Malawi’nin kara şövalyesi


Caner Gündüz

Açıklama

Ölçüler: Canlı Türleri: Bitki Türleri: Tankın Yaşı: Filtrasyon ve Işıklandırma: Tasarım ve Dekorasyon:

Katılım Tarihi: 20 Ocak 2019

Bu katılım 619 oy almıştır.
 

Yorumlar

Ebubekir ATAR - 30 Ocak 2019 23:27

Tebrik ederim. Malawinin eşsizlerinden. Hiç bir zaman bende ki aşkı bitmeyecek bu türün.
Çok iyi bir örnek.

Ebubekir ATAR

Foai - 31 Ocak 2019 08:10

Teşekkür ederim Ebubekir Bey, benim de hiç aklımda yokken 2cm boydayken edindiğim bir tür. Yıllar sonra Malawi’ye merak sardırdı, iyi de oldu :)

Caner Gündüz

Mehya - 31 Ocak 2019 12:18

En azından bu sefer pozlama değil balık kazanmış tebrik ederim çok güzel bir canlıya sahipsiniz .

Murat

Foai - 31 Ocak 2019 12:23

@mehya pozlama ile kazanmak nasıl oluyor?

Caner Gündüz

eroltaşdelen - 31 Ocak 2019 14:07

tebrikler

eroltaşdelen

Foai - 31 Ocak 2019 14:25

Yorumlarda hata alıyor gibi görünüyor ama mesaj tekrarı oluyor

Caner Gündüz

Mehya - 31 Ocak 2019 16:33

@foai canlıya değil de fotoğrafın hangi makina ile çekilmesi gibi canlı görünümünden çok fotoğrafçılık daha çok kazanıyor diye düşünüyorum.

Murat

Foai - 31 Ocak 2019 16:53

Fotoğraf ile katılım olan bir yarışmada güzel fotoğrafın fark yaratması bence anlaşılır birşey. Cep telefonu ile çekilen ile dslr ile çekilmiş arasında fark olup bunun sonuca yansıması da bana normal geliyor. Ama oylamalarda genelde canlıya göre de puan verildiğini düşünüyorum. 1.olan papağan büyük ihtimal benim gibi bu balığın doğal haline özlem duyan üyeler tarafından yüksek puan aldı.

Caner Gündüz

Mehya - 31 Ocak 2019 17:00

Papağan Balığı kesinlikle gerçekten mükemmel arkadaşımada tebriklerimi zaten ilettim kesinlikle hak eden kazanmış. Demek istediğim koi lepistes yada sarı ateş karides kiraz karides gibi kendi türleri arasında fark yaratmamış pekçok canlı çok daha güzel canlıların önüne defalarca geçmesi nedeniyle böyle düşünmekte haksızmıyım.

Murat

Foai - 31 Ocak 2019 17:15

Evet ben de katılıyorum, canlının nadirliği, biraz özel olması da dikkate alınmalı. Ama bu üye oyları ile puanlanan bir yarışma olduğu için bir standart oluşturmak zor. 3-5 kişilik bir juri olsa daha iyi sonuçlar çıkar ama bazı üyeler dereceye giremeyince juriye sarabiliyor :) Bunun hobiyi renklendiren bir etkinlik olduğunu anlayıp, hırsları bir kenara koymak lazım. Çok ciddiye alanlar için ululuslararası yarışmalar var :)

Caner Gündüz

Mehya - 31 Ocak 2019 17:49

Ben kimseyi suçlamıyorum sarmıyorumda şimdi bu şekilde yansıtmayın. Sorduğunuz için söylüyorum. Ben sadece kendi türleri arasında farkındalık yaratmış canlıların daha fazla hakettiğini savunuyorum.

Murat

Foai - 31 Ocak 2019 19:46

@Mehya ben genel ifade ettim, sizi kastetmedim.

Caner Gündüz

atinoglu - 02 Şubat 2019 00:08

Bu balığın adı sanı nedir acaba?

Ahmet şahin

Foai - 02 Şubat 2019 01:26

Canlının cins-tür-varyete adı Copadichromis Trewavasae ‘lupingu’

Caner Gündüz

Street Parrot - 03 Şubat 2019 10:02

Muhteşem bir canlı. Benim gibi hiç Malavi işe yolu kesişmemiş hobicinin bile aklını karıştıracak kadar güzel. Bu güzel canlıyı fotoğraflamak isterdim :)
Derece için tebrik ederim. Bu yarışmada hem canlının nadirliği (1. ve 3. Hemde iyi fotoğraflama 1. ve 2.) ön plana çıkmış.

Ömer KAYA

Mustafa Uzlu - 04 Şubat 2019 12:36

Caner abi, senden beklediğim bir katılımdı, tebrik ediyorum.

Mustafa Uzlu

YORUM YAZIN

İpucu: Sol sağ tuşlarını kullanarak, önceki ve sonraki katılımları görebilirsiniz. Fotoğrafların soluna ve sağına tıklayarak önceki ve sonraki fotoğrafı görebilirsiniz.

