ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ziwa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2023 17:52
Son Ziyaret:
06 Ağustos 2023 14:26
Toplam Mesaj:
40 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Safa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Safa

SON 10 MESAJI

Elma Salyangozundan Kurtulmak
[QUOTE=Lennie]Elma salyangozları suyun dışına yumurtlarlar. Dolayısıyla popülasyon kontrolü çok basittir. Bahsettiğiniz salyangoz elma mı (Pomacea bridgesii ya da Pomacea diffusa) emin olamadım. Elma da çok geniş bir terim alsında. Bu mystery snail dediğimiz türden mi? Fotoğraf paylaşır mısınız?

Aldığınız dişiyi yetişkinken mi sahiplendiniz ya da elinizde önceden bir erkek var mıydı? Dişiler çok uzun süre sperm stoklayabiliyor, ancak hiç bir erkekle aynı ortamda tutulmadıysa dişinin yumurtalarının döllenmiş olması mümkün değil. Elma salyangozları hermafrodit degildir. Dişi ve erkeğe sahip olmalısınız.

Yumurtalara gelince:
Suyun dışına bıraktıkları yumurtayı alıp bir buzdolabı poşetinde dondurabilirsiniz. 48 saat sonra ise donmuş yumurtaları ezip garantici olmak adına bir süre daha buzluktabekletebilirsiniz. Sonra ise yavru çıkmayacağından emin olduğunuz bu yumurtaları artık direkt çöpe atabilirsiniz.[/QUOTE]
Yumurta mı başka bir şey mi çözemedim. Küçük küçük yavrular doğuruyor direkt canlı yani yumurta gibi bir şey görmedim. Dün akşam yüzeye çıkıp baloncuk çıkardı bayağı sonra indiğinde birkaç tane daha yavru doğurduğunu gördüm.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238820/050820231029421.jpg[/IMG]
Elma Salyangozundan Kurtulmak
Merhabalar, akvaryumumda bir tane elma salyangozu var ama durmadan çoğalıyorlar. Bundan nasıl kurtulurum? Çöpe atıp ölmesine vicdanım el vermiyor verebileceğim kimsede yok.
Beta Balığı Hasta Mı?
[QUOTE=TuRKeR]Cinsiyetini görebilmek için resimleri büyütünce farkettim balığın kuyruğu yok. Yani kuyruk erimesi olmuş ve karnınd da şişlik var . Büyük olasılıkla oğlanda iç parazit var.[/QUOTE]

Tedavi olarak ne önerirsiniz?
Beta Balığı Hasta Mı?
@TuRKeR Bu balığın cinsiyeti nedir birde?
Beta Balığı Hasta Mı?
[QUOTE=TuRKeR]Betalar her zaman hastadır. İki tavsiyede bulunabilirim. Filtrenin havasını mümkün olduğunca kısın. Betalar çok hareketli suyu sevmezler. Bir de elodea yı plastik saksısından çıkarın. O saksılar geri dönüşüm kalitesiz plstikten yapılıyor. Salınım yaparak canlıyı zehirler.

Edit: Bir de keskin kenarlı deniz kabuğu vs. Şeyleri akvaryuma koymayın. Balık mukozayı çizerse bi daha iyileşemiyor.[/QUOTE]

Teşekkürler, balığın üzerindeki kahverengi ya da kırmızı benzeri lekeler nedir?
Beta Balığı Hasta Mı?
Merhabalar, dün bir beta aldım. Çok hareketsiz ve dipte bir şeylere yaslanarak yatıyor. Aldığımda da böyleydi ama bugün biraz daha kötü. 3-4 çeşit yem kullanıyorum.

Fotoğraf:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238820/080720232356471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238820/080720232356571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238820/080720232357071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238820/080720232357261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238820/080720232357371.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238820/090720230004511.jpg[/IMG]

Hastalık Belirtileri: Durgunluk, dipte yatma ve kahverengi lekeler.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30 litre.

