ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ersanalgir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Mart 2018 14:09
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ersan algır
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ersan algır
SON 10 MESAJI
Balığımın türü ve durumu
Merhaba arkadaşlar. Aşağıda resimleri ve videosu bulunan balığımın bulunduğu akvaryum; işyerimdeki akvaryumdur. Malum dekor niyetiyle yapıldğı için içinde her türden bulmak mümkün. Benim merak ettiğim resimleri ve videosu bulunan turuncu balığın türü nedir? Birde balığın alındığı akvaryumcu bu balığın hamile olduğunu ve yaklaşık olarak 30 yavru yapacağını söylemiş. Eğer resim ve videolarla sizde bu balığın hamile olduğunu onaylıyorsanız bu kadar karışık akvaryumun içinde bu balığı nasıl koruyacağımızı ve nasıl bir yavrulama yapacağını söyleyebilir misiniz? Saygılar.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=0LJme2nhcTE[/VID]
Merhaba arkadaşlar. Aşağıda resimleri ve videosu bulunan balığımın bulunduğu akvaryum; işyerimdeki akvaryumdur. Malum dekor niyetiyle yapıldğı için içinde her türden bulmak mümkün. Benim merak ettiğim resimleri ve videosu bulunan turuncu balığın türü nedir? Birde balığın alındığı akvaryumcu bu balığın hamile olduğunu ve yaklaşık olarak 30 yavru yapacağını söylemiş. Eğer resim ve videolarla sizde bu balığın hamile olduğunu onaylıyorsanız bu kadar karışık akvaryumun içinde bu balığı nasıl koruyacağımızı ve nasıl bir yavrulama yapacağını söyleyebilir misiniz? Saygılar.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=0LJme2nhcTE[/VID]
Balıklarımın türü nedir
Hobiyi bırakan bir arkadaşımdan aldığım bu 2 balığın türünü bana söyleyebilirmisiz. Bu balıkların sp. lerle aynı akvaryumda yaşamalarında bir sıkıntı olabilir mi? Saygılar.
ersanalgir 2011-07-08 14:07:34
Hobiyi bırakan bir arkadaşımdan aldığım bu 2 balığın türünü bana söyleyebilirmisiz. Bu balıkların sp. lerle aynı akvaryumda yaşamalarında bir sıkıntı olabilir mi? Saygılar.
F0 Wild Curipera Discuslar Üretimhanede (İlk F1 Yavrularımız Sayfa 29)
Gerçekten tek kelime ile mühtiş bir çalışma. Sağlıklı balıklar dilerim. Tebrik ederim.
Gerçekten tek kelime ile mühtiş bir çalışma. Sağlıklı balıklar dilerim. Tebrik ederim.
Malawi akvaryumuna floresan önerisi
Merhaba. Bahsettiğiniz floresandan bir tane takmam yeterli olur mu? Birde t5 veya t8 den hangisini tercih etmeliyim? Saygılar.
Merhaba. Bahsettiğiniz floresandan bir tane takmam yeterli olur mu? Birde t5 veya t8 den hangisini tercih etmeliyim? Saygılar.
Belirttiğim ölçüdeki kapağa kaç, adet floresan olur? Bu floreanların boyları kaç cm olmalıdır? Gün ışığı floresanın yosunlanma yaptığını okumuştum forumda. Floresanların çalışma zamanlamasını nasıl yapmalıyım? Saygılar.
Belirttiğim ölçüdeki kapağa kaç, adet floresan olur? Bu floreanların boyları kaç cm olmalıdır? Gün ışığı floresanın yosunlanma yaptığını okumuştum forumda. Floresanların çalışma zamanlamasını nasıl yapmalıyım? Saygılar.
