Malawi


Mehmet Karabulut

Açıklama

Akvaryum ölçüleri : 130*65*65 ebatındaki akvaryumum 10 mm rodajlı camdan yapılmıştır. 25*25 mm aluminyum köşebent ile alt ve üstten sarılmıştır. Akvaryumu kendim yaptım. Kapak : 8 mm mdf malzemeden komple geçme olarak yapılmıştır. Arka kısmında havalandırma delikleri bırakılmıştır. Aydınlatma : Üç adet 36 W Fluoresan (Sylvania Golüx, Philips Aquarelle, Philips 950 TDL Day light). Arkaplan : 45*20 ebatlarında betondan yapılmış siyaha yakın duvar kaplama malzemesi arka cama yapıştırılmıştır. Filtrasyon : Eheim 2217 Dış filtre (Mech, Sünger, Substrat, Mercan kırığı, Elyaf). 2 adet iç filtre. Isıtma : 300 W Jager, 200 W Champiyon. Su ısısı 26 C Havalandırma : Boyu dört çıkışlı hava motoru. UV : 18 W Jebo Yemleme : Eheim otomatik yem makinası ile günde dört kez (Granü meat, Granü Green, Flowerhorn, Spirulina, Flora, Ispanak) Su değişimi : Haftada bir % 30 dinlenmiş, havalandırılmış, düzenleyici ilave edilmiş ve içinde mercan kırığı bekletilmiş çeşmesuyu Test sonuçları : Ph 8, Gh 8, Kh 6, Nitrat 10 Balıkların saklanıp yuva yapmaları için delikli kayalarla arka kısım kapatılmıştır. Orta kısım bitkilendirilmiştir. Tabana ise 30 kg 1mm kalınlığında kuvarz kum serilmiştir. Bitkiler : Anubias Nana 12 kök : Anubias Angustifolia 4 kök : Vallisneria Americana Natans 6 kök : Cryptocoryne Becketti 4 kök : Cryptocoryne Balansae 10 kök : Echinodorus Martii 2 kök Balıklar : Copadichromis Borleyi 3 ad. : Labidochromis Caeruleus 3 ad. : Crytocara Moori 3 ad. : Sciaenochromis Ahli 3 ad. : Niyassachromis Boadzulu 3 ad. : Kalico Niyassa 3 ad. : Aulonocara Baenschi 3 ad. : Aulonocara Jakobfribergi 2 ad. : Maylandia callainos (Kobalt Cichlid) 1 ad. : Hypostomus plecostomus (Leopar Vatoz) 1 ad.

Katılım Tarihi: 15 Aralık 2006

 

Yorumlar

Tarık Bakıcı

Tamer Ballıcalı

Gerek çekimler olsun, gerek dizayn ve canlıların sağlığı ortalamanın üstünde, çok güzel bir tank. Bitkilerin bazıları Malawi'ye yakınsa da hem yoğunluk hem tür olarak Biyotop kavramını bozmakta. Taşlar da benzer renkte ve daha oval olsa doğadakine daha yakın olurdu. Yunus gibi açık su balıkları için kumluk alandan, imparator, sarı prenses gibi türler için de kayalık bölgeden güzel bir kompozisyon olmuş. Tebrikler...

Refet Ali Yalçın

Fatih Taştan

YORUM YAZIN

İpucu: Sol sağ tuşlarını kullanarak, önceki ve sonraki katılımları görebilirsiniz. Fotoğrafların soluna ve sağına tıklayarak önceki ve sonraki fotoğrafı görebilirsiniz.

Yarışmaya katılmak için üye olmanız gerekmektedir.

İlk 3'e giren katılımlara plaket ve Aquaforest su düzenleyici, bakteri kültürü veya NEWA Anti-Nitrat

