ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mesutoviç
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
63
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 14 Dakika önce
Toplam Mesaj:
114 [0.36 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
27 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aydin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut

SON 10 MESAJI

Akvaryum Üstünde Çilek Yetiştirmek
Çilek özelinde bir yorum yapamayacağım fakat patates, mor ve normal telgraf çiçeği, pothos bitkisi ile hidroponik sistemleri hala akvaryumlarımda kullanırım müthiş besin emici olukları için hem hızlı gelişir hem görsellik katar hemde akvaryum temizliğine yardımcı olabilir. Çilek, süs biberi, chery domates gibi bitkileri hidroponik sistemde teorik yetiştirebilirsiniz. Azot tuzlarını balık dışkısı ve yem artıklarından mineralleri ise yapacağınız su değişimleri ile destekleyerek sağlayabilirsiniz.
Walstad Akvaryumumda Garip Bir Canlı Var.
Bahsettiğiniz canlıyla karşılaşmıştım büyük ihtimal çicek toprağı kullanıyorsunuz zeminde. Eğer toprak katman suya karışırsa bu meretlerde suyuncs içinde tırtıl gibi yüzüyorlar karideslere ben bir zararını görmedim fakat sayıca az oldukları için bir enjektör yardımıyla çekip akvaryumdan uzaklaştırdım. Tekrar toprak katmanın suyla temasında suya tekrar geçebiliyorlar benimde tam olarak ne olduğunu bilmediğim bir canlı[:?]
Karides Uyumu
[QUOTE=Akvaryumcu_Doru]40 litrelik bir akvaryumum var içinde 3 moli, 3 transgenetik, 2 cüce vatoz, 2 zebra elma salyangozum var karides ekleyebilirmiyim[/QUOTE]
40 litre akvaryumunuzda canlı yoğunluğu biraz fazla gibi düşük hacimlerde karides yavruları rahatlıkla yem olur her ne kadar yosun olsa bile. Yavru alma gibi bir planınız varsa çok zor.
40*40*40 Bitkili Akvaryum Kurulumu
Merhabalar.
Öncelikle aklınızda nasıl bir akvaryum var hangi tür bitkiler bakacaksınız. Genel anlamda akvaryum bitkileri besinlerinin büyük kısmını topraktan aldığı için kökten güçlü beslenen türler (amazon kaşığı, amazon hançeri gibi türler) dışunda akvaryuma pahalı aktif topraklar kullanmaya gerek yok. Eğer ilk defa kuracaksanız ben kesinlikle walstad yöntemini öneririm benimde tecrübe edip en zevk aldığım akvaryumlarım geneli walstad veya topraklı kurulum. Eğer ucuz yollu tecrube edinmek için kuracaksanız zemine 2cm toprak (ben çiçek toprağı denedim fakat içinden çıkan lifler suda yukarı çıkıyor bundan dolayı en iyi verimi fide toprağında gördüm ama herhangi kimyasal ilaçlama olmamış bir bahçeden 10cm derinlikten aldığınız toprak iş görür) onunda üstüne ince tane akvaryum kumu veya dere kumu kullanabilirsiniz. Aklınızda başka bir tasarım varsa kum miktarı değişkenlik gösterebilir. Işık seçimi olarak 2 veya 3 sıra full spectrum led içeren bir armatür rahatlıkla iş görür. Siz de walstad yöntemini araştırın kafanızda istediğiniz akvaryuma daha net bir plan çizdiğinizde gene yardımcı oluruz.
Isıtıcım Akvaryuma Yeterli Mi?
Kullanım ömrü hakkında bir bilgim yok fakat ben aydında yaşıyorum ve evim kombili 50lt akvaryumumda 50w ısıtıcı kullanıyordum ve herhangi bir problem yaşamıyordum eğer akvaryumun üstünü kapatacak olursanız ısı kaybınız önemli ölçüde azalır. Arkadaşlarında dediği gibi bir derece alıp durumu gözlemek gerek.
Albino Endler Dedesi Oldum :)
Hocam merhabalar kolonin durumu nasıl ilerliyor bizi tekrar bilgilendirebilir misiniz [:3]
Bitkili Amazon Biyotop Akvaryum Kurulumu
Herkese tekrar merhaba 3 ay gibi bir süre sonrasında akvaryumumun adım adım değişimlerinin fotoğraflardaki gibidir[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258660/060320261418181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258660/060320261418231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258660/060320261418261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258660/060320261418301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258660/060320261418331.jpg[/IMG]
Aklımda bu tipde bir akvaryum yoktu daha biyotop havasında bir tanktı fakat elimdeki imkanları beni buraya itti önümüzdeki aylarda üniversiteye gideceğim için kendini idame ettirebilen düşük bakımlı ekosisteme döndü.
En büyük zorluk en başta kilolarca kumu yıkamak oldu eğer tek başınıza iseniz çok yorucu oluyor. Diğer bir keşkem ise sertpeyzajı daha akıcı ve daha düzenli planlamak oldu gelişen yosunlar 'mi oya' ların üstünü kapattı. Fakat benim için bu çapta ilk projem oldu görsel olarak benim için aşırı tatmin edici olmasa da başarılı bir iş çıkardığımı düşünüyorum. Son 2 hafta içinde gelişimi desteklemek için 1 adet led bar ekledim ve şu dönem 8 saat ışık veriyorum.
Dip Balığı Stok Önerisi
[QUOTE=Cyber_Scout]
Açmış olduğunuz konuya; verilen cevap ve sorulan sorulara nezaketen de olsa cevap vermeniz güzel olmaz mı?[/QUOTE]
Kusura bakmayın cevap yazdım sanıyordum fakat unutmuşum ilginiz için teşekkür ederim[QUOTE=Cyber_Scout]

