ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
H.inam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Kasım 2012 23:26
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hasan İnam
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Hasan İnam
65x40hx35 Canlı doğuran , Moss'lu tank - 50x30x18h bitkili , 120x70x70 boş tank.
65x40hx35 Canlı doğuran , Moss'lu tank - 50x30x18h bitkili , 120x70x70 boş tank.
SON 10 MESAJI
Deniz Akvaryumumu Bitki Akvaryumuna Çeviricem
Deniz akvaryumunu hiç bozma derim eğer oturtabildiysen. Ayrıca onu bozmak yerine yeni bir tank alıp kolaylıkla kurabilirsin. Akvaryumda en üst nokta bana göre deniz , ikinci ise bitkili. Bakım ve zorluk olarak seçtiğin bitkilere ve istediğin tarza bağlı. Low-Tech başlayıp zamanla geliştirebilirsin çok aşırı zor sayılmaz forumda ki bilgileri okur sorunlarını ve bilgilerini forumda paylaşırsan hızla bilgilenir kendini geliştirirsin.
Deniz akvaryumunu hiç bozma derim eğer oturtabildiysen. Ayrıca onu bozmak yerine yeni bir tank alıp kolaylıkla kurabilirsin. Akvaryumda en üst nokta bana göre deniz , ikinci ise bitkili. Bakım ve zorluk olarak seçtiğin bitkilere ve istediğin tarza bağlı. Low-Tech başlayıp zamanla geliştirebilirsin çok aşırı zor sayılmaz forumda ki bilgileri okur sorunlarını ve bilgilerini forumda paylaşırsan hızla bilgilenir kendini geliştirirsin.
İyi forumlar :)
1100 lt için bitki seçimi.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Pazartesi kuruluma başlayacağız bitkileri ekledikçe tanıtım bölümünde ki konu açıp gelişmeleri aktaracağım. Daha fazla tavsiye bekliyorum çeşitli , kolay bakılabilen bitkilerle akıcı bir havuz düşünüyorum :) Teşekkürler tekrar.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Pazartesi kuruluma başlayacağız bitkileri ekledikçe tanıtım bölümünde ki konu açıp gelişmeleri aktaracağım. Daha fazla tavsiye bekliyorum çeşitli , kolay bakılabilen bitkilerle akıcı bir havuz düşünüyorum :) Teşekkürler tekrar.
1100 lt için bitki seçimi.
Abimlerin dükkanda kullandıkları frontoza akvaryumunun boşa çıkmasıyla bana bitkili akvaryum yapmam için fırsat ve izin çıktı.
Abimlerin dükkanda kullandıkları frontoza akvaryumunun boşa çıkmasıyla bana bitkili akvaryum yapmam için fırsat ve izin çıktı.
Ölçüler 250x70x70y akvaryumda görselliği hoş , çok fazla bakım istemeyen bitki seçimi yapmak istiyorum. Bitkiler hakkında az çok bilgim var ama bu kadar büyük bir akvaryuma neler yapabilirim bilmiyorum ve çok zorlu olacak benim için.
Işıklandırmayı 400w civarı deniz akvaryumunda da kullandığımız florasanlardan kullanmayı düşünüyorum. Bütün heryer ışık alacak şekilde balastlar , florasanlar kullanıp bağlantısını yapabilirim.Işıklandırmaya daha fazla masraf yapamam. Mayalı co2 evde kurdum ve kendimde kullanıyorum istediğimiz gübreleri de bulmam hiç zor olmaz. Bu boyutlarda ki akvaryuma nasıl bitki seçebilirim bilmiyorum ve akvaryum için ışıklandırma düşük olacak o yüzden zorlu bitkilerle uğraşıp bitkileri rezil etmek istemiyorum.
Şuan için Tilki kuyruğu saz çınar java moss kafamda hazır olanlar.
Ayrıca biitki harici diğer malzemelerin hiç birisinde sorun yaşamayacağım zaten mevcut olan 2 adet dış filtre , ısıtıcı, aquaclay kum, lav kırıkları , mango kökleri , dalga motorları , kayalar , mercan fosilleri , akvaryuma uygun kapak v.b. akvaryum için bütün malzemeler hazır.
Cüce vatoz , karidesler , salyangozları da bitki seçiminden sonra yerleştireceğim.
Yosun.
