ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pekozgur
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
947
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Temmuz 2014 09:11
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2023 10:20
Toplam Mesaj:
1375 [0.36 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Peker
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Tekstil Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/163906.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Yavrusunu Yemeyen Canlı Doğuran
Hiç yemeyen yok maalesef en az yiyen endler. Onlar da çok çılgın ürüyorlar ve dayanıklı balıklar.

Önemli olan iki nokta var, anaç balıklar aç veya stresli olmamalı ve yavrulara bol saklanma alanı sağlanmalı. Işıklandırma yoksa rafya varsa moss türleri hayatta kalan sayısında büyük fark yaratır, bir süre sonra anaçlar da yavrularla bir arada yaşamaya alışacaktır, çok uğraş isteyen bir şey değil.
Dişi Lepistes Yavruluğa Erken Alınırsa...
Işıklandırmanız ortalamanın üzerinde ise moss edinin bol miktarda. Rafyadan çok daha verimli olur. Java moss en kolayıdır, ek olarak tilki kuyruğu eledoa gibi kökü kuma gömülme zorunluluğu olmayan bitkilerden de eklerseniz hem suyunuzdaki nitratın fazlasını kullanırlar su kaliteniz artar hem de aralarında çoğaldıkça bol bol saklanma alanınız olur. Bu iki bitkiyi de alt uçlarına ufak bir ağırlık ile baş aşağı tutturabilirsiniz. Su yüzeyi için de en hızlı çoğalan türlerden riccia düşünebilirsiniz. Bu 4 tür de kum istemez.

Rafya sormuş bir arkadaş, en kolay çiçekçide bulursunuz. Vantuz bir yöntem ama o vantuzlar da sürekli çıkmaya meyillibüyükçe bir rafya topu yapıp orta boy bir taşla batırabilirsiniz

Tabanda illa kum olacak diye bir şart yok ama tabi ki olsa iyi olur.
Walstad Kurulumu! Yosun Başlangıcı Ve Öneriler?
Kökün tanin salınımı devam ediyor olabilir, sararma kaynağı olabilir, ışık fazla, besin fazla ve bitki az ise yeşil su oluşuyor olabilir. Bir çok nedeni olabilir.

Eğer Walstad'ta çok katı ve kurallara uymak zorunda değilim diyorsanız suyu "cilalamak" için küçük bir iç filtre haznesine bolca elyaf ekleyip bir kaç saat çalıştırıp su içinde dolanan partikülleri temizleyebilirsiniz. Sonra filtreyi çıkartırsınız.

Yeşil su ise sıkıntı eğer bulabiliyorsanız biraz su piresi ekleyin akvaryuma bol miktarda.

Bir kaç gün sonra yine benzer görüntü oluşuyorsa Ali beyin de söylediği gibi tabandaki toprak/torftan çözünme oluyor olabilir.

Bitki miktarını bir an önce arttırmaya bakın. İnce ucuz bir cımbız ve uzun bir makas edinin, budadığınız parçayı alt ucundan tutup diğer bitkilerin arasına ya da yanına ekin, böyle böyle bir süre sonra salata yapacak kadar budama bitkiniz olacaktır.
İlk Tecrübe - Dragon Island - Fluval Mega Flex
Yeni tanklarda özellikle musluk suyu kullanımında diatom engellemek çok mümkün değil. Osmoz arıtıcı suyu kullanabiliyorsanız çok ufak bir geçiş süreci ile atlatırsınız.

İlave olarak filtrenize fosfat tutucu malzeme eklemenin faydası oluyor. Ben Seachem Phosguard kullanmıştım faydasını da gördüm zamanında. Bitki popülasyonu artınca çıkartırsınız.

Ek olarak arkadaşlar belirtmiş çoğu yosun yiyici tür bunları temizler, çok yoğun olan yerleri de kredi kartı kenarı ile kazıyarak mekanik olarak uzaklaştırabilirsiniz.
Power Led Yapımı
[QUOTE=emrhttl]Arkadaşlar 25-30 watt power LED yapmak istiyorum. Bunun için neler almam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Kaç tane beyaz, kac tane full spektrum? Nasıl tel alacağım, mercek nasıl olacak? Trafo falan yazılıyor o nasıl bir şey olacak? Tecrübeli arkadaşlar alacakların konusunda tek tek beni yönlendirebilirse minnettar olurum. [/QUOTE]

Powerled lebi derya bir konu. Akvaryum boyutlarından su derinliğine kadar bir çok konu var. Yüksek destekli high tech bir akvaryum mu olacak, CO2 olacak mı, bitki türleri neler gibi soruları sormak gerekiyor ama bu konuda bir çok başlık ve makale var forumda.

Şu konuyu detaylıca okumanızı tavsiye ederim, oldukça uzun ve muhtemelen soracağınız her sorunun sorulduğu ve cevaplandığı bir yer.
https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp

Sonra da şu başlıktaki güncel örneklere göz atabilirsiniz.
https://www.akvaryum.com/Forum/isik_co2_ve_ekipmanlar_f97.asp
105 Litre Akvaryum İçin Hangi Filtreyi Almalıyım?
Mehmet bey ikinci iç filtre yerine biyolojik olarak daha etkili olacak askı, şelale ya da dış filtre öneririm size.

Diğer konularınızı da gördüm chiclid besliyorsunuz.

