ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
guzeliscan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2009 23:26
Son Ziyaret:
29 Ekim 2009 14:02
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Guzelis
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Guzelis

SON 6 MESAJI

papağanım dipte garipleşti.
Teşekkürler. Şunuda eklemek isterim. Forumda yazılan şeyleri birebir takip etmeme rağmen bazen balık kayıpları yaşanabiliyor. Mesela şu son kaybımda bactopur direct bile kullandım. ıspanak verdim vs. Anladım ki hiçbir şeyin kesin bir çözümü ve teşhisi yok. Oldukça karmaşık bir habitata baktığımızı unutmayalım.
 
Onun için akvaryumcu arkadaşlarıma hiçbir durumda morallerini bozmamalarını ve paniklememelerini tavsiye ediyorum. zira panik hayat kurtarmaz ve hayal kırıklığı hiçbir sorunu gidermez.
 
tek yapılması gereken herşeyi iyice araştırıp elimizden geleni yapmamızdır. Zira bugün ben bir balık kaybederken diğerini kurtardım.
 
son olarak şu olayıda örnek olarak sizlerle paylaşmak isterim. akvaryumu ilk aldığmda dış filtremin bir gece durduğunu aniden farkettim. nedenini motorun kendisinde ararken yavru bir cichlid in düşen filtre kapağından içeri çekilmek suretiyle hortuma sıkıştığını gördüm. ölü gibi duruyordu ve öylede sandım. hiç paniklemeden onu eldiven giyeren yavaşça çektim. vucudunun yarısı yaralanmış ve çok korkmuş olan balık şu an 4 cm kadar büyüdü ve gayet sağlıklı.
 
kolay gelsin.
papağanım dipte garipleşti.

papağanım bugun öldü. sabah ters dönmüştü. akvaryumcum tüpçük çıkarttığından zayıf düşmüştür. onun ebadlarında bir balığında onu rahatsız ederk hava kesesini patlatmış olabileceğini söyledi. ama artık çok geç olmuştu çünkü 1saat içinde solungaçları durdu ve öldü. akvaryumcum kabızlık olabileceğinide söyledi. anus bölgesi şişmiş ve kalınca bir şey sarkıyordu ordan son zamanlarında. bende artık ıspanak vermeye başladım balıklarıma.

bu arada diğer sevindirici bir olay yaşandı tankımda. o da daha yavru olan başka bir  papağan balığım sürekli saklanıyor ve yem yemiyordu. 4 gün sonunda sendromunu yendi ve bugün ilk kez yukarı çıkarak yem yemeyi kabul etti. ;) bu arada onu azda olsa tüple beslemeye çalıştık bu 4 günde. onun direncini artırmış ve alışmasına katkı sağlamış olabilir. bu şekilde saklanan ve yem yemeyen balıkların önüne tüple yemek indirmek faydalı olabilir.

dolayısıyla bir papağanımı kaybederken yeni bir tane kazanmış oldum. yinede herkese katkılarından dolayı teşekür ederim.

sağlıklı balıklar.

papağanım dipte garipleşti.
Acaba tüpçükmü çıkarıyor. bu konuda bilgim yok sadece forumlarda okudum. ama yemde yemedi 1 gundur. diğer tum balıklarım sağlıklı iken buna ne oldu.
papağanım dipte garipleşti.
Arkadaşlar bir hafta önce aldığım papağan balığım (yaklaşık 15 cm) gayet sağlıklı iken ve yem yemesinde herhangi bir sorun yok iken birden dipte kendi kendine sallanmaya başladı. yukarı çıkmıyor ve aynı seviyede durgunlaştı. saha önce akavryumun lideri idi ve herkesle dalaşır oyun oynardı. herkesten fazla yemi kapardı. ne olmuş olabilir?? lutfen yardım edin yoksa onu akvaryumcuma geri goturucem..
yeni papağan balığım saklanıyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: yeni koydum akvaryuma: sürekli saklanıyor, kovalanıyor ve yem yemiyor 2 gündür.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 250 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Akvaryumumuzda olan balıklar:
1 tane 8 cm yunus çiklit
1 tane 10 cm papağan balığı
1 tane 7 cm sarı prenses
1 tane 6 cm Ahli
2 tane 3 cm Ahli
1 tane 3 cm turuncu prenses
1 tane 5 cm zebra çiklit
1 tane 4 cm Borleyi
1 tane 5 cm Iceman
Ve 2 tane daha malavwi çikliti mevcut.



Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

 
Pazartesi akşamı akvaryuma koyduğumuz 3,5 cm olan mavi papağan balığımız hiç yemek yemiyor ve batık gemide ya da kayalıkların arkasında saklanmaya çalışıyor. Diğerlerine göre hantal olan balığın yanına tüple yem indirmeye çalıştık ancak onu da yemedi. Onu akvaryumdan alıp fanusa koymayı düşünüyoruz cunku yemek yemiyor ve diğerleri tarafından devamlı kovalanıyor, ona nasıl yemek yedirebiliriz. Yukarı hiç çıkmıyor ve sürekli korkuyor.  Alışırmı, ölürmü ne yapmalıyım...Bu konuda yardım rica ediyorum.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.