ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
egemenc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
132
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Nisan 2026 22:29
Toplam Mesaj:
209 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
59 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen Candan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Egemen Candan

SON 10 MESAJI

Betta Üretim
[QUOTE=Saltuk Tatlı]Merhaba,yanıtınız için teşekkür ederim ama dişi yumurta toplamıştı zaten.Sadece erkeğin kurlarına cevap vermiyordu.Ben de ayırdım zaten ayıralı 2 gün oldu.Bu süreçte canlı yemle besleyip kondisyonlarını baya arttırmayı düşünüyorum özellikle dişinin.[/QUOTE]
Selam,Sevgili,Dostum.
Dişi hazır değilse çiftleşmezler siz ne yaparsanız yapın.Dişiye güç kazandırmaya çalışın.
Akvaryumdaki İnorganik Besinler
Selam,Sevgili,Dostlarım.
Bugün tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Yaptığım ve tecrübelerimden yararlanmak size yardım edecektir.
Öncelikle Her 100 litre ve su değişimlerinde 1 şişe sade maden suyunu akvaryuma döküyorum homojen bir karışım olması için sade sodayı döktüğümüz akvaryumu kepçe ile karıştırıyoruz.

Balıklarda bizim gibi vitamine ihtiyaç duyar bu yüzden Deep Fix Fishtavit(Balık Vitamin
) her 100 litreye 20 damla olacak şekilde hergün veya su değişimlerinden sonra kullanıyoruz.

Fishtavit,yavru verimini artırır,anaç balığın çiftleşmesini sağlar.Yavru kalitesi artar.Yaşam süresi uzar.Hastalığa karşı direnç oluşturur ve hastalığa yakalanmasını engeller.Hasta balıkta ise hızlı bir şekilde iyileşme gösterir ve hastalıktan kolay çıkar.

Bilmiyorum bazı hobitaşlar farklı düşünebilir veya bunlar uymayabilir ama ben bunları tecrübe ettim.

Okuyanlara ve faydamız dokunanlara teşekkür ederim.Saygılar,Sevgilerimle,Hoşça Kalın.[:nazar:]
Betamın Kuyruk Erimesi
[QUOTE=tahacand2][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278808/230420261752091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278808/230420261752101.jpg[/IMG]

- Herkese merhabalar, Betamın kuyruğu uzun bir süredir bu şekilde. Pipo filtrem güçlü bir akıntı oluşturmayacak şekilde ayarlı. Suyun sıcaklığı 27 derecede sabit. Ocak da balığımı aldım, aldıktan 15 gün sonra da görseldeki kurulumu yaptım. 20-25 gün önce de neriteleri ekledim. İnternette çeşitli yerlerde ve yapay zeka gibi bilgi alabileceğim noktalarda kuyruk erimesi ile alakalı çok fazla bilgi var fakat birinci ağızdan ve tecrübeli arkadaşlardan duymak istediğim için sizlerden konuyla alakalı yardım istiyorum.
- Sabah ve akşam kum tanesi kadar olan yeminden ortalama 7-8 adet veriyorum, Betanın midesi gözü kadardır lafından kaynaklı çok fazla yemleme yapmıyorum. Haftada bir gün aç bırakıyor, haftada 1 gün %20-30 su değişimi dip çekimi yapıyorum( akvaryum 25 litre). Hazır verilen artemialardan da aldım, su da 5 dk ıslattıktan sonra veriyorum.

Tüm öneri görüş fikir düşünce her şeye açığım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

dipnot: Yemini betaya özel olduğunu söyleyen yılların petshopundan aldım, markasını vs hatırlamıyorum ama Sera vb marka olmadığından eminim.
[/QUOTE]
Deep Fix Fishtavit kullan her 100 litreye 20 damla.Her su değişiminden sonra kullan.1 Haftaya toparlar.Hergün damlat.
Betta Renk
[QUOTE=sertacsut][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269260/220420262211341.jpg[/IMG]
Bettamın gövde kısmı pembemsi şeffafımsı duruyor herhangi bir hastalığı vs var mı gövdesi beyaza döner mi yardımcı olur musunuz

