ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tata
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
516
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 43 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1119 [4.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
527 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ata dalkıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

38x25x17 betta balığı 65x35x25 2 japon balığı 160x60x60 2 oscar balığı

SON 10 MESAJI

Arkafon Yansıması
[QUOTE=RavenCarrion9]

Şuan arkaplanı söktüm sadece oda ışığım açıkken sorun yok fakat akvaryum ışığını açtığım an bütün yüzeylere kabarıyor sanırım akvaryum ışığını açınca bütün yüzeylerde yansıma oluyor. Bunu düzeltmemin yolu var mıdır ne yapmalıyım?[/QUOTE]
ben siyah fon yaptım önemli ölçüde düzeldi onun dışında bilmiyorum.
Arkafon Yansıması
[QUOTE=RavenCarrion9]

Akvaryum arka planını söktüm fakat sorun hala devam etmekte. Hava kararınca akvaryumun ışığı açık olsun olmasın odanın ışığı açık olsun olmasın akvaryumun yüzeylerine bakıp kabarmaya devam ediyor tankın içi aydınlık dışarısı biraz karanlık olduğu anda yüzeyler yansıma yapıyor diye düşünüyorum. Sanırım akvaryum akrilik olmasından dolayı daha çok yansıma yapıyor. Betta balığı bu duruma alışır mı veya ne yapmam gerek fikirlerinizi bekliyorum.
[/QUOTE]
Betta alışmaz bence bendede mavi arka fon vardı odanın ışığını kapattığımda yansımasını görüyordu. Şuanda siyah var odanın ışığını kapattığımda çok nadir rastlıyorum.
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
[QUOTE=Ehtiyar]Bu sizin kararınız olmalı, uygun saklanma alanları ile denenebilir veya geri verilebilir.

Bu sizin kararınız olmalı, uygun saklanma alanları ile denenebilir veya geri verilebilir.[/QUOTE]
Balığı geri vermeyi düşünüyorum ve tigera tek bakmayı düşünüyorum hemde tahminimce çok iyi büyür ve hacimin yeterliliğinden dolayı epey sağlıklı olur. Dekor konusunda kökler aşırı pahalı bu yüzden o konuda bütçe gerekecek.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/210920251055001.jpg[/IMG]
Zete yola çıktım. Klavye temizlemek için falan hava iten temizlik aletleri var onla hava bastım.[EDIT]Tata,2025-09-21 11:06:35[/EDIT]
[QUOTE=Ehtiyar]Geçmiş olsun, tamamen boşaltınca ortqmı hepten kaçacak yeri kalmayacak albinonun. Kafes teli ile ayırın veya beş on litrelik su damacanasına koyun epeyce küçük delik açıp tankın içinde ayrı kalsınlar bari.[/QUOTE]
albinoyu iade etmeyi düşünüyorum. tiger kendine zarar vermiş gibi çünkü dekorlar hem yerden yüksek değil, hemde hiç kovalarken çarptığını görmedim zaten genelde suyun üst - orta seviyelerinde kovalıyor. sizce albinoyu iade etmek mantıklı mı?
[QUOTE=Ehtiyar]Direk dalıyor alttan, iç organlara. Kaya ve dalları kullanarak göz önünden kaçıp saklanabileceği ortam yapmalısınız. Böyle nefes aldırmıyor albinoya, filtreye saklanmaya çalışıyor. Bir köşeye doğru kaçıp dinlenebileceği yer ayarlamak lazım dallardan.[/QUOTE]
Elimdeki taşlarla birşey yapabilir miyim? Açıkçası balığı iade etmeyi de düşünüyorum çünkü alışamayacaklar gibi. Şuanda odada değilim ara sıra kontrol edeceğim ben odada yokken sanki bir tık daha az tartışıyor gibi ama odada değilim bilmiyorum tabii. Balığı zete iade etmek nasıl fikir sizce? Balığı iade ettikten sonra başka bir tür balık alabilir miyim? Yoksa gerek yok mu?
[VID]https://youtu.be/ePlKcbRhsjs[/VID]
bugün bir video daha çektim. şuanda kovalamacalar devam ediyor videoda ufak ufak yakalamıştım. şuanda bir tık daha şiddetli kovalaması. astronotun kafasında yeni bir yara oluşmuş videonun sonlarında gözüküyor. albinonunda kaçmaktan pulları dökülmüş biraz tiger pek izin vermedi vücudunu çekemedim pek albinonun. farkettiyseniz albino tigerdan uzaklaşma eğiliminde. tiger iç filtrenin arkasına kadar kovalıyor genelde. bazen filtrenin arkasındayken de kovalıyor. bezelye verdim bu yüzden bu kadar çok tortu var. sabah çoğu yemi tiger yediği için bezelye verdim karnı baya şişmişti. şimdi ikiside eşit miktarda bezelye yedi. albino kovalamacalardan sonra normal oranda yan dönüyor genelde. saat 20.50 düzenleme tarihinde, kovalama bir tık şiddetlendi.[EDIT]Tata,2025-09-20 20:50:56[/EDIT]
60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot
[QUOTE=Amatör balıkçı]

Bir oscar başına minimun 200L [:cik:][/QUOTE]
Aslında kum, dekor üstten bırakılan hava boşluğu derken o da yetersiz kalıyor.
60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot
Dediğinizin daha üstünde bir litrede bunu deneyimledim sayılır. 23 martta minnacık bir astronot aldım tek başına 200 litrede. matematikle hesapladığımda 20 cm olduğunda büyütecektim akvaryumu. sonra bir anda dedim ki, bu balığı ben 20 cmye getirene kadar 200 litre akvaryum ona küçük gelir, bütün işler zorlaşır diye düşündüm. daha bir hafta olmadı 160x60x60 akvaryum yaptırdım. şuanda 2 tane yaşıyorlar. şimdilik uyum konusunda sıkıntı çekiyorlar ama hallolacağını düşünüyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/140920252343231.jpg[/IMG]
60 litrede sağlıklı büyüyemecekler. en az @Ehtiyar 'ın dediği gibi büyük hacimli tank lazım. öbür türlü başınızı ağrıtır. ben kasım aylarını beklemedim çünkü bu şekilde daha sağlıklı büyümesini umuyorum. 60 litrede 3-4 ay bile sağlıklı yaşayacağını düşünmüyorum. ya balıkları iade edip büyük hacimli bir akvaryum kurun. emin olun çok daha fazla mutlu olacaksınız, tabi sizinle aynı orantıda balıklarda mutlu olacak[:)] tanıtım konusu açacağım yakında hala kafamda oturtamadığım şeyler var.[EDIT]Tata,2025-09-15 23:18:36[/EDIT]
[QUOTE=Ehtiyar]O büyüyünce fena devrilebilir amman dikkat, sağlam tutturun.[/QUOTE]
misinayla ufaktan bir sağdaki demire tutturdum, doğal yoldan buduyor şuan tiger oscar[:)))]
[QUOTE=Ehtiyar]Alt yüzgeçten biraz didiklemiş başkaca zayiat yok.[/QUOTE]
deve tabanını da ekledim videoda görüldüğü gibi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/150920252033071.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.