ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ByOquz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Şubat 2023 20:21
Toplam Mesaj:
64 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Oğuz Turhan
Doğum Tarihi:
13 Nisan 1992
İl:
Bilecik
Meslek:
Elektrik Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Oğuz TURHAN
120x50x60
Saulosi & Demasoni
120x50x60
Saulosi & Demasoni
SON 10 MESAJI
35 lt bitkili beta akvaryumu için tavsiyeleriniz
Merhabalar arkadaslar java moss ve sessilifloralar geldi ancak sessilifloralari buradan bir hobici arkadastan almistim ve posetin disinda dahil olmak uzere adi salyangoz vardi her koku bir pet sisede temizleyip diktim fakat aksam geldigimde camda 8 10 tane adi salyangoz oldugunu gordum ve bu durum canimi cok sıktı... simdi 5 tane katil salyangoz siparisi verdim bunlar adi salyangozlari temizleyebilirler degilmi birde bu katil salyangozlar betayi akvaryuma koyduktan sonra betaya zarar verirmi? Birlikte yasarlarmi
Merhabalar arkadaslar java moss ve sessilifloralar geldi ancak sessilifloralari buradan bir hobici arkadastan almistim ve posetin disinda dahil olmak uzere adi salyangoz vardi her koku bir pet sisede temizleyip diktim fakat aksam geldigimde camda 8 10 tane adi salyangoz oldugunu gordum ve bu durum canimi cok sıktı... simdi 5 tane katil salyangoz siparisi verdim bunlar adi salyangozlari temizleyebilirler degilmi birde bu katil salyangozlar betayi akvaryuma koyduktan sonra betaya zarar verirmi? Birlikte yasarlarmi
[QUOTE=liseli hobici--ozan-] [QUOTE=ByOquz]Bugün 2 kg lav kirigi ve 5 kg siyah hagen kum aldim biraz once temizledim ikisinide ve once lav kirigini alt tarafa yerlestirdim sonra ustune hageni koydum yaklasik 6-7cm falan kalinlik oldu acaba cokmu fazla kum koydum? Zaen hagenin tamamini kullanmadim bile cok oldu diye :) Birde bugun filtre alicaktim ancak vazgectim biyolojik filtrasyon icin filtre koymalimiyim?[/QUOTE]
Mesajiniz icin tesekkurler ic filtre degilde daha cok biyolojik olarak pipo yada selale filtre dusunuyorum.. Armatur konusundada 50 cm dogru durust armatur bulamadim ama masa lambasi aklima yatti dalgic lambayla hic ugrasmaya gerek yok zaten selale filtre alirsam mecburen kapagi cikaricam kapaksiz olcak akvaryum
[QUOTE=liseli hobici--ozan-] [QUOTE=ByOquz]Bugün 2 kg lav kirigi ve 5 kg siyah hagen kum aldim biraz once temizledim ikisinide ve once lav kirigini alt tarafa yerlestirdim sonra ustune hageni koydum yaklasik 6-7cm falan kalinlik oldu acaba cokmu fazla kum koydum? Zaen hagenin tamamini kullanmadim bile cok oldu diye :) Birde bugun filtre alicaktim ancak vazgectim biyolojik filtrasyon icin filtre koymalimiyim?[/QUOTE]
Saatte 150-200 litre ceviren bir ic filtre almalisin aydinlatma icin Kapagı cıkarıp internetten akvaryhum uzunlugumda bir armstür edinip bir adet t8 floresan ile aydinlatma sagla derim onu yapamiyorsan mandallı masa lambalari varya onlari akvaryum kapagini cikarip cama mandalı sayrsinde tuttur icine 23w osram dayight ampul takarsan bitkilerin gelisim gosterir yoksa jawa moss gibi cabuk uzamayan bir bitki cileye donusecektir
[/QUOTE] Mesajiniz icin tesekkurler ic filtre degilde daha cok biyolojik olarak pipo yada selale filtre dusunuyorum.. Armatur konusundada 50 cm dogru durust armatur bulamadim ama masa lambasi aklima yatti dalgic lambayla hic ugrasmaya gerek yok zaten selale filtre alirsam mecburen kapagi cikaricam kapaksiz olcak akvaryum

Bugün 2 kg lav kirigi ve 5 kg siyah hagen kum aldim biraz once temizledim ikisinide ve once lav kirigini alt tarafa yerlestirdim sonra ustune hageni koydum yaklasik 6-7cm falan kalinlik oldu acaba cokmu fazla kum koydum? Zaen hagenin tamamini kullanmadim bile cok oldu diye :) Birde bugun filtre alicaktim ancak vazgectim biyolojik filtrasyon icin filtre koymalimiyim?
