ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kingfisher
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2009 22:54
Son Ziyaret:
15 Mart 2010 08:55
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem Aygen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1970
Yaş:
54
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem Aygen

SON 2 MESAJI

Hasta Oldular
Şöyle bir beta tecrübesi belki işinize yarayabilir. Olmaz denmesine rağmen kendim test etmek için bir dişi ve bir erkek betayı aynı akvaryumda beslemeye başladım. Başlangıçta erkek olan delikanlı edalarıyla akvaryumu sahiplendi dişi üzerinde çok ciddi bir baskı oluşurdu öyle ki, dişi olan kuytu köşe yerlerde siniyor neredeyse hiç dolaşmıyordu doğal olarak yemden de nasibini alamıyordu. Bu olay iki gün sürdükten sonra akvaryumun camına bir ayna yasladım, artık erkek olan neredeyse tüm gün aynadaki yansımasına dayılanıyordu. Dişi olan hemen bir kaç saat içinde terörün başka bir tarafa kaydığını fark etti ve ufaktan dolaşmaya başladı. 2 gün aynalı tecrübenin sonunda dişi çok rahat hareket etmeye başlamıştı, rahatlıkla yem alıyor erkek olan neredeyse hiç ilgilenmiyordu, sadece yem alırken farkına varıyordu desem yeridir. Fakat erkek olanı aynanın ne kadar daha oyalayacağını bilemediğimden ve iyice psikopata bağlanmış erkeğin bi süre sonra dişiye dalmasından korktuğumdan bu iki günlük tecrübenin ardından aynayı kaldırdım ve 2 küçük bronz çöpçü akvaryuma teşrif ettiler. Çöpçülerin gelişiyle birlikte erkek beta dayılanmayı bıraktı adeta küstü, akvaryumun üst tarafında kendine bir yer edindi şimdi genelde orada takılıyor. Ne dişisine ne de çöpçülere rahatsızlık vermiyor. Zaman zaman kendi yemini yedikten sonra çöpçülerin dip yemine iniyor, çöpçüler bunu hiç sallamıyorlar, oda onlara bulaşmıyor. Son olarak çift betayla birlikte 2 bronz, 2 komando çöpçü ve 2 kuhli bulunan akvaryumda huzuru yakaladık. Şunu da ekleyelim betalarım 4 aylık, çöpçüler 2,5-3 cm boylarında, kuhliler ise 6 cm civarındalar, akvaryumda bitkiler bulunuyor. 
Tatlı suda tuzluluğu nasıl ölçeriz?
[QUOTE=gece mavisi]Selam arkadaşlar, tanganika akvaryumuma kurulumundan bu yana 50 lt sine bir yemek kaşığı denk gelecek şekilde kaya tuzu ilavesini belirli aralıklarla balıklarında adaptasyonunu düşünerek 2,5 yemek kaşığı tuzu takribi 140 lt ye ilave ettim. Ancak periyodik %30 luk su değişimlerinde değişen suyun yerine de takribi ilave yapıyorum fakat bunun buharlaşmadan dolayı da su kaybı ve ilavesini de düşünürsek tuzluluğu stabil tutmak zorlaşıyor. Forumda araştırdığım kadarıyla tuzun ne kadar katılması ve faydalı olduğu konusunda kendimce bir kanaat oluşturmama rağmen canlıların huzurunu bozacak şekilde suyunda değerleriyle oynamak istemiyorum.
     Benim sizden ricam, tatlı su akvaryumlarında tuzluluğu nasıl ve ne ile ölçeriz, bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir?
     Bir de deniz akvaryumlarında tuz oranını ölçmek için kullanılıyor kanımca hidrometre veya Atc Refraktometre tatlı suda da kullanılabilirmi ve tavsiye eder misiniz?
 
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Akvaryum imzamdaki ölçülerde ve canlı olarak leleupi(7 ad.) ve calvus var (sarı ve siyah 5 ad.) balıklar henüz yeni 4 ila 7 cm arasındalar, cinsiyetlerini bilmiyorum. Karışık malawi vardı değiştireli 1 ay kadar oldu.
[/QUOTE]
 
Biraz geç kalmış bir yanıt olacak ama genede yazayım. Bildiğiniz gibi saf su elektriği iletmez, ne zaman ki su içinde çözünmüş iyonlar (anyonlar, katyonlar) devreye girer işte o zaman elektriği iletmeye başlar çünkü akım iyonlarla iletilir. Bilindiği gibi tuzluluk ppt yani binde olarak ifade edilir, genel olarak denizlerde ortalama tuzluluk 0%35 dir ve 1 kg deniz tuzunda, 35 gr tuz olduğunu ifade eder. Tatlısularda tuz konsantrasyonu denize göre çok düşük olduğunda tuz miktarı salinometre yerine elektrik iletkenliği, kondaktivimetre ile ölçülür. Kabaca içme suyunun elektrik iletkenliği bulunduğum yerde 200-300 mikroSiemens civarındadır ve yaklaşık olarak 0,2 ppt  saliniteye eşdeğerdir. Çok yumuşak suları olan buzul göllerinde 20-25 mikroSiemens elektrik iletkenliği değerleri ölçmüşlüğüm vardır (neredeyse elektrik iletmeyecek kadar saf sulardır bunlar). Elektronik kondaktivimetreler elektrik iletkenliği (salinite) ile birlikte sıcaklıkta ölçerler. Eğer raklam sayılmaz ise YSI 30 model salinite/kondaktivimetreyi tavsiye ederim, Yıllardır kullandığım kullanışlı, sağlam, hızlı ve güvenilir bir cihazdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.