ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BabySoul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2879
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2014 00:28
Son Ziyaret:
53 dakika önce
Toplam Mesaj:
4200 [1.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Savaş Dursun
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.ibb.co/g7hzSkD/Untitled-2.png[/IMG] [IMG]https://i.ibb.co/LkxgGH2/t2.png[/IMG]

SON 10 MESAJI

Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=MasterChief]
Bence @alifuatturk ve @burakozgun aynı kişi (hatta kanaatimce şirket çalışanı veya temsilcisi veya ortağı) fakat elimde iddiamı kanıtlayacak üniversitelerin alakasız bölümlerinden alınmış raporum yok.
IP adres tespitine ilişkin rapor düzenlemek üzere tüm ziraat fakülteleri ile konservatuar bölüm hocalarını göreve davet ediyorum.
[:lol:][/QUOTE]

Biri 2016 da uykuya dalmış ve 2 gün önce Biolife konusu ile uyanmış, diğeri 2 gün önce üye olmuş ve ortak noktaları sadece bu konu içinde mesajları var.
Yahu adam akvaryumdan bardakla su alıp içti, neyi ya da kimi anlamaya çalışıyoruz. [:)))]
Kedim Balığımı Hırpalamış
100 balık olsa kedi sadece 1 tanesine tutulur, uykudan kalksa bile yine aklına gelen ilk şey o balık 1 balık olur. Hele kedi kindarsa [:)))]
Atman F2 Su Kaçırma . Çözüm Bulamıyorum
[QUOTE=Mstjstn06]Fotoğraf temsili olarak koydum. ben bu filtreyi 2.el aldım üç gün önce en iyisi iade etmek olacak galiba. bukadar eski bir zamanda üretimi olan bir filtre oldugunu bilmiyordum.
geçen haftada tetra ex800 aldım oda kaçırdı. acaba benmi yanlış yapıyorum yoksa bozuk olan mallarımı satıyolar bana anlamadım. bütçede kısıtlı 2.000 tl üstünede cıkamıom[/QUOTE]

Şu forumu okumuş olsan zaten Tetra'dan uzak dururdun, Ex700 için muslukları ayrı, musluk takımını ayrı, contayı ayrı değiştirip ve pompasını silikonla kapatmama rağmen akıtma sızıntı hiç durmadı. Tetra'nın ısıtıcılarının ise dış yüzeydeki baskısı silinir sadece şeffaf cam tüpü kalır. Almamak için çok nedenim var.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Yüzen akıllı filtre 😂. İnovasyon ve vizyon budur! Fakat bunu filtre yerine yüzey temizleme aparatı olarak yapsalarmış daha çok iş görürmüş. Fayans ve camlardaki inatçı lekelere biyolojik sünger bire bir.[/QUOTE]
Hiç unutmam bu Bora, Youtube kanalında eleştirileri silerdi. Yok argeymiş..
Vizyona bak [VID]https://www.youtube.com/watch?v=oqGA-H-Vrgc[/VID]
Sera Blackwater
Kızılağaç kozalağı, catappa yaprağı hem blackwater yapar, hem ph düşürür.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk] Merhaba; Öncelikle şunu belirtmek isterim: Biolife ile herhangi bir ticari bağım bulunmamakta. Bu konuda, biolife gerçekten başarılı keza üniversite testi ile kanıtlanmış, maksat yüzey alanı ise; Bu yüzey alanını ister sinterlenmiş cam ile sağla ister sünger ile fark nedir ?
antibakteriyel diye satılan ürünler yüzey alanı neredeyse tutunması imkansız olacak seviye pürüzsüzdür. Bakterilerin yerleşmesi için yüzey alanı gerekir ve bu yüzey alanı süngerde de gayette fazlasıyla mevcuttur.
Bora v15 yan ve arka sumpdan daha fazla pisliği depolar ben şahsen kullandım çünkü sump da su çok fazla aşağı yukarı inişler çıkışlar yaptığından ötürü, debi ömrü azdır. Lakin bora v15 ( monera ile aynı mantık sadece daga gelişmiş veriyonu ) pisliği aşağı yukarı sumptaki gibi ilerletmez düz ilerletir ve aralarda süngerde kesik vardır bu da ömrünü uzun kılar ( şahsen 2 yıl önce aldığım bora v15 i hala da yıkamadım 600 lit ne hacmi olan tank da 45 cm 10 adet frontoza mevcut ilk kurulumdan itibaren canlı aynı ve filtre yıkanmadı ). Biolife su değişimi yapmayın demez, su değişimini en erken 3 ayda yapın hatta 1 yıl da değiştirmeseniz olur der ki üniversite testi ile kanıtlanmış nitrat ölümcül değildir. Döngüsü oturmuş tankda da sadece nitrat olur nitrat ise 1000 ppm de bile zararsızdır balıkların da ömrünü kısalmaz (test kitleri ile ölçtüğümde nitrat 1000 ppm ide balıklar gayet sağlıklı yavru da alıyorum hem de çok canlılar). Su buharlaşır bu su değişimi değildir eklemesidir. Biolife üniversite testinde buharlaşmayı engellemek için buhar camı olan bir akvaryumlarda, testleri başarı ile geçmiştir. Çok basit bir soru soracağım lakin bu konuda bilimsel bir kanıt beklemekteyim. Süngerdeki gözenek ile subtrat pro matrix siporax arasındaki gözenek açısından ne fark var ( yok) ? Var ise bunun bilimsel dayanağı nedir ? Sera, seachem ve eheim firmaları üniversite testi sunmuyor suyu siporax da olduğu gibi emmesi ise zaten sünger de emiyor amacım reklam değil, niyetim kötü değil. Ben sumpı 3 yıl temizlemediğimde biolife filtrelerin herhangi birisi ile 2 ay temizlemediğim biolife arasında fark yok idi yani biolife daha çabuk tutuyor ve depoluyor. Pekii neden bu durumu dalgaya almak yerine üniversite testine gitmiyorsunuz ? Eğer vaktiniz yok ise, kanıtlayamayacağınız bir iddiaa ile ( dış filtrenin yerini tutmaz iddiaası ) neden biolifea çamur atıyorsunuz. Bir akvarist ve biolifeden memnun olan biri olarak merak ediyorum cevaplarınızı.[/QUOTE]