Bugün 2 kg lav kirigi ve 5 kg siyah hagen kum aldim biraz once temizledim ikisinide ve once lav kirigini alt tarafa yerlestirdim sonra ustune hageni koydum yaklasik 6-7cm falan kalinlik oldu acaba cokmu fazla kum koydum? Zaen hagenin tamamini kullanmadim bile cok oldu diye :) Birde bugun filtre alicaktim ancak vazgectim biyolojik filtrasyon icin filtre koymalimiyim?
[QUOTE=denden34] Bitki icin veya normal akvaryum icinde olsa dalgic florasan cok gereksiz hic hos durmayan bisey onun yerine led kullanabilirsiniz yada armatur bulabilirseniz florasan cok daha iyi olur arkaya anubias yerine sessiliflora yada cabomba yada rotala eklerseniz cok daha hos olur[/QUOTE]
Yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum. Akvaryumun kapagi plastik tam kapak oldugundan floresan veya ampul yapamiyorum isinmadan dolayi kapak yamulur. Dalgic lambayi suyun icinde tutmayip kapaga sabitlemeyi dusunuyorum olumlu sonuc alamassam hemen led doseyecegim. Arka taraf icin tavsiyeniz uzerine sol tarafa 20 dal sessiliflora almaya karar verdim sag tarafada Crypto wendtii green dusunuyorum.
Filtre konusunda kararsiz kaldim kucuk bir ic filtre almalimiyim?
[QUOTE=denden34] Bitki icin veya normal akvaryum icinde olsa dalgic florasan cok gereksiz hic hos durmayan bisey onun yerine led kullanabilirsiniz yada armatur bulabilirseniz florasan cok daha iyi olur arkaya anubias yerine sessiliflora yada cabomba yada rotala eklerseniz cok daha hos olur[/QUOTE]
Yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum. Akvaryumun kapagi plastik tam kapak oldugundan floresan veya ampul yapamiyorum isinmadan dolayi kapak yamulur. Dalgic lambayi suyun icinde tutmayip kapaga sabitlemeyi dusunuyorum olumlu sonuc alamassam hemen led doseyecegim. Arka taraf icin tavsiyeniz uzerine sol tarafa 20 dal sessiliflora almaya karar verdim sag tarafada Crypto wendtii green dusunuyorum.
Filtre konusunda kararsiz kaldim kucuk bir ic filtre almalimiyim?
Tür Değiştireceğim 360 LT. Frontoza?