??[/QUOTE]
Yakından resmini çekebilir misin,göremiyoruz.
Salihscaping Natural :] 60x40x40
[QUOTE=VeyselSinayder]Ölçüler: 60/40/40 | Full ultra clear rodajlı
Canlı Türleri: henüz yok
Filtrasyon: Sobo VF901 Uv Lı Dış Filtre
Aydınlatma: AquaReef f30
Kum:Tropica soil 9 LT
4 kg Dere kumu
Tüp : 5 Lt Co2 Dolumlu Tüp
Regulator : AquaPro selenoid valfli
Tropica difuzor
Bitki Türleri: Alternanthera reineckii Mini
Vallisneria
Monte carlo
(Micranthemum tweediei)
Rotala H'Ra
Moss
Hydrocotyle Tripartita
Tankın Yaşı: 3. Gününde bugün :)
Filtrasyon ve Işıklandırma: aqua reef f30

Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268315/220420262328111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268315/220420262328151.jpg[/IMG]

Selam herkese Salih ben istanbuldan 33 yaşındayım 3 senedir hobi takipcisiyim sonunda bi tanka cesaret edip böyle bişey tasarlattım ve merakla neler olacağını bekliyorum :) tecrübe edinmek icin burdayım ve hobi anlamında arkadaş edinmek icin buraya geldim. Tank ile alakalı yorumlarınızı , önerileri ve görüşlerinizi dinlemeye hazırım,, iyi forumlar [/QUOTE]

Selam,sevgili,dostum.
Valla akvaryum güzel olmuş eline emeğine sağlık olsun.Bayıldım.Bir tane vatoz küpü koymanı tavsiye ederim o akvaryumda çok güzel süper red tül,red marble tül yada l144 mavi göz tül bakılır.
Yanına bloody mary karideside koydun mu tamamdır,Bu iş bitmiştir.MaşaAllah Allah nazardan korusun.
Yeni Akvaryum Bakteri Transferi
[QUOTE=xellence07]Selamün aleyküm şuan monster balıklar besliyorum bu şimdi Tanganyika gölü trop türüne gecicem hassas olduklarından suyu sıfırlayıp kumu temizleyip kaya ekleyeceğim ve troplari alicam
SORU/ suyu boşaltıp çeşme suyu eklendiğimde 1 adet japonu var 1 hafta onu besleyip bakteri oturmasını hızlandırma amaçlı ekleyebilir miyim ve siz neler yapmamı önerirsiniz
SORU2/ dıs filtre pipo kullanıyorum pipolarida yıkayıp 0dan eklicem fakat dış motoru yıkarken birkaç elyafa ellemesem mi hızlandırma amaçlı ama monster balık etle besledigimden endişeliyim birazda hızlı bakteri oturması lazım akvaryum 400 kusur litrede[:iyi:][/QUOTE]

Selam,sevgili,dostum.
Akvaryumcuya git balıkların suyundan al yada akvaryumcudaki filtreyi al poşetin içine filtreyi sık böylece bakteri kültürünü almış bulunuyorsun o suyuda akvaryumuna ekle.İşte bu kadar basit.
Betta Üretim
[QUOTE=Saltuk Tatlı]Merhabalar yaklaşık bir hafta önce black samurai erkek betta ve halfmoon dişi bir betta aldım.Ortama alıştıktan sonra üremeye aldım.Betta dişi kavanozda,erkek de akvaryumda olacak şekilde ayarladım.Birbirlerini görüyorlar,erkek kabarıyor dişi de bazen erkek kabarinca kaçıyor bazen sadece bakisiyorlar bazen de boyun egiyor gibiydi.Bunlari görünce hemen saldım dişiyi.Yaklaşık 2 saat geçti başlarında duramadım ama döndüğümde yumurta vs. göremedim.Dişinin yüzgeçleri yırtılmıştı ve biraz baya strese girmişti.Ben de o yüzden ayırdım.Disi iştahlı,yemek yiyor gayet ama erkek iştahsız üreme moduna geçmiş.Erkek canlı yeme de tepki vermiyor neredeyse.Kurunu yapıyor erkek ama sizce napmaliyim dişiyi farklı bir yere alıp dinlendirelim mi 3 4 gün daha mi deneyelim[:?]yoksa salayım mı bilemedim hiç dişi çok kararsız erkeği de görünce biraz stres oluyor solunumu fln hızlanıyor erkek kabarinca sonuç olarak napmalıyım?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244532/220420262329031.jpg[/IMG]
Dişinin fotoğrafı da bu şekilde üreme çizgisi fln göremedim yumurta tupcugu dışarıda ama [/QUOTE]

