ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
boracglr
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2009 18:57
Son Ziyaret:
05 Temmuz 2016 05:46
Toplam Mesaj:
648 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bora Çağlar
Doğum Tarihi:
25 Mayıs 1998
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

120X60X60 Japon Tankı

Bora Çağlar

SON 10 MESAJI

432 lt Japon Tankım
Hakan abi beyaz benekten iz kalmadı akvaryumda 2 gün üst üste su değişimi yaptım aynı ısıda balıklar şu an iyi gözüküyorlar yakın zamanda fotoğraflar eklerim.Yeni aldığım oranda dişi çıktı tüpçük çıkardı dün ama erkeklerde iş yok .Bakalım ne olacak su değişimini artık daha sık yapacağım haftada bir gibi.


Sağlıklı balıklar.
Japon, Molly, Zebra Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=DRKN]Akvaryumunuzda canli doguranlari birakin simdilik diger mollyler japonlari rahatsiz etmesede bir zaman sonra kavgalar kovalamar olacaktir ve kayip vereceksiniz. Şisedeki mollylerde strese girecek ve onlardanda kayip vereceksiniz japonlari fanusta veya seffaf bir vazoda besleyebilirsiniz japonlarin boyuna ve adedine göre bir fanus edinin bence geçici de olsa orda besleyin her tür mutlu olacaktır. Ek olarakda japonlari petshopa geri götürüp gerekenleri yüzune soliyip canli doguranlarla degistirebilirsiniz. Belki insanlarin konuyla ilgili bilgisizliklerinden yararlanip ticaret yapmaktan vazgecer. Hem insanlari hemde baliklati magdur etmeyi birakir. [/QUOTE]


Hiç bir canlı fanus'ta yaşatılmamalıdır.Fanusa koymaktansa öldürmeniz hayvanlar için daha az acılı olacaktır.Eğer balıkları veremeyecekseniz ve onlar için bir akvaryumda alamayacaksanız bir filtre ve ısıtıcı edinip plastik saklama kutularında bir süre bakabilirsiniz(1 milyoncular yada yapı marketlerden bulabilirsiniz bir süre idare edecektir).Ama en iyisi japonları yada molly ve zebraları vermeniz olacaktır.


Sağlıklı balıklar.
432 lt Japon Tankım
Arkadaşlar yeni aldığım balıkları çok özenle seçmeme ve üstlerinde ne bir hastalık belirtisi yada halsizlik olmamasına rağmen akvaryumdaki tüm balıklar bir gece beyaz benek oldu.Onu atlattım ancak şuan bazı balıklarım da titreme , erkek ryukinimin gövdesinde ufak bir yara(iki gündür tuz banyosu yaptırıyorum sabah akşam kapandı sayılır) , çoğu balık ani hareketler sergiliyorlar ve yüzgeçlerini kapalı tutuyorlar elimde olan tek ilaç metilen mavisiydi onu kullandım birazda tuz ekledim akvaryumda ısıtıcı 28 derecedeydi gece 27-28'lere düşüyor sıcaklık 30'a ayarladım.Sabah yemlemelerine vitamin eklemiştim akşam sarımsak suyu ekleyeceğim.Şu an su dinlendiriyorum yarın 60 litre su değiştireceğim.Başka önerebileceğiniz bir şey var mı ?Bana iç parazit gibi geliyor ama dışkıları şeffaf yada beyaz değil yemde yiyorlar.Dış parazit bakımından sadece ryukinimde yara vardı başka bir şey göremedim diğer balıklarda.
 


Sağlıklı balıklar.
boracglr2012-09-09 14:16:57
Yavru Oranda Kafa Yapar Mı?
[QUOTE=rheme]Bora kardeşim ; senin söylediklerine aynen katılıyorum ancak sanırım anlatmak istediğimi tam olarak ifade edemedim.Tekrar etmem gerekirse ; genetik kodlarında oranda olmayan bir japon balığını istediğin kadar geniş bir akvaryumda ve en kaliteli yemlerle besle yinede kafasında şişme olmayacaktır.Bu türden özellikler genetik yapıyla gelir aynı insanda olduğu gibi örneğin beyaz ırktan gelen bir bebek nasıl beslenirse beslensin veya nerede yaşarsa yaşasın sarı veya siyah ırktan biri haline gelemez.Umarım anlatabilmişimdir.

