ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquaticathearmi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]5016,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
80
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
337 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
50 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
3

BİLGİLER

Ad Soyad:
BEKİR ARMAĞAN ŞAHİN
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1984
İl:
Istanbul
Meslek:
PERSONEL MÜD.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ARMAĞAN ŞAHİN Apistogramma Üretim @aquaticathearmi

SON 10 MESAJI

Akvaryumun Son Hali
Mahir bey merhaba , yeniden hayırlı olsun...

led hakkında bir yorum yapamam ama sağ arka plan bitkileriniz co' ve yüksek ışık ihticı olan bitki... diğer bitkileriniz , mosslar fernler , anubiaslar çok fazla ışık ve gübrelemeye ihtiyacı olan bitkiler değiller... o sebeple çok yoğun gübrelemeden kaçının... tüketilmeyen fazla gübre yosun patlamıs olarak geri dönüş yapacaktır... düzenli ve bol miktarda su değişimi yapmanızı tavsiye eder bitkilerin gelişimine göre gübrelemeyi ölçeklendirmeniz tavsiye ederim. Keyifli hobiler.
Bitkilerin Gelişmemesi Hk.
Murat Bey merhaba , hayırlı olsun kurulumunuz...

Bitkilerinizin çoğu birkaç tür hariç yüksek ışık ve CO2 ihtiyaç duyan (high-tech) bitkiler , özellikle taban bitkileriniz , sol arkada solmaya başlayan ve sizin de belirttiğiniz aldığınızda kırmıza fakat artık kırmızı olmayan bitkiniz.

Akvaryumunuzu low-tech (düşük destekli ) tank olarak planlamalı ve bu konuda bitki araştırması yaparak yeniden düzenlemenizde fayda var... Aşırı gübrelemeden kaçının ve bol su değişimi yapın lütfen.. Keyifli hobiler.
Çözemediğim Problem
Merhaba ... geçmiş olsun ve bir daha yaşamamınız dileğiyle...
Bakım için yaptıklarınız olağan ve normal bir aksilik görünmüyor... Bazen ne yaparsanız yapın ölümler gerçekleşiyor maalesef . Ben bu durumu belirti vermeyen genetik rahatsızlıklar olarak tanımlıyorum.
Pipo filitreniz döngü için yerli olmuyor olabilir , iç filitrenizi yeniden çalıştırmada fayda var... Döngü tamamlanmıyorsa suyun sıcaklığı ile nitrat daha zehirleyici oluyor . Testiniz var ise bir bakın derim . İlaveten çeşme suyu kullanıyor ve su duzenleyici kullanmıyorsanız ağır metallerden dolayı o da sebep olmuş olabilir. Başka bir seçenekte aklıma gelen artemianızı açılmamış kistlerden iyi arındırmamışsanız onların yenmesi sonucu da oluşmuş olabilir.

Yeniden geçmiş olsun... Keyifli hobiler.
Akvaryum Tasarımı
Mahir Bey hayırlı olsun şimdiden kurulumunuz...

Bitkili akvaryumlarda genellikle Aktif toprak kullanımını tercih ediyorum... Suyu daha kolay stabil hale getiriyor ilaveten bitki köklerinin gelişimi ve bakteri tutunması içinde faydalı. Fakat sizin uzunluk 1m genişlik ne kadar bilmiyorum ama size en az 8lt x 2 yada 8lt +3 lt şeklinde anca yeter kanaatindeyim tabiki tankınızda köklü bitkiler kullanacaksanız... anladığım kadarıyla düşük destekli bir tank olacak ışık/gübreleme gereksinimi çok fazla olmayan tank kuracaksanız ; kayların üzerinde Java fern , anubias , bolbitis türü bitkiler ile dalların üzerine moss çeşitleri tutturabilirsiniz. Her ne kum kullanırsanız kullanın suya salınım yapmadığından emin olun lütfen.

Işık olarak chihiros (wrgb olmayan B serisi ) , creaqua signum serisi yada Yikeda kullanabilirsiniz. Keyifli hobiler.
Ciklet Balığı Boy Aldırma
Merhaba ... Bu boylandırma işinin net bir standartı yok fakat calvus yavruları çok geç büyüyor...

Onun haricinde bir çok malawi , tanganyika ve güney amerika cichlid larında tecrübem 4-5 ay... Bu süre zarfında etken olanlar su değişim sıklığınız , boylandırma tankınızın hacimi , kullanığınız yemler ve canlı yem verişiniz ; yani demem o ki net bir süre belirlenemez ; ne kadar çok ilgi o kadar hızlı gelişen sağlıklı balıklar. Keyfili hobiler.
Bitkili Akvaryuma İlk Adım
Rica ederim , dilimiz döndüğünce yardımcı olmaya çalışmak benimkisi...

Alacağın gübre üzerinde kullanım miktarı yazacaktır fakat burada önemli olan tankındaki bitki yoğunluğu... Gübreleme oranını zamanla gözlemleyerek artırıp azaltmak senin elinde...
Dıy ışıklandırma yapabilirsin elbet daha az maliyetli ama ne kadar verimli olur tartışılır ... Sonuçta o kadar para veriyoruz fakat arkasında bir dünya arge çalışması yapılmış , bilimsel olarak çalışılmış ve bitki gelişimi ortaya konulmuş markalar var. Tabi ki tercih senin.
Bitkili Akvaryuma İlk Adım
Merhaba ... Kurulumunuz hayırlı olsun.

Kumunuzu pek dere kumuna benzemetim bu güne kadar da siyah dere kumuna rast gelmedim açıkcası... siyah quarts kum sanırım kumunuz ( bu arada kumunuzun suya salınım yapmadığında emin olarak yola çıkmalısınız , aksi takdirde suyu stabil hale getiremezsiniz. ) Bitkili akvaryum da özellikle de co2 girecekseniz ilerleyen süreçte , şuanda kullandığınız ışık yetersiz kalacaktır. özellikle kırmızı renkte bitki bakacaksanız yüksek ışık ve gübre giriş gereklidir... Bu konuları da araştırmanızı tavsiye ederim.

Su değişimlerini aksatmamalı ve düzenli yapmalısınız... Döngüyü sağlam oluşturmalısınız ki ileri dönemde canlı ve bitki kaybı yaşamamalısınız... Çeşme suyu kullanıyorsanız ; yüksek destekli tanklarda ( yüksek ışık ve CO2 li ) yosun problemi yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. Çeşme suyu kullanıyorsanız mutlaka su düzenleyici kullanmalısınız . özellikle Karidesler çeşme suyunda bulunan klor ve ağır metallere karşı hassastırlar. dıy c02 kullanımının sakıncalarından biri de suya düzenli co2 vermemesidir bu da suda karsızlağa / dengesizliğe neden olacaktır. CO2 kullanıp karides yaşatan da var yaşatamayan da. ben co2 tankta tecrübe etmedim açıkcası. Bitkili tanklar uzun bir serüven ; bu kanu da ne kadar çok araştırırsanız o kadar iyi olur... Size bu serüven de başarılar , keyifli hobiler dilerim.[EDIT]aquaticathearmi,2026-08-06 11:04:34[/EDIT]
Akvaryum Tanıtımı
Merhabalar...

Açık söylemek gerekirse , akvaryum içinde doğal olmayan hiç bir şeyin kullanımından yana değilim . Yapay olanı çıkartarak moss oranını artırabilirsiniz. Keyifli hobiler.
Yeni Akvaryum Ve Sorularım
Merhabalar ... Hayırlı olsun.

Sızdırmazlık testini yapmış ve sızdırma problemi yok ise silikon üzerine bir daha silikon geçmeniz hem sağlıklı olmayacak hem de kötü bir görünüm oluşturacaktır.

Tankınızı sirkeli su veya kaya tuzu kullanarak dezenfekte edebilir , ön camdaki yazıyı tinerle silebilirsiniz.

Kireç lekelerini çıkarmak için limon yada bunun için özel satılan '' Crystalpro Lemosil '' kullanabilirsiniz.

Dezenfekte işleminizi dilediğiniz zaman yapabilir. Kurumlumdan önce yine üzerinden çok detaylı olmadan( ilk yaptığınız işlem kadar olmasa da ) üzerinden geçersiniz. Streçleyerek kuruluma hazır bekletebilirsiniz... Keyifli hobiler.

Yıllar Sonra Tekrar - Tavsiyelere Açığım
Merhabalar , kurulumuz hayırlı olsun... O hacimde sudeğişmlerinizi düzenli olarak yapmakta fayda var ... Unutulmamalıdır ki küçük hacimli tanklarda değerler aniden değişim gösterebilir.

Arıtıcıdan su eklediğinizi belirtmişsiniz ; Arıtıcıdan kastınız Reverse Ozmoz mu? Arıtıcının Memran çıkışından mı su alıyor , ekliyorsunuz? ... Ro su kullanıyorsanız bu suya minarel ekliyor musunuz? Akvaryumunuzun tds yada gh değeri nedir? Bunlar önemli parametreler...

Çok fazla bakım ihtiyacı olmayan Anubias , Fern , Bolbitis bitkileri kaya veya kütük üzerinde kullanabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.