ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maske06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
85
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ekim 2009 00:11
Son Ziyaret:
14 Mart 2024 11:57
Toplam Mesaj:
205 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ALPER YILMAZ
Doğum Tarihi:
11 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
İnsan Kaynakları
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Mbuna Tank Kurulumu
İki gün önce bakteri yemi eklemem ve denemek için almış olduğum.iki mavi prensesten sonra suyum oturdu bugün zaten 7. Gün dün akvaryuma 12 adet Jalo Reef ekledim resim eklemek için sabırsızlanıyorum ama balıklar halen kayalardan dışarıya çıkmadı stresleri sonlanmadı ve çok korkaklar PPM değeri kafamı karıştırıyor 700 civarı şuan suyum cam gibi balıklarda sıkıntı yok sumpum 140 cm lik 4 bölmeli ama su sesi çıldırtacak çözemiyorum. Buraya resim ekleyip üstadlardan fikir alacağım.
Mbuna Tank Kurulumu
Düşünceniz için teşekkür ederim dün 2 adet yavru mavi prenses alıp akvaryuma denemek amaçlı attım yanında da bakteri besini sumpa dahil ettim sis bulutu gibi görünümün gitmemesi durumunda kayalara veda etmek zorunda kalacağım balıklarda sıkıntı yok fakat ppm değeri 500 ün üzerinde sonuç veriyor. Bakteri kültürü oturduğunda bu durum düzelmez ise tahminim kayalardan kaynaklı bir bulantı söz konusu olacak ufak su değişimleri ile biraz suyu dengeleyeceğim.Uzun süre herçeşit balık besleyerek üretimleri ile uğraştım tabi cama cam akvaryumlar dekor olarak 2 adet kaya vs derken su dengesi daha rahat oturan akvaryumlar oluşturuyorduk. Bol kayalıklı bir akvaryum yaparak geri dönüş yapayım derken galiba biraz kayalardan yana sıkıntı çekeceğim.Zaten resim dede birinci resim suyun yeni doldurulmuş hali daha sonraki resim ise 6 7 saat sonraki hali aradaki bulanıklık belli oluyor.
Mbuna Tank Kurulumu
[QUOTE=Maske06]Ölçüler:150*60*60
Canlı Türleri:MBUNA
Bitki Türleri:
Tankın Yaşı:0
Filtrasyon ve Işıklandırma:Taşırmalı Altan Sump Sistemi Işıklandırma Full Spectrum 4 Renk Led
Tasarım ve Dekorasyon:Kayalık Biotope
Uzun süre üretime vs ara verdikten sonra evdeki mobilyalı akvaryumumu kurma hevesim sonucu aşağıdaki gibi bir akvaryum ortaya çıktı su değerlerini oturtup kapağı hallettikten sonra bir kaç çeşit Mbuna türlerinden koymak istiyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/82518/160120241603251.jpg[/IMG][/QUOTE]
Sudaki bulanıklığı çözemedim galiba kayalardan kaynaklı yada daha canlı eklemediğimden dolayı bakteri kültürü tam oturmadığından dolayı TDS nin sonucu da dün biraz tuz ekledikten sonra iyice çoştu 500 ppm civarına çıktı bugün 6. gün 2 tane balık atarak 1 hafta balıkların durumunu izlemek istiyorum.Ayrıca arka camda zamanında delik açılarak alttan sump sistemi yapmıştım su sesinden de gerçekten çok rahatsız oluyorum.Durso sistemi borularında aşırı geniş olması havadan dolayı ses yapmasına da sebebiyet veriyor gibi.Bu konuda açılan konularda çok eski tarihli bir çok hobicinin de galiba hobiyi bırakmasından kaynaklı son giriş tarihlerine baktığımızda aramızdan ayrılan gerçekten çok fazla hobici olmuş.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/82518/190120241323051.jpg[/IMG][EDIT]Maske06,2024-01-19 13:25:47[/EDIT]
Mbuna Tank Kurulumu
Ölçüler:150*60*60
Canlı Türleri:MBUNA
Bitki Türleri:
Tankın Yaşı:0
Filtrasyon ve Işıklandırma:Taşırmalı Altan Sump Sistemi Işıklandırma Full Spectrum 4 Renk Led
Tasarım ve Dekorasyon:Kayalık Biotope
Uzun süre üretime vs ara verdikten sonra evdeki mobilyalı akvaryumumu kurma hevesim sonucu aşağıdaki gibi bir akvaryum ortaya çıktı su değerlerini oturtup kapağı hallettikten sonra bir kaç çeşit Mbuna türlerinden koymak istiyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/82518/160120241603251.jpg[/IMG]
Akvaryum Ppm Degeri
Arkadaşlar Merhaba uzun süre sonra evdeki akvaryumumu kurma kararı aldım resimdeki gibi kurdum alttan sumplu suyu dün itibari ile doldurdum ve şuan flitrelenme asamasında iki üç sene önce almış olduğum kullanmadığım tds ölçüm çihazıyla bı ölçüm yapmak istedim PPM 700 çıktı kafam karıştı kayalardan mı kaynaklı salınım mı yaptı cihaz mı bozuldu diyecem ama başka sularda yaptım hepsinde farklı farklı sonuç verdi bu PPM ile balıkları koysam zarar verir mi acaba?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/82518/130120242007051.jpg[/IMG][EDIT]Maske06,2024-01-14 13:15:16[/EDIT]