Değerli yorumlarınız için teşekkürler bende frontoza'dan şimdilik vazgeçip yunus besleme kararı aldım şu an saulosı ve demasonileri elimden çıkarana kadar küçük bir beta akvaryumuyla uğraşacağım daha sonra yunus kolonisi bakmaya başlayacağım
Değerli yorumlarınız için teşekkürler bende frontoza'dan şimdilik vazgeçip yunus besleme kararı aldım şu an saulosı ve demasonileri elimden çıkarana kadar küçük bir beta akvaryumuyla uğraşacağım daha sonra yunus kolonisi bakmaya başlayacağım
[QUOTE=smlbrk]Kafanda herşeyi tasarlamışsın benim söyleyecek birşeyim kalmadı.[/QUOTE]
[QUOTE=smlbrk]Kafanda herşeyi tasarlamışsın benim söyleyecek birşeyim kalmadı.[/QUOTE]
Aynen hocam baya tasarladım ancak kafama takılan dalgıç lambanın bitkiler için yeterli olup olmayacağı küçük bir iç filtrenin yetip yetmeyeceği ve arka tarafın boş kalabileceği gibi sorular var
Merhabalar elimde 50x20x35h boyutlarında plastik tam kapaklı bir akvaryumum var bunu bitkilendirerek halfmoon beta beslemeye karar verdim. Aklımdaki tasarım ön taraf tamamen java mossla kaplı olacak ve çim görüntüsü verecek yani 50x5 gibi tamamen moss kaplı olacak hemen arkasında flame moss ve arasında solda hindistan cevizine sarılı moss ve sağda yine moss sarılı küçük bir mangrow kökü bu sıranın arkasınada 2 adet 4-5 yapraklı anubias eklemeyi düşünüyorum ancak arka plan biraz boşta kalacakmış gibime geliyor. Ayrıca bu bitkiler için aydınlatmada ne kullanmalıyım şu an boşta duran 35cm beyaz dalgıç lamba var onu kapağa sabitlesem bu ışık yeterli olurmu? İçinde 100watt ısıtıcı ve altta 5 kg siyah hagen kum düşünüyorum sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Merhabalar elimde 50x20x35h boyutlarında plastik tam kapaklı bir akvaryumum var bunu bitkilendirerek halfmoon beta beslemeye karar verdim. Aklımdaki tasarım ön taraf tamamen java mossla kaplı olacak ve çim görüntüsü verecek yani 50x5 gibi tamamen moss kaplı olacak hemen arkasında flame moss ve arasında solda hindistan cevizine sarılı moss ve sağda yine moss sarılı küçük bir mangrow kökü bu sıranın arkasınada 2 adet 4-5 yapraklı anubias eklemeyi düşünüyorum ancak arka plan biraz boşta kalacakmış gibime geliyor. Ayrıca bu bitkiler için aydınlatmada ne kullanmalıyım şu an boşta duran 35cm beyaz dalgıç lamba var onu kapağa sabitlesem bu ışık yeterli olurmu? İçinde 100watt ısıtıcı ve altta 5 kg siyah hagen kum düşünüyorum sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu] Frontosa hacim büyüdükçe mutlu olan bir balık. Tatlısu canlıları bölümünde en az 400 litre demiş ama bakmayın siz ona bence mutlu olmaları için en az 1000 litre gerekiyor. 3 tonluk bir akvaryumu olan bir adamın videosunu izlemiştim. Balıkları elden besliyordu. Ve hayatımda gördüğüm en büyük boyuta ulaşmışlardı. Ordan biliyorum.
Yorumunuz icin tesekkurler.. peki simdi 2 3 cm 20 30 adet frontoza alsam 1 sene sonra akvaryumu buyutsem ve fazla erkekleri cikartarak koloni kursam idare etmezmi bu?
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu] Frontosa hacim büyüdükçe mutlu olan bir balık. Tatlısu canlıları bölümünde en az 400 litre demiş ama bakmayın siz ona bence mutlu olmaları için en az 1000 litre gerekiyor. 3 tonluk bir akvaryumu olan bir adamın videosunu izlemiştim. Balıkları elden besliyordu. Ve hayatımda gördüğüm en büyük boyuta ulaşmışlardı. Ordan biliyorum.
Ama yunusta böyle bir durum yok. Yunus besleyebilirsiniz.
[/QUOTE] Yorumunuz icin tesekkurler.. peki simdi 2 3 cm 20 30 adet frontoza alsam 1 sene sonra akvaryumu buyutsem ve fazla erkekleri cikartarak koloni kursam idare etmezmi bu?
