ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
leo_nuri
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2010 13:46
Son Ziyaret:
28 Ekim 2013 11:55
Toplam Mesaj:
137 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nuri HONAZLI
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
Denizli
Meslek:
İnsan Kaynakları
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nuri HONAZLI
100x70x50- 350LT/AQUA PRO 1200
ICEMAN+YUNUS+SARI PRENSES

SON 10 MESAJI

İLK ADIMI SEN AT GERİSİ GELİR DEDİLER.. İŞTE İLK ADIM :)
 
DÜN YİNE DOĞUM VE YİNE 150 YAVRU :) AKVARYUM AKVARYUM DEĞİL DOĞUMHANE YAUF, MAŞALLAH :) 2 AYA BİR 150 YAVRU ALIYORUM VE İNANIN ABARTMIYORUM ARKADAŞLAR... ÇOK GÜZEL BİR DUYGU ...
İLK ADIMI SEN AT GERİSİ GELİR DEDİLER.. İŞTE İLK ADIM :)
[QUOTE=struggle37] Tek tür bu işin vazgeçilmez kuralıdır unutmayın. Tek tür deneyin, balıklarda büyüme artacak, alınan yavru artacak,stres azalacaktır. Bitkide olsun diyorsanız anubias ve amazon olabilir. Kalın yapraklıdırlar yenmeleri diğerlerine göre zordur. [/QUOTE]
Mert bey tek tür demek tamam dediğiniz gibi sorunsuz ve daha sağlıklı balık büyütmek demek, fakat benim akvaryumda öyle bir huzur uyum oluştuki anlatamam şu anda bu akvaryumdan 150 ye yakın yavru aldım geçen ay 1 S.P bu ayda  3 s.P ve 1 ıce man yavru verdi  şu andada 2 ıcemanım yumurta aldı ağzına yani balıklar gayet huzurlu ve mutlu 
110 tane yavru almak..
Arkadaşlarım merhabalar Pazar günü 1 ıceman ve 3 Sarı Prensesimden toplamda 110 tane tavru aldım ve yavrularımın maşallahı var hiç birinde kese yok hepsi büyümüşler çok şaşırdım  demekki benim hesaplarıma göre aslında 15 gün falan olmuştu ve hatta kusturmamayı düşünüyordum ki İsfendiya arkadaşım kusturalım dedi kusurduk yavrular kocamanlar  şimdi ben yavrularımı 40x40x30 akvaryumuma koydum hepsi içindeler anneleride ana tankıma geriş koydum yavru tankıma sadece hava taşı koydum onun dışında ışık veya ısıtıcı koymadım koymalımıyım ?? yada koyamayacak olursam ne yapayım ? yem olarakda ana tankımdaki balıklarıma verdiğim tetra yemlerimi havanda ufalayarak yavrulara veriyorum doğrumudur ?
MALAWİ'LER İÇİN SALATALIK VE MADEN SUYU ÖNERİSİ
Arkadaşlarım merhabalar bir kaç kişiden duydum fakat tam bilgi edinemedim ve şimdi bu yöntemleri (GAZI KAÇMIŞ MADEN SUYU VE SALATALIK) kullanan var ise banada anlatabilirmi.
350 LT Akvaryumumda Sarı Prensen + Yunus + Iceman besliyorum bu balıklara MADEN SUYU VE SALATALIK verilebilirmi veriliyorsa maden suyunu nasıl ve ne miktar , sıklıkta? salatalığı nasıl ve ne sıklıkla verebilirim.
Ciklet tankım..
Muhammet akvaryumun hayırlı olsun hacimi güzel bir akvaryum yaptırmışsın 550 Lt küçümsenecek bir hacim değil, öncelikle kesin besleyeceğin türlerini belirle ve güzel 2 koloni 1E 6dişi yada 3 koloni 1Erkek 5 dişi olacak şekilde ayarlarsan akvaryumunda canlı olarak güzel uyumlu ve huzurlu bir ortam oluşur.
Arka fonunu'da Ali'nin dediği gibi tek renk koyu lacivert, veya mavi bir arka fon yaparsan akvaryumun bir derinlik kazanacak ve bu şekilde görüntüyü iki kat daha netleştirecek ve güzelleştireceksin.
Gördüğüm kadarıyla akvaryumunda kaya hiç yok sadece testi ve batık gemi veya ona benzer bişey var, bence testin kalsın diğer kalanları çıkar ve şöyle güzel kayalardan hoş bir kaya birikintisi oluştur kayaların içinede balıkların rahatca girip çıkabilsinler fakat heryeride kayalık yapma balıkların kumla oynayabileceği bir bölümü bırak bu şekilde 550LT akvaryumun hakkını vermiş olursun ve inan bana mükemmel bir görsellik ile çok uyumlu ve huzurlu balıkların olacak doğal yaşam alanlarında gibide üreyecekler yaşayacaklar.. Sağlıklı bol yavrulu balıklar
leo_nuri2012-01-19 10:07:43
GÖZDE BALON GİBİ ŞİŞLİK (KAVGA SONUCU OLUŞMAYAN)
Saydam bir perde değil dediğim gibi bariz belirgin bir şişlik var , yani bir elinizi yumruk şekline getirip kendi gözünüzün üstüne koyduğunuzdaki gibi yani o yumruk gibi bir şişlik var. Evet fotograf olmadığından dolayı net birşey söyleyemeyebilirsiniz ama dediğim gibi net ve gözle görülür farkedilir bir şişlik var. Hiç kimsenin başına gelmedimi ki bu, sadece ne tür ilaç hangi marka ilaç kullanacağım ve nasıl bir yol izleyeceğimi soruyorum.
GÖZDE BALON GİBİ ŞİŞLİK (KAVGA SONUCU OLUŞMAYAN)

