yiğittt]
akvaryumu daha almadım kaç litre önerirsiniz zemine sizce siyah kummu yoksa beyaz kummu daha çok yakışır silis kullanmayacağım.[/QUOTE]
kum olarak bütçe varsa kesinlikle aktif toprak alın kafanız rahat olsun, zaten küçük hacimli bir akvaryum olacak illa ki. çok kum gitmez. 4-5 cm olacak şekilde taban alanı.h dan kaç L kum gideceğini hesaplarsınız akvaryum belli olunca. betanın rengi de taban rengi ve arka plan rengi için çok önemli. açık renkse siyah fon koyu renk kum, koyu renkse buğulu arka fon ve açık renk kum kullanabilirsiniz. önemli olan kontrastı yakalamak. koyu renk betaya koyu zemin de gider ama arka fonu açık tutun ya da açık renk arka plan bitkileriyle arka tarafı kapatırsanız çok hoş görüntüler elde edebilirsiniz.

kendi beta akvaryumum da şu şekilde olacak. 27 litre, 30x30x30 cm küp. hem elimde yalnızca 2 kilo aktif toprak olduğu için bölme yaparak daha az alana kum koyup bitkiler için ideal kum kalınlığını yakalamış olacağım, hem de koyu renk beta alırsam zeminin çoğu dere kumu olduğundan rengi patlatacak. thecinescaper kanalının colorful jungle in my fluval flex adlı videosundan:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/230520251748551.jpg[/IMG]
ve bir kurulum örneği daha: https://www.youtube.com/watch?v=8NWq8xqKd94&list=PLh84G9P1f4vpTo2PCZag3DdKvo87iWCdN&index=11[EDIT]fishhyy,2025-06-20 16:56:22[/EDIT]
Yeni Kurduğum Melek Akvaryumu Hakkında
[QUOTE=Sikowski]

Cevabınız için teşekkür ederim, dediğiniz bitkilere bakacağım. Ekme işini çok beceremedim sanırım şu anlık, bazıları çürüyor. Ekerken nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?[/QUOTE]
Aslında yukarda giyotyn in dediği gibi yaparsanız çürümez anubiaslar. hem yavaş gelişiyorlar hem de az ışık gereksinimleri var. armatürünüzü akvaryum aydınlatması için ve çok kolay bitkiler için şeklinde açıklamayla aldıysanız yeterli. anubiaslar (rizomlular), su üstü bitkileri ve moss harici bitkileri gömebilirsiniz. anubiasları da köklere taşlara yapıştırıcı veya iple bağlarsanız tutunur zaten çok akıntı olmadıkça.
Amerikadan Balık Sipariş Etmek?
[QUOTE=UEK]ishhyy]
çok teşekkür ederim. wild aramıyorum süslü püslü halfmoon arıyorum [:)]
O zaman Erdal abi ya da Ramazan abinin ithalatlarını takip etmeni öneririm gerçekten kaliteli canlılar geliyor çoğu zaman.

[/QUOTE]
takipte olacağım[:iyi:] [:tel:]
Yeni Kurduğum Melek Akvaryumu Hakkında
[QUOTE=Sikowski]İki adet kök aldım bugün, onları da iki üç gün sonra koyacağım. Bitki olarak neleri önerirsiniz?[/QUOTE]
Ben o konuda biraz cins bir insanım, tam adamına soruyorsunuz :D
tilki kuyruğu, limnophila sessiliflora, tüm hydrocotyle türleri, staurogyne repens, rotala bonsai, rotala rotundifolia orange juise-red, ludwigia super red...
bunlar en beğendiğim ve bana estetik gelen bitkilerden bazıları, siz kurulumunuza göre seçebilirsiniz (ben arkaymış önmüş bakmadan tıkıştırıp geçiyorum orası ayrı...) gereksinimleri farklı çünkü saydığım bitkilerin. rotala torundifolia nın bi tık bi kademe üst olabilir harici çürütmezsiniz herhalde. özellikle kökleri yerleştirdikten sonra dibinden ekerseniz, sağından solundan arasından bitkiler fışkırıyormuş gibi görüntüyü de seviyorum hoş duruyor. istediğiniz cevabı verebildim mi bilemiyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.