Merhabalar 120x50x60h 360 lt akvaryumda şu an saulosi ve demasoni besliyorum normalde hiç bir sıkıntım yok düzenli olarak ikisindende yavru alıyorum ancak tür değiştirmeye karar verdim bu sefer mbuna türlerinde değilde biraz daha büyük boyutlara ulaşan tür beslemek istiyorum. Frontozalar çok hoşuma gidiyor özellikle mobaları vücut yapısı renkleri ağır abi duruşu falan gayet iyi :) Ancak genelde biraz daha büyük akvaryumlarda bakılıyormuş gibi geldi bu boyutlarda damızlık boyda koloni alsam kaç adet normal olur? yada yavru alıp kendi kolonimimi kurayım karar veremedim. Yavru olarak alsam akvaryum boyutundan dolayı büyümeleri gecikirmi? Ve eğer olursa akvaryumda ne gibi değişiklikler yapayım
Merhabalar 120x50x60h 360 lt akvaryumda şu an saulosi ve demasoni besliyorum normalde hiç bir sıkıntım yok düzenli olarak ikisindende yavru alıyorum ancak tür değiştirmeye karar verdim bu sefer mbuna türlerinde değilde biraz daha büyük boyutlara ulaşan tür beslemek istiyorum. Frontozalar çok hoşuma gidiyor özellikle mobaları vücut yapısı renkleri ağır abi duruşu falan gayet iyi :) Ancak genelde biraz daha büyük akvaryumlarda bakılıyormuş gibi geldi bu boyutlarda damızlık boyda koloni alsam kaç adet normal olur? yada yavru alıp kendi kolonimimi kurayım karar veremedim. Yavru olarak alsam akvaryum boyutundan dolayı büyümeleri gecikirmi? Ve eğer olursa akvaryumda ne gibi değişiklikler yapayım
Eğer sıkıntı olur beslenmez falan diyorsanız Yunus Chiclid'de var aklımda.. Aynı sorular Yunus içinde geçerli..
Bu akvaryumdan farklı olarak Ağzı dolu dişileri ayırdığım 20,30 ve 40 lt akvaryumlarım ve 80 lt yavru akvaryumum var.
Akvaryum şu anki hali
Yeni aldığım demasonilerim sürekli kaçıyor
Eger akvaryumunuz cok kucuk degilse 4d 1e saulosi alin urkeklikleri hemen gececektir. Saulosiler hep ortalikta dolandigindan hatta elinizden yem yemekten bile korkmadiklarindan demasonilerde bu sekilde alisacaklar
Eger akvaryumunuz cok kucuk degilse 4d 1e saulosi alin urkeklikleri hemen gececektir. Saulosiler hep ortalikta dolandigindan hatta elinizden yem yemekten bile korkmadiklarindan demasonilerde bu sekilde alisacaklar
SON MESAJLAR
- Akvaryum K0L0Ni, 02:16
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balığım Yem Yemiyor Cyber_Scout, 01:48
Yeni Üye Forumu - Bitkilerde Kahverengi Tortular alierdemir87, 01:44
Yosun - Yüzey Temizleme Ve Co2 Etkisi Jotunheim, 01:16
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hamile Moli Balığım Bir Anda Öldü Tortuga7, 00:54
Canlı Doğuranlar - Yavru Lepistesler koraykbl, 00:27
Omurgasızlar - Akıntıya Karşı Yüzen Balıklar cagrikarabas, 23:49
Yeni Üye Forumu - Sobo T-750f İçin Tavsiyeler borakizilatesli, 23:38
Yeni Üye Forumu - 100 50 40 Lepistes Tankı taku, 23:24
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Armatür Ömrü? Jotunheim, 23:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:00
Deniz Akvaryumları Genel - Walstad Deneyimi Hobimus, 20:33
Yeni Üye Forumu - Furan-2'ye Alternatif Yerli Muadil Zuzu2446, 20:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Malawi İçin Kum Önerisi Foae, 20:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ahm Balık Yemi Zuzu2446, 20:23
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balık Gündelik Yem fishhyy, 20:07
Yeni Üye Forumu - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 19:24
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin TurX, 19:23
Yeni Üye Forumu - 2 Yıl Aradan Sonra Yeniden Hobiye Başlama İsteği TurX, 19:17
İstanbullu Akvaristler - 45 Litre Karides Endler Tankına Filtre Sorusu Endlerci, 18:33
Filtreleme Seçenekleri - Tabana Dere Çakılı (2-3cm) Olurmu ? Endlerci, 18:23
Yeni Üye Forumu - Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü Endlerci, 18:20
Makaleler ve Tercümeler - Orandam Çok Cansiz Eren40, 18:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Türünü Bilmiyorum bendeniztayfun, 17:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Arka Plan Önerisi Cyber_Scout, 17:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Akvaryumu Tanıtımı Kuro, 16:39
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 14:37
Güney Amerikan Cichlidleri - Bitkili Akvaryum Kurulumu Tahirbgc, 14:20
Yeni Üye Forumu - Furan-2 hakkında KartalŞafak, 14:07
Akvaryum Dünyasından Haberler - 12,5 Milyon Yıl Öncesinden Bir Ciklet Orhan76, 13:00