Şuan kullanmadığım küçük bir kayayı tuz ruhu ile test ettim hafif kopurup durdu ilk doktugumuzde hepsi kopuruyor normal oval denizden alınan kayada kopurup durdu buradaki kopurmeden kasit anladigim kadarıyla kopurmenin devam etmesi galiba yoksa tuz ruhunun kopurtmedigi hiç birşey yok 🤣 komple şimdi sumple beraber iki üç gündur çalışan akvaryumu boşaltıp tekrar dolduracağım bakalım PPM kaç çıkacak bu şekilde merak ettim daha sonra bir tane balık alıp durumu vaziyeti kontrol edeceğim nbuna türleri olacagından busekilde biotope yaptım doğal kayalardan oluşsun diye bakalım sonuç ne olacak.
Akvaryuma Doğal Kaya Koymak
Yuvarlak taşlar elimde mevcut ama doğal gözükmediklerinden dolayı bu şekilde bir yol seçtim. Bakalım kurulum yaptıktan sonra ortaya çıkan sonuç ve su testleri salınım yapıp yapmadığını belli edecektir.
Akvaryuma Doğal Kaya Koymak
Besleyecegim balıklar daha önce uzun süre üretimini yaptığım baliklar ph oranını arttırması aslında baliklar için çok iyi benim aslında korkum farklı bir kimyasal salınımı yaparmi acaba ph yukseltmesinin dışında.
Akvaryuma Doğal Kaya Koymak
Arkadaşlar merhaba uzun süre sonra evimde ki 150*60*60 lık tankımı tekrar kurmaya karar verdim.Aşağıdaki kayalardan mbuna tankı yapmayı düşünüyorum ama salınım yapıp yapmama konusunda şüphelerim var.Bugün tazzik makinesi ile yarım saate yakın hepsini detaylı şekilde yıkadım tuz ruhu testi yapmak için 3 4 markete girdim fakat malesef bulamıyorum.Bu tarz kayalardan koyupta akvaryum kuran var mı?Çevremde gri olacak şekilde kaya satan bir yer yok doğal olmasını istiyorum.Yapabilirsem biotope yapmayı düşünüyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/82518/040120241759371.jpg[/IMG]
Sokağa Çıkma Yasağında Canlıların Durumu
Kendi sağlımızı etrafımızdaki insanlarında sağlıklarını düşünüyoruz ama balıkta bir canlı sonuçta bu formu açmamdaki sebep olabilecek kötü senaryolar için önlem almak .O zaman yasak çıkınca bizim gibi binlerce insanın balıklarıda telef olsun yurt dışı ithalatıda kapandı komple bu hobide son bulsun evlere kapanan insanlarda balık vs beslemesin.


[QUOTE=ozkurtozgur]Sokağa çıkma yasağı durumunda siz Avrupa ülkerindeki örneklerde olduğu gibi izin ile sadece sokağa çıkabilirsiniz.
Balıklarım açlıktan ölür diye bir talebiniz olursa size gülüp geçeceklerdir.
Gıda üretimi ve dağıtımı gibi acil ve önemli durumlar haricinde kimsenin ticari faaliyetlerini devam ettirmesine izin verilmez. Herkesin işi kendine önemli, o zaman yasağın bir anlamı kalmaz.
Umarım bu noktalara gelmeyiz ancak maalesef matematik/istatistik bilimi bize gelebilme ihtimalimiz olduğu söylüyor.

İnsanımız bu işi pek ciddiye almadı, devletin yasaktan başka çaresi kalmayacak bu gidişle.

Bırakın balığın, bitkinin sağlıklarını sevdiklerinizin ve kendi sağlığınızı düşünün. Dünya kabusu yaşıyor.
[/QUOTE]
Sokağa Çıkma Yasağında Canlıların Durumu
Arkadaşlar bir şey merak ediyorum.Benim gibi bir çok arkadaşın hobihanesi var yada üretimhanesi var.Son yaşadığımız virüs belasının durumu oldukça üzücü boyutlara ulaşmaya başladı.İlerki dönemde sokağa çıkma yasağı vs verildiği zaman evi dışında balık besleyenler nasıl bir yol izleyecek.Dışarı çıkabilecekmi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.