ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ByCruel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2021 20:50
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Samet EMİNÇE
Doğum Tarihi:
22 Haziran 1984
İl:
Kocaeli
Meslek:
Web Tasarım ve Programlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Samet EMİNÇE
SON 8 MESAJI
Eheim 400 ve 200 hava motoru körük geçme yerleri
[QUOTE=Avcsn]Çözümü bilmiyorum ama bir şey sormam gerek hava motorlarının sesinden memnun musun? Bende almayı düşünüyorum ama emin olamadım çok gürüştü çıkarıyor mu?[/QUOTE]
Gördüğüm kadarı ile konu hortlamış.
Soruna gelecek olursak bende çok uzun zamandır Eheim 400 hava motoru kullanıyorum. İnanın bundan daha sessizini bulamazsınız.
Anadolu pet sana bir sorum olacak bahsetmiş olduğum hava motorunun körük lastikleri ve lastiklerin bağlantı noktaları kırıldı 6-7 yıllık makina. Körük takımının fiyatı nedir elinizde mevcutmu
[QUOTE=Avcsn]Çözümü bilmiyorum ama bir şey sormam gerek hava motorlarının sesinden memnun musun? Bende almayı düşünüyorum ama emin olamadım çok gürüştü çıkarıyor mu?[/QUOTE]
Gördüğüm kadarı ile konu hortlamış.
Soruna gelecek olursak bende çok uzun zamandır Eheim 400 hava motoru kullanıyorum. İnanın bundan daha sessizini bulamazsınız.
Anadolu pet sana bir sorum olacak bahsetmiş olduğum hava motorunun körük lastikleri ve lastiklerin bağlantı noktaları kırıldı 6-7 yıllık makina. Körük takımının fiyatı nedir elinizde mevcutmu
Dişi Kribensis
[QUOTE=Makkaya]Akvaryum boyutlariniz nedir? Buyuk ihtimal tek oldugu icin cikmiyordur. Diger cinsiyeti koydugunuzda es tutup yumurta dokerlerse ve akvaryum olculeriniz ufaksa diger baliklarinizi unutun, katliam cikartirlar.[/QUOTE]
Bu hususta kesinlikle haklısın 100x50x40 200lt akvaryumda bile 1 tane kardinal neon birakmadilar. Kirqz barb larimida katlettiler :/
[QUOTE=Makkaya]Akvaryum boyutlariniz nedir? Buyuk ihtimal tek oldugu icin cikmiyordur. Diger cinsiyeti koydugunuzda es tutup yumurta dokerlerse ve akvaryum olculeriniz ufaksa diger baliklarinizi unutun, katliam cikartirlar.[/QUOTE]
Bu hususta kesinlikle haklısın 100x50x40 200lt akvaryumda bile 1 tane kardinal neon birakmadilar. Kirqz barb larimida katlettiler :/
Kribensis Akvaryuma Aktarma (yumurtalı)
Az evvel baktığımda yumurtaların çoğunun yerinde olmadığını gördüm. Yuvanın içinde 10 civarı yumurta var ve tavanda değil yerde duruyorlar. Ve Yuvanın giriş kısmının önünde de 15 civarı. Diğerleri nerede bilmiyorum. Yemiyorlarda üstelik.
Açıkçası yumurtaların asılı durduğu yerde seffaf kılcal seyler sallanıyor şuan 24 saat gibi bir sürede yumurtadan çıkma ihtimalleri mümkünmü? Ve yumurtaların buyukluklerine bakarak sallananlara bakınca o yumurtalardan bu kadar minik seylerin cikacagina inanamiyorum. Orantisiz gibi geliyor bana[:?][EDIT]ByCruel,2018-10-31 21:40:33[/EDIT]
Az evvel baktığımda yumurtaların çoğunun yerinde olmadığını gördüm. Yuvanın içinde 10 civarı yumurta var ve tavanda değil yerde duruyorlar. Ve Yuvanın giriş kısmının önünde de 15 civarı. Diğerleri nerede bilmiyorum. Yemiyorlarda üstelik.