Selam,sevgili,dostum.
Dişi yumurta toplayınca şişer o zaman koyacaksın bırak birbirlerine baksınlar ama erkek yem yemiyorsa dişiyi çıkar.
Bitki Akvaryumu İçin Aldıklarım Uygun Mu?
[QUOTE=peace41]Merhaba arkadaşlar.
Bitkili akvaryum kurmaya niyetlendim. Ama hayatımda ne bir akvaryuma dokundum nede bilgi ve tecrübeye sahibim. Forumda okuduğum konulardan mesajlardan bir liste yaptım ve uygun fiyat yakaladıklarımı aldım.
Zorlandığım yerlerde yardımınıza ihtiyacım var malzeme konusunda.Benim aldıklarım yada kararsız kaldıklarım bunlar başka alacağım konularda kaçırdığım ürünler varsa muhakka olmalı dediğiniz ürünler malzemeler varsa yardımcı olursanız sevinirim mesela difüzör hortumu kaç mm olacak bilmiyorum [:D]

Bitki:Monte Carlo-Cuba olacak
Canlı:Neon Tetra-karides-Galaxy Rasbora-nerite-sae alınacak
Akvaryum:60x40x40 Full Ultra Clear alındı 8mm
Arka fon:Brillant Kendinden Yapışkanlı Akvaryum Arka Fon Kumlama 1 Mt x 60 Cm alındı
Filtre:Aquael Ultramax 2000 alındı
Isıtıcı:Aquael Platinium Heater 100W alındı
Co2:5lt tüp-Diamond Co2 Selenoid Regülatör alındı
Kum: Tropica Aquarium Soil Bitki Kumu 12 Lt-Akvaryum İçin Doğal Lav Taşı Kırığı 10-20mm 10 Lt 6200Gr alındı
Işıklandırma:36w malzemeler alındı yapılacak
Ph:Seachem pH Checker Indicator Seti alındı
Difüzör:Karar veremedim -hortum kaç mm olacak
Budama seti:Mufan Akvaryum Bitki Budama Seti 6li Seti alındı
Dekor-kaya:Dragone Stone Hardscape-Keitir Stone Tasarım Kayası-BLACK SEİRYU karar veremedim
Gübreler :Forumdan DIY gübre alınacak
Cam temizleme:Creaqua Eraser Brick Cam Temizleme Pedi[/QUOTE]

Akvaryum ölçülerin 60x50x50 olsun litreden kazanç sağlarsın.
Balıkları alınca akvaryumcunun akvaryumundaki su ile beraber al bakteri kültürü hazır oturmuş olduğundan ölüm yaşamazsın.Tüm malzemeleri sıcak su,sirkeli ve sade soda ile birlikte yıka.

Deep Fix Fishtavit(Balık vitamini hastalığa yakalanma oranını düşürür,yavru verimin artar,dişi erkek balık veya omurgasızlar çiftleşme isteğini artırır kısa sürede çiftleşirler.) + sera baktapur tablet + Tetrar algae yem + metilen mavisi al.Su düzenleyici almana gerek yok onun yerine hacmin küçük olduğundan hepsini damacana su kullan.
Ben 2006 dan beri bu hobideyim bir araba parası para harcadım.Bir işi yapıyorsan hakkıyla yapacaksın, 3,5 kuruşun hesabını yapmayacaksın.
Eksik birşey varsa hobici arkadaşlarım tamamlasınlar.
Beta Balığı
[QUOTE=Myz26]Merhabalar, yakın zamanda Beta balığı bakmayı planlıyorum ve bu hobide yeniyim.Filtresi,ısıtıcısı,akvaryumu,bitkisi ve en önemlisi Beta balığını İstanbul'da uygun fiyatla nereden alabilirim ? Beta balığı beslemek hakkında bilmem gerekenler nelerdir?[/QUOTE]
[URL]https://www.facebook.com/profile.php?id=100068117160069[/URL]
Bu arkadaşta kaliteli balıklar var.Şehir dışı beta alabilirsin labirentgiller olduğundan bir nevi akciğerleri var.Havadan nefes alabilirler.
Sıkıntısız gelir yani evham etme.
Çamur Zıpzıpı
Selam,Sevgili,Dostum.
Isı veren kayalar var elektirkli ondan alacaksın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.