Merhaba arkadaşlar. 100 cm boyunda 40 cm yüksekliğinde sadece kum ve kaya dekoru olan akvaryumumda sp. ve yunus beslemekteyim. Akvaryumu ilk kurduğumda arkadaşımın tavsiyesiyle 3 sıra led taktık. Fakat zamanla forumda incelemiş olduğum diğer malawi tanklarının hemen hemen hepsininde floresan kullanıldığını ve çok daha güzel bir görüntüye sahip olduklarını gördüm. Sonuç olarak bende ledleri çıkarıp floresan takmak istiyorum. Belirtmiş olduğum ölçülere uygun olarak hangi floresanları önerebilirsiniz? Akvaryumum mobilyalı ve floresan kapağı mevcut. Kapağın ölçüleride 95 cm boy 12 cm en civarında. Bu kapağa kaç adet floresan takabilirim? ( marka ve model belirtilirse çok yardımı dokunur) Yosunlanma sıkıntısı olmaması açısından zamanlayıcı takmak istiyorum. Zamanlayıcıyının açılıp kapanma aralıkları kaç saat olmalıdır? Saygılar.
Merhaba arkadaşlar. 100 cm boyunda 40 cm yüksekliğinde sadece kum ve kaya dekoru olan akvaryumumda sp. ve yunus beslemekteyim. Akvaryumu ilk kurduğumda arkadaşımın tavsiyesiyle 3 sıra led taktık. Fakat zamanla forumda incelemiş olduğum diğer malawi tanklarının hemen hemen hepsininde floresan kullanıldığını ve çok daha güzel bir görüntüye sahip olduklarını gördüm. Sonuç olarak bende ledleri çıkarıp floresan takmak istiyorum. Belirtmiş olduğum ölçülere uygun olarak hangi floresanları önerebilirsiniz? Akvaryumum mobilyalı ve floresan kapağı mevcut. Kapağın ölçüleride 95 cm boy 12 cm en civarında. Bu kapağa kaç adet floresan takabilirim? ( marka ve model belirtilirse çok yardımı dokunur) Yosunlanma sıkıntısı olmaması açısından zamanlayıcı takmak istiyorum. Zamanlayıcıyının açılıp kapanma aralıkları kaç saat olmalıdır? Saygılar.
Dış filtre iç malzeme dizilimi
Merhaba. Altına derken önce süngeri koyup sonra seramik mi koyuyorum. Ben daha önce hep tersi şeklinde yaptım. Sepete önce seramiği yerleştiriyordum sonra üstüne sünger veya elyaf koyuyordum. Diğer sepetlerdede aynı işlemi yapıyordum. Saygılar.
Merhaba. Altına derken önce süngeri koyup sonra seramik mi koyuyorum. Ben daha önce hep tersi şeklinde yaptım. Sepete önce seramiği yerleştiriyordum sonra üstüne sünger veya elyaf koyuyordum. Diğer sepetlerdede aynı işlemi yapıyordum. Saygılar.
Dış filtre iç malzeme dizilimi
Merhaba arkadaşlar. Jebo 825 marka 3 sepetli bir dış filtre kullanıyorum. İç malzeme olarak da suyun ilk temas ettiği sıralamaya göre 1. sırada seramik ve elyaf, 2. sırada sünger ve elyaf, 3. sırada karbon ve elyaf mevcud. Karbonun zamanının dolduğunu düşündüğümden yerine Eheim substrat pro aldım. Fakat petshop daki satıcı biraz aklımı karıştırdı. Bana dizilimin yanlış olduğunu ve suyun ilk temas sırasına göre ilk sepete sünger ve elyaf, ikinci sepete substrat ve elyaf ve son sepetede seramik ve elyaf koymalıymışım. Ben hep sermiğin suya ilk temas eden malzeme olması gerektiğini biliyordum. Sonuç olarak elimde bulunan malzemelere göre ( seramik, elyaf, substrat,sünger ) en iyi dizilimim nasıl olmalıdır? Saygılar.