Çok teşekkür ederim söylediğiniz bitki ve gübreleri en kısa sürede temin etmeye çalışacağım. Elma salyangozu çevrede bulamadım. Minare salyangozu da çeşit olsun diye aldım çok aşırı olduklarında bir çaresini bulmaya çalışırım. İyi günler , teşekkürler tekrar. :)
Çok teşekkür ederim söylediğiniz bitki ve gübreleri en kısa sürede temin etmeye çalışacağım. Elma salyangozu çevrede bulamadım. Minare salyangozu da çeşit olsun diye aldım çok aşırı olduklarında bir çaresini bulmaya çalışırım. İyi günler , teşekkürler tekrar. :)
Yosun.
Yeni başladığım bitkili akvaryum hobisinde sık sık sorunla karşılaşmaya devam ediyorum. İstediğim bitkileri yakın civarlarda bulamadım. Bulduklarım fazla fiyat istediler öğrenci olunca malum durum. Akvaryum ve malzeme konusunda pek sıkıntım yok. Tek sıkıntım bitkilerde. Abim Petshopta olduğu için istediğimiz malzemeyi getirtmemiz sorun olmuyor. Bitki işine girmedikleri için onun haricinde ne varsa sorun olmadan bulabiliyorum.
Yeni başladığım bitkili akvaryum hobisinde sık sık sorunla karşılaşmaya devam ediyorum. İstediğim bitkileri yakın civarlarda bulamadım. Bulduklarım fazla fiyat istediler öğrenci olunca malum durum. Akvaryum ve malzeme konusunda pek sıkıntım yok. Tek sıkıntım bitkilerde. Abim Petshopta olduğu için istediğimiz malzemeyi getirtmemiz sorun olmuyor. Bitki işine girmedikleri için onun haricinde ne varsa sorun olmadan bulabiliyorum.
Lafı uzatmadan. Akvaryum boyutları 50x35x25y akvaryumda hagen + lav kırıkları var. Lav kırıklarını görüntü güzel olsun diye hagenlerin üzerine koydum. Taş , kaya olarak elimde büyük olarak bir sürü mercan fosili var. Küçük parçalara ayırabilirim. Bitkili olan akvaryumda pek balık istemiyorum o yüzden sadece lepistes yavrularını alıyorum bu tanka. Mayalı Co2 kullanıyordum bitince çıkardım kenara bıraktım 1 gün kadar co2 veremedim. Şelale filtremi uçuşan java mosslar tıkamış bu gün farkettim. Şuan üzerinde çok fazla yosun var taşların. Ve camlarda saç yosununa benzettiğim yosunlar var. Akıntı olmadığı için , co2 olmadığı için , ışıklandırma çok olduğu için ve yavrulara verdiğim yemden dolayı oluşmuş diye düşünüyorum. Sorunu çözmem için yardımcı olursanız sevinirim.
1x18 watt , philips cool day light 9000k 1050 lümen
1x18 watt GE marka farm day light 1350 lümen kelvinini bilmiyorum malesef. sarı , turuncu civarı bir ışık.
Akvaryuma bu gün 2 cüce vatoz , 4 minare salyangozu , 35 tane kiraz karidesi ( 4 yetişkin damızlık 30 civarı farklı boyutlarda yavrular , 2 dişide yumurtalı şekilde. ) Mayalı co2 tekrar kurdum , vortex difüzör uyguladım kuş suluğundan. Eski malzemeleri karıştırırken azoo co2 tablet buldum ama altında 2011 yazıyor bu üretim mi bitiş tarihi mi kestiremedim. Birde azoo co2 test var onu nasıl kullanacağım pek anlayamadım tarihi geçmiş olabilir onun da.
Kullandığım yemlerinde resimleri :
Bir kaçkez artemia çıkartıp verdim yavrulara sorun olmadı. Ama bu gemma marka yemi yemiyorlar tabanda birikme yapmış.
Java moss var şuan sadece onlarda çok formsuz geliyor gözüme resimlere bakıp onlara da yorum yapabilirseniz sevinirim. Yosun topları var 8-10 tanede.
Ayrıca akvaryum tabanını ,malzemeleri , bitkilerin seçimlerini ( Taban bitkisine hayranlığım var orman havası yakalamak istemişimdir hep. ) Ayrıca hiç ekstra besin , gübre eklemedim bitki az diye fazla fotosentez gözleyemedim bu akvaryumda. Besinler için ne yapabilirim söylerseniz sevinirim.
Fotosentez için besin.
Fotosentez için ışık , co2 , besin yazıyor her yerde. Besin nedir ? Neleri besin olarak kullanabiliriz ? Gübreler midir besin ? Hindistan ceviz torfu (Cocopeat) aynı işlemi görür mü ?
