ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dogukankun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
95
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 20 Dakika önce
Toplam Mesaj:
98 [0.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
85 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğukan Kün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Güncel Akvaryumlar: 100x50x40 5D Betta + 2E 6D Lepistes 50x30x20 1E Betta 1 Bitkili Fanus

SON 10 MESAJI

Female Betta Tank (60x40x40cm)
Kuruluma bayıldım anubiaslarınız harika. [:)]
Karma Bitkili Akvaryum
[QUOTE=HydroLeaf][:nazar:]
Gayet hoş bir kurulum, elinize sağlık.[:nazar:][/QUOTE]

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. [:)]
Karma Bitkili Akvaryum
[QUOTE=Cyber_Scout]
Oraya nasıl tırmanmış o ?
İyiki dışa düşüp kırılmamış kurumamış yada sizin tarafınızdan ezilmemiş.

Tekrar oraya yumurtlayacaktır...

[/QUOTE]

Buhar camı kullanmıyorum ondan çıkabilmiş sanırım. :')
Karma Bitkili Akvaryum
Armatürk 2100H sanırım Elma Salyangozu için biçilmiş kaftan oldu [:lol:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257980/231020252132021.jpg[/IMG]

Karides iş başında:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257980/231020252132201.jpg[/IMG]

Akvaryuma Cyber Scout tavsiyesi üzerine likit co2 vermeye başladım aynı zamanda da Reeflowers all inclusive veriyorum. [:)][EDIT]Dogukankun,2025-10-23 21:34:40[/EDIT]
Betta Balığının Çok Hareketli Olması Hakkında
[QUOTE=MasterChiefHakan]
Betta balığı, yediği salyangozun kabuğunu hazmedemeyeceği için ölebilir. Buna dikkat çekmek istedim. İki farklı ölüm vakasında ortak şüphe salyangoz yavrusunu yediğinin görülmesiydi.[/QUOTE]

Kabuğuyla yemesine bir şey diyemem doğru olabilir, sindiremeyebilirde gerçekten. :(
[QUOTE=MasterChiefHakan]
Tüm yanıtlarda doğruluk payı var, bir tek ramshorn salyangozu ile ilgili reddiyem var. Farklı akvaryumlardaki sağlıklı 2 betta balığının camda dolaşan ramshorn salyangoz yavrularını yediğine şahit olduk. Maalesef her iki betta da öldü. Yediği salyangoz yavrularının ölümlerine neden olduğundan şüpheleniyorum, daha doğrusu öyle olduğuna inanıyorum. [/QUOTE]

Benim tankımda 10u aşkın Ramshorn var. Böyle bir soruna denk gelmedim ölüm gibi Elma Salyangozlarım da aynı şekilde böyle bir sorun tetiklemedi. Hatta yerse de protein olur muhtemelen balığa fayda sağlar ancak bunun da fazlası zarardır yem gibi. [:)]
Açık konuşayım. Halfmoon değil, kuyruğu yük yapmıyor bu tarz bir akvaryum onu yormaz.

Saklanma alanı ister bettalar, akvaryumunuzda karanlık dinlenme bölgesi yok ya arkadaşların tavsiyesi gibi testi vs. İle saklanma alanı iyi olur ya da Anubias (geniş yapraklı) saklanma alanı oluşturursanız kendini daha güvende hissedecektir.

Ayrıca belirteyim bu balık avcı bir balık akvaryumda arayışta olması da gayet doğal tek başına bu hacimde aksini beklemeyin siz de zaten balık kıpır kıpır olsun diye bu büyüklüğü tercih etmişsinizdir yanına kavgacılık durumuna göre ekleme yapın. Önden ramshorn olabilir elma salyangozu olur bunları tartaklayıp ilk etapta eziyet edebilir ama alışacak ve sakinleyecektir sonrasında cüce vatoz eklersiniz bir iki tane tepki durumuna göre belki corydoras vs. meşgale olur balığınıza benim bettalarım çok seviyor etraflarında olup biteni dikkatle incelesinler.

Keyifli hobiler dilerim. [:)]
Kumu Değiştirmelimiyim
[QUOTE=Berkay45]Merhabalar
Tasarım değişikliği yapmak istedim ve kumu değiştireyim mi kalsın mı arada kaldım[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253538/201020252346541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253538/201020252347201.jpg[/IMG]
Camın dibindeki yeşil yosun kötü görünüyor, azcık diatom kalıntısı ve kumun içinde çok fazla dışkı birikmiş sizce değiştirmeme gerek var mı? [/QUOTE]

Bence şart değil görüntüsü sizi rahatsız etmeyecekse ve kumdan kötü kokular gelmiyorsa en kötü kumu çıkartıp, yıkayıp tekrar eklersiniz.

Zaten düz özelliksiz bir kum yıkanmayla bir şey kaybetmez tuttuğu bakteriler haricinde.
Bu Akvaryuma Hangi Büyük Türü Koyabilirim?
[QUOTE=Ozanergun][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257273/191020251158121.jpg[/IMG]arkadaşlar merhaba akvaryum bu 140lt akvaryum 120x75x15 biraz daha dikkat çekici hareketli ve biraz büyük bu hacimlere sığan bir balık istiyorum tür önerilerinizi yazarsanız sevinirim arkadaşlar[/QUOTE]

15 cm genişlik biraz dar bu sebeple öneriler kısıtlanıyor ama yine de öneri sıralayayım bari [:D]

1- İnci Gurami ya da diğer Guramiler (yine de dönüşlerde sorun yaşayabilir boyutundan dolayı)

2- Tiger Barb sürüsü

3- Rasboralar olabilir

4- Ben kendi akvaryumumdan yola çıkarak bu akvaryuma 7-8 dişi betta rengarenk, 15 lepistes, 4-5 elma salyangozu öneririm.

* Dibe güzel corydoraslar ve 4-5 cüce vatoz(ilerleyen süreçte camları vs. temizlesin diye) güzel olur.
Yeni Aydınlatma
[QUOTE=Cyber_Scout]Monte Carlo şahane olucak !😱🥶[/QUOTE]

Denenir mi üstad [:?]

Co2 vermeme az kaldı deli cesareti deneyebilirim [:lol:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.