Merhaba arkadaşlar. Jebo 825 marka 3 sepetli bir dış filtre kullanıyorum. İç malzeme olarak da suyun ilk temas ettiği sıralamaya göre 1. sırada seramik ve elyaf, 2. sırada sünger ve elyaf, 3. sırada karbon ve elyaf mevcud. Karbonun zamanının dolduğunu düşündüğümden yerine Eheim substrat pro aldım. Fakat petshop daki satıcı biraz aklımı karıştırdı. Bana dizilimin yanlış olduğunu ve suyun ilk temas sırasına göre ilk sepete sünger ve elyaf, ikinci sepete substrat ve elyaf ve son sepetede seramik ve elyaf koymalıymışım. Ben hep sermiğin suya ilk temas eden malzeme olması gerektiğini biliyordum. Sonuç olarak elimde bulunan malzemelere göre ( seramik, elyaf, substrat,sünger ) en iyi dizilimim nasıl olmalıdır? Saygılar.
Hava motoru performans düşüklüğü
Merhaba Emre bey. Toz konusunda sanırım haklısınız. Hiç temizleme yapmadım. Bu dediklerinizi hemen uygulayacağım.
Merhaba Emre bey. Toz konusunda sanırım haklısınız. Hiç temizleme yapmadım. Bu dediklerinizi hemen uygulayacağım.
Hava motoru performans düşüklüğü
Merhaba arkadaşlar. Hava motorumla ilgili bir sıkıntım hakkında sizlerden yardım ve fikir istiyorum. 200 litrelik akvaryumumda 60 cm civarı bir hava taşı ve champion marka çift çıkışlı hava motoru kullanıyorum. Akvaryumum mobilyalı ve hava motorumu alt dolapta dış motorun yanında, yaklaşık akvaryumun 1 metre altında kullanmaktayım. Ayrıca hava motorundan çıkıp hava taşına giden hortumlarında boyu 1,5 metreyi bulmakta. Tahmin edileceği gibi hal böyleyken hava motorumdan iyi performans almam mümkün olmuyor. Yaptığım araştırmalar sonucunda neredeyse herkes aynı şeyi söylemekte. Hava motoru akvaryumdan daha yüksekte olmalı. Bende bu konuda hemfikirim fakat görüntü açısından şüphelerim var. Akvaryumun arkasında duvarda asılı bir hava moturu nasıl görünebilir? Ayrıca dışarıda olan bir hava moturununda sesi çok rahatsız etmezmi? Akvaryumun üstüne koysam titreşim balıkları rahatsız etmez mi? Ayrıca düşme tehlikeside var. Bu tip sıkıntı yaşamayan arkadaşlar hava moturunu nasıl ne nerde kullandıklarını benimle paylaşırlarsa çok sevinirim. Eğer duvarda asılı kullanmaya mecbur kalırsam son çare olarak, biraz paraya kıyıp 4 çıkışlı iyi bir marka hava motoru alıp, 4 çıkışı birleştirip 2 çıkış olarak hava taşına aktarsam daha sağlıklı bir performans alırmıyım? Saygılar.
Merhaba arkadaşlar. Hava motorumla ilgili bir sıkıntım hakkında sizlerden yardım ve fikir istiyorum. 200 litrelik akvaryumumda 60 cm civarı bir hava taşı ve champion marka çift çıkışlı hava motoru kullanıyorum. Akvaryumum mobilyalı ve hava motorumu alt dolapta dış motorun yanında, yaklaşık akvaryumun 1 metre altında kullanmaktayım. Ayrıca hava motorundan çıkıp hava taşına giden hortumlarında boyu 1,5 metreyi bulmakta. Tahmin edileceği gibi hal böyleyken hava motorumdan iyi performans almam mümkün olmuyor. Yaptığım araştırmalar sonucunda neredeyse herkes aynı şeyi söylemekte. Hava motoru akvaryumdan daha yüksekte olmalı. Bende bu konuda hemfikirim fakat görüntü açısından şüphelerim var. Akvaryumun arkasında duvarda asılı bir hava moturu nasıl görünebilir? Ayrıca dışarıda olan bir hava moturununda sesi çok rahatsız etmezmi? Akvaryumun üstüne koysam titreşim balıkları rahatsız etmez mi? Ayrıca düşme tehlikeside var. Bu tip sıkıntı yaşamayan arkadaşlar hava moturunu nasıl ne nerde kullandıklarını benimle paylaşırlarsa çok sevinirim. Eğer duvarda asılı kullanmaya mecbur kalırsam son çare olarak, biraz paraya kıyıp 4 çıkışlı iyi bir marka hava motoru alıp, 4 çıkışı birleştirip 2 çıkış olarak hava taşına aktarsam daha sağlıklı bir performans alırmıyım? Saygılar.
SON MESAJLAR
- Beyaz Benek HOPPALA, 04:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Elyaf Çok Pis KaanE, 03:33
Yeni Üye Forumu - Hangi Tür Karides Daha İyi MasterChief, 02:47
Omurgasızlar - Doğuma Daha Var Mı ? MasterChief, 02:44
Yeni Üye Forumu - Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor MasterChief, 02:41
Yeni Üye Forumu - Karideslerim Ölüyor Mu? MasterChief, 02:13
Omurgasızlar - Kurt Mu? Kayrabarlas, 02:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Ugf ( Under Gravel Filter ) Dıy - Kutu Filtre ezzalisi, 02:02
Filtre ve Sump Yapımı - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu MasterChief, 01:57
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ahmetfiratozkaya, 01:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Doğurdu 6 Yavru BozKar, 01:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi ahmetfiratozkaya, 00:50
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler Rabios, 00:38
Labirentliler - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 00:30
Sazansıgiller - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:08
Akvaryum Tanıtımı - Akv Başkan çeto, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - Kırık Akvaryum Tamiri draff10, 23:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Akvaryum barskels, 22:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 22:33
Bitki Akvaryumları Genel - İstilacıların Peşinde ahmetfiratozkaya, 22:22
Deniz Canlıları - Shallow Tank HarunYILDIRIM, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler ebt06, 22:14
Yeni Üye Forumu - Bitkilerde Çürüme MCY4, 22:06
Bitki Akvaryumları Genel - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 21:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ehtiyar, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Kurtçuk MasterChief, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı Çiftleştirme darkfreez, 20:49
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Planarya Mı? 24med11, 20:36
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:23
Labirentliler Tanıtımı - Elyaf Kullanımı KaanE, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 19:31
Omurgasızlar - Kuyruk Erimesi Helpmep89, 18:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bio Sünger Brdk64 08:10
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:10
- Ryunkin, Orando, Ranchu EKAR 07:50
- Christmas Moss Ve Katil Salyangoz stopsound 07:49
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 07:36
- 12 Adet Damızlık Boy Katil Salyangoz dark blue 07:36
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 07:13
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:13
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 07:13
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 03:16
- Altın Kafa Melekler Tekin35 02:26
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 01:07
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 01:07
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 01:04
- Ücretsiz Ramshorn Salyangoz Hidro Dinamik 00:58
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:43
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:43
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:43
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 00:40
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:24
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 00:20
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 00:20
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 00:17
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:08
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 23:40
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 23:39
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 23:27
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 23:27
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 23:25
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 23:25
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 23:25
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 23:10
- Clear Akvaryum Ve Mdf Dolabı Serdariekrem 22:51
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 22:50
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 22:43
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 22:43
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 22:20
- Christmas Moss Furkann 22:20
- Bronz Çöpçü Corydoras Aeneus akomania 21:56
- Kırmızı Kuyruk Kedi Balıkları vagus 21:18
- Dolaplı Akvaryum 8387gms 21:07
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 20:58
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 20:45
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 20:45
- Hb.white Big Dorsal Dişi jaloreef 20:44
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 20:44
- Nano Led Armatür BywenzeL 20:37
- Mikro Kurt wallece 20:16
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 19:57
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 19:57
KULLANICILAR
- 36 Online Kullanıcı, 20 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.