Fotosentez için ışık , co2 , besin yazıyor her yerde. Besin nedir ? Neleri besin olarak kullanabiliriz ? Gübreler midir besin ? Hindistan ceviz torfu (Cocopeat) aynı işlemi görür mü ?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
High Tech Mini Gölet
Ağaç dallarını mosslarla şekillendiriyorlar çıplak kalmaması daha hoş gelir bana. Akvaryumunuz güzel başarılar dilerim.
Ağaç dallarını mosslarla şekillendiriyorlar çıplak kalmaması daha hoş gelir bana. Akvaryumunuz güzel başarılar dilerim.
10 Litre Karides
Kumunuz cam kırığına benziyor aynı şey benim de başıma gelmişti iyice araştırın bence. Karidesler çok güzel sağlıklı gelişim gösterirler umarım iyi akşamlar.
Kumunuz cam kırığına benziyor aynı şey benim de başıma gelmişti iyice araştırın bence. Karidesler çok güzel sağlıklı gelişim gösterirler umarım iyi akşamlar.
Java mosslar bence en güzel mango köklerinde oluyor , lav taşlarında , hindistan cevizi kabukların da da güzel durabiliyorlar tavsiye ederim.
Hamile Lepistesim Bakarsanız Çok Sevinirim
Isıtıcının işe yaradığını söyleyebilirim. Isıtıcınız varsa 28-26 derece civarlarında olursa yavrulamaya yardımcı olabilir.
Isıtıcının işe yaradığını söyleyebilirim. Isıtıcınız varsa 28-26 derece civarlarında olursa yavrulamaya yardımcı olabilir.
İlk bitkili High Tech denemem...13. sayfaya yeni fotolar ekledim.
Zemini kaplayan bitkilerin türü ne acaba ?
Zemini kaplayan bitkilerin türü ne acaba ?
Çok güzelmiş biraz daha arka ve orta kısıma eklemeler yapabilirsiniz.
SON MESAJLAR
- 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 21:02
Akvaryum Tanıtımı - Aydınlatma Tavsiyesi Yakazaa, 20:50
Yeni Üye Forumu - Sajika Çiftim Ve Yavruları DarkDoodad, 20:36
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Kararsızım tllhha, 20:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum | [40x40x35] – Neon Tetra-karides burayadali, 20:08
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum 40x35x35 Low Tech EnviEn, 19:56
Akvaryum Tanıtımı - 35x30x16 Akvaryum İçin Kurulum Önerisi mustafakrml, 19:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Endler Balığı Kuyruk Erimesi AquaVita, 19:09
Hastalıklar ve İlaçlar - 30x30 Walstad Akvaryum İçin Canlı Önerisi Luk258, 19:07
Akvaryum Tanıtımı - Uzun Konu:sancılı 620 Lt Lik Tank Kurulumu ugurbaran, 18:50
Akvaryum Tanıtımı - Balıklar Düz Japon Mu Yoksa Komet Mi adem5454, 18:21
Sazansıgiller - Yeni Aldığım Bitkilerin Adını Söyleyebilir Misiniz ogurcay, 17:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acı Suya Giriş - Arı Goby İnci Kefali, 17:00
Acı Su Balıkları - Yeni Bir Kurulum Önerisi yhackup, 16:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Astronot Balığı Cinsiyet -RBG-, 16:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Atman 3335 Filtre Pervanesi EfehanK, 15:08
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Yosunlaşma Muhammedsglm, 14:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitki Akvaryumunda Kum Kombinasyonu ugurbaran, 14:28
Yeni Üye Forumu - İlk Defa Bitkili Akvaryum Kuruyorum syerli, 13:57
Yeni Üye Forumu - Barclaya Longifolia SaRCoPhiLiuS, 11:11
Bitki Türleri ve Bakımı - Balık Sağlığı SaRCoPhiLiuS, 10:55
Yeni Üye Forumu - Bu Yem İyi Mi SaRCoPhiLiuS, 09:54
Yeni Üye Forumu - Lepistes Üremesi Hastalıklı Lepistes eczGrylls, 09:00
Canlı Doğuranlar - Çöpçünün Kuyruğundaki Nedir Ve Nasıl Tedavi Edilir Fatih_hakankaan, 01:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30x20x20 Ramshorn Akvaryumu Kazaritachi, 00:26
Akvaryum Tanıtımı - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 23:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarda Sürü Davranışlarına Bir Bakış GhostKoi, 23:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - Longfin Rams erencivelek, 23:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Kuyruk Erimesi koraykbl, 23:29
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Başlangıç Hk. Tortuga7, 22:28
Yeni Üye Forumu - Ramirezi Cinsiyet Belirleme YeniAkvarist, 22:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Mini Karides Akvaryumu Birminikçınar, 20:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 20:48
Akvaryum Tanıtımı - İlk Kurulum Herkese Tşkler yigidoumit, 19:59
Akvaryum Tanıtımı - Pcb Bağlantısı urzais, 19:49
Bitki Akvaryumları Genel - Işığımın Kaç W Olmasi Lazim Kaangzkr, 19:46
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 18:19
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 16:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Hamile Ne Zamana Karnı Kare Şekli Alır Seymenefe, 16:14