Çöpçü (Corydoras) neden eklemek istiyorsunuz?
Bir çift cüce vatoz yem kalıntıları ve yosunlanmayı rahatlıkla halleder.
Ayrıca dip kumunun yüzeyinde yosunlanmalarıda temizlerken dip hareketlendirmesi yapar (çöpçülerden sağlanacak fayda benzeri).[/QUOTE]

Uzun zamandır beslediğimden aramda bir bağ olan bir tür ondan dolayı istiyordum fakat söylediğiniz gibi cüce vatoz çifti buraya daha uygun olacak ilk kurulumda yosun sorunum yoktu fakat zamanla camlarda oluşan yosunlar için corydoraslarımı bir çift cüce vatozla değiştireceğim

[QUOTE=pianoƒish]

Ölçüm yaptınız mı? Amonyak ve nitrit sıfır olsa bile nitrat rutin su değişimi sonrası kısa sürede fazla yükseliyorsa ve sonraki değişime kadar artıyor yüksek kalıyorsa yük fazladır. [/QUOTE]
Dediğiniz duruma dikkat ettim nitrat gerçekten fazla artıyordu. Elimdeki fazla lepistes otlarını akvaryuma ekleyip su değişimi yaptıktan sonraki düzenli ölçümlerimde nitrat stabil seviyede kaldı.değerli yorumunuz için teşekkürler. Şu ara ölçümlerinde su değerli sağlıklı seviyede
Dip Balığı Stok Önerisi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258660/050320262239031.jpg[/IMG]
Akvaryumun son durumu şuan su değerleri sağlıklı seviyede
Dip Balığı Stok Önerisi
[QUOTE=GhostKoi]

Görüntüye bakılırsa tankınız fazla sayıda lepistesle yüklenmiş durumda. Bu haliyle cory min. sürü sayısı olan 6'dan fazlası iyi olmaz. Fakat "dip balığı stok önerisi " ifadeniz tam olarak niyetinizi ortaya koymuyor. 140 l bir tankta başka hiçbir canlı olmamak kaydıyla 20-30 ve belki daha fazla cory bir arada bakılabilir düşüncesindeyim. Kalabalık olmaları her zaman kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacaktır.[/QUOTE][QUOTE=GhostKoi]

Görüntüye bakılırsa tankınız fazla sayıda lepistesle yüklenmiş durumda. Bu haliyle cory min. sürü sayısı olan 6'dan fazlası iyi olmaz. Fakat "dip balığı stok önerisi " ifadeniz tam olarak niyetinizi ortaya koymuyor. 140 l bir tankta başka hiçbir canlı olmamak kaydıyla 20-30 ve belki daha fazla cory bir arada bakılabilir düşüncesindeyim. Kalabalık olmaları her zaman kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacaktır.[/QUOTE]

Lepisteslerin çoğu yavru ve sudaki amonyak nitrit nitrat gibi atıkları bitkiler şuanda rahatlıkla tolere edebiliyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.