Fotoğraf: FOTOGRAFI AKŞAM EKLEYECEĞİM -> ICEMAN SAĞ GÖZÜNÜN BALON GİBİ ŞİŞMESİ

Canlıdaki Belirtiler: GÖZÜNDE BELİRGİN ŞİŞLİK

Akvaryum Kapasitesi (litre): 350 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 SARI PRENSES + 4 YUNUS + 5 ICEMAN + 2 VATOZ

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): AKVARYUM SICAKLIĞI FİKS 27 DERECE

Filitrasyon: İÇ FİLTRE + DIŞ FİLTRE

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: KULLANMADIM

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 15 GÜNDE VEYA 25 GÜNDE BİR AKVARYUM YARI YARIYA SU DEĞİŞİMİ VE DİP TEMİZLİĞİ

Akadaşlar merhaba, yaklaşık 15 gün önce ıceman balığımın sağ gözünde ufak bir şişme farkettim ve şu anda balığımın gözü gözle görülür rahatsız edici şekilde şişmiş ve bu duruma çok ama çok üzülüyorum  neden olmuş olabilir ? kavga sonucu olmadığı belli, ve ne yapmalıyım ne marka ilaç kullanmalıyım bir yardımcı olursanız ve balığımı bu rahatsızlıktan kurtarırsak çok sevinirim,Balığım yaklaşık 13-14 cm.



200-400 Litre Hangisinin Bakımı Daha zor

Yahya kardeşim evet tabikide 120x60x60h  bu en güzeli dediğim gibi bunun mobilyasını kısa tutarsan ki demişsinde ayarlayacam diye hadi bakalım böylesi daha güzel olacaktır, güveniyoruz sana  bitincede hepberaber fotolara bakarız artık.

leo_nuri2012-01-16 17:59:34
200-400 Litre Hangisinin Bakımı Daha zor

Merhabalar çok fazla yorum a girmeyeceğim fakat benim akvaryumum 100X70X50 ama keşke 100 yerine 130 yapsaydım 70 yerinede 45 yapsaydım 50 yerinede 60 yapsaydım diye üzülüyorum yani en başta akvaryumunu eğer normal boyutlu bir mobilya üzerine oturtacaksan yüksekliğine çok dikkat et sonra çok ama çok uğraşırsın yükseklikten çok boyu ve eni daha fazla olsun bence.

yani 120x45x45 daha iyi bir akvaryum olur bence

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.