Filitrasyon: Tetra APS 50 + Xinyou XY 2008[EDIT]ziwa,2023-07-09 00:05:28[/EDIT]
30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Yaşar?
[QUOTE=SteveH]
Başka eklemeseniz iyi olur[/QUOTE][QUOTE=Mertkrdmr]

filtrasyon iyi ise yükü kaldırabilir bence ama değişik bir türden ziyade neon tetra ekleybilirsiniz çünkü onlar sürü balığıdır.[/QUOTE][QUOTE=bauk]30 litrelik bir akvaryum, 3 adet neon tetra, 1 adet siyah moli ve 1 adet lepistes balığı için oldukça küçüktür. Bu balıklar, genellikle daha büyük akvaryumlar ve daha geniş yaşam alanları gerektiren türlerdir. Neon tetralar, küçük sürü balıklarıdır ve en az 60 litrelik bir akvaryumda daha iyi hissederler.

30 litrelik akvaryumunuz için daha uygun ve daha az yer kaplayacak türleri düşünebilirsiniz. Bazı öneriler şunlar olabilir:

Kardinal Tetra: Neon tetralara benzer görünüşte olan ve benzer ihtiyaçlara sahip olan kardinal tetralar, daha küçük bir akvaryumda daha rahat yaşayabilirler.

Endler Guppy: Lepistes balığına benzer görünüşte olan endler guppyleri, renkli ve hareketli balıklardır. Bu tür, küçük akvaryumlarda da başarılı bir şekilde yaşayabilir.

Cherry Karides: Renkli ve küçük karidesler olan cherry karidesleri, bitkili akvaryumlarda popüler bir seçenektir. Hem balıklarınıza eşlik edebilirler hem de akvaryumunuzun estetiğini artırabilirler.

Betta Balığı: Betta balıkları, tek başına yaşamayı tercih eden ve oldukça renkli olan balıklardır. 30 litrelik bir akvaryum, betta balığı için yeterli yaşam alanı sunabilir.

Dikkat etmeniz gereken nokta, balıkların uyumlu olması ve su parametrelerine uygun yaşam alanı sağlanmasıdır. Balıkları eklerken, su sıcaklığı, pH seviyesi ve diğer su parametrelerini kontrol etmeyi unutmayın. Ayrıca, akvaryumunuza bitkiler eklemek, balıklarınızın doğal yaşam ortamına benzer bir ortam sunmanıza yardımcı olabilir.[/QUOTE][QUOTE=FerKan]Linki inceleyebilirsiniz;

https://www.akvaryum.com/Forum/kucuk_akvaryumlara_balik_onerileri_k893815.asp[/QUOTE][QUOTE=BeyzPl]Şu anki balık türleri daha geniş akvaryumlara ihtiyaç duyar. Buna ek olarak özellikle neon tetrayı bu kadar az sayıda bakmanız doğru değil. Sürü veya grup balığı olduğu söylenen balık türlerinde bu ayrıntıya dikkat edin. Ve sayılarını da ona göre ayarlayın. [/QUOTE]

Şuan olduğu gibi bıraksam sorun olur mu?
30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Yaşar?
Bitkili, ısıtıcılı ve pipo filtreli 30 litre bir akvaryumum var. Şuan 3 tane neon tetra, 1 tane siyah moli ve 1 tane lepistes balığım var. Bu balıklar bu akvaryum için uygun mudur? 26 derece sabit akvaryum. Başka ne tür balıklar ekleyebilirim?

Bilgisi olan var mıdır?
Beta Hasta Oldu
[QUOTE=AquaPuella]


En az 6 adet dişi endler olabilir. Sürü balıkları oldukları için minimum 6 adet olması tavsiye edilir.