Açıkçası yumurtaların asılı durduğu yerde seffaf kılcal seyler sallanıyor şuan 24 saat gibi bir sürede yumurtadan çıkma ihtimalleri mümkünmü? Ve yumurtaların buyukluklerine bakarak sallananlara bakınca o yumurtalardan bu kadar minik seylerin cikacagina inanamiyorum. Orantisiz gibi geliyor bana[:?][EDIT]ByCruel,2018-10-31 21:40:33[/EDIT]
Bu önerinizi deneyeceğim. Insallah olumlu netice alırım.
Teşekkürler
Bu önerinizi deneyeceğim. Insallah olumlu netice alırım.
Teşekkürler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209615/301020182218551.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaşlar;
Öncelikle imla hataları için özür dilerim. Telefonla ancak bu kadar duzeltebiliyorum.
Geleyim aklıma takılan soruya. 200lt. Bir akvaryumda boy aralığı 14-18cm arası değişen 2 takım damızlık discuslarım , 1 takım plati, 4-5 cüce vatoz 4-7cm aralığında, 2 çöpcü , 3 elma salyangozu yaklaşık olarak küçük mandalina büyüklüğünde ve 2 de kiraz barb var.
Yukarida belirtmis olduğum baliklarin icinde 1 takimda kribensis var ve bugün vatoz yuvaligina yumurta dokmusler ve cok iyi savunuyorlar yuvayi. Fakat yumurtalar 2-3 gun icinde catlayip anne baba ile akvaryumda tuzmeye basladiginda discuslar bunlari birbir avlayacaklar. 60cmlik bir akvaryumum mevcut. Yumurtalarla birlikte anaclari ana tanktan su cekerek 60cmlik akvaryuma aktarsam anne ve baba yumurta bakimini birakirmi?
Fikirlerinize açığım arkadaşlar. En kötü ihtimal ilk yavruları discuslara yem edeceğiz :/[EDIT]ByCruel,2018-10-30 22:27:39[/EDIT]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209615/301020182218551.jpg[/IMG]
Merhaba arkadaşlar;
Öncelikle imla hataları için özür dilerim. Telefonla ancak bu kadar duzeltebiliyorum.
Geleyim aklıma takılan soruya. 200lt. Bir akvaryumda boy aralığı 14-18cm arası değişen 2 takım damızlık discuslarım , 1 takım plati, 4-5 cüce vatoz 4-7cm aralığında, 2 çöpcü , 3 elma salyangozu yaklaşık olarak küçük mandalina büyüklüğünde ve 2 de kiraz barb var.
Yukarida belirtmis olduğum baliklarin icinde 1 takimda kribensis var ve bugün vatoz yuvaligina yumurta dokmusler ve cok iyi savunuyorlar yuvayi. Fakat yumurtalar 2-3 gun icinde catlayip anne baba ile akvaryumda tuzmeye basladiginda discuslar bunlari birbir avlayacaklar. 60cmlik bir akvaryumum mevcut. Yumurtalarla birlikte anaclari ana tanktan su cekerek 60cmlik akvaryuma aktarsam anne ve baba yumurta bakimini birakirmi?
Fikirlerinize açığım arkadaşlar. En kötü ihtimal ilk yavruları discuslara yem edeceğiz :/[EDIT]ByCruel,2018-10-30 22:27:39[/EDIT]
Balıgımda Oluşan Büyük Leke
Aynı sorun beninde 1 damızlık erkegimde mevcut. Yer tutma kavgası yapan 2 erkek birbirlerine cok vuruyorlardı. Bu sebepten olduğunu düşünmüştüm fakat değil.
Bu konuda uzman bi arkadaş yanitlarsa sevinirim.
Su değerleri çok iyi sıcaklık 30 derece. Oldukça da keyifliler.
Aynı sorun beninde 1 damızlık erkegimde mevcut. Yer tutma kavgası yapan 2 erkek birbirlerine cok vuruyorlardı. Bu sebepten olduğunu düşünmüştüm fakat değil.