Bu husus sadece japon balıklarında değil tüm canlılarda geçerlidir.Bakım şartlarıyla istediğimiz ırka ulaşabilseydik sütçü beygirlerinin yavrularından safkan arap atı üretip yarışlarda koşturabilirdik :)

Saygılar.
[/QUOTE]

Tabii ki tabii ki öyle ben yanlış anlamışım tamamiyle kusura bakmayın .Evet genetiğinde yoksa kafa yapması beklenemez.Ama azda olsa desteklenebilir bende bunu söylemiştim siz ilgisi yoktur diyince kastettiğinizi  anlayamadım.


Sağlıklı balıklar.


boracglr2012-09-02 17:51:28
Yavru Oranda Kafa Yapar Mı?
[QUOTE=rheme] Arkadaşların verdikleri bilgiler doğru değildir oranda japonu 19. yy başında gen müdahaleleri sonucunda ortaya çıkarılmıştır.Kafa yapısının beslenme veya su sıcaklığıyla ilgisi yoktur tamamen genetik bir özelliktir.Yunus cikletlerindeki gibi beslenmeyle gelişmesi söz konusu değildir normal şekilde büyüyen her orandanın kafası şiş olacaktır.

Oranda son derece kolay bulunan bir türdür.10 cm lik bir orandanın fiyatı 10 tl dir.Akvaryumcuları gezerseniz kolayca bulabilirsiniz.

Saygılar. [/QUOTE]


Bu düşünceye katılmıyorum.Aynı anne babadan doğma 20 balık alıp 10 , 10 ayırın.Aynı hacimde beslemek şartıyla birindeki sıcaklığı 22 diğerindeki 28 yapın , Yem olarak 1. tanka kaliteli yemler verin 2. tanka ise kalitesiz , markasız yemler verin.Hem büyüme hızlarında hem de formların da çok fazla farklılıklar olacaktır.1. tanktaki balıklar genel olarak yağlanacak(kafa , göbek v.b) diğerleri daha cılız kalacaktır.



Sağlıklı balıklar.



70 litre tavsiye
Özel tür japon balığı düşünebilirsiniz 1 çift.Gerçekten çok renkli balıklar eve her gelen ben japonu turuncu parmak kadar balık biliyordum bunlar çok güzel deyip hayranlıkla izliyorlar




Sağlıklı balıklar
Yavru Oranda Kafa Yapar Mı?
Soğuk suda daha kolay yağlanırlar.İyi bir beslenme ile kafa yaptırabilirsiniz.
Muhteşem bir balık olacağını sanmıyorum ama kafası belirginleşecektir.



Sağlıklı balıklar.
140lt
Alacağınız filtre için soruyorsanız 400-600 l/h bir filtre yeterli olur.



Sağlıklı balıklar.
Zebra balıklarımdan yavru alamıyorum
Kim dedi bilmiyorum ama bana komik geldi.Zannetmiyorum böyle bir durum olacağın.Dediğim konuya bir bakın isterseniz.Biraz sabrederseniz elinde sonunda olacaktır.Koyacağım linke bir bakın tamamını okumadım ama yumurtayla ilgili bir şeyler gözüme ilişti.

boracglr2012-08-31 18:51:17
Zebra balıklarımdan yavru alamıyorum
Gerekli herşeyi yaptıysanız ve suyunuzda bir problem yok ise ihtiyacınız olan tek şey sabır .Tarçının afrodizyak etkisinden bahsedilen bir konu var arama yaparak bulabilirsiniz isterseniz bir deneyin.





Sağlıklı balıklar.
boracglr2012-08-31 18:41:41

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.