Makaleler ve Tercümeler - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) Murat27, 10:21
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Ağırlığı Cyber_Scout, 10:17
Labirentliler - Akvaryum 3'ü 1 Arada Orhan76, 09:27
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 04:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Ne Zaman Balık Eklemem Gerekir Ehtiyar, 03:53
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumda Berraklığı Yakalama Kaangzkr, 01:57
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryuma Hangi Gübreleri Önerirsiniz Ehtiyar, 23:21
Bitki Akvaryumları Genel - Astronot Yem Yememe Problemi emreyz, 22:46
Yeni Üye Forumu - Yeni Bitkili Akvaryum Sena08, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - Killifish Serüvenim Rafayel, 20:29
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 20:00
Canlı Doğuranlar - Deniz Akvaryumu Sump Sorunu Nctunl, 17:42
Deniz Akvaryumları Genel - İthal Akvaryum Sağlam Mı? scorpion26, 17:30
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Armatürk Armatür Kaliteli Mi neontetras, 17:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Orhan76, 14:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 13:25
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Şans Bambusu Endlerci, 12:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum bendeniztayfun, 09:43
Akvaryum Tanıtımı - Eskişehir Co2 Dolum Yeri Tavsiye A2626, 08:59
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - İkinci Kez Böyle Oldu Tataaa4325, 08:54
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 03:39
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 03:22
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 03:22
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 03:03
- Siyah (özel Tür) Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 03:03
- Full Set Hobi Sonu Resim Yüklenmiştir harunefe 00:58
- Seachem Purigen harunefe 00:58
- Bolbitis Türleri Arıyorum alierdemir87 00:44
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 00:34
- Lepistes Otu (najas Guadalupensis) djally 00:34
- Ücretsiz Kribensis Ve Flying Fox SedatC 00:23
- Kriza Gold Yavru emree06 00:19
- Duboisi Maswa emree06 00:19
- Cristmass Moss Ve Bloody Mary Karidesler JDEAN 00:15
- Acil Acil Pazarlik Olur heydu 22:42
- 2.67 Tüp Furcifer 22:11
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:11
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:11
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:11
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 22:00
- Malawi Erkekleri AlisBaba 21:50
- Yellow Tuxedo AlisBaba 21:50
- Cüce Vatoz, Kuhli, Kiraz Karides, Katil Salyangoz batuhan.ylmz 21:44
- Harlequin Rasbora Satılık docere 21:24
- Cryptocoryne Wendti Green Satılık docere 21:24
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 21:19
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 21:19
- Powerled Armatür Bysam 21:19
- Ücretsiz Yetişkin Sae Bysam 21:19
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 19:52
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 19:52
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:51
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 19:51
- Cüce Vatoz Yavruları Koksal Gurkan 19:51
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 19:41
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak, Soil Rafayel 19:41
- 45 Derece Açılı Ultra Clear Cama Cam Karides hobicisi 19:37
- Anubias Agirlikli Toplu Bitki agbaglama 18:20
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 18:07
- Philipinne Blue Ve Altum-silver Kırması Melekler. Laetacara 18:06
- Sümbül, Şemsiye ternapi 17:47
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 17:32
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 17:32
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 17:32
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 17:32
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 16:31
- Akvaryum 30*30 metsi 16:31
- Green Laser Ve Weıtzmanı Dişi Arıyorum Corydoras.gram 16:20
- Damızlık Panda Corydoras Corydoras.gram 16:20
- Corydoras Melanistius Arıyorum🕶🕶🕶 Corydoras.gram 16:20
KULLANICILAR
- 34 Online Kullanıcı, 19 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.