Bu konuda uzman bi arkadaş yanitlarsa sevinirim.
Su değerleri çok iyi sıcaklık 30 derece. Oldukça da keyifliler.
Su Piresi Üretimi (kolay)
Merhaba arkadaşlar;
Yıllar yıllar sonra foruma geri döndüm.
Konuyu gezinirken fark ettim. Spirulina diye tabir edilen yeşil alg ve mavi-yeşil alg ve benzeri turevlerinden oluşan Fitoplankton yani Yeşil Su.
Rengi sizi aldatmasın kimse yoktan fitoplanktonu yaratamaz. Yani ister gübre kullanın ister soya tohumu tozu vs..
Akvaryum dip suyu, filtre pisliği, küçük vr büyük baş dışkısı, kanatların dışkısı hatta insan dışkısı ve çeşitli amonyak nitrat nitrit içerikli yogunlukları halinde doğaya dahi zarar verebilecek maddeleri algler temizler. Algleride Dahpnialar yani su pireleri. Yaptığım araştırmalarda çeşitli üniversitelerin yapmış oldukları projeleri dahi okudum. 10 çeşiti mevcut olan su pireleri için en temiz yöntem yeşil su ama zooplankton değil fitoplankton olmalı. Zooplankton da aynı su pireleri gibi hayvanlar topluluğudur ve mikroskop altında incelenebilir.
Bunun eksi bir tarafı var mı tabiki hayır Su pireleri kendisininde icinde bulunduğu zooplanktonları yiyerek beslenebiliyor. Fakat kaliteli yani protoin değerleri yüksek pireler fitoplankton yani alg beslemesi ile uretilenlerdir. Bu yapilan araştırmalarda. Takribi 50 dişilik bir su piresi 10lt. Vir cam kaba alınarak hava kompresörü ile hafif dalgalar oluşturularak doğal ortamı yakalanmaya çalışılmış. Alabalık larva yemi + tavuk gübresi vs. Bir karisimla 1 haftada bilgisayar ortamında yapılan sayımda adedin 26.000 e çıktığı görülmüştür. 2. Hafta 23.000 3. Hafta 18.000 olarak tespit edilmiş. Sebebininde fitoplankton kültürü ile daha hızlı cogaldiklari tespit edilmiş.
Bunlar cok ince ayrıntılar.
Cok derine girmeyelim.
Kisaxa bir yerden mavi-yeşil alg veya yeşil alg kültürü bulup alg kültürünü balık yemi veya sıvı gubre olan npk değeri 15+15+15 olan besinle besleyerek cogaltmaniz mümkün. Npk sıvı gubre kullanmayıp. Bunu yarasa ve solucan gübresi ilede yapabilirsiniz. 1.5-2.5lt veya 5lt. Bir kaç şişeye alg kültürünüzü bölerek asılayın. Aşılama yapacağınız suyu dinlendirin. Ve dinlenmeden sonra (ben solucan gübresi ile yapıyorum o yuzden ornekte solucan gübresi ile anlatıcam.) Solucan gübresini dar delikli bir beze alıp bir kaba koyun ve bu kaba su doldurun bir süre bekletin min. 15-20dak. Gübre suyu iyice emsin. Daha sonra bezi elinize alın gübre suya karismiycak sekilde iyice bir sallattirin ki gubredeki değerler suya karışsın. Ve bu suya alg kültürünüzü aşılayın. Hava motoru bağlayıp suya hava verirseniz. Alg kültürünüz Çok daha verimli olur. Sebebide alglerin aynı pirelerde olduğu gibi ışığa doğru ilerlemesinden kaynaklanır. Duragan sularda besin degeri dibe çöker ust seviyedeki sudan algler beslenir. Ve besin degeri azalinca olmeye baslarlar. 2. Olum sebebide ışık oranidir. Buna deginecek olursak alglerde tıpkı bitkiler gibi fotosentez yaparlar. Gündüz karbondiokdit tüketip oksijen üretir, gecede oksijen tuketip karbondikoksit üretirler.hava zehirlenmesi olmaması içinde hava motoru ile suyun havalanmasını sağlamak şarttır. Yeşil suyunuz kahve rengine dönerse kültür çökmüş demektir. Yeşil suyu dolabinizda dahi saklayabilirsiniz cok dayanıklı alglerdir. Saklama süresinde net bir rakam veremiycem ama tecrubemi soracak olursanız dolapta 2 ay kadar tutup tekrar asiladigim alg kültürü oldu ve yasamlarina devam edebildiler. Ayni birelerin uretimi durdurmasi gibi alglerde yaşam sartlarina ayak uyarak hayatta kaliyorlar. Nasanin mavi-yeşil ve yeşil algleri uzaya götürüp uzay boşluğunda 16 ay yaşadıklarını gördüklerinde inanamadiklarina bakacak olursak sasirmamak gerek.
