ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquaticathearmi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]5016,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
36
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Mart 2026 17:46
Toplam Mesaj:
295 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
BEKİR ARMAĞAN ŞAHİN
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1984
İl:
Istanbul
Meslek:
PERSONEL MÜD.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ARMAĞAN ŞAHİN Apistogramma Üretim @aquaticathearmi

SON 10 MESAJI

Apistogramma Üretim Setim
Ölçüler:50x40x40 x 3 ... 4. yolda :)
Canlı Türleri:Apistogramma Macmasteri Red Shoulder , Hongsloi red/god , Elizabeth Red Bely
Bitki Türleri: Fern türleri , Anubias türleri , Cyripto Parva , Subulata , Vivipara ,cyperus halferi
Tankın Yaşı: 1 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma:Dış filitre - Led - Low tech bitkili
Tasarım ve Dekorasyon: Ada Horn , mangrow ve stump wood
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/20518/260320261305461.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/20518/260320261305591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/20518/260320261306131.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/20518/260320261306281.jpg[/IMG][EDIT]aquaticathearmi,2026-03-26 13:10:02[/EDIT]
Apistogramma Macmasteri
Merhaba...
Kurulumunuz ve balıklarınız hayırlı olsun.
Amacınız üretim mi?
Ro mu çeşme suyu mu kullanıyorsunuz?
Görsellikten ziyade amacınız üretim ise bir kaç tavsiyede bulunmak isterim ;
Bildiğiniz üzere Apistolar yumuşak su (düşük ph ve gh ) severler. Çeşme suyunda yavru alırsınız fakat yaşatma/büyütme sansınız oldukça düşük...Çeşme suyunuzun kh değeri yüksek olduğundan ph da artacaktır. Bir de tankta kullanmış olduğunuz taşlar suya salınım yapar düşüncesindeyim . ; bu da kh yükselterek ph ında artmasına ve dalgalanmasına sebep olacaktır.
Suyunuzun doğal yöntemlerle ph nı düşürmek için catappa yaprağı , kızılağaç kozalağı gibi ürünler kullanabilirsiniz fakat , tabanda aktif toprak , Ro suyu kullanmadıkça ph 'nızı stabil hale getirmeniz olanaksız.
Keyifli hobiler.
Longfin Rams
Eren Bey merhabalar , Hayırlı olsun , Maşallahları var...Tabanda sanırım dere kumu var. Çeşme suyu mu kullanıyorsunuz? RO mu?
90c45x45 High Tech Başlangıcı
Fatih Bey Merhaba...
Kurulumunuz hayırlı olsun. Elinize ve Emeğinize sağlık. Tabanda kum/toprak olarak ne kullandınız acaba?
Su olarak RO mu çeşme suyu mu kullanacaksınız?
Eklenecek canlılar da kırmızı ateş karides gördüm ; Kakadulara yem olacaktır , dikkat etmenizi tavsiye ederim...
Keyifli hobiler.
Soilde Yosun ?
Melih Bey Merhabalar...

Serkan Beyin de bahsettiği gibi Siyanobacterdir...Genelde yeni kurulmuş ve henüz bakteriyel döngüsü oturmamış tanklarda görülür...Su değişlerinden önce litraja göre apt fix ile oluşum olan bölgelere sıkabilirsiniz...Su değimlerinden sonra mutlaka akvaryuma bakteri kültürü girmeyi eksik etmeyin hatta bir süre ; 1 hafta boyunca bakteri kültürü girmeye devam edin... Nitrifikasyonu bu sayede oturtursunuz...Bir de bu süre zarfında ışık sürenizi azaltmakta fayda sağlayacaktır.
Keyifli hobiler.
Bitki Özellikleri Adet Bakımından Ne Olmalı
Burak Bey Merhabalar...
In vitrolar : bitkiden alınan hücre ve doku örnekleriyle steril ortamda kontrollü olarak yetiştirme anlamında kullanılmaktadır... Cup , jar ; kap veya kavanozu ifade edip bitki adetleri haliyle hacimden dolayı farklılık gösterir ; jar(kavanoz) olan daha fazla bitki içerir... adet olarak net bir ifade kullanılamaz. Ex vitro ise aynı ortamda süre gelen süreç içinde daha fazla gelişmiş bitki anlamı taşımaktadır...

Saksılı olanlar ise genelde stem adı verilen gövdeli bitkilerden budanarak çoğaltılmış ve emers(su üstü ) üretim çiftliklerinde yetiştirilmiş bitkilerdir. Genelde saksılar içinde 5-6 köklü bitkiler gelir.

İn vitronun avantajı steril olmasıdır... üzerinde salyangoz vs bulunmaz ve genelde ilk kurulumlarda tercih edilir.

Keyifli hobiler.
60 Litre Apisto
Merhabalar ...

Yeni kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun...Kurum yapacağınız listede bulunan kum '' Aquamins California Black Sand '' ise ph nızı düşürmeye etki etmeyecektir. Amacınız apisto üretmekse tankınızda ph düşürücü ve gh 'sı stabil tutan aktif toprak kullanmanızda fayda var. İlaveten RO cihazınızdan genelde nötr ( 7 ph) da çıkış alırsınız , aktif toprak bu suyun ph 'nı yavaşça düşürerek stabil hale getirecektir...Dediğim gibi amacınız apisto üretimi ise naçizane tavsiyem ; tek tür apisto ve bol bitkili bir tank oluşturmaktır... Tds ölçer de almanızda fayda var Ro suyuna mineral girerken mutlaka lazım olacaktır. Keyifli hobiler.[EDIT]aquaticathearmi,2026-03-24 11:46:46[/EDIT]
Ph Sorunu
Merhaba ... Ph i neden düşürmek istiyorsunuz ? Eğer amacınız yumuşak su değerlerinde balık beslemek içinse ; tankı bozup , tabanda aktif topraklı ( ph 'ı düşüren ve gh ı sabit tutan ) yeni bir kurulum yapmanız gerekir.Reverse Ozmos suyu kullanmıyor çeşme suyu kullanıyorsanız kh değeriniz yüksek olması sebebiyle ph nız sürekli yükseliş gösterecektir.
Apisto Macmasteri
Murat Bey , elinize ve emeğinize sağlık...
Tabanda kullandığınız kum türü nedir? Suya salınım yapma durumu var mıdır? Bildiğiniz üzere Apisto türleri yumuşak su şartlarını sever.
Tanganyika Karma Tankım
Sina Bey görüşleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim...Aklıma gelmedi değil fakat genişliğim malumunuz 50 cm olması nedeniyle ön alanı fazla işgal etmek istemedim.İlerleyen zamanlarda kum kelebekleri türü eklemek istiyorum , onların da rahatça hareket edebilecekleri yer kalmasını istedim açıkcası.
100 kg ye yakın kaya var.[EDIT]armaqan,2019-09-27 15:29:50[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.