Salyangoz için Ramshorn salyangozu olur ancak üremelerinin önüne geçemezsin. Yemlemeyi daha az ve dikkatli yaparsan üreme hızlarını biraz yavaşlatırsın. Doğan Ramshornlar genelde çok büyük boyuta ulaşmazlar. Çoğunluğu bezelye boyutunda kalır. Sebebi salyangoz nüfusunun artması ve tanktaki ölü bitki kaynağını çabuk tüketmeleri. Salyangoz ne kadar çok yerse o kadar çabuk büyür. [B]Bir diğer dikkat etmen gereken de ölü bitkileri ve yaprakları sık sık temizlemen. Hem salyangoz sayısını arttırır hem de suyun kalitesini düşürür. [/B]

Tek bir tane Ramshorn ile başlayabilirsin. Ama o da çok geçmeden kendinden klon yavrular çıkaracaktır:) Ramshornlar hem eşeyli hem eşeysiz ürer. Üremesi daha yavaş olan veya zor olan başka salyangoz türü alternatifleri de var. Elma salyangozu olabilir mesela. Ama o da üstü açık tanklarda dışarı çıkabiliyor. Gerçi suyun kalitesini düzenli tutarsan - ki bu da düzenli su değişimi ile mümkün - Elma Salyangozunun tanktan dışarı çıkma olasılığı düşük olur. Ama asla emin olamazsın. Salyangozun ne düşündüğünü bilemeyiz:)

[B][K]Önemli not:[/K][/B] Bitkili tank için en uygun kum siyah hagen kumdur. Bu kuma basit bitkileri gömebilirsin. Kuma gömülen gömülmeyen bitkileri iyi araştırman gerek. [B]Siyah hagen kumda gömülü bitkili tankta dip çekim yapılmaz.[/B] Yalnızca yüzeyden su değişimi yapılır. Haftada 2 defa %20 su değişimi yeterli olacaktır. Bu yüzdelik bitki yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.[/QUOTE]
Akvaryumumda bir tane salyangoz var minik. Bitkiden mi geldi bu?
Beta Hasta Oldu
[QUOTE=AquaPuella]

Bitki olarak Anubias da ekleyebilirsin. Bitkileri arttırman yerinde olur. Bettanın saklanması için seramik yuvalık veya hindistan cevizi koyarsan, bettanın saklanma ihtiyacını sağlamış olursun. Bitkiler yoğun olsaydı ekstra yuvalık vs alman gerekmezdi. Yaprakların arasında saklanırdı.

Bitkili tankta dip çekim yapılmaz. Onun yerine, yemlemeyi az yap ki artık yem kalmasın. Bettanın dışkısı bitkilere gübre olacaktır. Gördüğüm kadarıyla bitkiler elodea? Bu bitki kolaydır ama çok fazla nitrat emer, çevresindeki diğer bitkilere gübre bırakmaz. Benim tavsiyem ek olarak anubias türü bitki. Özellikle büyük olanlarından olursa bettaya müthiş gölgelik sağlar. Tabii kullandığın led de önemli. Bitkiye ve tankın derinliğine göre ledin renkleri ve wattı olmalı. Anubias loş ışık sever mesela.

Tanka birkaç tane ramshorn ekleyebilirsin.



En az 6 tane dişi endler ekleyebilirsiniz. Erkek endler olmaz çünkü;

[B]1. Renkliler ve bettayı gererler. Betta renkli hiçbir balığa gelemez.
2. Erkek endlerler dişileri gebe bırakıp durur, endler sayısının önüne geçemezsin.[/B]

Betta dişi endlerleri de arada kovalar ama çok sorun etmez. Özellikle bir süre sonra tankı paylaşmaya alışırsa. Tabii burada önemli bir ölçüt tankın yoğun bitkili olması. Bitki çoksa endlerler güzelce saklanır ve tankta huzur bozulmaz. [/QUOTE]
Bende dişi endler ve salyangoz alacağım.

Kaç tane dişi endler almalıyım? Tankım 30 litre.

Birde salyangozun üremesini çoğalmasını istemiyorum kaç tane hangi tür almalıyım?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.