Siz alg üretin algleriniz su pirelerine can versin. Doğal yöntem her zaman iyidir. Besin değerleri yüksek pireler için alg kültürü ile besleyin.
Not: Yazının tamamını telefondan yazdığım için imla hatalari ve duzenleyeme gibi sorunlar icin Özür dilerim.
Elimde 2 çeşit daphnia kültürü mevcut.
1. Çeşit : dahpnia magna yavrular artima yavruları kadar küçük hatta daha küçük minik yavrulariniz icin tamamen doğal yem. Damizliklari 1.5mm yi cok nadir geçiyor.
2. Çeşit : dahpnia nin 10 turunden hangisine girdigi arastirmadim. Fakat damızlık dişiler 3-3.5mm yi buluyor ve yavrularıda 1. Çeşit dahpnia magna ların damizliklarindan 0.2-0.5mm (yaklaşık olarak) daha küçük.
15-17 cm discuslarimi iri olan su piresi kültürü ile yavrularimida küçük tür olan dahpnia magna olan su piresi türü ile besliyorum. Keyifle yiyorlar.
Son olarak 3mm olan su pirelerini plati yavrularına attigimda neredeyse yavrularla ayni boyda olduklarını gördüm :)
Merhaba arkadaşlar;
Yıllar yıllar sonra foruma geri döndüm.
Konuyu gezinirken fark ettim. Spirulina diye tabir edilen yeşil alg ve mavi-yeşil alg ve benzeri turevlerinden oluşan Fitoplankton yani Yeşil Su.
Rengi sizi aldatmasın kimse yoktan fitoplanktonu yaratamaz. Yani ister gübre kullanın ister soya tohumu tozu vs..
Akvaryum dip suyu, filtre pisliği, küçük vr büyük baş dışkısı, kanatların dışkısı hatta insan dışkısı ve çeşitli amonyak nitrat nitrit içerikli yogunlukları halinde doğaya dahi zarar verebilecek maddeleri algler temizler. Algleride Dahpnialar yani su pireleri. Yaptığım araştırmalarda çeşitli üniversitelerin yapmış oldukları projeleri dahi okudum. 10 çeşiti mevcut olan su pireleri için en temiz yöntem yeşil su ama zooplankton değil fitoplankton olmalı. Zooplankton da aynı su pireleri gibi hayvanlar topluluğudur ve mikroskop altında incelenebilir.
Bunun eksi bir tarafı var mı tabiki hayır Su pireleri kendisininde icinde bulunduğu zooplanktonları yiyerek beslenebiliyor. Fakat kaliteli yani protoin değerleri yüksek pireler fitoplankton yani alg beslemesi ile uretilenlerdir. Bu yapilan araştırmalarda. Takribi 50 dişilik bir su piresi 10lt. Vir cam kaba alınarak hava kompresörü ile hafif dalgalar oluşturularak doğal ortamı yakalanmaya çalışılmış. Alabalık larva yemi + tavuk gübresi vs. Bir karisimla 1 haftada bilgisayar ortamında yapılan sayımda adedin 26.000 e çıktığı görülmüştür. 2. Hafta 23.000 3. Hafta 18.000 olarak tespit edilmiş. Sebebininde fitoplankton kültürü ile daha hızlı cogaldiklari tespit edilmiş.
