Yeni Balıkçılık


yenibalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 19
yenibalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2024 02:48
Merhaba ben yeni balık bakmaya başladım. İki tane japon balığım var fanusla başladım , ama kızmayın akvaryumumu sipariş verdim yolda bi hava motoru aldım fakat akvaryumum 5 litre bu hava motorunu balıklara zarar vermeden nası kullanabilirim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EhtiyarÇevrimiçi

Kayıt: 05/10/2023
İl: Kocaeli
Mesaj: 312
EhtiyarÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2024 03:02
5lt.de balık bakılmaz hele japon hiç bakılmaz,hele iki japon illaki bakılmaz,boşuna hava motoruyla yorulmayın.
Balık bakmayı gerçekten düşünüyor ve niyetliyseniz öncelikle bakmayı arzu ettiğiniz balıkların gereksinimlerini tespit edip ona göre kurulumu yapmalısınız bu konuda forumun bilgi ağacı ve ansiklopedi bölümünden yararlanabilirsiniz.

Teşekkür Edenler: [T]243525,yenibalık[/T]
+1: [T]229265,ahmetfiratozkaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Megatron(betam)Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 455
Megatron(betam)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2024 03:22
[QUOTE=yenibalık]Merhaba ben yeni balık bakmaya başladım. İki tane japon balığım var fanusla başladım , ama kızmayın akvaryumumu sipariş verdim yolda bi hava motoru aldım fakat akvaryumum 5 litre bu hava motorunu balıklara zarar vermeden nası kullanabilirim ? [/QUOTE][QUOTE=yenibalık]Merhaba ben yeni balık bakmaya başladım. İki tane japon balığım var fanusla başladım , ama kızmayın akvaryumumu sipariş verdim yolda bi hava motoru aldım fakat akvaryumum 5 litre bu hava motorunu balıklara zarar vermeden nası kullanabilirim ? [/QUOTE][QUOTE=yenibalık]Merhaba ben yeni balık bakmaya başladım. İki tane japon balığım var fanusla başladım , ama kızmayın akvaryumumu sipariş verdim yolda bi hava motoru aldım fakat akvaryumum 5 litre bu hava motorunu balıklara zarar vermeden nası kullanabilirim ? [/QUOTE]
Hocam japonla başlamayın bunu 4 litrede 7 ay japon bakmış ve yaklaşık 1 ay önce yetersiz araştırma ve cahillikten dolayı 11 japon kaybetmiş olarak 100 litreden aşağıda bakılmaz suları çabuk kirleniyor + büyük hacimlere ihtiyaç duyuyor + amonyak nitrit nitrat bombası 5 litrede bir süreliğine Büyük akvaryuma geçmek koşuluyla beta bakın hobiyi öğrendikçe diğer türlere ilgi duyarsınız seçiminizi yapıp balıkların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizersiniz en azından kaybı en aza indirirsiniz vicdan azabından uyuyamıyorum gece rüyalarıma giriyor

Teşekkür Edenler: [T]243525,yenibalık[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8682
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2024 05:12
Zararları bakımından 5 litre ile fanusun bir farkı olmayacaktır. Başlangıç için 60 litrelik bir akvaryum alabilirsiniz, o yeterli olur. İlerleyen zamanlarda büyütebilir veya tür değiştirirseniz.

Hava motoru tek başına pek bir işe yaramaz. Büyükçe bir pipo filtre alın. Pipo filtreleri genel olarak motoru yoktur, hava motoru aracılığıyla çalışır. Filtrasyonu pipo filtre ile sağlayabilirsiniz.

+1: [T]21364,umitlee[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir