ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
tiksir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Ocak 2013 00:16
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
durmuş kasap
Doğum Tarihi:
02 Temmuz 1989
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
durmuş kasap
SON 10 MESAJI
Örümcek besleyen var mı?
Fatih bey ben h.lividumu a.geniculata ile takas etmek istiyorum eğer sizin elinizde dişi a.geniculata varsa (boyut önemli değil 4-5 cm yakın olsun yeter)ve h.lividum sahibi olmak isterseniz takas edebiliriz. lividum dişisi a.geniculatadan pahalı olabilir ama benim amacım para yada pul değil ben daha göz önünde olan daha büyük bir tarantula istiyorum (.geniculata gibi) :D
Ayrıca erasus sp. de bi harikadır bende de vardı 3,5 cm olmuştu fakat erkek bulamayınca saldım kendisini...
Fatih bey ben h.lividumu a.geniculata ile takas etmek istiyorum eğer sizin elinizde dişi a.geniculata varsa (boyut önemli değil 4-5 cm yakın olsun yeter)ve h.lividum sahibi olmak isterseniz takas edebiliriz. lividum dişisi a.geniculatadan pahalı olabilir ama benim amacım para yada pul değil ben daha göz önünde olan daha büyük bir tarantula istiyorum (.geniculata gibi) :D
Ayrıca erasus sp. de bi harikadır bende de vardı 3,5 cm olmuştu fakat erkek bulamayınca saldım kendisini...
Kabuk Sorusu
@Zencefil_91 in dediği gibi sakın pulları kaldırmayın yoksa altan gelen pullarda şekil bozukluğu oluşabilir ve hayvanın canı acıyabilir... kalsiyum takviyesi yapılacaksa uv lamba veya 8 saat güneş görmesi gerekir (güneşlenirken güneş ile kaplumba arasına cam vesayre girmemeli ozaman uv dalgaların bir etkisi olmaz). uv ışını görmeden verilen kalsiyumlar haybeye verilmiş olacak ve hiç bir faydası olmayacaktır...
@Zencefil_91 in dediği gibi sakın pulları kaldırmayın yoksa altan gelen pullarda şekil bozukluğu oluşabilir ve hayvanın canı acıyabilir... kalsiyum takviyesi yapılacaksa uv lamba veya 8 saat güneş görmesi gerekir (güneşlenirken güneş ile kaplumba arasına cam vesayre girmemeli ozaman uv dalgaların bir etkisi olmaz). uv ışını görmeden verilen kalsiyumlar haybeye verilmiş olacak ve hiç bir faydası olmayacaktır...
Örümcek besleyen var mı?
Evet fatih bey dişi olduğu ortaya çıktı :D yanlış hatırlamıyorsam sizinde bi lividumunuz vardı o ne oldu acaba...
Evet fatih bey dişi olduğu ortaya çıktı :D yanlış hatırlamıyorsam sizinde bi lividumunuz vardı o ne oldu acaba...
Kabuk Sorusu
Sizede bu yakışır :)
Elimde hiç kullanmadığım exoterranın uv-b %2 kaplumbağalar için olan florasanı var. istersen piyasa fiyatının yarısına satabilirm hem boşuna durmasın kenarda hemde bir hobicinin işine yarasın en azından artan paraya kaplumbağanıza yem yada aksesuar alırsınız... (yalnız lambanın kutusu yok bunu belirtmek isterim...)
tiksir 2012-03-29 17:25:50
Sizede bu yakışır :)
Elimde hiç kullanmadığım exoterranın uv-b %2 kaplumbağalar için olan florasanı var. istersen piyasa fiyatının yarısına satabilirm hem boşuna durmasın kenarda hemde bir hobicinin işine yarasın en azından artan paraya kaplumbağanıza yem yada aksesuar alırsınız... (yalnız lambanın kutusu yok bunu belirtmek isterim...)
Örümcek besleyen var mı?
Gerçekten çok güzeller geni harika çok istediğim ama bir türlü sahip olamadığım tür. :(
Bunlarda benim kızlarım...

Gerçekten çok güzeller geni harika çok istediğim ama bir türlü sahip olamadığım tür. :(
Bunlarda benim kızlarım...

Kabuk Sorusu
Sanırım kaplumbağanız büyümek istiyor ve kabuk atladıyor. kuru alanınız ve uv lambanız vardır umarım... (genelde kullanılmadığı için soruyorum...)
Sanırım kaplumbağanız büyümek istiyor ve kabuk atladıyor. kuru alanınız ve uv lambanız vardır umarım... (genelde kullanılmadığı için soruyorum...)
Örümcek besleyen var mı?
@Theseus bilgin için teşekkür ederim zaten öğrenci olduğum için evime çocuk gelmiyor gelirsede uzaşamıyacağı yerde tarantulalarım. h.lividum ile aramızda bi ısırılma olayı oldu ve 1 hafta sürdü ağrısı sürdü ilk 2 gün ısırdığı yer ve kaslarımda feci bir ağrı meydana geldi bulanık görmeler yaşadım ama sonra yavaş yavaş atlattım. Doktora gitmeye çekindim ne diyecektim doktora beni tarantula zehirledi desem doktorun ne diyeceğini bilemediğimden evde yatarak atlattım. :D
Evet zehiri güçlü fakat güzelliğide bir başka Yüce RABBİM mükemmel yaratmış.
Yeni başlayanlara önermiyeceğim türden ne yapacağı belli olmuyor ve çok agrasif olmasının yanında çokta hareketli bir tür.
@Theseus bilgin için teşekkür ederim zaten öğrenci olduğum için evime çocuk gelmiyor gelirsede uzaşamıyacağı yerde tarantulalarım. h.lividum ile aramızda bi ısırılma olayı oldu ve 1 hafta sürdü ağrısı sürdü ilk 2 gün ısırdığı yer ve kaslarımda feci bir ağrı meydana geldi bulanık görmeler yaşadım ama sonra yavaş yavaş atlattım. Doktora gitmeye çekindim ne diyecektim doktora beni tarantula zehirledi desem doktorun ne diyeceğini bilemediğimden evde yatarak atlattım. :D
Evet zehiri güçlü fakat güzelliğide bir başka Yüce RABBİM mükemmel yaratmış.
Yeni başlayanlara önermiyeceğim türden ne yapacağı belli olmuyor ve çok agrasif olmasının yanında çokta hareketli bir tür.
Örümcek besleyen var mı?
Şuanda elimde b.albiceps ve h.lividum var b.albiceps gövde buyo 5cm h.lividumun ise 4 cm dir. b.albiceps dişi h.lividumun cinsiyeti belli değil sorusu olan olursa cevaplamaya hazırım ve tarantulalar zehirlidir fakat bir bal arısı kadar bir kaç türü hariç onlarınki daha kuvvetlidir. Elimde bulunan tarantulalardan sadece h.lividum biraz daha güçlü zehire sahiptir.
Şuanda elimde b.albiceps ve h.lividum var b.albiceps gövde buyo 5cm h.lividumun ise 4 cm dir. b.albiceps dişi h.lividumun cinsiyeti belli değil sorusu olan olursa cevaplamaya hazırım ve tarantulalar zehirlidir fakat bir bal arısı kadar bir kaç türü hariç onlarınki daha kuvvetlidir. Elimde bulunan tarantulalardan sadece h.lividum biraz daha güçlü zehire sahiptir.
Beta balığı ve beyaz noktalar!
Arkadaşım benimde betamda oluşmuştu 2 hafta önce bende (CONTRA ICHTHYO) kullandım ve saniyede 1-2 kabarcık şeklinde hava motorundan hava verdim ve akvaryumun üzerini kapattım ısıyıda tabiki 30 derece yaptım tuzu çok kullanmanı tavsiye etmem az miktar kullan labirentliler için tuz zararlı olabilir günde 1 saat ışık görsün akvaryum sonra yine kapat benim balığım 3 günde bu şekilde düzeldi ve şimdi çok sağlıklı birde bu 3 gün yem verme bişey olmaz açlıktan ölmez korkma... Şimdiden geçmiş olsun...
Arkadaşım benimde betamda oluşmuştu 2 hafta önce bende (CONTRA ICHTHYO) kullandım ve saniyede 1-2 kabarcık şeklinde hava motorundan hava verdim ve akvaryumun üzerini kapattım ısıyıda tabiki 30 derece yaptım tuzu çok kullanmanı tavsiye etmem az miktar kullan labirentliler için tuz zararlı olabilir günde 1 saat ışık görsün akvaryum sonra yine kapat benim balığım 3 günde bu şekilde düzeldi ve şimdi çok sağlıklı birde bu 3 gün yem verme bişey olmaz açlıktan ölmez korkma... Şimdiden geçmiş olsun...
NikonD90 ,5100 ve Canon 550d Karar aşaması
Ben bir Nikon D5100 kullanıcısı olarak çok memnun olduğumu söyleyeyim.Beni dara sokan tek olay,D5100 de af motorunun body de olmaması.Objektif alırken af-s objektif almak gerekiyor ki bunların fiyatları af objektiflere göre baya pahalı.D90 alırsan objektif sıkıntısı çekmezsin,af motoru body de bulunuyor ve 2. el ucuza çok çeşit objektif bulabilirsin.Ama bunun yanında D5100 ergonomik olarak çok güzel bir şekilde tasarlanmış ve boyutları küçültülmüş.D90 ise biraz daha iri yapılı ve ağır kaçıyor.Bunun yanında D5100 16.1 milyon piksel iken D90 12 milyon piksel.İkisinin çarpanıda 1,5 crop,bu yönden pek bir fark yok zaten.Nikonun çarpanları,Canon;unkine göre bence gayet iyi.Canon 1.6 crop kullanıyor yani buda demek oluyorki,Nikon;un sensörleri canon;a göre daha iyi..
Kısaca makine alırken ilerde ne tür objektif alabileceğinide düşünerek karar ver.Mesela 50 mm f/1.8 objektif af-s olanı 675 tl iken,af olanı 236 tl yaklaşık bunuda göz önünde bulundurmak gerek...
Canon hakkında pek bilgim yok,bana marka olarak çekici gelmeyen bir marka.Arkadaşlarımın var elime aldığım zaman sanki çin de yapılan kalitesiz oyuncakları elimde tutuyormuşum gibi hissediyorum... (BANA GÖRE TABİ)
aquatopya 2012-03-24 10:12:46
Ben bir Nikon D5100 kullanıcısı olarak çok memnun olduğumu söyleyeyim.Beni dara sokan tek olay,D5100 de af motorunun body de olmaması.Objektif alırken af-s objektif almak gerekiyor ki bunların fiyatları af objektiflere göre baya pahalı.D90 alırsan objektif sıkıntısı çekmezsin,af motoru body de bulunuyor ve 2. el ucuza çok çeşit objektif bulabilirsin.Ama bunun yanında D5100 ergonomik olarak çok güzel bir şekilde tasarlanmış ve boyutları küçültülmüş.D90 ise biraz daha iri yapılı ve ağır kaçıyor.Bunun yanında D5100 16.1 milyon piksel iken D90 12 milyon piksel.İkisinin çarpanıda 1,5 crop,bu yönden pek bir fark yok zaten.Nikonun çarpanları,Canon;unkine göre bence gayet iyi.Canon 1.6 crop kullanıyor yani buda demek oluyorki,Nikon;un sensörleri canon;a göre daha iyi..
Kısaca makine alırken ilerde ne tür objektif alabileceğinide düşünerek karar ver.Mesela 50 mm f/1.8 objektif af-s olanı 675 tl iken,af olanı 236 tl yaklaşık bunuda göz önünde bulundurmak gerek...
Canon hakkında pek bilgim yok,bana marka olarak çekici gelmeyen bir marka.Arkadaşlarımın var elime aldığım zaman sanki çin de yapılan kalitesiz oyuncakları elimde tutuyormuşum gibi hissediyorum... (BANA GÖRE TABİ)
SON MESAJLAR
- Co2 Olmuyor Orhan76, 09:25
Yeni Üye Forumu - Uzun Konu:sancılı 620 Lt Lik Tank Kurulumu Me0, 08:51
Akvaryum Tanıtımı - Erkek Betta Yavruları Yedi Ve Strese Girdi Ahmet özşen, 07:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30x20x20 Ramshorn Akvaryumu IsmailTskn, 07:57
Akvaryum Tanıtımı - Bu Yem İyi Mi IsmailTskn, 07:54
Yeni Üye Forumu - Bitki Akvaryumunda Kum Kombinasyonu IsmailTskn, 07:52
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum | [40x40x35] – Neon Tetra-karides IsmailTskn, 07:46
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum 40x35x35 Low Tech IsmailTskn, 07:41
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin twinsoul, 07:40
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitki Akvaryumu İçin Aydınlatma Önerisi Aguamentist, 07:31
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığı Üretim Ve Davranış Cyber_Scout, 05:01
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığı Cinsiyet Cyber_Scout, 04:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balık Sağlığı ZEKUDA, 04:29
Yeni Üye Forumu - Balıklar Düz Japon Mu Yoksa Komet Mi IsmailTskn, 03:55
Sazansıgiller - 35x30x16 Akvaryum İçin Kurulum Önerisi IsmailTskn, 03:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30x30 Walstad Akvaryum İçin Canlı Önerisi Luk258, 03:40
Akvaryum Tanıtımı - Sizce Cinsiyet Nedir Cyber_Scout, 03:36
Yeni Üye Forumu - Atman 3335 Filtre Pervanesi Cyber_Scout, 03:07
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetra Yavru Alma Tecrübem :) Hobimus, 01:54
Amerikan Tetraları - 40*40*40 Walstad - Drystart Edagli, 00:51
Yeni Üye Forumu - İlk Defa Bitkili Akvaryum Kuruyorum syerli, 00:05
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Macmasteri youngaquarist, 23:58
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Aydınlatma Tavsiyesi Yakazaa, 23:46
Yeni Üye Forumu - Sajika Çiftim Ve Yavruları Amatör balıkçı, 23:04
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 22:43
Akvaryum Tanıtımı - Kararsızım İnci Kefali, 22:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasakalawe Işıklandırma Çağatay Tozak, 22:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 21:02
Akvaryum Tanıtımı - Endler Balığı Kuyruk Erimesi AquaVita, 19:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Aldığım Bitkilerin Adını Söyleyebilir Misiniz ogurcay, 17:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acı Suya Giriş - Arı Goby İnci Kefali, 17:00
Acı Su Balıkları - Yeni Bir Kurulum Önerisi yhackup, 16:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdaki Yosunlaşma Muhammedsglm, 14:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Barclaya Longifolia SaRCoPhiLiuS, 11:11
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistes Üremesi Hastalıklı Lepistes eczGrylls, 09:00
Canlı Doğuranlar - Çöpçünün Kuyruğundaki Nedir Ve Nasıl Tedavi Edilir Fatih_hakankaan, 01:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 23:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarda Sürü Davranışlarına Bir Bakış GhostKoi, 23:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - Longfin Rams erencivelek, 23:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Kuyruk Erimesi koraykbl, 23:29
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Başlangıç Hk. Tortuga7, 22:28
Yeni Üye Forumu - Ramirezi Cinsiyet Belirleme YeniAkvarist, 22:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Mini Karides Akvaryumu Birminikçınar, 20:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 20:48
Akvaryum Tanıtımı - İlk Kurulum Herkese Tşkler yigidoumit, 19:59
Akvaryum Tanıtımı - Pcb Bağlantısı urzais, 19:49
Bitki Akvaryumları Genel - Işığımın Kaç W Olmasi Lazim Kaangzkr, 19:46
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 16:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Hamile Ne Zamana Karnı Kare Şekli Alır Seymenefe, 16:14
Yeni Üye Forumu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 15:52
Akvaryum Dünyasından Haberler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:58
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:58
- Leleupi & 3 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:58
- Fluval 206 Dış Filtre - Yedek Parçaları Da Satılır erimgorgulu 09:34
- 2 Dişi 1 Erkek Tam Damızlık L144 Tül Takım erimgorgulu 09:34
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirke Kurdu-canlı Yem tuncaysargin 09:13
- Neocaridina Karides, Salyangoz yasiiinyldrm 09:00
- Kolay Akvaryum Bitkileri yasiiinyldrm 09:00
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 08:59
- Damızlık C.sterbai, Red Cap Oranda nikon_ 08:59
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 08:59
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 08:31
- Tilki Kuyruğu Bitkisi aupqua 08:12
- Ücretsiz Lepistes Aplot 07:45
- Ada Solar (green) Aporetti 03:47
- Plati Ve Rainbow ciii87 00:46
- Black Ramirez Ve Endler ILGIN 00:41
- Black Pinto Galaxy Fishbone ILGIN 00:41
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 23:17
- Wabi Kusa(rotala Green,rotala Red,rotala Sayhadrca UraL 23:17
- Asma Kökü Gövdesi seran06 22:45
- Tropheus Ujiji&mtoto - Kafalı Yunuslar seran06 22:45
- Venüstüs - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Firefish Malawi market 22:27
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 22:27
- Tüm Akvaryum Malzemelerimi Satıyorum SJess 22:14
- Afra Coube AlisBaba 21:03
- Electric Blue Acara AlisBaba 21:03
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 21:02
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 21:02
- Apistogramma Kakadu SedatC 20:56
- Afrika Cichlidleri devito 20:56
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Toprak Thunderbird 20:23
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 19:06
- Bitki Armatürü buraktanatar 19:06
- Bitki Armatürü buraktanatar 19:06
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 19:06
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:51
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 18:44
- Eheim 3701 Air100 Hava Motoru BadgeR 18:18
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 18:07
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 18:07
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 18:07
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 18:03
- Su Piresi & Infusoria Amati340 18:03
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 18:03
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 18:03
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 18:03
- Özel Moss Türleri. smithiseek 17:39
- Black Molly Balıkları. smithiseek 17:39
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi voltran 17:34
KULLANICILAR
- 85 Online Kullanıcı, 46 Üye
Online Kullanıcılar
Lofta,
gambler,
mutama,
Feanor,
bysmokin,
erimgorgulu,
Orhan76,
mythking,
osmandbnl,
MasterChiefHakan,
Kazaritachi,
barsbingul,
Aguamentist,
Rafayel,
sina cen,
Öğretmen Ali,
fikret43,
darkaura,
yeekim,
mirat,
EfeCaptain,
SaviaSora,
ulutasatilla,
urzais,
MiSoSiKiaN,
EDDY,
sakpolat,
mustafakrml,
SaRCoPhiLiuS,
L3viathan,
hakanmorcicek,
Mac,
muhammetcann,
GokKurt,
ballantines,
rayed,
MuratAkkas,
egemenc,
MDForensic,
AlisBaba,
rseven,
babastory,
eferotti,
emrahyilmaz82,
SalihNarci,
Miller,
Ibrahimkahraman,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.