Bunlar cok ince ayrıntılar.
Cok derine girmeyelim.
Kisaxa bir yerden mavi-yeşil alg veya yeşil alg kültürü bulup alg kültürünü balık yemi veya sıvı gubre olan npk değeri 15+15+15 olan besinle besleyerek cogaltmaniz mümkün. Npk sıvı gubre kullanmayıp. Bunu yarasa ve solucan gübresi ilede yapabilirsiniz. 1.5-2.5lt veya 5lt. Bir kaç şişeye alg kültürünüzü bölerek asılayın. Aşılama yapacağınız suyu dinlendirin. Ve dinlenmeden sonra (ben solucan gübresi ile yapıyorum o yuzden ornekte solucan gübresi ile anlatıcam.) Solucan gübresini dar delikli bir beze alıp bir kaba koyun ve bu kaba su doldurun bir süre bekletin min. 15-20dak. Gübre suyu iyice emsin. Daha sonra bezi elinize alın gübre suya karismiycak sekilde iyice bir sallattirin ki gubredeki değerler suya karışsın. Ve bu suya alg kültürünüzü aşılayın. Hava motoru bağlayıp suya hava verirseniz. Alg kültürünüz Çok daha verimli olur. Sebebide alglerin aynı pirelerde olduğu gibi ışığa doğru ilerlemesinden kaynaklanır. Duragan sularda besin degeri dibe çöker ust seviyedeki sudan algler beslenir. Ve besin degeri azalinca olmeye baslarlar. 2. Olum sebebide ışık oranidir. Buna deginecek olursak alglerde tıpkı bitkiler gibi fotosentez yaparlar. Gündüz karbondiokdit tüketip oksijen üretir, gecede oksijen tuketip karbondikoksit üretirler.hava zehirlenmesi olmaması içinde hava motoru ile suyun havalanmasını sağlamak şarttır. Yeşil suyunuz kahve rengine dönerse kültür çökmüş demektir. Yeşil suyu dolabinizda dahi saklayabilirsiniz cok dayanıklı alglerdir. Saklama süresinde net bir rakam veremiycem ama tecrubemi soracak olursanız dolapta 2 ay kadar tutup tekrar asiladigim alg kültürü oldu ve yasamlarina devam edebildiler. Ayni birelerin uretimi durdurmasi gibi alglerde yaşam sartlarina ayak uyarak hayatta kaliyorlar. Nasanin mavi-yeşil ve yeşil algleri uzaya götürüp uzay boşluğunda 16 ay yaşadıklarını gördüklerinde inanamadiklarina bakacak olursak sasirmamak gerek.
Siz alg üretin algleriniz su pirelerine can versin. Doğal yöntem her zaman iyidir. Besin değerleri yüksek pireler için alg kültürü ile besleyin.
Not: Yazının tamamını telefondan yazdığım için imla hatalari ve duzenleyeme gibi sorunlar icin Özür dilerim.
Elimde 2 çeşit daphnia kültürü mevcut.
1. Çeşit : dahpnia magna yavrular artima yavruları kadar küçük hatta daha küçük minik yavrulariniz icin tamamen doğal yem. Damizliklari 1.5mm yi cok nadir geçiyor.
2. Çeşit : dahpnia nin 10 turunden hangisine girdigi arastirmadim. Fakat damızlık dişiler 3-3.5mm yi buluyor ve yavrularıda 1. Çeşit dahpnia magna ların damizliklarindan 0.2-0.5mm (yaklaşık olarak) daha küçük.
15-17 cm discuslarimi iri olan su piresi kültürü ile yavrularimida küçük tür olan dahpnia magna olan su piresi türü ile besliyorum. Keyifle yiyorlar.
