Yeni kurulan tankta lepistesler yüzeyde


iskete41Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
Mesaj: 54
iskete41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 22:58
Fotoğraf: 



Canlıdaki Belirtiler: Tankı kuralı 4 gün oldu. 2 erkek 3 dişi lepistesim var. Ancak balıklar ilk gün çok canlıydı son 3 gündür ise devamlı olarak yüzeyde ve hareketsiz duruyorlar. Gündüz veya gece fark etmeden hareketsizler. Ancak işin iyi yanı yem yiyorlar. Yememezlik etmiyorlar. Erkekler çiftleşmeyi, dişileri kovalamayı bıraktı. Dişiler ise kapıdan girdiğimizde veya onları seyrederken çok ani şekilde korkabiliyorlar, şiddetle sağa sola kendilerini atıyorlar. Daha önce canlı doğuran besledim. Hani ölecek hasta balık gibi sallanmıyorlar. Kanatları sönük durmuyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50*30*20 cm, 25 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: İsmini bilmediğim bir bitki.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): İlk gün ve ikinci gün su açık sarı haldeydi. Azot veya nitrat zehirlenmesi olabileceğini düşünüp dün % 50 su değişimi yaptım. Bugün su iyi derecede berraklaştı. Sıcaklığı 27 dereceye sabitledim. PH'ı bilmiyorum. Kocaeli Yuvacık Barajı'ndan gelen şebeke suyunu kullanıyorum ancak 1 gün ağzı açık dinlendirdim.

Filitrasyon: Küçük boy iç filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hiç kullanılmadı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : İlk gün ve ikinci gün su açık sarı haldeydi. Azot veya nitrat zehirlenmesi olabileceğini düşünüp dün % 50 su değişimi yaptım. Bugün su iyi derecede berraklaştı. Sıcaklığı 27 dereceye sabitledim. PH'ı bilmiyorum. Kocaeli Yuvacık Barajı'ndan gelen şebeke suyunu kullanıyorum ancak 1 gün ağzı açık dinlendirdim.

Arkadaşlar tankı kuralı 4 gün oldu. 3 dişi 2 erkek lepistesim var. İlk gün her şey yolundaydı balıklar hareketliydi. Dişiler geziyor, erkekler peşlerinde çiftleşmek istiyordu. Ancak sonrasında ve halen bütün balıklar yüzeyde ve hareketsizler. İşin iyi yanı yem yiyorlar. Bazen bizden ürküp hızla sağa sola hareket ediyorlar. Hani ölecek balık gibi sallanmıyorlar ama hareketsizler. Kanatları ve yüzgeçleri sönük değil. Solunumları normal. Su ilk günden sonra açık sarı hal aldı ve nitrat veya azot çoğalması olacağını düşünüp balıkların da bundan zehirleneceğini düşünüp % 50 su değiştirdim dün. Balıklar halen aynı ama su berraklaştı. O sarımtrak renk gitti. Ne yapmalıyım sizce. Fotoğraflardan umarım bir şey anlaşılır. Balıklarda sanki kararma var. Sizce bu normal mi? Ne yapmalıyım?

Fotoğrafların büyük hali :

iskete412015-02-24 23:08:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

giorgiobaramidzeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1542
giorgiobaramidzeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 23:06
Genelde baliklarin suyun yuzeyinde gezmeleri akvaryumdaki oksijen oraninin azalmasindan dolayidir. Filtrenizin su yuzeyini hareketlendirmesiyle akvaryumda gerekli oksijen saglanicaktir. Genel bir foto koyarsaniz daha rahat yardimci oluruz.


Duzeltme: Fotograflarin buyuk halini simdi gordum, filtrenizin ucundaki aparat selale aparatidir. Suyun uzerinden akicak sekilde takarsaniz akvaryumda yeterli oksijen olusur ve baliklariniz su yuzeyinde toplanmazlar. 

Iyi aksamlar.
gokberkgonenc2015-02-24 23:08:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 09:16
Suya baloncuk üfleyen aparat kullanılsa aslında daha iyi olur oksijen kazandırılması açısından şelale aparatı yukardan sadece su döker buda pek oksijen kazandırmaya biliyor. Onun haricinde yeni kurulan akvaryumlarda değişik oluşumlar var onunla ilgili bir konu linki ekliyorum okursunuz.

mesutok2015-02-25 09:17:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2015 10:59
Merhaba, resimlerden gördüğüm kadarıyla sağlıklı görünüyorlar. Sadece ilk resimdeki soldaki erkekde biraz karın çöküklüğü var. İç parazit var gibi. Yeni tank sendromundalar şu an. Gün aşırı dipten %20 su değişimi yapın. Çok çok az yemleyin ve yem asla dibe düşmesin. Aydınlatmayı yemlemeden yemlemeye açın ve 3 gün uygulayın. Hava taşı bağlamanız fayda sağlar. Su değerleriniz oturduğunda ve döngü sağlandığında sıkıntı kalmayacaktır. Mümkünse bakteri kültürü ekleyerek bu döngünün oluşmasını hızlandırabilirsiniz. Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iskete41Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
Mesaj: 54
iskete41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2015 20:05
Yorumlarınızla katkı sağladığınız için teşekkür ederim. Şu an balıklarım 1 haftalık oldu ve çok şükür keyifleri yerine geldi. Akvaryumcuda gördüğüm hareketliliği yakaladım. İştahları da yerinde maşallah. Yerlerinde durmuyorlar artık. Sanırım yavaş yavaş akvaryumdaki biyolojik döngü oturmaya başladı. 6 litrelik saklama kabı ve kafa motorla bir de dış filtre yaptım, suyum da pırıl pırıl. Bitkilerim de kök salmaya ve yeni yaprak açmaya başladı. Yalnız bitki bölümünde konu açtım kimse bitkimi tanımadı. Acaba bu bitki zeytin mi? Yardımcı olan arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir