Low Tech Akvaryum Bitki Önerisi

MeldaqÇevrim Dışı

İl: Ankara
MeldaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Saat 13 Dakika önce
Low tech bir akvaryumum var. Co2 kullanmıyorum. Düzenli olarak sıvı gübre ve mineral içerecek takviyelerde bulunuyorum. ( Maden suyu, haşlanmış yumurta suyu gibi) Bitki yoğunluğumu arttirip daha çok kırmızı tonlarinda bir kaç bitki daha ekmek istiyorum. Aklımda olan bitkiler gül ve Rotala rotundifolia reddish (Vietnam) Bu iki tür co2 desteksiz güzel bir sonuç verir mi? Önerdiğiniz türleri dikkatle inceleyecegim. Ek olarak tabana bitki ekmekte istiyorum bu sayede karides ekleyebilirim diye düşündüm ancak taban bitkileri oldukça zahmetli diye duydum. Hydrocotyle Verticillata ilgimi çekmişti bunun hakkinda bilgisi olan varsa çok sevinirim. Akvaryumumun güncel durumuda bu sekilde.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/260016/230720250147231.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Taha YanıkÇevrim Dışı

İl: Zonguldak
Taha YanıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Saat 50 Dakika önce
Elodea, bacopa(iyi ışıkta kırmızı rengi alır) , cryptocoryne, saz, zeytin(bu low tech bitkilerinden daha fazla bakım ister) ve eğer taş, mangrow gibi şeylerde ekleyecekseniz anubias, java fern gibi bitkilerde iyidir.

Şuanda akvaryumunuzda tilki kuyruğumu var elodea mı?
Karides için moss türü iyi olur.

Cyber_ScoutÇevrimiçi

İl: Istanbul
Cyber_ScoutÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 12 Saat 23 Dakika önce
Su berraklığı hepmi böyle?
Co2 yi mayalı da olsa ekleyin.
Suyu üst sınıra kadar doldurun.
filtreniz biyolojik filtre yapmıyor. Berraklık eklediğiniz gübre muadilleri sebebiylede kötü olabilir. Bu kumun altında başka katman var mı? Kırmızı renk ışık co² ve fe (demir) gübrelerinin uyumuyla sağlanır.

Beğenenler: [T]170493,Murat27[/T]

MeldaqÇevrim Dışı

MeldaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 3 Saat 12 Dakika önce
[QUOTE=Taha Yanık]Elodea, bacopa(iyi ışıkta kırmızı rengi alır) , cryptocoryne, saz, zeytin(bu low tech bitkilerinden daha fazla bakım ister) ve eğer taş, mangrow gibi şeylerde ekleyecekseniz anubias, java fern gibi bitkilerde iyidir.

Şuanda akvaryumunuzda tilki kuyruğumu var elodea mı?
Karides için moss türü iyi olur. [/QUOTE]

Akvaryumda elodea var görüntüsü baya hosuma gidiyor ancak çok arka plan bitkisi

[QUOTE=Cyber_Scout]Su berraklığı hepmi böyle?
Co2 yi mayalı da olsa ekleyin.
Suyu üst sınıra kadar doldurun.
filtreniz biyolojik filtre yapmıyor. Berraklık eklediğiniz gübre muadilleri sebebiylede kötü olabilir. Bu kumun altında başka katman var mı? Kırmızı renk ışık co² ve fe (demir) gübrelerinin uyumuyla sağlanır.[/QUOTE]

yok hocam su berrakliginin sebebi yeni ekim yapıp kumunu arttirmamdan dolayi oldu. Tabanda lav kırığı üstünde görünen siyah kumum var. Filtre için öneriniz nedir

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Cyber_ScoutÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 3 Saat 6 Dakika önce
Size en ekonomik ve akv. hacmine uygun dış filtre iş görür. Filtre iç malzemeleri dolu yada boş siz düzenleyebilirsiniz. Önemli olan biyolojik arıtmayı yapıp uygun akıntı çevrimini yapması. Her marka olur. Önemlisi hacime uygun ve iç malzemesi.
Co2 yi unutmayın edinin yada kendiniz yapın.