Son olarak 3mm olan su pirelerini plati yavrularına attigimda neredeyse yavrularla ayni boyda olduklarını gördüm :)
Yeşilsu (yeşilalg) Üretimi. Çok Basit Yöntem.
Merhaba arkadaşlar;
Tüm yorumları okudum. Banada biri fitoplankton kültürü verebilir mi? Tabi tatlı su için olandan arıyorum. Bulamazsam doğadan alacağım. Fakat çeşitli bakterilerinde istilasindan korkuyorum. Yakın olan biri olursa daha güzel olur. [:)]
Merhaba arkadaşlar;
Tüm yorumları okudum. Banada biri fitoplankton kültürü verebilir mi? Tabi tatlı su için olandan arıyorum. Bulamazsam doğadan alacağım. Fakat çeşitli bakterilerinde istilasindan korkuyorum. Yakın olan biri olursa daha güzel olur. [:)]
SON MESAJLAR
- Akvaryum Zeminini Çimlendirme Larvaklm, 20:47
Bitki Türleri ve Bakımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi recklesstr, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Ard Arda Öldü ArifhbsAquatics, 20:35
Yeni Üye Forumu - Nerite Salyangoz Dexter85321, 20:35
Omurgasızlar - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi Emirhans28, 20:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lda 16 Tül Vatoz İle L144 Tül Vatoz Eşleşmesi mightymurat, 20:06
Kedi Balıkları Forumu - Vatoz İle Karides sFENTYs, 19:52
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 19:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Dekorasyonu Doruk Koymatlı, 19:30
Yeni Üye Forumu - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Şevki37, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteste Kuyruk Erimesi Acl Yardm Yasin034, 19:14
Canlı Doğuranlar - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? Mirza Adar, 19:12
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beta Balıkları Taha Yanık, 18:45
Labirentliler - Safkan Velifera Mirza Adar, 18:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) Ehtiyar, 18:30
Bitki Akvaryumları Genel - Armatürk 1040l Armatür samuraibeta, 18:13
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu samuraibeta, 18:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Çalışmıyor Berkayv, 17:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Rengi Değişiyor samuraibeta, 17:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler samuraibeta, 17:40
Labirentliler - Nymphaea Lotus Red Çiçek Açtı Mderhan, 17:30
Bitki Akvaryumları Genel - 0 Bilgi 0 Tecrübe Lepistes Akvaryumu Kurmak İ Aguamentist, 17:22
Yeni Üye Forumu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun Orhan76, 16:52
Filtreleme Seçenekleri - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 16:40
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Yeni Başlayacağım Muhammedcay, 15:55
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Karışık Tetra Akvaryumu Taha Yanık, 15:39
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Basit Yeşil Su Yapımı TuRKeR, 15:12
Akvaryum Bilimi - Walstad Akvaryumu TugberkCelik, 15:08
Yeni Üye Forumu - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. TuRKeR, 14:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatürü Orhan76, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yavru Melek Balığı Akvaryumum bendeniztayfun, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimi Ne Zaman Yavruluğa Almalıyım Orhan76, 14:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Monte Carlo Yapraklarında Lekelenme Orhan76, 14:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Temizliği draff10, 13:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Aguamentist, 13:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Balıklarımda Beyaz Benek Hastalığı Ahmetaydin16, 13:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 30cm Küp Akvaryum Kurulumu Aguamentist, 13:08
Akvaryum Tanıtımı - Halfmoon Dumbo Veya Halfmoon Elephant Ear Betta samuraibeta, 11:57
İstanbullu Akvaristler - Arkadaşlar Yeni Akvaryum Orhan76, 11:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Düşük Bütçe İle Nasıl Akvaryum Kurarım? Lepistes.., 10:49
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Orhan76, 10:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığıma Ne Kadar Yem Atmalıyım? ShowaSanshoku, 10:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Allah Ne Verdiyse Tankı Vartego, 08:56
Akvaryum Tanıtımı - Tavsiyelerinize İhtiyacım Var Aguamentist, 08:42