Yeni Üye Forumu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 15:52
Akvaryum Dünyasından Haberler - Ofise Blackwater Akvaryum Kurulum Serisi -RBG-, 14:16
Akvaryum Tanıtımı - 100x45x55 İçin Dış Filtre Tavsiyesi Me0, 13:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum İçin Işık Rengi Ne Olmalı ? ulutasatilla, 09:20
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Endlerium (hobihane) heybetmahir, 08:17
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Konusundaki Kararsızlık Rainos, 05:50
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yaşamı Hakkında Bilgi emrahyilmaz82, 00:04
Bitkili Akvaryum Canlıları - Aksu Süs Balığı Ve Süs Bitkisi Üretim Çiftliği Orh GhostKoi, 00:03
Yeni Üye Forumu - Betta Yavrularına Hava Gerekli Mi Ahmet özşen, 23:32
Labirentliler - Bitkili Akvaryum İçin Taban Malzemesi Seçimi SaviaSora, 22:18
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Co2 Set Tavsiyesi yigidoumit, 22:03
Işık CO2 ve Ekipmanlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Afra Coube AlisBaba 21:03
- Electric Blue Acara AlisBaba 21:03
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 21:02
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 21:02
- Apistogramma Kakadu SedatC 20:56
- Afrika Cichlidleri devito 20:56
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Toprak Thunderbird 20:23
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 19:06
- Bitki Armatürü buraktanatar 19:06
- Bitki Armatürü buraktanatar 19:06
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 19:06
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:51
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 18:44
- Eheim 3701 Air100 Hava Motoru BadgeR 18:18
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 18:07
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 18:07
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 18:07
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 18:03
- Su Piresi & Infusoria Amati340 18:03
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 18:03
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 18:03
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 18:03
- Damızlık C.sterbai, Red Cap Oranda nikon_ 17:53
- Özel Moss Türleri. smithiseek 17:39
- Black Molly Balıkları. smithiseek 17:39
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi voltran 17:34
- Java Moss voltran 17:34
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 17:06
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 16:54
- Akvaryum 30*30 metsi 16:54
- Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 16:50
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 16:50
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 16:50
- Mobilyalı Akvaryum Ercankurt 16:47
- 300w Isıtıcı Ercankurt 16:47
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:41
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 16:41
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:41
- Albino Full Red Bıg Dorsal ataberk28 16:35
- Komple Set ataberk28 16:35
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 16:14
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 16:14
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 15:28
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 15:28
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 15:28
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 15:09
- Gold Laser Corydoras (3e-6d) Emirk 14:09
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 13:45
- 120x30x30 Ultra Clear, Tüm Canlılar Ve Malzemeleri blenny 13:06
- Nannacara Anomala, German Ramirezi, Kardinal Tetra blenny 13:06
KULLANICILAR
- 105 Online Kullanıcı, 57 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
NEGiG,
MiSoSiKiaN,
ugurbaran,
buraktanatar,
Luk258,
memo9800,
Hoppala,
mutama,
Shork707,
yakamoz-ga,
metalurjist91,
haksis,
pleco mania,
Koksal Gurkan,
Balikcidede,
SaviaSora,
sakal34,
ulutasatilla,
rolll,
bysmokin,
benji,
mightymurat,
cassiopeiar,
muhengin26,
osmandbnl,
Sfenks111,
vedat79,
HakanYeni,
muhammetcann,
yeekim,
Kazaritachi,
Ehtiyar,
Akrattin,
hakanmorcicek,
BirkanKaya,
Tatar10,
Nickim10Harf,
growland,
pianoƒish,
kopruluonur,
isssmailak,
messi111,
ozksrt,
MertSoyumert,
Mac,
palankesli,
Gkhan22,
Siminay,
hasan_tr_01,
enginhayta,
Best Fish,
Hidro Dinamik,
Suprabranchial,
ataberk28,
Atankofnature,
purelyfe,
Cichlid33,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.