ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rizan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Eylül 2010 17:28
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2013 15:01
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
riza akdogan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rıza AKDOĞAN

SON 10 MESAJI

Fluval FX5 vs EHEIM prof. 2080
    Eheimin adı fluvalin tadi arkadaşlar...  fx5 ile hicbir dis filtre kiyas olmaz, ikisinide kullanmıs biri olarak soyluyorum. Yazılan hicbir eksi yönüne katılmıyorum, hurafeden ibarettir. Eheimda yaşanılan sorunlar burdan köye yol olur.
Uaru Amerikan Rüyası
Bu uaruları tuzlu su balıklarına benzettim ilginç bir canlı biraz araştırdım discusada benzerlik gösteriyo.Ankarada nerden edinebilirim acaba veya varmıdır? Discusla yaşar mı? 
UV Filtre Sterilizer
    Uv filtre suyun debisine göre etki gösterir.5000 L/h lik su basan bi motorun ucuna 7-9 wattlık bi uv takmanız parazit ve bakterileri güneşlendirir, daha keyifli hale getirerek üremeye teşvik eder.Burda püf nokta mümkün olduğunca kısık bir debide 35-40 ve üstü watt gücünde uv ler kullanılmalıdır.
   Bir diğer yanlış bilinen husus ise zaten balığın solungaçlarına, derisine, iç organlarına tutunmuş parazitler yumurta bırakmadan tutunduğu yerden ayrılmaz.DOlayısıyla uv filtremiz bunlara etki etmeyecek.Bazı balıklar üzerlerinde taşıdıkları bu parazitlerle savaşır bazıları sadece taşıyıcıdır.O nedenle bir hastaliğa önlem olarak uv kullanılacak ise, sadece uv yetersiz kalmakta ancak bir ön sterilizasyon sağlamaktadir.
   Ben su değişimlerinde açmak üzere haftada bir gün 36wattlık uv kullanmaktayım.Çok memnunum, bir risk göze alarak yavrudan aldığım bir discusta solungaç parazitinden şüphelendim,gözlemlerimle emin oldum.Uv ile karantina akvaryumunu dondürdükten sonra kapatıp ilaç tedavisi %100 sonuç verdi.
   Sudaki alg yosunları yok ettiği kesindir.Yararlı bakterileri öldürmesi konusuna gelince içinden geçen parazit yumurtaları ve bakteriler dahil herşeyi yok eder(yeterli ışıkta).Ancak yararlı bakteri populasyonunun yüzde5-10 azalması bizim için sorun olmaz... 
rizan2011-12-26 11:32:09
Discuslarda saklanma ve korkma
[QUOTE=bluescream]Rıza Bey,
Tespitleriniz son derece doğru, Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
[/QUOTE]
 
Rica ederim,sağlıklı hobiler herkese...
Discuslarıma ne oluyor?
    PArazitsiz su,savunmasız balık yoktur.Beyaz dışkı gördünüz diye hemen ilaca başvurmak büyük bi hatadır.Pek çok sebebi olabilir.Balıkları biraz rahat bırakın.Balıklarınız ölmeden 2 hafta aç kalabilirler.İlaç son çaredir.Müdahale etmeden izleyin ve araştırın...Akvaryumcuların %99 u bilgisizdir.Onların lafıyla satma çabası içine girdikleri iaçları alıp kullanmayın.Suyunuzu labaratuvarda sık sık inceletmeniz suyun yapısı ve mikro organizmalar hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.Ücretsiz test yapan yerer mevcut.
 
Not: Canlı yem sterilizasyonundan emin olunmadan verilirse başa beladır...
2010 Duisburg Dünya Discus Şampiyonası

Çok güldüm allah razı olsun nerden gördüysen :))) .Dikkat et ama Kayserili dayı ;) 

Yerli discus mu, ithal discus mu?
 Abidin bey,ithal yerli olayını yerli yabancı gelin mevzusuna benzetiyorum :))) .Tamamen zevk meselesi o iyidir bu kötüdür demek kadar saçma bişey yok.Üçgen discusları f0 diye alana bile lafımız yok güle güle beslesin herkes :)
  Mehmet bey, sizin gördüğünüz ithal discusar grade değil.O nedenle formları bozuk.Nekadar kıyma okadar köfte ;) .100dolara gelen discus okadar oluyor.Malesef isveçte gördüğüm discuslar bile bizim balıkçılara taş çıkartır.Adamlar kalite peşinde.
rizan2011-05-01 12:45:46
Discuslarda saklanma ve korkma
 Sürü balıklarında liderlik vasfı vardir ,genelde bu erkek olur.Bu lider balık ürkek ise bütün balıkları korkutur.Sanki her an tehlike varmış hissi vererek  sürüyü koruma içgüdüsüne girer.Bunda o balığı korkutabilicek etkenler;
 
 
- Renkli ışıkar,aşırı ışık ve gölgelenmeler.
- Sudaki ph,gh,ms...vs den ziyade  sudaki kimyasal ve suyun rengi (yeşil kırmızı gibi)
- Akvaryumda sürekli çalışma ani hareketler.
- Saklanıcak yer yaratmak...(sanılanın aksine balık saklandıkça saklanır)
- Akvaryumun çok alçakta olması,siz önünden geçerken balıkları ürkütecektir.
 
yapılması gerekenler;
 
- En az 1mt yüksekte akvaryum
- Discus için, loş bi ışık(Akvaryumun büyüklügüne göre watt değişir)
- Farklı bi yavru sürü eklemek(yem attığınızda yavrular akvaryumdaki lideri çokta sallamazlar :) )
- Saklanılacak ortam bırakmamak.
- Aralıklı yemleme(1 gün bekle ertesi gün yemle gibi)
 
DISCUS AKVARYUMU 2010 ( Resimler sayfa 1,6,7,10 ve 11'de )
    Snakeler için konuşursak High fin tercihen sevdiğim bir tür değil ancak desenleri çok iyi gerçekten.Melonunuzun formunu ve saflığını çok beğendim pigment yok gördüğüm kadarıyla form renk harika ancak karın kısmı biraz çökük gibi gördüm oda olmasa yarışmaya sokulucak balık zaten.
    Biyotopunuza gelince insanın gözü çınar yaprağı benzeri geniş yapraklar arıyor tabanda.Kırmızı arka fonunuz balıklarınızın renk olarak güzelliğini örtüyor bence.Geneli itibariyle iyi bir akvaryum...
rizan2011-04-23 20:31:15

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.