MesutoviçÇevrim Dışı

İl: Aydin
MesutoviçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 2 Saat 20 Dakika önce
[QUOTE=Meldaq]Low tech bir akvaryumum var. Co2 kullanmıyorum. Düzenli olarak sıvı gübre ve mineral içerecek takviyelerde bulunuyorum. ( Maden suyu, haşlanmış yumurta suyu gibi) Bitki yoğunluğumu arttirip daha çok kırmızı tonlarinda bir kaç bitki daha ekmek istiyorum. Aklımda olan bitkiler gül ve Rotala rotundifolia reddish (Vietnam) Bu iki tür co2 desteksiz güzel bir sonuç verir mi? Önerdiğiniz türleri dikkatle inceleyecegim. Ek olarak tabana bitki ekmekte istiyorum bu sayede karides ekleyebilirim diye düşündüm ancak taban bitkileri oldukça zahmetli diye duydum. Hydrocotyle Verticillata ilgimi çekmişti bunun hakkinda bilgisi olan varsa çok sevinirim. Akvaryumumun güncel durumuda bu sekilde.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/260016/230720250147231.jpg[/IMG][/QUOTE]
öncelikle selamlar eğer akvrayumu yeni kurduysanız ilk 2 ay gübre takviyesi yapmayınız bakteri döngünüz sisteminiz otursun. co2 olmadan gene gözünüze hitap eden sonuç alırsınız fakat mayalı sistem co2 yapıp hem kolay hemde ucuz şekilde verim alırsınız. karides eklemeniz için illa tabana bitki koymanıza gerek yok karides yuvası ve moss koyarak rahat olmalarını sağlayabilirsiniz. taban bitkisi olarak Sagittaria subulata saz görünümlü çelikle çoğalıp akvaryum tabanını kaplar hoşunuza gidebilir Helanthium tenellum da güzel bir tercih olabilir. hangi canlıları beslemeyi düşünüyorsunuz

MeldaqÇevrim Dışı

MeldaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 1 saat 32 dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]Size en ekonomik ve akv. hacmine uygun dış filtre iş görür. Filtre iç malzemeleri dolu yada boş siz düzenleyebilirsiniz. Önemli olan biyolojik arıtmayı yapıp uygun akıntı çevrimini yapması. Her marka olur. Önemlisi hacime uygun ve iç malzemesi.
Co2 yi unutmayın edinin yada kendiniz yapın.[/QUOTE]

Dış filtreyi araştırıp elde edicem hocam sağolun. Co2yi eklemeyi çok istedim özellikle kendim yapip ancak aparatlarini bir türlü elde edemiyorum ya hep eksik kalıyor ya da çok pahalıya denk geliyor

Cyber_ScoutÇevrimiçi

Cyber_ScoutÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 1 saat 28 dakika önce
Kola 2.5lt şise ve kapağını delip hortum silikonlarsınız şeker ve maya ile co2 . En pratik bu şekilde. 501 diy kit süper güzel yıllardır asit baz ile kullanıyorum. Yurtdışı gidip gelen yakınınızdan isteyin ...

MeldaqÇevrim Dışı

MeldaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 1 saat 28 dakika önce
[QUOTE=Mesutoviç]
öncelikle selamlar eğer akvrayumu yeni kurduysanız ilk 2 ay gübre takviyesi yapmayınız bakteri döngünüz sisteminiz otursun. co2 olmadan gene gözünüze hitap eden sonuç alırsınız fakat mayalı sistem co2 yapıp hem kolay hemde ucuz şekilde verim alırsınız. karides eklemeniz için illa tabana bitki koymanıza gerek yok karides yuvası ve moss koyarak rahat olmalarını sağlayabilirsiniz. taban bitkisi olarak Sagittaria subulata saz görünümlü çelikle çoğalıp akvaryum tabanını kaplar hoşunuza gidebilir Helanthium tenellum da güzel bir tercih olabilir. hangi canlıları beslemeyi düşünüyorsunuz
[/QUOTE]

Halihazırda 15e yakın kırmızı platim var çoğu yavru. Gereksiz agresif bir tür olduğu için tabani saklamak istiyorum ki karideslere rahat bir ortam saglayabileyim. Lilaeopsis Novaezelandiae düşünüyorum hem kolay bakımı hemde hızlı çoğalıyor. Co2 için yapılabilecek taktikler varsa önerilere açığım

[QUOTE=Cyber_Scout]Kola 2.5lt şise ve kapağını delip hortum silikonlarsınız şeker ve maya ile co2 . En pratik bu şekilde. 501 diy kit süper güzel yıllardır asit baz ile kullanıyorum. Yurtdışı gidip gelen yakınınızdan isteyin ...[/QUOTE]

ah keşke yurtdışı gidip gelen yakınım olsaydi hocam. [:)] Aparatlarini bulursam sizinde bahsettiginiz gibi evden kendim hazirlamayi düşünüyorum co2yi