Yazmış yazmış, duramamış.. Sen ne anlatıyon? Görüntü kirliliği var, kimse leğen gibi o şeyi akvaryum içine koymak istemiyor
Akvaryum suyu içilmez, ergen değil
%100 Türk malı de ama motor made in China..
DAYILAR SALIN BİZİ ARTIK, BAK KAÇ SENE OLDU HALA AYNI TANTANA..

[QUOTE=MasterChief]
Biolife C160 yüzen filtreyi kullandım. Kullanışlı ve verimli olmadığını bizzat gördüm. Beğenmediğim için bu sitenin ilanlar kısmından sattım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231847/160120242010351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231847/160120242010391.jpg[/IMG]


Yok, bu defa Bora'nın askerleri ortada. [:)))][/QUOTE]

IP adres check etsen Denizli çıkması muhtemel [:)]
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
Denizlili Bora yine mi çıktı ortaya [:)))]
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
[QUOTE=MertSoyumert]

Ankara'da Ulus akvaryumcular çarşısı vardır, belki duymuşsunuzdur. "Birlikte yaşarlar, bak" diyerek sarı prensesin yanına anlık olarak astronot atan (gerçekten attı) ve balık neredeyim ben diye gezinirken "bak uyumlular" diyerek bana kanıt sunduğu bir yerin bana öğrettiği şey yeni balık alınca karantinada yeni balıkların bir ay boyunca durması ve hastalık belirtisi yoksa ana tanka geçmesi oldu.

Gerçi Ulus'tan gelen kancalı kurt kendini bir ay boyunca gizleyip yine girdi ana tanka, aylarca uğraştım da kurtuldu balıklar. Kancalı kurtlara permasol işe yaramıyor mesela, ya da balıkta iç hastalık varsa tek kerelik mikofish banyosu (eğer doğru ilacı hatırlıyorsam) işe yaramıyor.

Yöntem bazı konularda işe yarıyor olabilir, ancak balığın [K]sıfır bakteri ile tanka girmesi sıkıntı[/K] değil mi? Sistemimizin devamlılığını yararlı bakteriler sağlıyor. Bir de [B]mikofish yanlış hatırlamıyorsam Sera Baktopor Direkt ile aynı etken maddeye sahip bağırsak yangıları ve benzer bakteriyel enfeksiyonlar için bir antibiyotik. Tekrarlı kullanımı [/B]gerekiyor diye biliyorum. [/QUOTE]

Parazit ile bakteri farklı şeyler, parazit için praziquantel ve fenbendazol kullan, kedi ve köpekler için veterinerler bu etken maddeleri kullanırlar, bakteri için ise antibakteriyel ilaçlar. [B]Bu yöntem yüzeysel bakteriler için, tekrar kullanacak bir durumun yok[/B], [K]bakteri çakışması olmaması için olduğundan işe yarıyor[/K].
Pipo Filtre Seçimi
İki arasında çok büyük bir fark yok, iyi kalite bir substrat(seachem matrix, sera siprak) malzemesi kullanarak upgrade edebilirsin.
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
[QUOTE=MertSoyumert]Saydıklarınızdan sadece Seachem Paraguard adlı ilacı yeni aldığım balıkları karantinada tutarken hastalık belirtisi yokken tam dozda kullandım, ürünün üzerinde yazan özelliklerinden birisi bu çünkü. Bakteri döngüsüne zarar vermez, suyun oksijen seviyesini azaltmak dışında da bir zararı yok. Yine de ayda bir önlem için kullanmayı doğru bulmuyorum. Hem de bütçeye zarar.

Bunun dışında gereksiz ilaç kullanımı balıkların iç organlarına zarar verebileceği gibi az dozda kullanınca patojenlere de etkisiz kalır, bir işe yaramaz.

Hastalık yaşamak istemiyorsanız balıkların bağışıklık sistemini güçlü tutmanız gerek, hastalık durumunda doğru ilacı doğru dozda kullanmanız gerekir. [/QUOTE]

Rahmetli Mesut abi'nin şu uyguladığı yöntemde oldukça başarılıdır.
[QUOTE=mesutok]YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.

[/QUOTE][EDIT]BabySoul,2024-09-18 14:10:23[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.