1. Yarışmaya katıldığınız canlının kendi canlınız, akvaryumun kendi akvaryumunuz olması gerekmektedir. Aynı zamanda gönderdiğiniz fotoğrafların da size ait olması gerekmektedir. Örneğin satın aldığınız bir balığın eski sahibinin çektiği fotoğrafla yarışmaya katılamazsınız.
2. Her kategoriye en çok 1 katılımda bulunabilirsiniz.
3. Derece alındığında veya yönetim tarafından gerek görüldüğünde katılımın katılımcıya ait olduğunun kanıtlanması istenecektir. İleride canlıyı satma, kaybetme gibi ihtimallere karşı katılımcının; balığın önüne el yazısıyla ismini yazdığı bir kağıtla beraber balığın fotoğrafını çekmesini öneririz.
4. Katılım yapıldıktan sonra üye talebi üzerine katılımın silinmesi veya fotoğrafın farklı bir fotoğrafla değiştirilmesi talebine yönetim karar verir.
5. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmamamış bir akvaryum veya canlı tekrar yarışmaya katılabilir.
6. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmuş bir akvaryum tasarımı aynı tasarım ile yarışmaya katılamaz. İlkini andırmayacak tasarım ile tekrar katılabilir.
7. Yarışma oylamaları; üyeliğini cep telefonunu onaylatmış ve sitemizde paylaşım yapan forum üyeleri, forum özel üyeleri, kıdemli akvaristler ve yönetici üyelerin oyları ile seçilmektedir.
8. Forum üyelerinin oyları 1, özel üyelerin ve yöneticilerin 3, kıdemli akvaristlerin 5, jürilerin oyları ise 20 ile çarpılmaktadır. Örneğin özel üyenin pusulasındaki birinci katılıma, 10 puan değil 30 puan eklenir. Bir üye birden çok kategoriye dahilse en çok katsayısı olan değer hesaba katılır.
9. Puan eşitliği durumunda önce katılan yarışmacı avantajlı olur.
10. Katılımlar her ayın 1'inde başlar, 21'inde saat 23:59'da biter. Oylama ise; 22'sinde başlar, 30'unda saat 23:00'da biter. Sonuçlar oylamanın bitmesinin ardından duyrulur.
11. Sonuçlar duyurulana kadar balığın kimin olduğu ve katılımın o ana kadar aldığı oy görünmez.
12. Oylama gizlidir, verilen oylar diğer üyeler tarafından görülemez.
13. Akvaryum kategorisinde akvaryumun en az bir genel görünümü olması zorunludur.
14. Yarışmaya en çok 3 fotoğraf eklenebilir ancak 1 veya 2 fotoğrafla da katılınabilir.
15. Canlı kategorisindeki katılımlara bir canlı katılabilir ve tüm fotoğrafların aynı canlıyı içermesi gerekmektedir. Koloni katılamaz. Örneğin sarı prenses kolonisinin erkeğinin ayrı, dişisinin ayrı fotoğrafı ile aynı yarışmaya katılınamaz. Aynı karede birden çok balık bulunabilir, hatta ağız ağıza kavga eden, yumurtlayan, yavrusuna bakan yani birbiriyle ilişki içindeki canlıları içeren fotoğraflar etkileyici bile olacaktır ancak yarışmaya katılan asıl canlı her fotoğrafta bulunmalıdır.
16. Yarışmada Photoshop gibi çekim sonrası müdahale programlarının kullanımı serbesttir ancak balığın dış görünüşüne, vücut yapısına müdahale (yırtık yüzgeç rötüşü, yara kapatma vb.) yasaktır.
17. Yarışmaya katılan fotoğraflar forumlarda kullanılabilir ancak yarışma sonuçlanmamışsa o fotoğrafın paylaşıldığı konuda yarışmada yarıştığı söylenemez, ima edilemez, üyelerden oy istenemez.
18. Profesyonel olarak akvaryum canlısı ticareti yapan üyeler yarışmaya katılamazlar.
Ödüller 3'er yarışmalık gruplar halinde gönderilir. Örneğin ocak, şubat ve martın kazananlarının ödül ve plakerleri nisan ayı içerisinde kargolanır.

Jürilerimiz
Serkan ÇETİNKOL (serkan_cetinkol)
Tarık BAKICI (nikon_)
Ufuk UÇAR (u.uçar)
Ömer KAYA (omardaing)
Batuhan BAYRAM (batuhanbayram)
Mustafa ERDOĞAR (mustafaerdogar)
Ebubekir ATAR (Ebubekir ATAR)
Uğur Ruşen DOĞAN (BiotopeDogan)
Engin SAĞLAM (ENGİN06)

Jüriler, foruma üyelik tarihlerine göre sıralanmıştır.