Yarışmaya katılmak için üye olmanız gerekmektedir.

İlk 3'e giren katılımlara plaket ve Aquaforest su düzenleyici, bakteri kültürü veya NEWA Anti-Nitrat

1. Yarışmaya katıldığınız canlının kendi canlınız, akvaryumun kendi akvaryumunuz olması gerekmektedir. Aynı zamanda gönderdiğiniz fotoğrafların da size ait olması gerekmektedir. Örneğin satın aldığınız bir balığın eski sahibinin çektiği fotoğrafla yarışmaya katılamazsınız.
2. Her kategoriye en çok 1 katılımda bulunabilirsiniz.
3. Derece alındığında veya yönetim tarafından gerek görüldüğünde katılımın katılımcıya ait olduğunun kanıtlanması istenecektir. İleride canlıyı satma, kaybetme gibi ihtimallere karşı katılımcının; balığın önüne el yazısıyla ismini yazdığı bir kağıtla beraber balığın fotoğrafını çekmesini öneririz.
4. Katılım yapıldıktan sonra üye talebi üzerine katılımın silinmesi veya fotoğrafın farklı bir fotoğrafla değiştirilmesi talebine yönetim karar verir.
5. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmamamış bir akvaryum veya canlı tekrar yarışmaya katılabilir.
6. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmuş bir akvaryum tasarımı aynı tasarım ile yarışmaya katılamaz. İlkini andırmayacak tasarım ile tekrar katılabilir.
7. Yarışma oylamaları; üyeliğini cep telefonunu onaylatmış ve sitemizde paylaşım yapan forum üyeleri, forum özel üyeleri, kıdemli akvaristler ve yönetici üyelerin oyları ile seçilmektedir.
8. Forum üyelerinin oyları 1, özel üyelerin ve yöneticilerin 3, kıdemli akvaristlerin 5, jürilerin oyları ise 20 ile çarpılmaktadır. Örneğin özel üyenin pusulasındaki birinci katılıma, 10 puan değil 30 puan eklenir. Bir üye birden çok kategoriye dahilse en çok katsayısı olan değer hesaba katılır.
9. Puan eşitliği durumunda önce katılan yarışmacı avantajlı olur.
10. Katılımlar her ayın 1'inde başlar, 21'inde saat 23:59'da biter. Oylama ise; 22'sinde başlar, 30'unda saat 23:00'da biter. Sonuçlar oylamanın bitmesinin ardından duyrulur.
11. Sonuçlar duyurulana kadar balığın kimin olduğu ve katılımın o ana kadar aldığı oy görünmez.
12. Oylama gizlidir, verilen oylar diğer üyeler tarafından görülemez.
13. Akvaryum kategorisinde akvaryumun en az bir genel görünümü olması zorunludur.
14. Yarışmaya en çok 3 fotoğraf eklenebilir ancak 1 veya 2 fotoğrafla da katılınabilir.
15. Canlı kategorisindeki katılımlara bir canlı katılabilir ve tüm fotoğrafların aynı canlıyı içermesi gerekmektedir. Koloni katılamaz. Örneğin sarı prenses kolonisinin erkeğinin ayrı, dişisinin ayrı fotoğrafı ile aynı yarışmaya katılınamaz. Aynı karede birden çok balık bulunabilir, hatta ağız ağıza kavga eden, yumurtlayan, yavrusuna bakan yani birbiriyle ilişki içindeki canlıları içeren fotoğraflar etkileyici bile olacaktır ancak yarışmaya katılan asıl canlı her fotoğrafta bulunmalıdır.
16. Yarışmada Photoshop gibi çekim sonrası müdahale programlarının kullanımı serbesttir ancak balığın dış görünüşüne, vücut yapısına müdahale (yırtık yüzgeç rötüşü, yara kapatma vb.) yasaktır.
17. Yarışmaya katılan fotoğraflar forumlarda kullanılabilir ancak yarışma sonuçlanmamışsa o fotoğrafın paylaşıldığı konuda yarışmada yarıştığı söylenemez, ima edilemez, üyelerden oy istenemez.
18. Profesyonel olarak akvaryum canlısı ticareti yapan üyeler yarışmaya katılamazlar.
Ödüller 3'er yarışmalık gruplar halinde gönderilir. Örneğin ocak, şubat ve martın kazananlarının ödül ve plakerleri nisan ayı içerisinde kargolanır.

Jürilerimiz
Serkan ÇETİNKOL (serkan_cetinkol)
Tarık BAKICI (nikon_)
Ufuk UÇAR (u.uçar)
Ömer KAYA (omardaing)
Batuhan BAYRAM (batuhanbayram)
Mustafa ERDOĞAR (mustafaerdogar)
Ebubekir ATAR (Ebubekir ATAR)
Uğur Ruşen DOĞAN (BiotopeDogan)
Engin SAĞLAM (ENGİN06)

Jüriler, foruma üyelik tarihlerine göre sıralanmıştır.