İzmir'de iseniz size elimde boşta duran bir şelale filtreyi (HBL-701'di modeli yanlış hatırlamıyorsam) hediye edebilirim. Biraz şırıltısı olur ancak içine eklediğim malzemeler ile herhangi bir iç filtreden çok daha iyi filtrasyon sağlar.
Yeni Bir Akvaryum, Yeni Bir Dutch !
[QUOTE=Sugosu]

Benim düşüncem aslında uzun süreli kullanımda toprağın arasına girecek balık dışkı vb pisliklerin temizlenmesi. Uzun vadede bunun akvwryuma zararı olacağından temizlemek istiyorum 1 senede bir.
Alta sizin yaptığınız gibi file içinde lav kırığı( af lava ) , üzerine sadece 9 lt tropica soil yeterli olur mu onu düşünüyorum..[/QUOTE]

Alacağınız miktarın yeterliliği konusunda bir şey diyemem ancak aktif toprakta dip çekimi yapamazsınız. Araya giren dışkının akvaryuma ya da canlılara bir zararı yok, dışkı içinde kalan organik kısım bakteriler tarafından parçalanır kalan kısım "kül" diye tabir edilir ve herhangi bir zararı olmaz. Sadece çok fazla canlı yükünüz varsa ve çok yemleme yapıyorsanız akıntının az olduğu köşelerde tortu şeklinde birikme olabilir onu da su değişiminde üstten tabanı kaldırmadan çekebilirsiniz.

Ek bilgi olsun taban malzemesi doğru kalınlıkta olduğu sürece içinde gelişecek faydalı bakteriler sayesinde herhangi bir filtreden daha fazla amonyak ve nitrit parçalar. Taban eğer doğru kurulduysa çok ince malzeme ile sıkışık bir şekilde kalın bir tabaka oluşturmuyorsa yıllarca oynatmaya gerek kalmaz. O yüzden alta kalın, ortaya orta kalınlıkta, en üste de ince malzeme konur ve iaralarına sineklik serilir ki alta ince malzeme kaymasın ve oksijensiz alan yaratmasın.

Bir akvaryumumda 3 yıldır aynı taban (aquabasis üzerinde hagen var, aquabasis ömrünü çoktan doldurdu) duruyor, aydınlatmam bozulunca java moss'ların altta kalan kısımları çürüdü, dökülenler köşede tortu tabakası oluşturdu karides bol olduğu için çekim de yapamıyorum ancak herhangi bir sorun yaşamıyorum. Başka bir akvaryumumu da 2-3 ay önce bozdum, ISTA pH 6,5 aktif toprak vardı zemininde, 2 yıldan uzun bir süre kullandım, 2-3 ay önce bozana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Kiraz Karides Yavrusu Nasıl Hızlı Büyür
Hocam çok belli olmuyor ama sizin camınızdaki yosun da olabilir. Fotoğraftan maalesef hiç anlaşılmıyor.

Google aramalarda "akvaryum kıl kurdu", "planaria" ve "detritus worms" terimlerini yazarak aratıp hangisine benziyorsa buraya eklersiniz.

Eğer saç kadar ince bir tür ise "kıl kurdu" ya da "detritus worm"dur ki temelde ikisi aynı şey. Zararlı değiller, sadece akvaryumu fazla yemlediğinizi gösterir. Normalde balıklar yer, lepistes, moli, plati, küçük tetra türleri hatta çok da severler. Tamamen kurtulmanın yolu ilaç kullanmak ama aynı ilaçlar karideslere de zarar verir. En mantıklı yöntem yemlemeyi kesip akvaryuma karideslere zarar vermeyecek küçük balıklar eklemek. Ben endler eklemiştim akvaryuma bir kaç tane sayıları kısa sürede azaldı. Yemlemeyi de azaltınca bitti.
Normal Sehpa Akvaryum Taşır Mı?
[QUOTE=Cavushan]

Öncelikle çok geçmiş olsun 99 depremini yaşamış birisiyim bende umarım bundan sonra bir daha bu tip felaketler yaşamayız.
Daha anlaşılabilir yorum için resmini ekliyorum yanıt veren herkese teşekkür ederim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232554/131020212204541.jpg[/IMG][/QUOTE]

Size de çok geçmiş olsun hocam, siz daha büyük badire atlatmışsınız.

Paylaştığınız sehpa ayakları açılı ve zemin de kaygan sayılabilecek bir fayans. Çok sağlıklı durmuyor, uzun vadede baş ağrıtabilir. İmkan varsa değiştirin derim.

İki video ekliyorum, birisi Türk bir arkadaş diğeri de uzun süredir takip ettiğim Kanadalı bir adamın kanalından. Yabancı eleman çok detaylı ve muntazam çalışıyor. 1400lt'lik bir akvaryum için yüksek bir sehpa yaptığını düşünürsek çok fazla destek kullanıyor.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=JBxO0DJ-nhI&ab_channel=Bulutlara_Bak [/VID]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=wPMn0xXjZF4&list=PLcWeEm9w62mbxY1lefvU5kgYiWRAGVVkU&index=2&ab_channel=ThekingofDIY[/VID][EDIT]pekozgur,2021-10-14 09:17:08[/EDIT]
Kiraz Karides Yavrusu Nasıl Hızlı Büyür
[QUOTE=Ramshorn]Evet hocam kurtlar çıkmış hatta çok fazla hep camda ama bunlar ince ince beyaz gibi daha çok olmuşlar [/QUOTE]

Bunların tehlikeli olanları da var fotoğraf atarsanız iyi olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.