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryumu Kurucam Aguamentist, 08:39
Yeni Üye Forumu - Bitkili Karides Elma Salyangozlu Akavryum Aguamentist, 08:28
Bitki Akvaryumları Genel - Balığım Karidesle Uyumlumu Aguamentist, 08:04
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Kadar Bitki Lepıstes Yavruları İçin Yeterlimi? Aguamentist, 07:58
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Kafa Hastalığı HOPPALA, 05:30
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 20:44
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 20:33
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 20:33
- Mega Dorsal Fullredler delir 19:54
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 19:40
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 19:40
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 19:40
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 19:40
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 19:15
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 19:15
- Weeping Moss Bysam 19:15
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 19:09
- Leptosoma Kitumba Firefighter 19:09
- Albino Nigripinnis Firefighter 19:09
- Saz Bitkisi selfish 18:47
- Elinizde Bakamadığınız Fazla Canlı Doğuran Var Mı? murat efe 18:39
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:24
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 18:12
- Christmas Moss Furkann 18:12
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 17:58
- Malawi Erkekler AlisBaba 17:43
- Dış Filtreler AlisBaba 17:43
- Çok Uygun Fiyat Acil Flowerhorn Thai Silk 16cm Behlultan 17:42
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 16:56
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 16:56
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 16:35
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 16:31
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 16:31
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 16:30
- Tetra 300w Isıtıcı, Tetra Aps 50 Hava Motoru Vs. diaslayt 15:52
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 15:52
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 15:37
- Altolamprologus Compressiceps Kagunga DenizUlucutsoy 15:31
- Cyprichromis Sp. 'leptosoma Kitumba Damızlık DenizUlucutsoy 15:31
- Ultra Clear Akvaryum,panda Ribbon,apisto Türleri yamansengonca 15:27
- Sessiflora, Micra, Gül, Rotala, Esakvarist 15:21
- 🌲🌳🌲🌳🌲🌳high Tech Bitkiler Nadir Türler🌲🌳🌲 hasancn 15:11
- Hızlı Olan Alır :) Tek Paket Vardır.85 Kök hasancn 15:11
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 15:11
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 15:07
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 15:07
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 14:51
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 14:51
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 14:51
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 14:51
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 14:40
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 14:39
- Yavru L333 Ve L201 fahrettin 14:24
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 14:11
- Spotted Angelfish Hiko 14:11
KULLANICILAR
- 145 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
KaanE,
samuraibeta,
lebowskia,
nejalt,
memilia,
recepbal,
Hobilik,
Samoo,
Cloudbuster,
angel246,
Gastropoda,
Hidro Dinamik,
Canbudakkkk,
FatihBezirgan,
gorkemortakci,
Şahinöztürk,
alexmiladora,
osmandbnl,
MertSoyumert,
Koksal Gurkan,
Taha Yanık,
Mderhan,
Trakyalist,
cafermutlu,
R0h1rr1m,
draff10,
Haluk0651,
alpernar,
aktugsedat,
TuRKeR,
MiSoSiKiaN,
kopruluonur,
mewtwo,
UmutMEHDİOĞLU,
Scrap aluminium mark,
Rafayel,
Balik76,
Hamite07,
Yaman123,
Aguamentist,
Ehtiyar,
Yiğit solak,
Larvaklm,
staha,
enisbrk,
Kamber Karaaslan,
Taha10,
euwre,
Sariyerlee,
Keremeker,
Mirza Adar,
ahmetfiratozkaya,
Oscar oscar,
DTxLorD,
Abudullah,
Predatorr,
Gursoyhasan,
mustafakaraman,
Formicasmind,
Atesufuk,
M.ekinoks,
Shinouzen,
BurAkvarist,
scorpion26,
Cmylr,
Behlultan,
ciways,
mitii,
Berkanozkan,
Avoure,
Denizcan38,
Brdk64,
Erdem054,
bytrmrt,
erosennin,
JapoJupo,
şansal,
hakan45,
karamanoglu,
asliaral,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.